Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

Op ontdekking in Myanmar: een avontuurlijke rondreis
19 dagen/16 nachten

Het bijzondere aan deze reis is dat je veel gebruik maakt van lokaal vervoer zoals treinen en bussen en ook veel vrije tijd hebt om zelf op ontdekking te gaan. Daardoor is de reis ook budgetvriendelijker. Je reis start in Yangon, de bruisende metropool van Myanmar die de laatste jaren een ongeziene metamorfose kent. Je wordt er ingewijd in de Birmese spiritualiteit en het dagelijkse stadsleven. Met de nachtbus rij je naar Hsipaw, waar je - al wandelend en met de boot - het plattelandsleven leert kennen in de lokale Shan-dorpen die zich tussen de heuvels hebben genesteld. Ook in Kyaukme geniet je vervolgens van prachtige landschappen en overblijfselen van het koloniale verleden. Van Kyaukme brengt een spectaculaire treinrit je naar Pyin Oo Lwin, in de koloniale tijd een zomerverblijf voor Britse militairen. Vervolgens doe je een fietstocht in de omgeving van de uitgestrekte stad Mandalay. Vandaar neem je de bus naar het ongelooflijke tempelrijk van Bagan, waar je naast de geschiedenis ook het leven van alledag leert kennen. Vervolgens gaat het naar de unieke waterwereld van het Inlemeer. Rond het meer kijk je je ogen uit: de dorpen en pagodes op palen, de drijvende tuinen, de verschillende etnische groepen met hun kleurrijke markten. Terug in Yangon heb je nog tijd om de stad verder te verkennen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon

In de luchthaven van Yangon ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel brengen. Rest van de dag vrij.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in 1 van de volgende hotels: een luxe-hotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel, een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 3: het spirituele Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je (mits supplement) je een heel leuke introductie krijgen in het leven van de monniken. Je vertrekt dan met je gids en chauffeur vanuit het hotel naar het treinstation. Daar neem je met je gids de stadstrein (rit van ongeveer 45 minuten). Je zal vanuit de trein het alledaagse leven in de buitenwijken aanschouwen, heel interessant als eerste kennismaking met Yangon. Daarna rij je verder naar een afgelegen klooster. Je komt er aan net voor de middag wanneer meer dan 1000 monniken en leerling-monniken (van verschillende plaatsen over de hele wereld) hun aalmoezen of hun eten toebedeeld krijgen. Daarna keer je terug met de wagen naar Yangon.
Indien je dit niet wenst heb je even vrij om te bekomen van de vlucht.

Je luncht (inbegrepen) in een lokaal restaurant .

De rest van de dag staat in het teken van de Shwedagon Pagode, het belangrijkste monument van Yangon. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijks leven van de mensen die in de buurt leven, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters vooraleer de Pagode op te gaan, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele ‘blessing'-ceremonie (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten. Alles wat je vandaag leert zal later op je reis heel nuttig blijken. Je bezoekt nadien ook het Aung San museum (indien geopend) en het mausoleum van zijn vrouw.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Dag 4 - Yangon – Vrije dag en Hsipaw per nachtbus

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel. Vandaag hebben jullie een vrije dag. Jullie kunnen op eigen houtje de stad verkennen, waar nog vele koloniale gebouwen te vinden zijn.
Indien gewenst (mits supplement) kunnen jullie ook een begeleide wandeltour boeken via Jalan, contacteer ons voor meer info.
In de namiddag word je naar het busstation gebracht waar je de nachtbus neemt naar Hsipaw. Overnachting op de bus.

