Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

De hoogtepunten van Myanmar: een stijlvolle reis
15 dagen/12 nachten

Je reis start in het verrassende Yangon, de groeiende metropool van Myanmar. 's Avonds word je ondergedompeld in het bruisende 'Yangon by night'. De dag erna bezoek je een fascinerend klooster en de gouden Shwedagon Pagode, waar je een unieke 'blessing' krijgt en naar een waarzegster gaat. Daarna vlieg je naar Mandalay, waar je verschillende kloosters bezoekt, het nachtleven induikt en een prachtige cruise maakt. Je komt er ook achter het geheim van het grootste boek ter wereld! Daarna vlieg je naar Bagan. Je maakt er een fascinerende ontdekkingstocht door het onvoorstelbare woud van oude tempels dat deze regio aan de Irrawaddy rivier domineert. Van daar gaat het naar de Shan-staat in het oosten van Myanmar, waar je eerst naar de mooie bergen van Kalaw gaat en er een uniek olifantenproject bezoekt, vooraleer je de unieke waterwereld van het Inlemeer ontdekt. Rond het meer kijk je je ogen uit: de dorpen en pagodes op palen, de drijvende tuinen, de verschillende etnische groepen met hun kleurrijke markten. Van het Inlemeer vlieg je naar een andere waterwereld: het witte strand met het prachtige turquoise water van Ngapali  en omgeving in West-Myanmar. 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon

In de luchthaven van Yangon ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel brengen. Indien gewenst, kan je eerst nog lunchen (niet inbegrepen). Daarna kan je wat uitrusten. In de late namiddag ga je op stap: maak je klaar voor je eerste kennismaking met Yangon 'by night'! Als ze ‘s avonds van hun werk terugkeren, stoppen veel inwoners van Yangon onderweg om te winkelen, een babbeltje te doen met vrienden in een theehuis, een pagode te bezoeken of een biertje te gaan drinken. Dit is wat jij ook zal doen vandaag. Je krijgt 'downtown' de kans lokale snacks te proeven, een lokaal bier van 't vat te drinken of te genieten van een vers sapje. Inbegrepen zijn een wandeling over de nachtmarkt, thee, snacks en ook een eenvoudige maaltijd die je samen met je gids nuttigt.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad of (mits supplement) in een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Dag 3: Het spirituele Yangon

Ontbijt in je hotel. Daarna vertrek je met je gids en chauffeur vanuit het hotel naar het treinstation. Daar neem je met je gids de stadstrein (rit van ongeveer 45 minuten). Je zal vanuit de trein het alledaagse leven in de buitenwijken aanschouwen. Daarna rij je de heuvel op, naar een afgelegen klooster met meer dan 1000 monniken en leerling-monniken (van verschillende plaatsen over de hele wereld). Daarna keer je terug naar Yangon. Je luncht (inbegrepen) in een restaurant waar eten geserveerd wordt uit alle streken van Myanmar. De namiddag staat in het teken van de Shwedagon Pagode, het belangrijkste monument van Yangon. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijkse leven van de mensen die in de buurt leven, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters vooraleer de Pagode op te gaan, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele ‘blessing ceremonie’ (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten. Alles wat je vandaag leert zal later op je reis heel nuttig blijken. Je bezoekt nadien ook het Aung San museum (indien geopend) en het mausoleum van zijn vrouw.
Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels:een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Mits supplement kan je vandaag kennismaken met een meester-poppenspeler uit Yangon. Traditionele poppenspelen vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van Myanmar. Vroeger was het poppenspel voornamelijk iets waar louter in koninklijke cirkels van genoten werd, maar later werd het steeds meer voor het brede publiek toegankelijk. Poppenspelers hadden een belangrijke rol in de maatschappij, zo werden bijvoorbeeld geheime boodschappen via het poppenspel overgebracht en zorgden de opvoeringen ervoor dat oude verhalen generatie na generatie doorgegeven zouden worden. Je krijgt vandaag de kans om in gesprek te gaan met één van de meesters van het poppenspel in Myanmar, en kan zo ontdekken hoe een traditioneel poppenspel in zijn werk gaat, zowel voor als achter de schermen…

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Dag 4: Naar Mandalay

Na het ontbijt vlieg je naar Mandalay, waar je vandaag de mooiste bezienswaardigheden van de stad bezoekt.

