Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Senegal

RONDREIS SENEGAL

Grote rondreis 'de vele gezichten van Senegal'
11 dagen/10 nachten

Deze reis is een mooie samenvatting van alles wat Senegal-boven-Gambia te bieden heeft. Van Dakar, Gorée, Lac Rose, en via de ruwe 'Grande côte' bereik je de monding van de machtige Senegalrivier. Daar ligt de oude eerste hoofdstad Saint-Louis mooi te wezen in de zon. Weg van de rivier en de zee beland je midden in de Sahel, veel meer dan alleen droogte en zand. Het is een boeiende wereld, een lappendeken van volkeren met prachtige landschappen waar je snel in de ban van geraakt. Na de Sahel zak je af naar de Siné-Saloumdelta, een wonderlijke waterwereld van kreken, mangroves en licht, waar je gegarandeerd tot rust komt op één van de vele schitterende locaties. Overal staan de mensen klaar om je te laten mee genieten van hun 'joie de vivre' en gastvrijheid (Teranga). De rondreis gebeurt evenveel via pistes en het strand als op asfalt. We nemen je mee op plaatsen waar weinig toeristen komen en je des te meer in contact komt met de ziel van Senegal.

Dag 1: Aankomst in Dakar

Bij aankomst in de luchthaven brengt een chauffeur je naar je eerste verblijf in Dakar. Na aankomst in je hotel kan je bekomen van de vlucht. Je kan dineren in het hotel (niet inbegrepen).

Je overnacht in een comfortabel hotel in Dakar. Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol hotel.

Dag 2: Dakar - Gorée

Na het ontbijt komt je gids langs. Je bezoekt het stadscentrum tussen de Kathedraal en het onafhankelijkheidsplein. Dit is het politieke centrum van de stad, met ook het presidentieel paleis, verschillende ambassades en het Nationale Parlement. Verder bezoek je het Stadhuis, de Kermel-markt, en tenslotte de Sandaga-wijk, het kloppende economische hart van Dakar met zijn geurige en kleurrijke markt. Daarna rij je de ‘Corniche’ op, een weg die langs de oceaan loopt en van waar je de ‘îles de la Madeleine’ kan zien, alsook de mooie Moskee van Ouakam en het enigszins kitscherige monument van de Afrikaanse Renaissance. Je kan dit monument beklimmen (200 trappen om tot aan de sokkel van het monument, 52 meter hoog, te geraken). Van boven heb je een schitterend uitzicht op de omgeving met de oceaan. Lunch (inbegrepen) op de ‘kleine Corniche’, het meest westelijke punt van Afrika!

In de namiddag heb je de keuze tussen 4 uitstappen in Dakar (inbegrepen):

A - Het Ifan – museum: dit museum bevat een mooie collectie van Senegalese en West-Afrikaanse kunstvoorwerpen, waaronder maskers en beeldhouwwerken, met veel informatie over het (rituele) gebruik van de voorwerpen.

B - Bezoek aan het huis van Oud-President-dichter Léopold Sédar Senghor: je bezoekt het huis van de man die aan de wieg stond van het moderne Senegal: de dichter, President Léopold Sédar Senghor. Je krijgt een uitgebreide rondleiding van één van Senghors vroegere medewerkers, die met passie toelichting geeft bij het vintage interieur, de functie en kleuren van de verschillende kamers en de immense collectie van boeken en kunstvoorwerpen die Senghor vaak van andere wereldleiders (van Mexico tot China en Korea) cadeau had gekregen. Tussen de boeken vonden wij ook leerboeken over de Franse taal, zoals wij die ook in de middelbare school leerden kennen. De rondleiding geeft een mooi inzicht in het dagelijks leven van de familie Senghor, en vooral in de persoon van Senghor, een intellectueel ‘pur sang’ die toch door het Senegalese volk op handen werd gedragen.

