Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Senegal

RONDREIS SENEGAL

Oost-Senegal en de Casamance: de fascinerende uithoeken van Senegal.
16 dagen/15 nachten

Tijdens deze speciale reis verken je het meest oostelijke deel van Senegal. Je voelt dat je hier dichter bent bij Centraal-Afrika: de temperatuur, de rode aarde, de uitbundige vegetatie... Onderweg naar het ‘verre oosten’ doorkruis je het Natuurpark Niokolo Koba, waar nog wilde leeuwen leven. Je komt ook in Kédougou, de poort naar de Tenda-regio, opgenomen in de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO. Hier vind je namelijk etnische minderheden zoals de Bedik en de Bassari, die cultureel sterk verschillen van de andere bewoners van Senegal.

De natuur is hier ook heel mooi, want je bent hier in het stuk van Senegal dat het meeste reliëf vertoont: je bent vlakbij de bergketen Fouta Jalon die doorloopt in Guinée. In Dindefelo is een prachtige waterval, en kan je chimpansees spotten.
Langs de Gambiarivier, zowel in Senegal als in Gambia, kom je ook in contact met de jungle en het echte Afrikaanse 'wildlife' als nijlpaarden, chimpansees en andere apen.
Van de ene uithoek naar de andere: ook de Casamance staat op het programma.. De bevolking bestaat voor het merendeel uit Diola. Het animisme van de Diola is overal zichtbaar: initiatiedansen, overgangsfeesten en het gebruik van totems en fetishen. Misschien heb je de kans om eens een typisch Diola-feest mee te maken!
De natuur van de Casamance verschilt ook enorm van die in het noorden van Senegal. Het landschap blijft er het hele jaar door groen. Hier domineren palmbossen, uitgestrekte mangrovegebieden met ontelbare zoutwaterkanalen (‘bolongs’) en ook rijstvelden. De Casamance wordt daarom ook de ‘rijstschuur van Senegal’ genoemd. Aan de kust van de Casamance kan je lekker relaxen bij de palmbomen op de hagelwitte stranden en genieten van de lokale gastronomie.
Verder heerst er een sfeer die je alleen maar terug vindt in... de Casamance.

De nieuwe prijzen komen binnenkort online. In de tussentijd is het wel al mogelijk om een aanvraag te doen.

 

Dag 1: Aankomst in Senegal

Bij aankomst in de luchthaven brengt een chauffeur je naar je eerste verblijf aan de kust. Na aankomst in je hotel kan je bekomen van de vlucht. Je kan dineren in het hotel (niet inbegrepen).

Je overnacht in een comfortabel strandhotel in Popenguine.

Dag 2: Naar Wassadougou

Je vertrekt vroeg naar Kaolack, de vroegere hoofdstad van de arachidenoot, gelegen aan de Saloumrivier. Daar ontbijt je (inbegrepen). Deze stad ligt nu op het kruispunt van verschillende belangrijke routes in Senegal: naar Gambia, naar Guinée en Guinée-Bissau, naar Oost-Senegal en Mali. Met zijn 150.000 inwoners is Kaolack een grote, moderne en hedendaagse stad die wel vaak te lijden heeft onder de hitte. Vanuit Kaolack neem je de comfortabele asfaltweg die je naar het Verre Oosten van Senegal brengt. Deze regio is de enige in Senegal met enig reliëf, bezaaid met savanne en dichte bossen. Vroeger heerste hier het Mandinka-volk, dat ten onder ging als gevolg van de slavenhandel en ook door de afslachting van animisten door de moslims in de 18de en 19de eeuwen. De wereld lijkt dit volk te hebben achtergelaten in een land gedomineerd door helrood stof, waar de Bedik- en Bassari-volkeren zich tussen de vele heuvels hebben gevestigd en leven van de jacht. Vooraleer verder door te dringen in Oost-Senegal houden we halt in Tambacounda, de hoofdstad van deze regio. Je luncht er. (inbegrepen) Daarna rij je verder door naar het oosten. Je komt halverwege de namiddag aan in Wassadougou. Je trekt er in in je hotel vlak bij de Gambiarivier die hier langs komt. Dan stap je in een boot en vaar je een eindje op de rivier, terwijl je verschillende soorten vogels en apen ziet in dit prachtige wilde landschap. Je zal merken dat nijlpaarden zich ook thuis voelen in deze omgeving.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je hotel aan de rivier in Wassadou.