Je bezoekt eerst een deel van Mandalay per fiets (privé) en dan verder met de auto.
Je fietst door het plattelandsdorpje Inwa, dat ooit een oude hoofdstad was. Je kan halt houden wanneer je wil,  en van het gebaande pad gaan. Het is een makkelijke tocht van 20 km met voldoende haltes en fantastische foto-opportuniteiten voor oude ruïnes van tempels, beboste lanen en landelijke gemeenschappen die hun ambachten blootleggen. Een korte tocht met de ferry brengt je naar Amarapura en enkele verborgen buurtjes die ideaal zijn om te verkennen per fiets. Beëindig je trip met een zicht op de iconische U Bein Bridge.
Na de lunch (niet inbegrepen)  rijd je met je gids en je chauffeur met de wagen naar de top van 'Mandalay Hill' vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het fort van Mandalay en de omgeving. Je bezoekt ook de Atumashi en Shwenandaw kloosters die een prachtig voorbeeld zijn van de architectuur en het houten ambachtswerk van deze streek. Daarna bezoek je de Kuthodaw pagode met de witte marmeren tegels. Hier kom je achter het geheim van het grootste boek ter wereld.

Opmerking: indien je liever in een klein groepje fietst dan is er een korting, vraag ernaar.

Mits supplement kan je vandaag ook naar het marionettentheater gaan om een kleinschalige voorstelling met traditionele muziek en poppenspelers bij te wonen. Zeer grappig!. Vraag ernaar.

Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een boutiquehotel of een luxehotel in Mandalay.

Dag 5: Mandalay: kloosters en rivieren

Ontbijt in je hotel. Mandalay en de andere vroegere hoofdsteden zijn allemaal strategisch gelegen aan de Irrawaddy rivier. Van de pier in Mandalay vaar je stroomopwaarts om de indrukwekkende Mingun pagode te bezoeken. Die vertoont een barst ten gevolge van een oude aardbeving. Hier zie je ook de 'grootste bronzen bel ter wereld'. Vervolgens vaar je stroomafwaarts naar Sagaing waar je kan genieten van je traditionele lunch (inbegrepen) in een rotan mandje. Daarna bezoek je een klooster waar enkel nonnen gehuisvest zijn, typisch voor Sagaing, en vervolg je je tocht naar het mooie Amarapura. Bij zonsondergang bezoek je nog het Mahagandayon klooster (met een zéér strenge discipline!) en een bijzonder weefinstituut vooraleer je terugkeert naar Mandalay.
Opmerking: liefhebbers van historische sites kunnen indien gewenst (zonder meerkost) met paard en kar de overblijfselen van de oude hoofdstad Ava bezoeken. Dit is wel heel wat toeristischer.

Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een boutiquehotel of een luxehotel in Mandalay.