C - Bezoek aan het huis van de beeldhouwer Ousmane Sow: je bezoekt het huis waar Ousmane Sow leefde en werkte, vooraleer hij verdween. Ousmane richtte zijn huis in volgens zijn eigen ideeën, alsof het huis een beeldhouwwerk was. Hij noemde zijn huis bijvoorbeeld een Sphinx, wanneer hij een reeks wou maken over de Egyptenaren. Hij creëerde bruine, okerkleurige, rode en groene tegels en bekleedde zijn muren met de materialen waarmee hij zijn sculpturen maakte. Bezoekers kunnen vrij de verschillende vertrekken bezoeken waarin de sculpturen zijn tentoongesteld. Sommige werken zijn niet voltooid. Onder zijn werken zijn er ook series zoals ‘Les Peuls’ (het Peul-volk), en ‘belangrijke mannen’: Nelson Mandela, De Gaulle, Victor Hugo, zijn vader...

D - Het Kunstendorp (Village des Arts): dit dorp kan je zien als een soort van vitrine op alle mogelijke kunst uit Senegal. Het dorp wordt deels gefinancieerd door de overheid en bestaat uit expositieruimtes, een bronssmederij en een reeks individuele ateliers (in 50 barakken die zijn achtergelaten door Chinezen die hier een bouwproject hadden). Een bezoek aan het wat rommelige dorp is zeker de moeite waard. Op het menu staan schilderkunst, beeldhouwen, keramiek, fotografie, en soms monumentale installaties. Sla zeker een babbeltje met je favoriete kunstenaars ter plaatse. Je hoeft absoluut niet te kopen, maar de vriendelijke artiesten aanmoedigen mag wel!

Daarna neem je de overzetboot (‘Chaloupe’) naar het eiland Gorée. Bij aankomst in Gorée ontdek je een mooi, kleurrijk eiland met veel oud-koloniale woningen en smalle, levendige straatjes. ’s Avonds zijn er bijna geen toeristen meer op het eiland en lijk je wel teruggekeerd in de koloniale tijd. Overnachting en avondmaal (inbegrepen, geleverd door een goede kok) in een stijlvol pension.

Als je graag op een zondag de mis bijwoont in Dakar (heel anders dan bij ons!), laat het ons dan weten.

Dag 3: Gorée - Lac Rose

Na het ontbijt geniet je van de rust op het eiland, nu er nog geen toeristen zijn aangekomen op Gorée. Daarna ga je Gorée grondig verkennen. Je begint met een bezoek aan het ‘Slavenhuis’, dat is gebouwd in 1780. Dit slavenhuis zou het laatste zijn dat op Gorée is gebouwd. Daarna wandel je door de mooie, smalle straatjes van het eiland. Je klimt tot op het hoogste punt van waar je een mooi zicht hebt op de zee en Dakar in de verte. Je kan daarna de Sint Carolus Borromeuskerk bezoeken, waar (in 1992) Paus Johannes-Paulus vergiffenis heeft gevraagd voor de misdaden van de slavernij. Daarna bezoek je het vroegere Paleis van de Gouverneur en het museum van de zee. Vervolgens ga je naar het atelier van een bijzondere schilder. Hij maakt zowel figuratieve als abstracte werken. Je bezoekt ook een andere artiest op Gorée die gespecialiseerd is in de typische ‘tableaux de sable’, een authentieke Senegalese kunstvorm waarbij tekeningen met zandkorrels van verschillende kleuren worden gemaakt. Je kan bij hem leren hoe het moet en krijgt zeker één van de creaties mee. Je luncht vervolgens (inbegrepen) in een typisch en lekker restaurant op Gorée.