nijlpaarden in de rivier

Dag 3: Wassadougou – Niokolo Koba (nationaal park)

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar Dar Salam, de poort van het door de UNESCO geklasseerde biosfeer-reservaat en tevens beschermd Nationaal Park Niokolo Koba. Met zijn 900.000 hectaren is het één van de belangrijkste West-Afrikaanse parken. Het park omvat verschillende landschappen en herbergt verschillende dieren van de savanne. Door de aanwezigheid van de Gambiarivier en zijn bijrivieren, hebben de dieren verschillende drinkplaatsen, waar je ze dan als bezoeker kan observeren. De dieren die je hier kan vinden zijn bavianen, patas-apen, groene apen, wrattenzwijnen, antilopen, gazelles, nijlpaarden, krokodillen, en ontelbaar veel vogels. Met wat geluk kan je predatoren observeren, zoals leeuwen, hyena’s of wilde honden. Vanop de grote uitkijkpost van het park heb je een prachtig uitzicht op de Gambiarivier en het park. Je luncht (inbegrepen) op een mooie plek. Daarna ga je verder op safari in het hart van het park.

In de namiddag zet je met behulp van je gids je tent op. Geniet van de geluiden die de natuur je zal brengen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in Niokolo Koba: in opgezette tenten. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig luxeverblijf in Niokolo Koba.

Dag 4: Natuurpark Niokolo Koba - Bandafassi

Deze ochtend na het ontbijt geniet je van een mooi uitzicht op een bocht van de Gambiarivier en kan je nijlpaarden en krokodillen zien. Daarna begint een laatste safari in het park. Dan rij je langzaam het park uit en geniet je van een lunch onderweg (inbegrepen). Daarna zet je verder koers naar Kédougou, de poort van de Tenda-regio, waar de Bediks, Bassari en Peul thuis zijn, en die is opgenomen in de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO. Je komt aan in Kédougou, de ‘verst gelegen stad’ van Senegal aan de voet van de 'Fouta Djalo'. Vandaar rijd je nog even verder naar het dorpje Bandafassi. Hier maak je kennis met je gids, een Bedik, die met jou het programma van de volgende dagen zal bespreken. Hij kent de regio als geen ander.

Opmerking ! Bespreek ook met je gids of je morgen eventueel chimpansees wil ontmoeten (6 kansen op 10 volgens onze gids). Dan moet je morgen de klim naar de heuvel van Ethouwar in de ochtend doen in plaats van in de avond. Je betaalt het supplement hiervoor ter plaatse.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je sympathiek verblijf in Bandafassi. Mits supplement kan je ook verblijven in een hotel in Kedougou.

Dag 5: een dag bij de Bedik - Bassari

Vandaag staat volledig in het teken van de Bedik en Bassari. En misschien ook van de chimpansees die je hier kan tegenkomen!

In tegenstelling tot andere West-Afrikaanse volkeren hebben de Bedik en de Bassari weerstand geboden tegen de aanvallen van Peul-moslims, door zich te vestigen op de grote hoogten van het ‘Fouta Djalon’-gebergte. Deze traditionele minderheden zijn vaak gechristianiseerd door Europese missionarissen in de 20ste eeuw, vandaar de Westerse namen van de mensen hier. 
Na het ontbijt (inbegrepen) ga je met je gids op stap. Je kan een aantal Bedik en/of Bassari-dorpen bezoeken. Als er ergens een feest is dan zal je gids je op de hoogte brengen. Je kan een stuk te voet doen of alles met de wagen. Alles is bespreekbaar. Een lunch (al dan niet als picknick) is inbegrepen vandaag.

Met hulp van je gids beklim je in de namiddag ook een hoge heuvel, terwijl hij gepassioneerd uitleg geeft over de oorsprong, de geschiedenis en de gebruiken van de Bedik. Bovenaan de heuvel bevindt zich het Bedik-dorp Ethouwar. Vanop de berg geniet je van een schitterend uitzicht over de omgeving (tot over de grens met Guinée). Daarna keer je terug naar beneden, waar je gastvrouw een culinaire specialiteit van de Bedik (inbegrepen) heeft klaargezet.

Opmerking: op deze heuvel kan je (6 kansen op 10 volgens onze gids) chimpansees ontmoeten. Dan moet je wel de heuvel héél vroeg in de ochtend beklimmen en een toeslag (ter plaatse) betalen. Bespreek dit met je gids de dag ervoor.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je sympathiek verblijf in Bandafassi. Mits supplement kan je ook verblijven in een hotel in Kedougou.

