Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Myanmar

Wegens de politieke situatie is reizen naar Myanmar momenteel niet mogelijk.

Contacteer ons voor meer info.
We helpen je graag verder.


Myanmar is het mysterieuze land van de tempels met mistige vergezichten. Steeds meer stelt het land in Zuid-Azië zich open voor reizigers. Op rondreis door Myanmar licht je het tipje van de sluier van mysterie waarin het zich hult. We bezoeken de multiculturele hoofdstad Yangon en de gouden Shwedagon pagode en de Mon-Staat en de hoofdstad Mawlamyine in het vroegere Birma. Naast deze steden met koloniale herinneringen, is Myanmar rijk aan religieuze monumenten. Pagodes, een pelgrimstocht naar Golden Rock en tempels van Bagan tot op de horizon: wonderbaarlijk. Op rondreis door Myanmar leer je ook de diverse bevolking kennen. Bij het Inle Meer en de archeologische site Mrauk U ontdek je de geschiedenis van Myanmar.

Reizen naar Myanmar

Covid-19
We bevinden ons in een ongeziene situatie waardoor onderstaande info aangaande reisdocumenten enz. kan wijzigen.  Wij volgen de situatie op de voet en staan in nauw contact met onze mensen ter plaatse. Je kan ons steeds mailen als je vragen hebt. We helpen je graag verder.

Voor alle vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij ook naar www.info-coronavirus.be/nl/ en naar www.diplomatie.belgium.be/nl.

Reisdocumenten

Internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van vertrek uit Myanmar.
Voor Myanmar is ook een visum verplicht. Dit kan je online aanvragen en betalen via een e-visa systeem: http://evisa.moip.gov.mm/. De kost is momenteel 50 USD. Vooraleer je de aanvraag online invult, zorg dat je pasfoto’s in het juiste formaat hebt om op te laden. Dit formaat vind je bij de informatie op de site (‘notice for tourists’). Belangrijk bij het invullen: je vraagt een toeristenvisum! Met dit toeristisch e-visum kan je wel alleen het land binnenkomen via de luchthavens van Yangon, Mandalay en Nay Pyi Taw.
Het visum geeft je toegang tot een verblijf van maximum 28 dagen in het land. Hou er evenwel rekening mee dat het visum 90 dagen na uitgiftedatum vervalt. Niet te vroeg aanvragen dus, opdat het niet vervalt voor of tijdens je reis! Als de vraag wordt gesteld of jullie “FIT” of “package toeristen” zijn, dan is het “package tourist”. Opmerking: er is sprake in de online applicatie van een ‘package tour confirmation letter’. Deze is niet meer nodig.
Na je online aanvraag en betaling krijg je (indien goedgekeurd) na een aantal dagen een ‘visa approval letter’ waarmee je in de luchthaven van aankomst in Myanmar je visumstempel verkrijgt. Vergeet dit document niet mee te nemen (en maak er een paar extra copies van).
Ambassade België: Generaal Wahislaan 9, 1030 Brussel
Tel. +32 (0)2/701 93 80 of 81 - Fax +32 (0)2/705 50 48 - www.embassyofmyanmar.be/myanmar.HTM - visa@embassyofmyanmar.be
Consulaat-Generaal Nederland: Baronielaan 59 48 18 PC Breda
Tel. +31 (0)76 565 48 70 - Fax +31 (0)76 531 7327

Gezondheid, Inentingen

Jalan  heeft geen medische bevoegdheid. Voor concreet medisch advies verwijzen we naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (www.itg.be). In Nederland vind je info bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.nl).
We raden sowieso aan degelijke muggenspray mee te brengen (op basis van DEET - niet in de handbagage op het vliegtuig meenemen).

Taal

Naast meer dan honderd verschillende talen en dialecten is het Birmees de meest gesproken taal van Myanmar. Ondanks het feit dat Myanmar ooit een Brits bestuur had spreekt lang niet iedereen Engels. De meeste mensen die je tijdens je reis zal ontmoeten kunnen zich echter wel behelpen in het Engels.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Myanmar bedraagt +4.5 uur in de zomer en +5.5 uur in de winter.

Betaalmiddelen

De lokale munt is de Kyat. Bankkaarten en andere kredietkaarten kunnen in Myanmar vaak gebruikt worden. AMEX wordt weinig aanvaard. Met Visa en Mastercard kan je in de bankautomaten terecht en ook in verschillende hotels. Voor alle uitgaven zoals eventuele entreegelden, restaurantbezoeken, enz... ben je vaak aangewezen op cash geld. Je kan betalen in USD of Kyat. Het is dus aangeraden om dollars of euro's mee te nemen (kleine coupures, niet beschadigde biljetten en onbeschreven biljetten). Geld wisselen kan in bijna alle luchthavens en de koers is er redelijk.