In de namiddag stap je nogmaals in een chaloupe (overzetboot), waarmee je terug naar Dakar vaart. Daar zet je koers naar het rose meer. Bij aankomst aan het Lac Retba (de officiële naam) kan je nog optionele activiteiten doen (ter plaatse kiezen en betalen):

 • een wandeling van 1u30 langs een lagune met brak water, gebruikt voor de landbouw en bezocht door vogels, waarna je via een bos van palmbomen op het strand uitkomt en vervolgens via de duinen terugkeert naar de vertrekplaats (inbegrepen).
 • een ritje te paard van 1u30 langs de tuinen, het strand, en de duinen, waarbij je geconfronteerd wordt met de wilde natuur van de machtige ‘Grande-Côte’ (de oceaan). (Supplement).
 • een ritje van 1u30 per mountainbike langs wegen met schelpen en langs groententuinen, en daarna het meer rond, langsheen de heuvels van zout. (Supplement)

Op het panoramische terras van je verblijf geniet je vervolgens van een aperitief bij zonsondergang. Het avondmaal (inbegrepen) is de specialiteit van Bouya, de kokkin: kip met citroen! Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een sfeervol kampement aan het Lac Rose. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel verblijf met zwembad in Lac Rose.

Dag 4: Lac Rose - Kayar - Duinen van Lompoul

Na het ontbijt verken je het Lac Rose en omgeving. Je steekt het meer over in een 'zoutprauw' (pirogue à sel) en maakt kennis met de moedige zoutverzamelaars die het zout met de blote hand uit het meer halen, nadat ze zich eerst met karité-boter hebben ingewreven. Je gids geeft je de nodige uitleg over de zoutwinning en de commercialisering van het kostbare goedje. Je luncht (inbegrepen) in een restaurant aan de overkant, opgetrokken uit gevlochten bamboe, met een prachtig uitzicht over het meer. Wie wil kan hier aan den lijve ondervinden hoe gemakkelijk je blijft drijven op het meer. Het zoutgehalte van het meer (300 gr/liter) is uitzonderlijk en vergelijkbaar met dat van de Dode Zee. Daarna stap je in een 4x4 voor een rit door de brousse richting de duinen van Lompoul. De rit brengt je eerst naar Kayar, de grootste niet-industriële vissershaven van Senegal. Onze gids laat je kennismaken met de bruisende activiteit bij de terugkeer van de vissersboten. Afhankelijk van het tij gaat de expeditie verder via het strand langs verschillende vissersdorpen, ofwel langs het netwerk van karrenwegen in de duinen, waarlangs verschillende Peul-dorpen liggen. Vervolgens zet je koers naar de duinen van Lompoul. Je steekt de grote duinen over en laat je overweldigen door het prachtige panorama bij valavond. Je wordt ontvangen met een welkomstdrink die je degusteert op je tapijtje in het zand. Je brengt de nacht door in een oase waar je in Khaïma's (Mauretaanse tenten) slaapt. 's Avonds wacht je een aperitief en een initiatie in het bespelen van de djembé en Afrikaanse dans. Tijdens het avondmaal (inbegrepen) geniet je van een spektakel verzorgd door de dorpelingen. Overnachting in de bivouac van Lompoul.

Dag 5: Duinen van Lompoul - Monding van de Senegal - Gandiolais

Na het ontbijt bezoek je de groentenkwekerij van het dorp, die we ondersteunen in het kader van een herbebossingsproject. Deze was in de droge jaren ‘70 de oorzaak van veel problemen in de landbouw. Een gift van 5 euro per persoon is inbegrepen in je reis. Daarna stap je in een 4x4 en doorkruis je de typische landschappen van de Sahel, met hun acaciabomen en wilde dromedarissen. Je komt aan bij de oude monding van de Senegalrivier, waar de ‘Langue de Barbarie’, die vroeger aan de overkant van de rivier lag, nu met het vasteland is verbonden. Op het strand, in de schaduw van de Filao-bomen en in deze wilde omgeving, geniet je van een lekkere barbecue (inbegrepen). Je kan relaxen, baden in de nieuwe lagune of vogels van diverse pluimage observeren. Daarna maak je indien gewenst een wandeling langs de karrenwegen bij de rivier. Af en toe komen vissers en landbouwers langs. Na de wandeling stap je in de auto voor de verkenning van de Gandiolais, een gebied in de streek Niayes. Typisch hier zijn de kleine oases van groen, die zijn gecreëerd door het graven van putten in de duinen. Tijdens de oogst van de ajuinen (op het eind van het droge seizoen) ontdek je een fel gekleurde mozaïek van groententuinen. Dan ga je naar je verblijf op de oever van de Senegalrivier. Het ligt op een mooie locatie waar het water van de rivier overgaat in de 'Langue de Barbarie' aan de overkant, en vervolgens in de oceaan aan de horizon. Op deze late namiddag kan je intens genieten van de rust en de schoonheid van deze plaats, van het zwembad vlakbij de rivier of een wandelingetje bij zonsondergang. Het restaurant biedt een uitzicht van 360° op de site en de wijde omgeving. Je kan verder nagenieten op één van de terrassen, bijvoorbeeld bij het degusteren van de 3 Senegalese thees...