Dag 6: Waterval van Dindéfélo en katoenpiste

Na het ontbijt bezoek je de markt van Kedougou, typisch Afrikaans, kleurrijk, geurend en wat chaotisch, met name bekend omwille van zijn mooie indigostoffen en landbouwproducten uit het nabije Guinée. Ook Senegalees katoen en arachidenoten zijn verkrijgbaar. Verder vind je hier van alles: voeding, kruiden, remedies voor alle mogelijke kwalen, afrodisiaca en andere geluksbrengers. Reparateurs zijn aanwezig om zowat alles te herstellen wat te herstellen valt. Na het bezoek aan de markt stap je in een auto en rij je over een piste met veel steentjes naar de waterval van Dindefelo, aan de voet van het Fouta Djalon gebergte, bij de grens met Guinée. Op zondag is er een markt in Dindefelo en kan je ook deze bezoeken in plaats van die van Kedougou. Je wandelt naar de waterval. Dit stukje natuur is een zegen voor de mensen die eronder wonen en dagelijks kunnen genieten van het kristalheldere water. De kliffen waarlangs de waterval naar beneden dondert zijn ook indrukwekkend! Je kan je verfrissen in de plassen onder de waterval. Daarna ga je naar een fijne plek om te lunchen (inbegrepen). De plek is zo leuk omdat je hier vlakbij de Gambiarivier bent en je hier kan zwemmen. Je kan hier blijven om na de lunch wat te relaxen. Hier wordt ook karitéboter gemaakt. Je kan ook een mooi project naaiatelier bezoeken waar vrouwen geholpen worden.

Daarna in de late namiddag / vooravond) ga je met de wagen de katoenpiste bezoeken. Van oktober tot december zie je hoe katoen geplukt wordt. En van januari tot april kan je naar de goudzoekers gaan. De landschappen bij zonsondergang zijn bijzonder sfeervol. Geniet ervan!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je sympathiek verblijf in Bandafassi. Mits supplement kan je ook verblijven in een hotel in Kedougou.

Paula op de katoenpiste bij zonsondergang

Dag 7: Kedougou - Tambacounda - Kolda - Ziguinchor

Je vertrekt heel vroeg deze morgen in de richting van de Casamance. Later, in Tambacounda, neem je een ontbijt en rij je verder naar. Kolda, waar je luncht (inbegrepen). Je rijdt verder richting Ziguinchor, hoofdstad van de Casamance-regio, waar je aankomt in de late namiddag en intrekt in een comfortabel hotel aan de Casamance-rivier, die hier heel breed is. Het mooie hotel met zicht op de rivier is gebouwd in de typische koloniale stijl en heeft een mooie tropische tuin. Je kan je verfrissen in het zwembad aan het ponton bij de rivier.

Avondmaal in je hotel (inbegrepen). Overnachting in een zeer comfortabel hotel in Ziguinchor.

In plaats van eerst naar de Casamance te gaan, kan je hier (optioneel) een bijzondere uitstap (2 nachten extra) inlassen naar het natuurpark van 'Baboon Island' in Gambia. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'. 
Opmerking! Je kan hier enkel verblijven van donderdag tot en met zondag.

Dag 8: Ziguinchor

Na het ontbijt begint je verkenning van het gezellige stadje Ziguinchor. Zoals de naam doet vermoeden werd de stad, reeds in 1645, door de Portugezen gesticht. In die tijd was Ziguinchor een belangrijke Atlantische handelspost. Nu is het de belangrijkste stad en de administratieve hoofdstad van de Casamance. Met zijn brede lanen en in onbruik geraakte Portugese koloniale gebouwen langs de rivier voert deze stad je naar een ander tijdperk. Ziguinchor is de meest Afrikaanse stad van Senegal. De wandeling eindigt op de markt van Saint-Maur. Je luncht (inbegrepen) in de tropische tuin van de ‘Alliance Française’.
Daarna bezoek je een sympathieke vrouwengroep, die mango’s verwerkt tot mango-azijn, met hulp van het Senegalese technologische instituut voor de landbouw. Je krijgt een rondleiding in het fabriekje en leert meer over de stappen in de productie van de azijn.
Daarna bezoek je het Atelier van ‘Monsieur Batik’. ‘Monsieur’ is een specialist in het batiken, nochtans een Indonesische techniek. Bij aankomst kan je al enkele kunstwerkjes bewonderen. Je krijgt meer uitleg over de verschillende technieken gebruikt voor de creatie van batikstoffen met gebruik van was. Je volgt een stapsgewijze demonstratie van de wijze waarop de batikstof tot stand komt. Deze heer stichtte zijn eerste batikshop in Ziguinchor in 1978! Vervolgens keer je terug naar je hotel. Je kan er genieten van de zon vlak bij het recent gebouwde ponton op de Casamance-rivier, of een duikje nemen in het zwembad. Avondmaal in je hotel (inbegrepen).