Dag 6: Van Mandalay naar het tempelrijk van Bagan

Met een privéwagen en chauffeur nemen we je mee naar een verborgen grottempel – Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagoda , die een adembenemende buitenkant heeft met planten, dieren en mythekarakters. Vanaf hier rijden we verder om een bezoek te brengen aan de Birmese sterschildpadden in het Minzontaung Wildlife Sanctuary. De Birmese sterschildpad is een bedreigde diersoort dat oorspronkelijk leefde in het droge gebied in Myanmar en moet dringend beschermd worden. Het Minzontaung Wildlife Sanctuary doet uitstekend werk in het broeden van schuldpadden om ze terug in het wild los te laten. Het eenvoudige bezoekerscentrum en het broedcentrum waar je meer van de schildpadden kan zien biedt meer informatie over dit schattig bedreigde diertje. Uw bezoek aan het centrum steunt het project. Als je wil kan je een wandeling van 1 à anderhalf uur maken door het woud met hun rangers die met een tracking systeem de schildpadden kunnen lokaliseren in het wild.
Na een bezoek aan het schildpadcentrum is er een lokale lunch voorzien. Daarna vervolg je je ontspannen rit van 2 uur naar Pakkoku.. Eens aangekomen ter plaatse zal een boot je opwachten aan de pier voor een ontspannen rit stroomafwaarts richting Bagan. Als de tijd het toelaat stoppen we om de Kyauk Gu Ohnmin grottempel te bezoeken waar zelden toeristen komen.  Daarna check je in in je hotel in Bagan.

Extra: Verblijf 1 nacht in het mooie pottenbakkersdorp Yandabo, op een prachtige plek met zicht op de rivier. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 7: Bagan: een dagje voor levensgenieters

Optioneel (mits supplement): ballonvaart boven Bagan: onvergetelijk! Voor zonsopgang word je opgehaald in je hotel om bij het ochtendgloren met een ballon over de immense tempelzone van Bagan te vliegen. De uitzichten zijn adembenemend! Na de tocht word je op de begane grond verwelkomd met een koel glaasje champagne, waarna je terug naar je hotel gaat voor het ontbijt.
De voormiddag staat in het teken van eten. De laatste koning van Bagan was beroemd omwille van zijn eetlust. Voor hem moest elke maaltijd bestaan uit 300 verschillende schotels! Je zal vandaag kunnen proeven van schotels die op zijn menu moeten hebben gestaan. Je leert meer over kruiden en specerijen op de markt van Myinkaba. Je bezoekt kleine producenten van bvb. tamarindepasta of snoepgoed. Je bezoekt de Mingalazedi pagode die gebouwd is door diezelfde laatste koning. In een lokaal klooster leer je de typisch Birmese ingrediënten en hun smaken (zoet tot bitter) kennen. Je eindigt de excursie met een maaltijd (inbegrepen) waar de oude koning duimen en vingers zou hebben van afgelikt. Wel één verschil: er zijn "slechts" 30 verschillende schotels die je kan uittesten.

De auto en de gids zijn de rest van de dag beschikbaar voor bijkomende uitstappen.
Je bezoekt vandaag de spectaculaire Ananda en  Dhammayangyi tempels maar ook een aantal verborgen tempels die weinig of zeer zelden bezocht worden, één met speciale muurschilderingen, eentje ervan ligt op een onverwachte  plek!

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 8: Van Bagan naar de olifanten van Kalaw

Ontbijt in je hotel. Vandaag gaan we met de wagen en  naar Kalaw. Je bezoekt onderweg een prachtig kleinschalig olifantenkamp. In het kamp ontmoet je je gids, die heel veel weet over olifanten. Je zal een stuk van de dag doorbrengen in en om het woud, in gezelschap van de dikhuiden en hun 'mahouts' (bestuurders). Je steunt op deze manier een project dat lokale mensen hier hebben opgezet om zowel de natuur te beschermen als de lokale bevolking te steunen. Het project omvat onder andere de bescherming van de lokale fauna (die anders bedreigd zou worden door stropers), het creëren van meer natuurlijke ruimte voor de olifanten en microfinanciering voor de bestrijding van de armoede onder de bevolking. Je krijgt een heerlijke lunch (Nepalese en lokale specialiteiten, inbegrepen) in het olifantenkamp. Daarna help je de mahout om de olifanten te wassen en te voederen, en ook een boompje te planten om het gebied te herbebossen. Hierna wandel je terug naar de hoofdbaan en rij je met de auto verder  naar Kalaw.

Overnachting in een hotel in Kalaw. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in cottagestijl.

