Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Over Jalan

Jalan = Indonesisch voor ‘weg’, ‘traject’
Jalanjalan = Indonesisch voor ‘ergens rondhangen’

Jalan ontwerpt unieke reizen naar Indonesië, SenegalOeganda, TanzaniaMyanmar - op maat.

Jalan, unieke belevingsreizen voor de meerwaardezoeker!

Geen fastfoodreizen bij Jalan! Als je met ons de wereld in trekt word je niet dagelijks van het ene monument naar het andere gebracht, om daarna in je hotel of op een vol strand uit te blazen. We betreden graag de minder toeristische paden, zonder de hoogtepunten over te slaan. Bij ons staat het beleven van je bestemming centraal. We geven je de tijd en de mogelijkheden om je in te leven in de plaatsen die je bezoekt: interactie met de lokale bevolking, kleinschalige verblijven, originele inleeftours…

Voor wie?

Voor jong, oud, vrienden, koppels, honeymooners en zeker ook families met (kleine) kinderen. Voor iedereen met een open blik op de wereld.

Deskundig advies van landenspecialisten

Jalan biedt een beperkt aantal landen aan, maar net daarom kennen we onze bestemmingen door en door! We gaan geregeld ter plaatse om nieuwe boeiende trips te maken en verblijven uit te testen. Je mag dus rekenen op degelijke en betrouwbare informatie!

Maatwerk door een persoonlijk contact

We zien het als onze taak om je belevenissen te bezorgen die bij jou passen. Als klant van Jalan ben je geen nummer maar krijg je een persoonlijke service. Je reis start vanaf het eerste contact: dan beginnen we voor jou en mét jou na te denken over jouw ideale reis. We kunnen brainstormen in ons kantoor, via mail of via telefoon. Op basis  van enkele goed uitgebalanceerde reisprogramma’s voor de gekozen bestemming(en) stellen we met jou een reis samen die is aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden. We kennen je reisbestemming immers als onze broekzak!

Originele uitstappen

Op veel van onze bestemmingen kan je deelnemen aan unieke, ‘home made’ uitstappen, exclusief door ons voor jou ontworpen. Deze staan garant voor onvergetelijke ervaringen!

Op eigen tempo

Verplaatsingen gebeuren grotendeels per wagen met privéchauffeur (tenzij voor onze groepsreizen). Zo reis je op je eigen tempo. Je hebt altijd voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is.

Accommodatie

Waar mogelijk is er een keuze uit verschillende categorieën hotels. Deze werden getest en zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Meestal is er een zwembad. Af en toe is de accommodatie eenvoudig omdat er niets anders is. Dan vermelden we het ook. De sfeer is dan echter vaak gezellig en sympathiek. De foto’s van onze accommodaties zijn door ons genomen: geen trucages!

Extra voor onze klanten : het draaiboek

Wij geven je een uitgebreid draaiboek mee, op jouw maat gemaakt, met landeninformatie, een 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurantjes, shopping, massagesalons enz. Alles persoonlijk door ons uitgetest!

Waar voor je geld!

We trachten ons zoveel mogelijk aan te passen aan je budget. We zijn niet de goedkoopste, maar we geven wel het beste van onszelf om ervoor te zorgen dat jullie een onvergetelijke droomreis hebben. Vandaar de hoge graad van tevredenheid onder onze reizigers (kijk eens onder reiservaringen)!

Verantwoord en respectvol reizen

“De reisbestemming beleven” betekent voor ons ook dat we de lokale bevolking en omgeving behandelen met respect. Veel van de mooiste reisbestemmingen liggen in minder bedeelde gebieden. Toerisme is voor de lokale bevolking een belangrijke bron van inkomsten. Vandaar onze voorkeur voor een kleinschalige toeristische industrie. Verder trachten we jouw/onze impact op het lokale leefmilieu, de fauna en de flora zoveel mogelijk te beperken. Er zijn ook projecten die Jalan rechtstreeks steunt en jij uiteindelijk dan ook, simpelweg door je bezoek.

 

Onze filosofie: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen: beleef je reisbestemming!