Overnachting in een zeer comfortabel hotel in Ziguinchor.

Dag 9: Ziguinchor - Oussouye

Na het ontbijt vertrek je naar het centrum van de Casamance: Oussouye, gelegen in het hart van de Basse-Casamance en de hoofdstad van het Diola-volk, omdat hier hun koning heerst. Onderweg rij je langs rijstvelden, palmbossen, groene wouden, mangroves en ‘bolongs’ (zoutwaterkanalen). Aangekomen in Oussouye breng je je bagage onder in het kampement waar je vanavond de nacht doorbrengt. Het is gebouwd in de stijl van de ‘Cases à impluvium’ van de Diola. Daarna ga je fietsen: je maakt een rondrit per mountainbike in de omgeving van Oussouye. Dit is een heel leuke tocht die je voert langs dichtbegroeide (palm)bossen met paden van wit zand, rijstvelden, diverse plantages en gastvrije dorpen. In Sigana hou je halt bij een gigantische kaasboom die fungeert als dorpsplein en waar je direct de nodige aandacht krijgt van de bevolking. In Niambalang stap je even af bij een hut uit banco met 'impluvium', een open gat in het dak waarlangs licht en water binnenkomt. Deze zijn typisch voor deze streek. Onderweg zien we ook de fetisjen, de heiligdommen van de Diola-dorpen.
Je krijgt een lunch (inbegrepen) na de rondrit. Daarna kan je nog wat relaxen in het kampement. In de namiddag maak je een aangename wandeling door het mooie en met dorpjes bezaaide bos tussen Oussouye en Edioungou, 'Oulouf' genaamd. Bij het langzaam ondergaan van de zon wandel je tussen palmbomen en indrukwekkende kaasbomen van dorp naar dorp. Bij valavond is er hier veel animatie. De jeugd speelt voetbal en andere spelletjes tussen de bomen. In één van deze dorpen bezoek je een uniek project dat een sociaal project combineert met de ambachtelijke productie van cashew-noten. Gehandicapten en vrouwen zonder familie helpen er in alle stadia van de productie en verdienen zo hun broodnodige zorg, inkomen en bescherming. Je kan hier ook lokale palmwijn proeven en eventueel kopen.
Na deze mooie wandeling en de vele contacten keer je terug naar het kampement in Oussouye waar je geniet van een avondmaal (inbegrepen) en overnacht.

Dag 10: Edioungou - Eloubaline – Pointe Saint- George

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je Edioungou, bekend om zijn pottenbakkerij. Je bezoekt het atelier van Evelyne die de voorouderlijke kennis van het pottenbakken van generatie tot generatie doorgeeft. Ze geeft een demonstratie van haar kunsten. Daarna stap je met al je bagage in een grote prauw, waarmee je, via een netwerk van kanalen en mangroves, naar het dorp Eloubaline vaart, gelegen in het mangrovegebied. In het mangrovegebied kom je, naast vissers en oesterplukkers, gegarandeerd verschillende soorten vogels tegen. Het dorp Eloubaline waar je uiteindelijk aankomt is voor 80% animistisch. Je wordt door de dorpelingen met veel gastvrijheid ontvangen en rondgeleid. Je ziet huizen uit banco, ‘cases à impluvium’, fetishen, de school, Je krijgt uitleg over het beheer van het dorp, de manier van huizen bouwen, irrigatietechnieken, de verdeling van de opbrengsten van de rijstteelt, het samen leven van mensen met verschillende godsdiensten…

Je luncht (inbegrepen) bij het water. Na deze ontmoetingen vaar je verder noordwaarts naar de grote Casamancerivier. Op een schiereiland bij de Casamancerivier ligt Pointe Saint-George. Onderweg zie je de ruïne van het ‘Faraonische’ hotel Djiromaït, gebouwd in 1990 maar nooit als hotel uitgebaat. Bij Pointe Saint-George is het mogelijk dat je dolfijnen ziet opspringen of dobberen in de rivier. Na aankomst trek je in in je verblijf van vandaag, vlakbij Pointe Saint- George. Hier kan je nog relaxen, een wandeling maken op het lange strand, gaan zwemmen, speuren naar zeekoeien (Lamantins) in de rivier… Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een kampement op het strand van Pointe Saint-George. 

