Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

Myanmar: Huwelijksreis, bij de koningen van Bagan en in de waterwereld van het Inlemeer
13 dagen/10 nachten

Je honeymoon begint met een spirituele ervaring bij de gouden Shwedagon Pagode in Yangon, de groeiende metropool van Myanmar. Je wordt meteen ondergedompeld in de Birmaanse cultuur. De dag daarna land je in Bagan. Je maakt er een fascinerende ontdekkingstocht door het onvoorstelbare woud van oude tempels dat deze regio aan de Irrawaddy rivier domineert en je krijgt een bijzondere fotoshoot. Twee geweldige zonsondergangen staan ook op het menu.

In de Shan-staat in het oosten van Myanmar spendeer je een volle dag in het gezelschap van olifanten. Je helpt er de natuur vooruit door bomen te planten, meteen ook een symbool voor een lang en gelukkig huwelijk. Dan breng je twee dagen door in de unieke waterwereld van het Inlemeer. Je kijkt er je ogen uit: de dorpen en pagodes op palen, de drijvende tuinen, de verschillende volkeren met hun kleurrijke markten. Hoogtepunt is een speciale lunch op een rijstboot in het midden van het meer.

Van het Inlemeer vlieg je naar een andere waterwereld: het witte strand met het prachtige turquoise water van Ngapali en omgeving in West-Myanmar.  De reis door Myanmar eindigt in Yangon, waar je nog een verrassende stadstour maakt en tevreden kan terugkijken op een hoop geweldige ervaringen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: De hoogtepunten van Yangon!

Je ontmoet je chauffeur en samen met hem ga je naar je hotel. Je frist je op en gaat op stap! Er wacht je ook nog een leuk welkomstgeschenk aangeboden door Jalan. Dezelfde dag staat je een bijzondere spirituele ervaring te wachten aan de gouden Shwedagon Pagode, de grootste van Yangon. We leiden je langs de achterdeur binnen en laten je kennismaken met de intrigerende geschiedenis van de pagode, de boeddhistische religie, het geloof in de 'nats' of Birmaanse geesten. Je zal traditionele offers aan monniken en de pagode zelf brengen en een waarzegger consulteren. De beklimming van de pagode start in de levendige volkswijken errond met de ateliers, de markten en de kloosters. Je wordt meteen ondergedompeld in de Birmaanse cultuur. Het hoogtepunt voor jullie als bruidspaar is de traditionele zegening van het huwelijk door 3 monniken die boeddhistische verzen declameren. Als je wil kan je na terugkeer nog een bezoek brengen aan de bruisende binnenstad.Je bezoekt nadien ook het Aung San museum (indien geopend) en het mausoleum van zijn vrouw.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Opmerking: afhankelijk van het aankomstuur kan deze trip aangepast worden en eventueel een deel ervan naar de voorlaatste dag verschoven worden.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad of (mits supplement) in een luxe-hotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Dag 3: Naar het sprookjesachtige Bagan

Vroeg in de ochtend vlieg je naar Nyaung U waar een nieuwe chauffeur je opwacht en je vergezelt naar je hotel, gelegen tussen de tempels van Bagan. Dit onmetelijke tempellandschap zal je vandaag verkennen met je gids. Je beklimt de Buledi pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu...: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Je bezoekt onderweg ook een lokaal huis, waar ze je zullen tonen hoe het traditionele 'lakwerk' wordt gemaakt. Een lunch is inbegrepen. In de late namiddag ga je per paard en kar naar de een mooie plek. Onderweg stop je langs andere tempels die langzaamaan door het licht oranje kleuren. Met een drankje geniet je van de prachtige zonsondergang boven Bagan. Een magisch moment! Je kan deze tour (mits supplement) ook per fiets doen.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Optioneel, mits supplement kan je lunch vervangen worden door volgende lunch: de laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je krijgt een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

Dag 4: Een fotoshoot in Bagan!

Optioneel (mits supplement): ballonvaart boven Bagan: onvergetelijk! Voor zonsopgang word je opgehaald in je hotel om bij het ochtendgloren met een ballon over de immense tempelzone van Bagan te vliegen. De uitzichten zijn adembenemend! Na de tocht word je op de begane grond verwelkomd met een koel glaasje champagne, waarna je terug naar je hotel gaat.
Vandaag bezoek je de tempels van Minnanthu. Dit is een bijzonder aangename tour, omwille van de mooie, rustige omgeving en het feit dat de tempels quasi verlaten zijn. De gids brengt je met de auto naar dit bijna vergeten stuk Bagan, waar je zal genieten van een heerlijke picknicklunch (inbegrepen) in een prachtige historische omgeving. Een fotograaf gaat mee voor een fotoshoot! Je krijgt op het einde van je trip een mooi album. Daarna kan je zelf beslissen of je nog meer tempels wil bezoeken voor 18u of liever wil uitrusten in je hotel.