Dag 5 : Hsipaw - wandeling door het platteland

Vroeg in de ochtend kom je in Hsipaw toe. Per tuk-tuk word je naar je hotel gebracht voor een vroege check-in en ontbijt (inbegrepen) in je hotel. Tot kort na de middag ben je vrij om wat bij te slapen, de omgeving te verkennen en te lunchen (niet inbegrepen) in het hotel of in de buurt. Na lunchtijd vertrek je samen met een gids voor een wandeling van enkele uren door het mooie platteland en de Shan-dorpjes. Onderweg zal je het leven van alledag ontdekken, zoals de lokale ambachten, de school, de geesteshuisjes, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een nonnenklooster... De gids zal je uitleg geven over het leven hier. Je bent terug in het hotel rond 19u.

Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 6 : Hispaw - boottrip

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je een leuke boottocht maken op de Dokthawaddy-rivier die door Hsipaw loopt. Onderweg zie je plantages langs de rivier en het alledaagse leven in de dorpen en de bergen. Je gaat ook aan land voor een wandeling naar het 150 jaar oude Shan-klooster in het bos (ongeveer 1 uur), het dorp is alleen maar bereikbaar per boot. Je luncht hier ook (inbegrepen).  Indien gewenst kan je zwemmen in de rivier. Op de weg terug naar Hsipaw bezoek je nog een charmant traditioneel Shan-dorpje. De namiddag is vrij om zelf nog wat op ontdekking te gaan en te genieten van deze fijne omgeving.
Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 7: Op het openbaar vervoer naar Kyaukme en mooie trekking

Na het ontbijt (inbegrepen) neem je rond 7u30 de bus aan het busstation tegenover het postkantoor, op 3 minuten wandelen van je guesthouse. Iemand van het guesthouse zal meewandelen. De bus stopt bij elk dorpje, waarbij telkens mensen op- en afstappen. Geniet van de couleur locale! Je komt rond 8u30 aan in Kyaukme en stapt uit aan de eindhalte, aan de markt, waar iemand je opwacht en je naar je guesthouse brengt.
Van daaruit begint je wandeltocht door de bergen rond Kyaukme. De gids geeft uitleg over het leven van het Palaung-volk dat in de heuvels leeft. Je gaat ook lunchen (inbegrepen) in één van die Palaung dorpen. Verwacht je aan mensen die nog nooit een toerist hebben gezien en die nog leven volgens eeuwenoude tradities!
Bespreek met de gids of je een ontspannen wandeling wil maken door de dorpen of een zwaardere trekking.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een guesthouse in Kyaukme.

Indien gewenst en mits supplement kan je de trekking laten lopen over 2 dagen, met overnachting bij de lokale bevolking in de bergen. Je keert dan pas de volgende dag terug naar Kyaukme. Contacteer ons voor meer info.

Dag 8: Kyaukme – Mandalay

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je nog wat tijd om de stad met haar koloniale gebouwen en de kleurrijke markt te ontdekken. Je kan daar ook wat eten en drinken kopen voor op de trein. Iemand wandelt met je mee naar het station. De trein vertrekt rond 11u (hou rekening met vertraging!) naar Pyin Oo Lwin. Dit wordt een spectaculaire rit! De trein zal het Gokteik viaduct oversteken. Deze brug is gebouwd in 1901 door mensen van Pennsylvania Steel en was ooit de tweede hoogste spoorwegbrug ter wereld. Je zal het viaduct oversteken rond 13u30. De trein rijdt verder door spectaculaire berglandschappen en langs kleine dorpen waar verkopers op de trein zullen springen om lokale snacks en dranken te verkopen. Bij aankomst in het treinstation (in de namiddag, theoretisch rond 16u) wacht iemand je op en word je per taxi naar Mandalay gebracht.

Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel in Mandalay of een luxehotel in Mandalay.

Dag 9: Fietsen in Mandalay

Na het ontbijt (inbegrepen) maak je een leuke fietstocht net buiten de stad Mandalay. Deze tour is niet privé, maar in een klein groepje. Je rijdt eerst langs de markten en door de levendige wijken van de stad, tot je op het platteland aankomt. Daar maak je kennis met het plattelandsleven en de lokale economie: de landbouw, de markten, de buffels en de geiten, het weven van bamboe, de productie van tofu… Je bezoekt een lokaal dorp te voet. Op de terugweg eet je een snack en drink je iets in een lokaal theehuis. Daarna keer je per auto terug naar je hotel. De rest van de dag ben je vrij om wat te relaxen, te zwemmen of op ontdekking te gaan.