Als je met een grote groep bent wordt er gezorgd voor een comfortabel tentenkamp aan het strand. Bij het avondmaal (inbegrepen) geniet je ook van een mini-concert op de ‘ekonting’, een traditioneel Diola - snaarinstrument.

Dag 11: Pointe Saint-George – Mlomp – Elinkine – Egueye

Deze ochtend kan je nog eens proberen een zeekoe (Lamantin) te spotten in de Casamancerivier. Pointe Saint-George is één van de weinige plaatsen van West-Afrika waar je zeekoeien vrij kan zien zwemmen. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van zoet water. Daarna maak je een prachtige wandeling van Pointe Saint George naar Mlomp (ongeveer 2 u - 2u 30 wandelen). Je wandelt eerst door los zand en door savannegebied. Af en toe moet je een kanaal (‘bolong’) oversteken via een brugje. Onderweg kom je ook mensen tegen die op het land werken. Onthou het woord 'kassumay' (‘goeiedag’ of ‘tot ziens’), men zal je met plezier 'kassumay balé' antwoorden en je kan altijd een praatje slaan met de lokale mensen. Je ziet onderweg geregeld fetishen. Bij aankomst in Mlomp wandel je verder tussen gigantische kaasbomen en mooie woningen. Je bewondert de heilige Baobab-boom en een uniek ‘Case à Etages’ (huis met verdiepingen, uniek in de Casamance). Een Diola die in Parijs had gestudeerd wou zijn dorpsgenoten tonen hoe ze daar huizen bouwen en bracht zijn kennis meteen in de praktijk. Je bezoekt ook het bescheiden maar heel interessante lokale museum in een huis met 'impluvium'. De museumverantwoordelijke legt je aan de hand van enkele voorwerpen het dagelijks leven en de soms verrassende tradities van het Diola-volk uit. Je luncht (inbegrepen) in een lokaal huis in Mlomp. Daarna zet je koers naar Elinkine, een vissersdorp. Vanuit Elinkine vaar je met een prauw naar een prachtig gelegen kampement aan de oevers van het eiland Egueye, bij een brede ‘bolong’. In de latere namiddag doe je een tochtje per kayak van ongeveer 2 uur door het mooie mangrovelandschap. Onderweg hoor je constant vogelgeluiden. Het is ook mogelijk dat je aapjes ziet of dwergkrokodillen. Je ziet misschien lokale mensen de oesters oogsten die onderaan de mangroves groeien of hout transporteren voor het bouwen van woningen.

Terugkeer naar het kampement bij valavond. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je kampement in de mangroves op het eiland Egueye.

Je kan ook overnachten in een kampement in Ehidj. Dan ga je niet kayaken. maar voorzien we wat meer relax-tijd op het einde want Ehidj heeft een leuk strandje.

Dag 12: Egueye – Karabane – Cachouane – Eihdj – Egueye

Dit wordt een excursie van een volle dag per prauw (rivierboot). Na 45 minuten varen kom je aan op het eiland Karabane, een groot eiland dat vlak bij de monding van de Casamancerivier ligt. Op het eiland vind je geen wegen en geen auto’s. Het eiland is heel rustig (behalve op het moment waarop de kinderen uitgelaten van school naar huis keren). Qua vegetatie vind je op het eiland palmbomen, baobabs, kaasbomen, mangobomen, bougainvilla’s, flamboyants… Het eiland was vroeger een belangrijke plaats voor de slavenhandel. In 1836 was Karabane de belangrijkste handelspost in de Casamance en tevens de administratieve hoofdstad van de Casamance tot 1904. Je bezoekt hier de ruïnes van oude opslagplaatsen en het kerkhof waar Kapitein Protêt, de stichter van Dakar, begraven ligt. Hij is rechtopstaand begraven, met zijn blik op de rivier. Verder kan je nog enkele lokale kunstenaars bezoeken. Vervolgens vaar je naar het kleine dorp Cachouane, dat vandaag aan belang wint als aanlegplaats voor zeilers. Lunch (inbegrepen) aan de oever van de bolong, Chez Papis.