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je kampement aan de Langue de Barbarie Mits supplement kan je ook overnachten in een charmevol gastenverblijf. Je kan er ook voor kiezen om (mits korting !) te overnachten in Saint-Louis: in een Auberge of (mits supplement) in een luxueuzer gastenverblijf.

Dag 6: Gandiolais – (Djoudj/Langue de Barbarie) – St. Louis

Vandaag kan je heel vroeg in de ochtend (mits supplement) één van de 2 onderstaande Nationale parken van de regio rond St. Louis bezoeken:

 1. Het nationaal Park van Djoudj (van half oktober tot April). Je vertrekt heel vroeg om het derde grootste vogelreservaat van de wereld te bezoeken, een park dat op de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO staat. 3 miljoen vogels bevolken dit park om er te broeden. Je bezoekt het park per boot. Het landschap waardoor je vaart omvat poelen, rietlanden, mangroves, meren… Naast vogels vind je hier ook varanen, hyena’s, pythons, jakhalzen, krokodillen en wrattenzwijnen.
 2. Boottocht naar het Nationaal park van de ‘Langue de Barbarie’ (gans het jaar door - enkel als je in je kampement aan de Langue de Barbarie slaapt) Dit is een heel bijzonder gebied van 20 km, gelegen tussen de Atlantische oceaan en de Senegalrivier. Het bestaat uit een uitgestrekt zandstrand en trekt minstens 46 verschillende watervogels en ook zeeschildpadden aan.

Na het ontbijt rij je de stad St. Louis in, via de beroemde Faidherbe brug, gebouwd door Eiffel. Saint Louis is de oudste stad die door de Fransen werd gebouwd in West-Afrika, waardoor de geschiedenis van St.Louis parallel loopt met de geschiedenis van de kolonisatie. De stad speelde ook een rol in de slavenhandel, omdat Europese schepen van hieruit slaven vervoerden. Je vindt in St. Louis heel wat gebouwen uit de koloniale tijd, waarvan sommige (zoals het slavenhuis) verdwenen zijn en andere heel mooi gerestaureerd. Je luncht (inbegrepen) in St. Louis. Daarna ga samen met de gids deels te voet en deels per calèche (paard en kar) interessante en vooral ook originele plaatsen in Saint-Louis bezoeken. Onderweg bezoek je een kunstatelier: een gebouw dat behoort tot de oudste van het historische patrimonium van St. Louis. Het is een schitterende ruimte voor de promotie van de kunsten: keramiek, parels, schilderijen, beeldhouwwerken, juwelen, textiel… Beginnende artiesten worden hier ondersteund. Daarna ga je naar een talentvolle mode-ontwerpster, die je een heel interessante uitleg geeft over de rol en de betekenis van de ‘boubou’. Je kan hier (indien gewenst) een schitterende outfit op maat laten maken. Je bezoekt ook ‘La Gouvernance’, het Faidherbe-plein en de Kathedraal. De fotografie in Senegal heeft een lange geschiedenis, die terug gaat tot de 19de eeuw, toen de fotografie nog in zijn kinderschoenen stond. De hedendaagse fotografiesector in Senegal is rijk, gevarieerd, dynamisch en veelbelovend. Een must is een visite aan het schitterende fotomuseum (gesloten op maandag). De tour eindigt met een bezoekje aan ‘Monsieur Vélo’, iemand die kunst maakt met onderdelen van fietsen en ons inzicht geeft in zijn praktische levensfilosofie! Daarna kan je nog wat verder rondlopen in deze mooie, stad met haar mooie boetiekjes alvorens je terugkeert naar je verblijf.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je kampement aan de Langue de Barbarie. Mits supplement kan je ook overnachten in een charmevol gastenverblijf. Je kan ook kiezen om te overnachten (mits korting!) in Saint-Louis in een Auberge of (mits supplement) in een luxueuzer gastenverblijf.