Mits supplement kan je de fietstocht ook privé doen.

Optioneel (mits supplement) kan je nog een stadstour doen van een halve dag. Met een chauffeur en gids bezoek je dan de belangrijkste monumenten van Mandalay: het Shwenandaw klooster dat een prachtig voorbeeld is van de architectuur en het houten ambachtswerk van deze streek, de Kuthodaw pagode met de witte marmeren tegels, waar je achter het geheim komt van ‘het grootste boek ter wereld’... Daarna ga je naar het mooie Amarapura, waar je het Mahagandayon klooster bezoekt, en de fotogenieke U Bein brug.

Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel in Mandalay of een luxehotel in Mandalay.

Dag 10: Mandalay – Bagan per Bus - Vrije dag in Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het busstation gebracht voor je reis naar Bagan, waar je kort na de middag aankomt. In de namiddag kies je zelf je activiteiten. Je kan wat rondfietsen, de stad verkennen te voet of met paard en kar, aan het zwembad vertoeven...

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 11: Het tempelrijk van Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) verken je vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt eerst een pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Als je andere tempels ziet die je bijzonder interessant vindt, aarzel dan niet om aan de gids te vragen daar te stoppen. Na deze mooie rondrit geniet je van een lokale lunch (inbegrepen). Na de middag ben je vrij. In de late namiddag ga je per paard en kar naar  een plek voor een mooie zonsondergang met een drankje. Een magisch moment!
Optioneel (mits supplement) kan je ook naar de Pyathada pagode gaan per mountainbike.
Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 12: Het boeiende alledaagse leven in Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen 2 activiteiten, die je kennis laten maken met het dagelijkse leven in en rond Bagan. Beide opties zijn excursies van een hele dag.

 1. Fietstocht

  Dit is een mooie trip voor fotografen en als je geïnteresseerd bent in het alledaagse leven van de inwoners. Je bezoekt de markt bij de aanlegsteiger aan de Irrawaddy- rivier, die je daarna oversteekt (fietsen op de boot) richting het dorp Se Lan. Je fietst dan langs plantages, dorpjes zoals Myitchay, katoen- en bamboeweverijen. De lunch (inbegrepen) is voorzien in een lokaal restaurant. Daarna fiets je terug naar de aanlegsteiger, waar de boot op je wacht om je terug naar Bagan te brengen.

 2. Markten en een verborgen grottempel (mits supplement)

  Een leuke trip als je wil kennis maken met het plattelandsleven in de buurt van Bagan. Je rijdt per auto naar de 12de-eeuwse en weinig bezochte grottempel van Kyauk Gu Ohnmin. In Pakkoku bezoek je een fabriek, waar slippers van heel goede kwaliteit met de hand worden vervaardigd (je kan er ook kopen als je dat wenst) en een fabriek waar de beroemde lokale dekens worden gemaakt. Op een markt leer hoe je de typische Thanaka, het witte poeder dat Birmezen op het gezicht smeren, wordt gemaakt. Je kan het zelf eens uitproberen. Op de markt kan je snacks kopen. Je gids zal je informeren over het aanbod. Je bezoekt ook een traditionele apotheek waar ze Birmese kruiden en medicijnen verkopen. Je maakt een rit op een typische ‘trishaw’. Rond de middag maak je een aangename boottrip van 2u op de rivier, terwijl je geniet van je lunch (inbegrepen). Je bezoekt ook nog een dorp in de 'droge zone' en een atelier van lakwerk.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 13: Vrije dag in Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen): volle dag vrij in Bagan. Je kan relaxen bij het zwembad, of er zelf nog wat op uittrekken (te voet, met de fiets, of per paard en kar) om nog wat tempels te bezoeken.

