Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Senegal

Senegal biedt ongelofelijke variëteit die elke reiziger verliefd laat worden op de cultuur en de mensen die ze er ontmoeten. De koloniale geschiedenis leer je kennen in de bruisende hoofdstad Dakar of in de oude hoofdstad Saint-Louis, maar ook op het voormalige slaveneiland Gorée. De kleurrijke landschappen van Lac Rose, de Senegalrivier en de wilde stranden van Grande Côte staan in contrast met de warme Sahel. Je zal snel merken dat de Sahel woestijn meer is dan droogte en acaciabomen: de wonderlijke Siné-Saloum-delta is een letterlijke oase. Ontdek de ziel van Afrika in Senegal door bij een lokaal gezin te verblijven en leer de echte betekenis van ‘teranga’, gastvrijheid, kennen.

Reizen naar Senegal

Reisdocumenten

Internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. De reispas moet nog 6 maanden geldig zijn op de dag van de terugreis.
Ambassade Senegal in België: F.D. Rooseveltlaan, 196, 1050 Elsene - Tel. +32 (0)2/673.00.97 - Fax: +32 (0)2/67.04.60. www.senegal.diplomatie.belgium.be/nl

Gezondheid, Inentingen

Als je naar Senegal reist en van een land komt waar gele koorts is, dien je officieel een bewijs van inenting tegen gele koorts te hebben. Preventie tegen malaria is niet verplicht maar ook aan te raden.
Jalan heeft geen medische bevoegdheid. Je kan terecht bij je huisarts of het Tropisch Instituut in Antwerpen (www.itg.be) of (voor Nederland) het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.be). Doe dit zeker een aantal weken voor je vertrek.

Taal

De officiële taal is het Frans. Maar de belangrijkste taal voor de Senegalezen is het Wolof. Sérère en Pulaar (taal van de Peul) zijn ook veelgesproken talen.

Tijdsverschil

Onze winter - 1u
Onze zomer - 2u

Betaalmiddelen

In Dakar, Thiès, Saly en Mbour kan je geld uit de muur halen en geld wisselen. De geldautomaten zijn wel eens defect. De meeste grote hotels aanvaarden Visa/Mastercard/American Express kredietkaarten. 1 Euro = ongeveer 655 CFA.

Internet

In de toeristische plaatsen en zelfs vaak in de meer afgelegen plaatsen is er Wifi aanwezig. Als er elektriciteitspannes zijn dan heb je geen verbinding (valt af en toe wel voor).

Klimaat

Senegal kent een droog en een nat seizoen. Tijdens het droge seizoen (van oktober tot juni) valt er nauwelijks een druppel regen en is het aangenaam warm (30 °C), maar 's avonds kan je wel een lichte trui verdragen. Tijden het natte seizoen (juli tot september) kan het al eens flink regenen en is het ook warmer. Onze winter en lente zijn dus ideaal om de Senegalese zon op te zoeken!  Maar ook tijdens de maanden juni, juli en augustus is Senegal de moeite waard. Het regent nog niet zo veel en de natuur is prachtig: dorre vlaktes maken plaats voor een oogverblindend groen landschap!
September is een maand die te mijden valt: heet en zeer vochtig.
Dakar
- oktober-juni: droog - minima 17-24°/maxima 28-31°
- juli-september: regenperiode, maar minder hevig als Casamance - minima 25°/maxima 30-31°
Basse-Casamance
- november-mei: droog - minima 17-20°/maxima 31-35°
- juni-oktober: regenperiode - minima 22-24°/maxima 32-34°
Tambacounda
- november-mei: droog - minima 17-26°/maxima 34-40°
- juni-oktober: regenperiode (hoge luchtvochtigheid) - minima 22-25°/maxima 31-36°

Eten en drinken

In Senegal kan je echt heel lekker eten. De vis, overvloedig aanwezig, is hier héérlijk. De bij ons 'onbetaalbare' Lotte, eet je hier voor enkele euro's op allerhande wijzen. Het nationale gerecht is 'Tiep bou dien', of 'Thiéboudienne' (rijst met vis). Yassa moet je zeker ook eens geproefd hebben. Dit is een gerecht met in citroen gemarineerde kip of met vis, klaargemaakt met veel ui en rode pepertjes. Yassa wordt ook geserveerd met rijst. Maffé is een gerecht op basis van een heerlijke pindasaus met kip, vis of rund en rijst.
Bissap is een heerlijke drank gemaakt van hibiscusbloemen. Gembersap en tamarindesap worden ook vaak gedronken. Dan is er nog het heerlijke melkachtige 'baobabsap', gemaakt van apenbrood, de vrucht van de baobabboom (de 'natuurlijke immodium', zoals ze ginds zeggen). Bier: ' Flag' en 'Gazelle' zijn vrijwel overal te verkrijgen. Wijn is ook vrij vlot te verkrijgen, alhoewel niet in Senegal gemaakt.
Wij besteden extra veel aandacht aan de maaltijden in Senegal. Die zijn van een goeie kwaliteit en bestaan ’s avonds vaak uit 3 gangen, volgens de Franse traditie.

Voor wie?

Onze reizen naar Senegal zijn geschikt voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, en ook zeer geschikt voor families met kinderen. We maken ook onvergetelijke huwelijksreizen op maat.

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

• Deskundig advies
uitgebreide informatie en persoonlijke service van een gespecialiseerde reisconsulente die het land kent als geen ander!
• Ervaren, uitgezochte lokale gidsen...
... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk. Let wel, de gidsen spreken Frans, dus enige kennis van deze taal is nodig. Op vraag kan ook een Engelstalige gids worden ingezet. Jalan kent al haar gidsen persoonlijk!
• Op maat
Je vindt een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op deze site. Deze kunnen in overleg worden aangepast aan jouw wensen, bvb. langer blijven op een plaats waar je in het bijzonder naar uitkijkt, een ander hotel, combineren van delen van verschillende reisprogramma's enz...
• Op eigen tempo
De verplaatsingen gebeuren vooral per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld op een plaats waar de kleine en grote kinderen graag een duik in het water nemen of waar je langer wil genieten van een prachtig landschap.
• Senegal beleven
Originele uitstappen, die je het land doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Direct contact met de lokale bevolking.
• Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar mogelijk is er een keuze uit een aantal hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Waar het kan is een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is, zoals wanneer je in een tent of Afrikaanse hut slaapt. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel uiterst gezellig en sympathiek.

Maaltijden inbegrepen of niet

In de minder dicht bewoonde gebieden zijn vaak alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal) inbegrepen in de prijs. In de steden en aan de strandverblijven, waar je een ruim aanbod hebt, is dat minder het geval: daar heb je dan de gelegenheid om zelf te kiezen.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants enz. Bijna alles persoonlijk door ons uitgetest!

vier jonge Senegalese kindjes die op een ligstoel zitten, lachend voor de foto

← Naar het overzicht van de bestemmingen