Dag 7: Via de Ferlo-vallei dwars door de Sahel

Vandaag staat een spannende dag op het programma, 100% Afrikaans! Je vertrekt vroeg naar het Peuldorp Nguelakh. Dit dorp investeert al 15 jaar in de ontwikkeling van projecten, vooral in de landbouw en de biologische veeteelt. Nguelakh betrekt daarbij de kleinere dorpen in de omgeving. Zo zijn de scholen open voor kinderen van de andere dorpen, is er een gemeenschappelijke dokterspraktijk, en zijn er opleidingscentra voor textielproductie, bouw en landbouw. Een bijzonder project is de geitenteelt in stallen (uniek in Senegal) die productie van melk en kaas toelaat. De verantwoordelijken van Nguelakh rusten niet op hun lauweren, want ze zijn constant bezig met nieuwe projecten uit te werken. Zo werd recent een project gelanceerd waarbij (kook)gas wordt geproduceerd op basis van dierlijke uitwerpselen.
Jalan ondersteunt deze programma’s en in de kostprijs van je reis is 5 euro per persoon inbegrepen als ondersteuning voor het goede werk in Nguelakh. Na dit bezoek rij je verder, via de pistes in de Sahel, in de richting van het Lac De Guiers, een immens zoetwaterreservoir, zeg maar de levenslijn van de bewoners van de Sahel! Een picknick is voorzien (inbegrepen) aan de oevers van het meer. Je bent getuige van de dagelijkse taferelen bij het meer. Dan rij je verder de Ferlo-vallei in. Dit was vroeger een brede rivier, nu is het vaak wachten op regen om te voorzien in het nodige water. Vanaf hier zak je verder af naar het zuiden van Senegal. Onderweg kan je even stoppen bij een markt om aan de inwoners van het dorp vlakbij je kampement wat zeep of kaarsen enz... te kopen.Onderweg zie je ook enorme troepen zeboes die zich komen laven bij het water, dromedarissen die de schaduw opzoeken, nomadische Peul-mensen die op doortocht zijn en Peul-mensen die hier hun vaste stek hebben. Je komt aan in een zone met veel nederzettingen van Peul-nomaden, waaronder ook je mooie verblijf van vandaag. Hier aangekomen neem je een lokale paardenkar, waarmee je getuige bent van de terugkeer van de jonge herders met hun troepen zebous. Je geeft in het dorp ook wat noodzakelijke benodigdgeden (kaarsen, zeep...) die je eerder met je gids kocht op de markt vandaag. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in Koba, in een traditionele hut. Dit is ‘out of Africa’!

Dag 8: Koba - Siné Saloum

Vandaag zak je langzaam af in de richting van de Siné-Saloum delta. Na het verlaten van Koba rij je naar Baba Garage. Op woensdag is hier een leuke markt waar maar weinig toeristen komen. Hier kijk je je ogen uit, dit is het echte Afrika! Als je hier niet op woensdag bent doe je deze omweg niet. Daarna rij je verder door een mooi brousselandschap met acacia’s, Baobab-bomen en traditionele dorpjes. Je komt aan in Fatick (waar de huidige President van Senegal vandaan komt) en daarna in Foundiougne, een plaats die leeft op het ritme van de brede Saloumrivier. Je rijdt de rivier over en komt aan in de regio van de Siné-Saloum delta, waar de rivieren Siné en Saloum hun weg zoeken naar de oceaan, via een uitgestrekt gebied met mangroves en kreken (‘bolongs’) met zout water. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant op de oevers van de rivier. Na de lunch rij je verder de Siné-Saloum regio in.