Extra: mits supplement kan je hier 4 dagen/3 nachten inlassen waarbij je kennis maakt met de langhalsvrouwen en andere volkeren in de kleine Kayah-staat.
Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 9: Van Kalaw naar het Inlemeer

Ontbijt in je hotel. Transfer naar het Inlemeer. Daar bezoek je het oude teakhouten Shwe Yan Pyay klooster met ovalen ramen en het boeddha-museum dat gehuisvest is in het oude paleis van de laatste Shan prins van Nyaung Shwe (Mr Sao Shwe Thaike, die later de eerste minister zou worden van Myanmar, na de onafhankelijkheid). Ten zuiden van het meer liggen de ruïnes van de pagodes van Indeïn. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Je kan deze bezoeken indien gewenst maar  het is er wel altijd druk. Je bezoekt ook de vlakbij gelegen lagere school van Tha Ley (indien open). Bij een lokale familie geniet je van een 'home-made' lunch (inbegrepen). Je gaat verder naar het dorp Nam Pha waar de auto je oppikt en je naar de Red Moutain Winery in Nyaung Shwe brengt voor een bezoek aan een wijnproeverij. De streek rond het Inlemeer is bekend om haar heerlijke wijnen. Daarna word je teruggebracht naar je hotel.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxevilla op het meer.

Dag 10: Een dag op het water

Na het ontbijt (inbegrepen) start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt één van die kleurrijke markten (indien niet te ver uit de buurt en indien geopend), waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Een lokale lunch is inbegrepen. Je kan vandaag ook een stukje wandelen aan het meer. Bespreek dit met je gids.

Optioneel - mits supplement - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookles in een huis op het meer. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je in de paalwoning en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen (als er een markt in de buurt is). Onder de deskundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel - mits supplement- kan je ook heerlijk lunchen temidden van het meer op een mooie rijstboot die omgetoverd is tot een privé-restaurant, met een goede keuken (dranken niet inbegrepen).

Optioneel (mits supplement) kan je vandaag ook Kajakken langs Intha-dorpen op het meer

Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen…Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxevilla op het meer.

Extra: indien gewenst kan je hier 3 dagen/nachten extra inlassen voor een bezoek aan de mysterieuze tempelsite van Mrauk U en het Chin-volk. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Naar het strand!

Vandaag vlieg je via Heho naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali of omgeving waar je intrekt in je hotel aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 12: Vrije dag of uitstap naar een vissersdorp

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Opmerking ! Als je in de duurzame lodge verblijft, dan hoef je onderstaande uitstap niet te boeken. Je verblijft immers vlakbij een authentiek vissersdorp, waar je zomaar  naartoe kan gaan (al dan niet begeleid)  en je kan via je lodge verschillende lokale activiteiten boeken zoals een fietstocht, snorkelen, boottochten….

Vandaag kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar een vissersdorp brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissend kokosdrankje. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossenkar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 13: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 14: Terug naar Yangon en vlucht naar huis

Ontbijt in je hotel. Vandaag vlieg je terug van Thandwe naar Yangon. Een chauffeur en gids blijven ter beschikking tot en met je transfer naar de luchthaven van Yangon voor je intercontinentale reis.

Optioneel - mits supplement - kan je nog een paar uurtjes kiezen voor verwennerij en shoppen met een gids, vooraleer je terugvliegt naar huis. Je gaat heerlijk lunchen in een restaurant waarvan de chef zijn eigen bio-groenten teelt en een aantal delicatessen zelf produceert. Hierna krijg je een welverdiende voetmassage (1 uur) waarna je persoonlijke shoppinggids je begeleidt op je zoektocht naar leuke souvenirs, zoals een longyi (lokale sarong), een parasol, een oud boek, bladgoud, een hedendaags schilderij,...

Transfer naar de luchthaven voor je internationale vlucht.
Opmerking: afhankelijk van je vluchturen kan nog een bijkomende nacht in Yangon noodzakelijk zijn. Deze werd nog niet verrekend in de prijs.

Dag 15: Aankomst thuis

Einde van de reis.