Je kan ook nog een extra excursie in Bagan boeken. Contacteer ons voor meer info.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 14: Bagan – Nyaung Shwe (Inlemeer)

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het busstation van Nyaung U gebracht. Je neemt er de bus naar Nyaung Shwe aan het Inlemeer (in de Shan-staat). Je stopt onderweg om te lunchen (niet inbegrepen, maar altijd goedkoop). De bus komt aan in de late namiddag. Het is een lange, maar aangename rit. De landschappen onderweg zijn heel mooi, zeker wanneer je vanuit de bergen afdaalt naar het Inlemeer. In het busstation van Nyaung Shwe brengt een tuk-tuk je naar je hotel.
Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer, of een luxe villa op het meer.

Dag 15: Een dag op het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen) start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan-dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O-mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Je bezoekt ook de Pagodes van Indeïn. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Een lokale lunch is inbegrepen.
Optioneel - mits supplement - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookcursus in een huis op het water. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen. Onder de deskundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel - mits supplement- kan je ook heerlijk lunchen temidden van het meer op een mooie rijstboot die omgetoverd is tot een privé-restaurant, met een goede keuken (dranken niet inbegrepen).

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer, of een luxe villa op het meer.

Dag 16: Vrije dag aan het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan het Inlemeer. Je kan zelf op eigen houtje gaan fietsen (fietsen makkelijk te verkrijgen) of wandelen in de buurt.
Optioneel - mits supplement - kan je ook één van volgende activiteiten doen:

 1. Fietsen en eten (een halve dag) (je kan deze tour privé doen of samen met anderen)

  Tijdens deze fietstocht verken je het platteland rond Nyaung Shwe met nadruk op Shan food, dat je zal voorgeschoteld krijgen tijdens een interessante les over de traditionele bereidingsmethodes die nog steeds worden gebruikt in dit gebied. Het is een makkelijke tocht die je meeneemt in de achterstraatjes, door dorpen en in het platteland, terwijl je regelmatig stopt om allerlei lokale gerechten en snacks te proeven begeleid door onze gids...

 2. Trekking naar de Pa O in de bergen

  Het Pa O volk is één van de bergvolkeren in de Shan staat. Je kan de Pa O herkennen aan hun donkerblauwe kleding met oranje tulband. Na een ritje met paard en kar (of een boottochtje als je logeert op het meer) maak je een trektocht van ongeveer 3u naar een Pa O dorp in de heuvels. Je wordt er gastvrij onthaald, praat er met de monniken, bezoekt een lokale school en probeert even de lokale klederdracht uit (leuk fotomoment). Je krijgt een typische Pa O lunch (inbegrepen). Daarna doe je nog een mooie trekking van 2 tot 3 u in de heuvels, langs plantages (van gember, look of kurkuma), met mooie uitzichten over het meer. Je keert per boot terug naar je hotel, waar je rond de avond aankomt.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer, of een luxe villa op het meer.

Dag 17: Inlemeer – Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Heho gebracht. Van daar neem je een vlucht naar Yangon. Rest van de dag is vrij. Je kan bijvoorbeeld het centrum met zijn vele koloniale gebouwen en andere monumenten verder verkennen.

Indien gewenst kan je een gids en chauffeur standby vragen om nog andere dingen te bezoeken in de stad, contacteer ons voor meer info.

Overnachting comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in 1 van de volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel, een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Je kan hier indien gewenst je reis verlengen aan het strand. Contacteer ons voor meer info.

Dag 18: Vertrek naar huis

Ontbijt (inbegrepen) in het hotel. Daarna vrije tijd tot aan je vlucht naar huis. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Europa.

Dag 19: Aankomst in Europa

Einde van de reis.

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 1.675 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 1.585 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.485 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag
 • Er zijn kortingen in het groene seizoen: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals in het programma vermeld.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be