Daarna zet je koers naar het eiland Ehidj waar vroeger een gereputeerde féticheur leefde. Die is nu overleden, en er wordt een vervanger gezocht. Je krijgt ter plaatse uitleg over de eeuwenoude animistische rites. Op het eiland worden geen doden begraven, want de doden worden overgebracht naar een ander eiland (Djissor). Dan keer je terug naar Egueye. Wij verkiezen om te overnachten in Egueye in plaats van in Karabane. De sfeer is leuker.

Je kan ook overnachten in een kampement in Ehidj. Dan ga je niet kayaken. maar voorzien we wat meer relax-tijd op het einde want Ehidj heeft een leuk strandje.

Dag 13: Egueye – Ourong - Cap Skirring

Deze ochtend heb je de keuze tussen de volgende 3 activiteiten:

  1. Wandeling naar het kanaal van de krokodillen.
  2. Vissen ‘à la palangrotte’.
  3. Plukken van oesters in de mangroves.

(Als je in Ehidj verblijft dan ga je gewoon relaxen in de voormiddag).

Je geniet van een lunch (inbegrepen) met gegrilde oesters en vis, misschien door jou zelf geoogst? Na de lunch vaar je naar het nabijgelegen eilandje Ourong, één van de eilanden die gebukt gaan onder de erosie van de zee. Je bezoekt het dorp en de groententuinen die door de vrouwen worden beheerd. Spijtig genoeg is er sprake van verzilting van de bodem, wat de voedselproductie in gevaar brengt.

Vervolgens ga je naar de aanlegsteiger van Kataklousse, van waar je per auto naar de kust zal rijden om je laatste dagen door te brengen.

Overnachting in een laidback verblijf in Kafountine. Mits supplement kan je ook overnachten in een gastenverblijf in mediterraanse stijl in Cap Skirring.

Dag 14: Vrije dag

Vandaag kan je genieten en relaxen! Het hotel biedt ook verschillende activiteiten aan. Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Overnachting in een laidback verblijf in Kafountine. Mits supplement kan je ook overnachten in een gastenverblijf in mediterraanse stijl in Cap Skirring.

Dag 15: Vrije dag

Vandaag kan je nog een dagje genieten en relaxen! Het hotel biedt ook verschillende activiteiten aan. Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Overnachting in een laidback verblijf in Kafountine. Mits supplement kan je ook overnachten in een gastenverblijf in mediterraanse stijl in Cap Skirring.

Dag 16: terugkeer naar huis

Transfer naar de luchthaven van Cap Skirring (van december tot maart) of van Ziguinchor (rest van het jaar), naar de luchthaven van Diass. Aangekomen in Diass neem je een hoofdweg richting Petite-Côte, meer bepaald Popenguine, waar je na al je avonturen kan genieten van het strand en de rust. Je komt aan in een charmant hotel met een mooie tuin, een restaurant en een zwembad dat je gedurende de hele namiddag (tot 18u) kan gebruiken. Een lunch is inbegrepen. Je kan ook een douche nemen en van kleren wisselen.

Optioneel, mits supplement van 45 euro per persoon kan je er ook voor opteren om een hele dag gebruik te maken van een kamer (tot 18u) inclusief een lichte maaltijd voor vertrek.

Je kan ook vanuit de Casamance een avondvlucht nemen die ongeveer aansluit bij je internatonale vlucht maar dat is dan op eigen risico. Er wordt assistentie geboden bij het aanmelden en de internationale vlucht

[PRIJZEN GELDIG TOT 15/10/2024] | Prijzen 2025 binnenkort online, u kan reeds een aanvraag doen. 

Prijs per persoon

Vanaf € 3.195 p.p. met 2 personen
Vanaf € 2.525 p.p. met 4 personen
Vanaf € 2.495 p.p. met 6 personen (1 wagen in Oost-Senegal)
Vanaf € 2.695 p.p. met 6 personen (2 wagens in Oost-Senegal)

Prijzen per gezin

Op aanvraag.