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

Je moet op zijn minst 2 nachten in Bagan blijven: één om de zon te zien ondergaan vanop een tempel (zoals gisteren) en een andere om hetzelfde te doen vanop een zandbank in de machtige Irrawaddy rivier (als de rivier niet te hoog staat). Voor de schemering stap je op je privéboot en hopelijk maak je een prachtige zonsondergang mee, terwijl je gids wijn en snacks serveert (inbegrepen).

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 5: Bijzondere ontmoeting met de olifanten en naar het Inlemeer

Vandaag vlieg je naar Heho. Aan de luchthaven ontmoet je je gids die je zal vergezellen naar Kalaw en het Inlemeer. In Kalaw ontmoet je een tweede gids, die kan communiceren met olifanten. Je zal een stuk van de dag doorbrengen in en om het woud, in gezelschap van de dikhuiden, hun 'mahouts' (bestuurders) en de lokale bergstammen. Je steunt op deze manier een project dat lokale mensen hier hebben opgezet om zowel de natuur te beschermen als de lokale bevolking te steunen. Het project omvat onder andere de bescherming van de lokale fauna (die anders bedreigd zou worden door stropers), het creëren van meer natuurlijke ruimte voor de olifanten en microfinanciering voor de bestrijding van de armoede onder de bevolking. Vroeg in de ochtend doe je een trekking van ongeveer een uur door het woud naar het olifantenkamp. Daar zal je meehelpen om 50 jonge bomen te planten, als symbool voor een lang huwelijk! Daarna help je de mahout om de olifanten te wassen en te voederen. Je krijgt je lunch (inbegrepen) ter plaatse geserveerd, vooraleer je verder rijdt naar het Inlemeer en je hotel.
Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxevilla op het meer.

Dag 6: Een dag op het Inlemeer

Het Inlemeer is een enorm natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen op het water, in dorpen op palen. Met een privé motorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer, de drijvende tuinen,... Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt één van die kleurrijke markten (indien geopend en niet te ver uit de buurt), waar vooral Shan en Pa O-mensen van de omgeving naartoe komen. Ten zuiden van het meer bezoek je  (indiien gewenst want het is er altijd druk) de ruïnes van de pagodes van Indeïn. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie lijken ze op een 'pagodewoud'.

Je krijgt vandaag ook een heel speciale romantische privé luxelunch (inbegrepen)... op een rijstboot in het midden van het meer. De boot is omgebouwd tot een drijvend restaurant, met alle nodige comfort.
Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe of (mits supplement) in een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxevilla op het meer.

Dag 7: Naar het strand !

Vandaag vlieg je naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali of omgeving waar je intrekt in je hotel aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 8: Relaxen of uitstap naar een vissersdorp

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Opmerking ! Als je in de duurzame lodge verblijft, dan hoef je onderstaande uitstap niet te boeken. Je verblijft immers vlakbij  een authentiek vissersdorp, waar je zomaar  naartoe kan gaan (al dan niet begeleid)  en je kan via je lodge verschillende lokale activiteiten boeken zoals een fietstocht, snorkelen, boottochten….

Vandaag kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar een vissersdorp brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissend kokosdrankje. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossenkar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 9: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

 

Dag 10: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

 

Dag 11: Terug naar Yangon en stadstour

Vandaag vlieg je terug naar Yangon, waar je intrekt in je hotel. Yangon is een groeiende stad met een relatief klein centrum. Daar vind je verschillende markten, schitterende koloniale gebouwen, de Yangon rivier en een mooie groene zone waar lanen omgord zijn met bomen en een aantal meren.

In de namiddag kan je - mits supplement - een leuke stadstour meemaken waarbij we je de verschillende gezichten en culturen van Yangon leren kennen: van de gekende monumenten tot de onbekende markten waar zelden westerlingen komen. Je ontdekt de Sule pagode, het koloniale centrum, de haven en één van de kleurrijke markten.

‘s Avonds geniet je met twee van een romantisch diner in het beste restaurant van de stad (inbegrepen).
Overnachting in een comfortabel hotel in de stad of (mits supplement) in een luxe-hotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel, een koloniaal topluxehotel of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Dag 12: Vlucht naar huis

Ontbijt. Vrije tijd tot aan de vlucht naar huis. De chauffeur en de gids blijven ter beschikking tot en met je transfer naar de luchthaven, voor het geval je nog meer van de stad wil zien.

Dag 13: Aankomst thuis/Einde van de reis

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

Vanaf € 2.350 € p.p. met 2 personen

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • 4 binnenlandse vluchten.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Contacteer ons voor meer info.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be