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.375 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.195 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.975 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Het is dan ook minder druk in Myanmar. Contacteer ons voor meer info.

Yandabo (1 extra nacht)
Prijzen per persoon

    Vanaf € 250 p.p. met 2 personen
    Vanaf € 210 p.p. met 4 personen
    Vanaf € 185 p.p. met 6 personen
    Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

EXTRA: 4 dagen/3 nachten bij de langhalsvrouwen en andere volkeren in de kleine Kayah-staat

Prijzen op aanvraag

Extra: de mysterieuze tempels van Mrauk U en het Chin-volk (3 extra dagen/nachten)

Deze extentie kan op dit moment niet doorgaan

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.

EXTRA: 1 nacht in Yandabo

Drie vrouwen in achterelkaar aan het wandelen met grote manden vol potten op hun hoofden

Dag 6: van Mandalay naar het plattelandsdorp Yandabo

Met een privéwagen en chauffeur nemen we je mee naar een verborgen grottempel – Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagoda , die een adembenemende buitenkant heeft met planten, dieren en mythekarakters. Vanaf hier rijden we verder om een bezoek te brengen aan de Birmese sterschildpadden in het Minzontaung Wildlife Sanctuary. De Birmese sterschildpad is een bedreigde diersoort dat oorspronkelijk leefde in het droge gebied in Myanmar en moet dringend beschermd worden. Het Minzontaung Wildlife Sanctuary doet uitstekend werk in het broeden van schuldpadden om ze terug in het wild los te laten. Het eenvoudige bezoekerscentrum en het broedcentrum waar je meer van de schildpadden kan zien biedt meer informatie over dit schattig bedreigde diertje. Uw bezoek aan het centrum steunt het project. Als je wil kan je een wandeling van 1 à anderhalf uur maken door het woud met hun rangers die met een tracking systeem de schildpadden kunnen lokaliseren in het wild.
Na een bezoek aan het schildpadcentrum is er een lokale lunch voorzien. Daarna vervolg je je ontspannen rit van 2 uur naar Yandabo. Na aankomst in Yandabo verken je het dorp. Yandabo is een uitzonderlijk pottenbakkersdorp, met een geschiedenis. Hier, onder een boom aan de rivier, werd op 24 februari 1826 het ‘Yandabo Pact’ getekend tussen de Britten en het Koninklijke hof van Ava. Het pact betekende het einde van de eerste Brits-Birmese oorlog. Je bezoekt dit dorp al wandelend, echt indrukwekkend. Elke familie werkt hier mee in één of ander stadium van het pottenbakken. Indrukwekkend! Vervolgens ga je per lokale boot naar het dorp Pan Nyo, bekend om zijn buffels. Het dorp staat vol met buffels, en op bepaalde tijdstippen loopt het dorp onder en verplaatsen de mensen zich per kano door de straten. Zorg dat je een camera mee hebt!

Overnachting in een schitterend verblijf in Yandabo.

Dag 7: van Yandabo naar Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Pakkoku (2 à 3 uur rijden). In Pakkoku bezoek je een fabriek, waar slippers van heel goede kwaliteit met de hand worden vervaardigd (je kan er ook kopen als je dat wenst) en een fabriek waar de beroemde lokale dekens worden gemaakt. Op een markt leer hoe je de typische Thanaka, het witte poeder dat Birmezen op het gezicht smeren, wordt gemaakt. Je kan het zelf eens uitproberen. Op de markt kan je snacks kopen. Je gids zal je informeren over het aanbod. Je bezoekt ook een traditionele apotheek waar ze Birmese kruiden en medicijnen verkopen. Na het bezoek aan Pakkoku  brant een privéboot je naar Bagan. Aan boord lunch je (inbegrepen). Als de tijd het toelaat stoppen we om de Kyauk Gu Ohnmin grottempel te bezoeken waar zelden toeristen komen. Je komt aan rond 5u en je zal direct naar je hotel  in Bagan worden gebracht.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.