Inbegrepen

  • Verwelkoming op de luchthaven bij aankomst.
  • Alle transfers ter plaatse met privé chauffeur/gids.
  • Ontbijt.
  • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
  • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
  • Alle entreegelden voor bezoeken vermeld in het programma. Het Slavenhuis op Gorée is niet open op maandag. Wens je dit toch op maandag te bezoeken, dan bedraagt het supplement € 60 voor een privébezoek (per bezoek, ongeacht het aantal personen).

Niet inbegrepen

  • Intercontinentale vlucht (hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!).
  • Middagmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma.
  • Persoonlijke uitgaven, dranken.
  • Fooien.
  • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
  • Meerprijs voor verlengingen (hotels op aanvraag).
  • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!

Tip: Er is een extra korting voorzien voor afreizen in de periode van 3 mei tot 15 oktober.

 


Prijzen per gezin

Op aanvraag.

Extra: overnachten in een safaritent en chimps spotten aan 'Baboon Island' in Gambia (2 extra nachten)


Prijzen per persoon

Vanaf € 525 p.p. met 2 personen
Vanaf € 450 p.p. met 4 personen
Vanaf € 435 p.p. met 6 personen (1 wagen)
Vanaf € 465 p.p. met 6 personen (2 wagens)

Prijzen per gezin

Op aanvraag.

Praktische info:

  • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij terugkeer.
  • Geen inentingen verplicht. Antimalaria medicatie en inenting gele koorts aanbevolen (meer info bij Senegal praktisch). Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Extra: overnachten in een safaritent en chimps spotten aan 'Baboon Island' in Gambia
(2 extra nachten)

Opmerking! Je kan hier enkel verblijven van donderdag tot en met zondag.

Dag 1: Kedougou - 'Baboon Island' in Gambia

Je vertrekt heel vroeg deze morgen in de richting Gambia. Later, in Tambacounda, neem je een korte ontbijtpauze en rij je verder. Je luncht (inbegrepen) onderweg. Daarna zet je koers naar je mooi ecologisch verblijf aan de oevers van de Gambiarivier. Je overnacht hier in een hoog gelegen tent met alle nodige comfort en een prachtig uitzicht op de omgeving met de rivier en het ‘baboon island’ beneden. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je ecologisch luxe tentenkamp aan de Gambiarivier.

Dag 2: Nationaal park van de Gambiarivier – conservatie en rehabilitatie van Chimpansees op ‘baboon island’ Georgetown

Je bezoekt vandaag het ‘River Gambia National Park’ gesticht in 1978, dat op zijn 6 vierkante km 5 eilandjes omvat, waaronder het bekende ‘Baboon Island’ (dat eerder bevolkt is door Chimpansees dan bavianen). De landschappen bij de rivier zijn schitterend en doen denken aan de oerwouden van centraal-Afrika. De ecosystemen in de omgeving zijn bijzonder en gaan van dichte jungle over mangroves tot rietvelden. Je maakt een wandeling waarbij je interessante dieren kan ontmoeten, zoals Colobus-apen, Guinese bavianen, nijlpaarden, krokodillen, zeekoeien en talloze vogels. Je luncht (inbegrepen) in het kamp.

In de namiddag stap je in een rivierboot, waarmee je rond ‘Baboon Island’ gaat varen, met het oog op het spotten van de chimpansees die hier wonen. Deze dieren worden beschermd door het lokale ‘Chimpansee Rehabilitation Project’. In 1979 werden 44 dieren hier los gelaten. Na een periode waarin de dieren werden opgevorderd door de staat (om de handel in dieren tegen te gaan) zijn er nu ongeveer 80 apen, verdeeld over de 3 eilanden. Je kan de dieren vlot observeren rond 16u, omdat ze dan worden gevoed. Opgelet: in de rivier zal je af en toe gestoord worden door een nijlpaard. Dan keer je terug naar je kamp. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je ecologisch luxe tentenkamp aan de Gambiarivier.

Dag 3: Naar Ziguinchor

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je door naar Ziguinchor, waar je intrekt in een comfortabel hotel aan de Casamance-rivier, die hier heel breed is. Je luncht hier. (inbegrepen) Het mooie hotel met zicht op de rivier is gebouwd in de typische koloniale stijl en heeft een mooie tropische tuin. Je kan je verfrissen in het zwembad aan het ponton bij de rivier. Een lunch onderweg is inbegrepen.

Avondmaal in je hotel (inbegrepen). Overnachting in een zeer comfortabel hotel in Ziguinchor.

 

Mail ons voor meer info.
info@jalan.be