Je trekt in in een ecologisch verblijf, een kampement in de Siné Saloum, gebouwd op schelpen en dat werkt op zonnepanelen met een prachtig uitzicht over de mangroves. Ze maken hier zelf hun confituur van baobabfruit, hibiscus of verse mango’s. In de late namiddag kan je het zwembad in duiken, of luieren op het strand bij de ‘Bolong’ (kreek met zout water).

Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer hotel dat eveneens prachtige uitzichten op het Saloumlandschap biedt. Je kan er ook voor opteren te overnachten in een stijlvol luxeverblijf. Je hebt voor deze opties dan een licht aangepast programma.

Dag 9: Een 100% authentieke Afrikaanse dag

Na het ontbijt ga je met de boot naar de wekelijkse markt van deze regio. Hier word je op woensdag ondergedompeld in een kleurrijke, geurige en warme sfeer. Er komen handelaars, groentekwekers en vissers uit de regio naar de markt om hun waren aan de man te brengen. Je vindt hier van alles, in een chaotische setting: kledij, voeding, magische poedertjes en andere Gri-Gri (geluksbrengers). Er zijn ook veel reparateurs (van alle soorten toestellen) aanwezig. Als je iets ziet dat je aanstaat, vergeet niet te onderhandelen! Op een andere dag dan woensdag is er ook markt, maar is ze kleiner. Dan keer je terug in een lokale paardenkoets.

Bij aankomst kan je de vrouwen volgen die het eten klaar maken ofwel de mannen die ons meer vertellen over de landbouwtechnieken en de traditionele teelt van zeboes en geiten. Daarna eet je samen met je gastheren en –vrouwen, op een mat op de grond. Daarna neem je samen met de andere aanwezigen deel aan de traditionele ‘ceremonie van de 3 Senegalese thees’ en daarbij nog wat ervaringen uitwisselen of discussiëren over het dagelijks leven hier, de gewoonten en gebruiken… Je leert vandaag ook zeep maken met 100% natuurlijke ingrediënten.

Deze Afrikaanse dag eindigt eventueel met een bezoekje aan de dorpschef, die je meer leert over leven hier, de geschiedenis van het dorp, de traditionele rol van de chef en de specifieke rol van de marabouts (moslimleraars) in de Senegalese maatschappij. Daarna keer je terug naar je verblijf, waar je kan relaxen, zwemmen, kajakken bij valavond. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een kampement in de Siné Saloum.

Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer hotel dat eveneens prachtige uitzichten op het Saloumlandschap biedt. Je kan er ook voor opteren te overnachten in een stijlvol luxeverblijf. Je hebt voor deze opties dan een licht aangepast programma.

Dag 10: Boottocht in de Saloum

Na het ontbijt (inbegrepen) stap je over op een prauw (rivierboot), waarmee je een deel van het uitgestrekte gebied van de Siné-Saloumdelta gaat verkennen. Dit gebied bestaat uit wel 200 eilanden bezaaid met mangroves, baobabs, en daartussen een uitgebreid netwerk van rivierarmen (bolongs) waarin zout en zoet water samenkomen. Bij droogte kunnen delen van het gebied helemaal opdrogen en krijg je zoutvlaktes of ‘Tanns’. De 334.00 hectare van de delta zijn beschermd sinds 1981 door de UNESCO als reservaat van de biosfeer. Het gebied met zijn 250 soorten vogels is geliefd bij vogelliefhebbers, maar je vindt er ook hyena’s, verschillende soorten apen, zeekoeien, schildpadden en dolfijnen. Onderaan de struiken van de bolongs vind je trossen oesters. Als je graag vist, vraag dan of ze een vislijn meenemen!

Daarna ga je lekker genieten van een gegrilde vis op een verlaten strand (inbegrepen). Je kan op dit eiland zwemmen, zonnebaden, een wandelingetje maken of gewoon naar de vogelgeluiden luisteren. Met wat geluk zie je een bult-dolfijn langskomen.

Dan keer je terug naar je verblijf. Neem een duik in het zwembad of ga eens kajakken. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een kampement in de Siné Saloum.

Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer hotel dat eveneens prachtige uitzichten op het Saloumlandschap biedt. Je kan er ook voor opteren te overnachten in een stijlvol luxeverblijf. Je hebt voor deze opties dan een licht aangepast programma.

EXTRA: Je kan hier (aan een voordelige prijs) een extra nacht blijven om gewoon te luieren, te vissen, te kajakken, te wandelen in deze aangename buurt. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Siné Saloum - Petite-Côte – terugkeer

Ontbijt (inbegrepen). Na het middagmaal (niet inbegrepen, vrij te kiezen) kan je nog wat genieten van je laatste dag vooraleer het vliegtuig opstijgt. Je kan gaan kayakken, vissen of wandelen. Late check-out is niet inbegrepen, maar kan wel (op aanvraag en mits supplement). Je kan wel je bagage in bewaring laten en je nog opfrissen voor je vertrekt. Mits supplement kan je ook nog het dierenpark Bandia bezoeken.

EXTRA: Je kan je reis ook verlengen aan 1 van onze lazy spots. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

[Prijzen geldig tot 15/10/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.350 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 1.950 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.925 p.p. met 6 personen (1wagen)
 • Vanaf (prijs p.p. op aanvraag) met 6 personen (2 wagens)

Prijzen per gezin [excl. vlucht]

 • Op aanvraag
 •  

Inbegrepen

 • Verwelkoming op de luchthaven bij aankomst.
 • Alle transfers ter plaatse, met privé chauffeur/gids.
 • Ontbijt.
 • Lunch en/of avondmaal indien vermeld in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Alle entreegelden voor bezoeken vermeld in het programma. Het Slavenhuis op Gorée is niet open op maandag. Wens je dit toch op maandag te bezoeken, dan bedraagt het supplement € 60 voor een privébezoek (per bezoek, ongeacht het aantal personen).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht (hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Meerprijs voor verlengingen (hotels op aanvraag).
 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!

Tip: Er is een extra korting voorzien voor afreizen in de periode van 3 mei tot 15 oktober.

1 extra dag/nacht (volpension) in het kampement in de Saloumdelta

Prijzen per persoon

Vanaf € 85 p.p. met 2 personen
Vanaf € 85 p.p. met 4 personen
Vanaf € 85 p.p. met 6 personen

 

Prijzen per gezin

Op aanvraag

Strandverlenging (2 extra nachten kust inclusief extra transfer)

Prijzen per persoon

Vanaf € 195 p.p. met 2 personen
Vanaf € 185 p.p. met 4 personen
Vanaf € 180 p.p. met 6 personen

Prijzen per gezin

 • Op aanvraag
 •  

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij terugkeer.
 • Geen inentingen verplicht. Antimalaria medicatie en inenting gele koorts aanbevolen (meer info bij Senegal praktisch). Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Extra dag/nacht in volpension in het kampement in de Saloum

zwembad vlak aan de rivier

 

Vandaag heb je een vrije dag in de Saloum. Je kan hier luieren, zwemmen, genieten van het uizicht, vissen, kayakken, wandelen in de buurt. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Overnachting in een kampement in de Saloum.

 

 


EXTRA: verlenging aan een van onze lazy spots

Dag 11: Siné Saloum - Transfer naar je verblijf

strand

Overnachting in een comfortabel strandhotel in Popenguine. Ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. Mits supplement kan je verblijven in 1 van de volgende hotels:

een luxeverblijf in de lagune van de Somone
een luxehotel in Saly
een kleinschalig luxehotel aan het strand van Palmarin

 

Dag 12: Vrije dag

Overnachting in een comfortabel strandhotel in Popenguine of een ander hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.

Dag 13: Vertrek naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Na het middagmaal (niet inbegrepen, vrij te kiezen) kan je nog wat genieten van je laatste dag vooraleer het vliegtuig opstijgt. Late check-out is niet inbegrepen, maar kan wel (op aanvraag en mits supplement). Je kan wel je bagage in bewaring laten en je nog opfrissen voor je vertrekt.

 

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be