EXTRA: 4 dagen/3 nachten bij de langhalsvrouwen en andere volkeren in de kleine Kayah-staat

Dag 9: Naar het afgelegen Loikaw in Kayah State

Vandaag, na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Nyaung U gebracht, van waar je naar de luchthaven van Heho (Shan-staat) vliegt. Van Heho word je per auto naar Pinlaung gebracht (ongeveer 2 u rijden, als je arriveert rond 10u). Daar word je verwelkomd door een lokale familie, die je een rondleiding geeft langs de overblijfselen van een oud houten paleis, het vroegere verblijf van de laatste Sawbwa (Prins). Na een eenvoudige lunch (inbegrepen) bij de familie rij je door naar Loikaw. Hopelijk kan je hier genieten van een spectaculaire zonsondergang bij het meer.

Overnachting in een prachtig verblijf in Loikaw

Dag 10: De volkeren van Loikaw - bezoek aan de langhalsvrouwen en trekking

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je de mooie streek rond Loikaw verkennen, de regio waar je ook de langhalsvrouwen vindt. Je maakt hier kennis met een organisatie, die er voor zorgt dat de mensen hier de vruchten plukken van het toerisme en duurzame wandelingen organiseert. De dag begint met een bezoek aan de drukke markt van Loikaw, het vroegere paleis van de Kayah-prins. Dan rij je door naar het dorp Pemsong, de startplaats van een mooie trekking: ‘het spoor van de voorouders’. Gedurende een paar uur wandel je met een lokale gids en een tolk, die je meer zullen vertellen over hun voorouders, het geloof in geesten, het belang van de totempaal, en geneeskrachtige kruiden. De eerste 30 min. loop je bergop en daarna is het terrein vlakker. De uitzichten zijn heel de tijd fantastisch! Halverwege geniet je van een lekkere lunch (inbegrepen) Je bezoekt ook een dorp waar je kan onder andere kan zien hoe de halsringen worden gemaakt en kom je meer te weten over de legendes van de ‘langhalzen’.. Vandaag zal je ook kennis maken met enkele ‘langhals’-vrouwen. We vragen jullie met aandrang om zeer respectvol om te gaan met deze mensen en dit fragiele toerisme niet stuk te maken door bvb overdreven veel foto’s te nemen. Daarna rij je terug richting Loikaw. ’s Avonds, bij zonsondergang, krijg je een drankje (typische lokale alcohol of een biertje) met Kayah worstjes (inbegrepen).

Overnachting in een prachtig verblijf in Loikaw

Dag 11: Bezoek aan een animistisch volk en door naar het betoverende Samkarmeer

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel

's Ochtends bezoek je het heel bijzondere 'Hta Nee La Leh'- volk. Je ontmoet enkele mensen die (met hulp van je gids) uitleg geven over hun schrijnen, waarin animistische rituelen plaatsvinden. Dit zijn prachtige ontmoetingen om te koesteren. Per ossenwagen rij je daarna naar de 'zeven meren' (30 minuten langs een mooie route). Bij aankomst geniet je van een lekkere barbecue (inbegrepen). Daarna rij je naar Pekon, waar je de Kayah-staat verlaat en per privéboot naar het dorp Samkar vaart (2u varen). De uitzichten hier zijn subliem! Als er tijd is bezoek je het klooster van Samkar. Indien niet kan je gewoon genieten op het schitterende terras van je nieuwe verblijf en een mooie zonsondergang.

Overnachting in een prachtig verblijf in Samkar.

Dag 12: naar het Inlemeer

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel

Als er gisteren geen tijd was voor het bezoek aan het klooster kan je dit deze morgen doen. Daarna neem je een privéboot het Inlemeer. Onderweg bezoek je de tempelruïnes van Hmawbi in Thaung Tho (die lijken op een miniatuurversie van de Pagodes van Indeïn, maar ze worden daarentegen zelden bezocht!), en andere mooie plaatsen bij het Inlemeer.
Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Indien er tijd is en je bent in de buurt, bezoek je één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Een lokale lunch is inbegrepen.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxevilla op het meer.