Telefoon/Gsm/Internet

Een bezoek aan dit land kan omschreven worden als een echte ‘get away'. Je dient je er goed van bewust te zijn dat communicatie helemaal niet vanzelfsprekend is in Myanmar. Je mobiele telefoon zal niet werken doordat het land nog geen roaming-overeenkomsten heeft afgesloten. Indien nodig kan je een tijdelijke lokale simkaart kopen, waarmee je wel kan bellen. Dat kost je dan zo'n 30 USD, maar het werkt niet 100% zoals bij ons.
Enkel in de belangrijkste plaatsen zoals Yangon, Mandalay en Bagan zijn internetcafé's en WiFi te vinden. Ook die hebben niet dezelfde  efficiëntie als bij ons. In andere gebieden is de communicatie (nog) moeilijker, tenzij in bepaalde accommodaties.

Klimaat

Het land kent een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door drie seizoenen.
Van maart tot ongeveer mei is de warmste periode met gemiddelde dagtemperaturen van 25 tot 35 graden.
Van juni tot  midden oktober loopt het regenseizoen, ook het mooie groene seizoen genoemd want het is aangenaam reizen met minder volk en het regent niet overal.
De resterende maanden, van midden oktober  tot eind februari, vormen het zogenaamde winterseizoen met lagere temperaturen (gemiddelde waarden tussen de 20 en 30 graden).

Eten en drinken

De keuken van Myanmar is iets eenvoudiger dan bijvoorbeeld de Thaise keuken die heel veel variatie kent, maar doorgaans wel lekker. Maaltijden worden meestal gegeten/geserveerd met gestoomde rijst. Er worden ook meestal 1 tot 2 verschillende curry's gebruikt, die minder pikant zijn dan in de omringende landen. Daarnaast zijn er ook veel invloeden terug te vinden uit de Chinese, Thaise en ook Indische keukens.
Het eten is er niet duur. Myanmar heeft ook zijn nationaal biermerk, waarvan de naam niet verrast: 'Myanmar'.

Elektriciteit

De netspanning is net zoals bij ons overal 220 volt. Vergeet echter niet een universele stekker mee te nemen (of verschillende adapters).
In Myanmar komen heel geregeld stroomonderbrekingen voor die gevoelige apparatuur eventueel kunnen beschadigen. Hou daar rekening mee. In bepaalde gebieden/accommodaties is er maar op bepaalde tijdstippen van de dag elektriciteit.

Veiligheid in Myanmar

De regio's van Mandalay, Bagan, Inle Lake en Yangon zijn veilige gebieden om te bereizen, zoals trouwens het grootste deel van het land. Een bezoek aan de grensgebieden, dat niet noodzakelijk is, wordt echter strikt afgeraden. De gespannen sfeer tussen regeringstroepen en opstandelingen in de grensregio's flakkert nog af en toe op en leidt soms tot rellen (nooit tegen toeristen gericht weliswaar). Verder is Myanmar uiterst veilig.

Respectvol reizen

Een bezoek aan Myanmar dompelt je onder in een wereld van mysterie, authenticiteit en lokale gastvrijheid. Het is dan ook gepast om rekening te houden met de lokale gebruiken van het land. Toon altijd respect wanneer je iemand aanspreekt. Schud geen handen om iemand te begroeten, maar begroet mensen op de traditionele wijze (een lichte buiging met gevouwen handen). Vraag altijd toestemming om mensen te fotograferen. Toon eerbied bij het bezoeken van een tempel of pagode. Doe dit steeds blootvoets. Een short, broek of rok tot onder de knie is geen enkel probleem. Het is wel ongepast om met je rug gedraaid naar een Boeddha te zitten of gefotografeerd te worden. Verder is het ook ongepast om een mens of een Boeddhabeeld aan het hoofd aan te raken of als vrouw een monnik aan te raken.

Voor wie?

Onze reizen naar Myamnar zijn geschikt voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, en ook zeer geschikt voor families met kinderen. We maken ook onvergetelijke huwelijksreizen op maat.

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

• Deskundig advies
uitgebreide informatie en persoonlijke service van een reisspecialist die het land kent als geen ander!
• Ervaren, goed uitgezochte lokale gidsen...
... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk.
• Op maat
Je vindt een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op deze site. Deze kunnen in overleg worden aangepast aan jouw wensen, bvb. langer blijven op een plaats waar je in het bijzonder naar uitkijkt, een ander hotel, combineren van reisprogramma's enz...
• Op eigen tempo
De verplaatsingen gebeuren uitsluitend per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld op een plaats waar de kleine en grote kinderen graag een duik in het water nemen of waar je langer wil genieten van een prachtig landschap.
• Myanmar beleven
Originele uitstappen, die je het land doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Direct contact met de lokale bevolking.
• Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar er een aanbod is, is er soms een keuze uit verschillende hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Waar het kan is een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel meestal gezellig en sympathiek en het eten lekker.

Maaltijden inbegrepen of niet

In de minder dicht bewoonde gebieden zijn vaak alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal) inbegrepen in de prijs. Op plaatsen met een ruim aanbod is dat minder het geval: hier heb je dan de gelegenheid om zelf te kiezen.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants enz. Bijna alles persoonlijk door ons uitgetest!

uitzicht van tempels van Bagan onder een oranjekleurige zonsondergang

← Naar het overzicht van de bestemmingen