Dag 13: Je gaat dan naar het strand zoals bij het basisprogramma (dag 11 in de oorspronkelijke reis)
Je kan ook 1 extra dag aan het Inlémeer doorbrengen en een trekking doen bij de PaO of gaaan kayakken. Contacteer ons voor meer info.

 


Extra: de mysterieuze tempels van Mrauk U en het Chin-volk (3 extra dagen/nachten)

Dag 11: Inlemeer – Heho – Sittwe – Mrauk U

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Heho gebracht, van waar je naar Sittwe vliegt.

Bij aankomst in Sittwe ontmoet je je gids en rij je verder naar Mrauk U met de auto. Je luncht onderweg of in Sittwe (inbegrepen). De weg is deels vrij slecht. Hier komt bijna niemand! Veel mensen hebben hier zelden of nooit een toerist gezien. Je stopt onderweg om het lokale leven te aanschouwen en foto's te maken van de adembenemende uitzichten over de rijstvelden en de rivier. Je bezoekt een klooster, waar je een babbeltje slaat met de hoofdmonnik, en ook een kleine niet-toeristische tempelgrot. Vooraleer je aankomt in Mrauk U, breng je een bezoek aan de Mahamuni pagoda en de ruïnes van Vesali, een oud koninkrijk in dit gebied. Bij aankomst in Mrauk U ga je nog naar een mooi uitzichtpunt. Daarna trek je in in je hotel. Overnachting in je hotel in Mrauk U.

Dag 12: De prachtige, ongekende tempels van Mrauk U

De Rakhine dynastie uit Mrauk U bereikte een hoogtepunt tijdens de 15de eeuw. In die dagen was Mrauk U een drukke handelspost die regelmatig werd bezocht door Nederlandse, Portugese en Aziatische handelaars, alsook hun collega's uit het Midden-Oosten. De hoofdstad van Mrauk U was destijds één van de rijkste steden van Azië, te vergelijken met Amsterdam of Londen. Tegenwoordig blijft enkel de historische site met haar 700 tempels over. Deze tempels zijn in een compleet andere stijl gebouwd dan de tempels van Bagan.

Vandaag ga je gedurende de hele dag (te voet en met de wagen) de indrukwekkende tempels van Mrauk U bezichtigen. Een expert-gids gaat mee en geeft je wat uitleg over de archeologische site en de algemene geschiedenis van de Rakhine dynastieën. Je luncht wanneer je wil en waar je wil (niet inbegrepen). Overnachting in je hotel in Mrauk U.

Dag 13: Naar de Chin dorpen en de vrouwen met getatoeëerde gezichten

Vandaag ga je naar de zeer weinig bezochte Chin-dorpen. Je doet dit met een privéboot. Gedurende anderhalf uur vaar je op de Lemro rivier. Daarna meer je aan in een Chin dorp waar je je lokale gastfamilie ontmoet. Samen genieten jullie van een lunch (inbegrepen) bij hen thuis. Je gids geeft je meer uitleg over de tradities en cultuur van het Chin volk en je krijgt de kans om enkele van de oudere dorpsvrouwen met de getatoeëerde gezichten te ontmoeten. Tegelijk zullen de immer nieuwsgierige familieleden vragen stellen over jouw eigen land, familie, tradities en cultuur. Deze dag zal je nooit meer vergeten! Je keert terug naar Mrauk U met de boot en auto. Daar bezoek je de indien gewenst nog wat tempels. Overnachting in je hotel in Mrauk U.

Dag 14: naar het strand

Na een vroeg ontbijt neem je de openbare boot over de Kaladan rivier naar Sittwe. Het is een zeer relaxte tocht, met ongelooflijk mooie uitzichten. Bij aankomst in de haven word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Thandwe, vanwaar je naar het strand van  Ngapali wordt gebracht.

Van daar loopt je programma dan verder op dag 11 van het basisprogramma.