Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

Myanmar: grote rondreis naar het mysterieuze Myanmar
19 dagen/16 nachten

Je reis start in het verrassende Yangon, de groeiende metropool van Myanmar. 's Avonds word je ondergedompeld in het bruisende 'Yangon by night'. De dag erna bezoek je een fascinerend klooster en de gouden Shwedagon Pagode, waar je een unieke 'blessing' krijgt en naar een waarzegger gaat. Daarna reis je naar Hsipaw en Kyaukme, schitterende dorpen in de mooie Shan-staat, waar je wandelt in een onbezoedelde omgeving. Een spectaculaire treinrit neemt je verder naar het koloniale Pyin Oo Lwin. Daarna ga je naar Mandalay, waar je verschillende kloosters bezoekt, het nachtleven induikt en een prachtige cruise maakt. Je komt er ook achter het geheim van het grootste boek ter wereld! Daarna vlieg je naar Bagan. Je maakt er een fascinerende ontdekkingstocht door het onvoorstelbare woud van oude tempels dat deze regio aan de Irrawaddyrivier domineert. Van daar gaat het weer naar de Shan-staat in het oosten van Myanmar. In de mooie bergen van Kalaw bezoek je een uniek olifantenproject vooraleer je de unieke waterwereld van het Inlemeer ontdekt. Rond het meer kijk je je ogen uit: de dorpen en pagodes op palen, de drijvende tuinen, de verschillende etnische groepen met hun kleurrijke markten. Je eindigt je vakantie aan het witte strand met het prachtige turquoise water van Ngapali en de mooie omgeving.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon - stadstour

In de luchthaven van Yangon ontmoet je je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen. Je kan zelf aangeven of je eerst even wil rusten of iets wil gaan eten. Daarna ga je op stap.

In Yangon heb je nog veel koloniale gebouwen. Je vindt er één van de meest indrukwekkende collecties van religieuze en seculiere gebouwen uit de late 19de, begin 20ste eeuw in Azië. Je wandelt in een rustig tempo rond in de straatjes en krijgt uitleg van je gids over de geschiedenis van de gebouwen. Het is alsof je een stap terug in de tijd maakt. Op het einde van de tour krijg je een drankje aangeboden in Gekko, een gezellige cocktail lounge in het oude gebouw van het Sofaer & Co building in Merchant Street.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Na je even opgefrist te hebben maak je je klaar voor je eerste kennismaking met Yangon 'by night'! Als ze ‘s avonds van hun werk terugkeren, stoppen veel inwoners van Yangon onderweg om te winkelen, een babbeltje te doen met vrienden in een theehuis, een pagode te bezoeken of een biertje te gaan drinken. Dit is wat jij ook zal doen vandaag. Je krijgt 'downtown' de kans lokale snacks te proeven, een lokaal bier van 't vat te drinken of te genieten van een vers sapje. Je maakt een wandeling over de nachtmarkt, drinkt thee en geniet van een eenvoudige maaltijd die je samen met je gids nuttigt.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Vandaag kan je op avontuur naar de Golden Rock (2 extra nachten). Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 3: Het spirituele Yangon

Na het ontbijt vertrek je met je gids en chauffeur vanuit het hotel naar het treinstation. Daar neem je met je gids de stadstrein (rit van ongeveer 45 minuten). Je zal vanuit de trein het alledaagse leven in de buitenwijken kunnen aanschouwen. Daarna rij je een heuvel op, naar een afgelegen klooster met meer dan 1000 monniken en leerling-monniken van verschillende plaatsen over de hele wereld. Daarna keer je terug naar Yangon. Je luncht (inbegrepen) in een restaurant waar eten geserveerd wordt uit alle streken van Myanmar.
De namiddag staat in het teken van de Shwedagon pagode, het belangrijkste monument in de stad. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijkse leven van de mensen uit de buurt, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters vooraleer de Pagode op te gaan, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele 'blessing ceremonie’ (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten. Alles wat je vandaag leert zal later op je reis heel nuttig blijken.

Je neemt vanavond de nachtbus van Yangon naar Hsipaw (vertrek rond 17u en aankomst rond 6u de volgende dag). Overnachting in de nachtbus.

Opmerking: mits supplement kan je ook kiezen om naar Hsipaw te vliegen (via Lashio). In dat geval slaap je nog een nacht in Yangon:

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Mits supplement kan je vandaag kennismaken met een meester-poppenspeler uit Yangon. Traditionele poppenspelen vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van Myanmar. Vroeger was het poppenspel voornamelijk iets waar louter in koninklijke cirkels van genoten werd, maar later werd het steeds meer voor het brede publiek toegankelijk. Poppenspelers hadden een belangrijke rol in de maatschappij, zo werden bijvoorbeeld geheime boodschappen via het poppenspel overgebracht en zorgden de opvoeringen ervoor dat oude verhalen generatie na generatie doorgegeven zouden worden. Je krijgt vandaag de kans om in gesprek te gaan met één van de meesters van het poppenspel in Myanmar, en kan zo ontdekken hoe een traditioneel poppenspel in zijn werk gaat, zowel voor als achter de schermen…

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Dag 4: Van Yangon naar het platteland: Hsipaw

Als je met de nachtbus naar Hsipaw gaat, kom je vroeg in de ochtend aan in Hsipaw. Per tuk-tuk word je naar je hotel gebracht voor een vroege check-in en ontbijt (inbegrepen) in je hotel. Tot 15u ben je vrij om wat bij te slapen, de omgeving te verkennen en te lunchen (niet inbegrepen) in het hotel of in de buurt. Na lunchtijd vertrek je samen met een gids voor een wandeling van enkele uren door het mooie platteland en de Shan-dorpjes. Onderweg zal je het leven van alledag ontdekken, zoals de lokale ambachten, de school, de geesteshuisjes, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een nonnenklooster... De gids zal je uitleg geven over het leven hier. Je bent terug in het hotel rond 19u.

Als je vliegt van Yangon naar Lashio:

Na het ontbijt (inbegrepen): transfer naar de luchthaven voor je ochtendvlucht naar Lashio, vanwaar je naar Hsipaw wordt gebracht met lokaal vervoer. Je wandeling zal in dit geval maar 2 uur duren.
Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 5: Een dag in Hsipaw

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je een leuke boottocht maken op de Dokthawaddy-rivier die door Hsipaw loopt. Onderweg zie je plantages langs de rivier en het alledaagse leven in de dorpen en de bergen. Je gaat ook aan land voor een wandeling naar het 150 jaar oude Shan-klooster in het bos (ongeveer 1 uur), het dorp is alleen maar bereikbaar per boot. Je luncht hier ook (inbegrepen).  Indien gewenst kan je zwemmen in de rivier. Op de weg terug naar Hsipaw bezoek je nog een charmant traditioneel Shan-dorpje. De namiddag is vrij om zelf nog wat op ontdekking te gaan en te genieten van deze fijne omgeving.. Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 6: Van Hsipaw naar het kleurrijke Kyaukme met de bus!

Na het ontbijt neem je de bus (rond 7u30) aan het busstation tegenover het postkantoor, op 3 minuten wandelen van je guesthouse. Iemand van het guesthouse zal meewandelen. De bus stopt bij elk dorpje, waarbij telkens mensen op- en afstappen. Geniet van de couleur locale! Je komt rond 8u30 aan in Kyaukme en stapt uit aan de eindhalte, aan de markt, waar iemand je opwacht en je naar je guesthouse brengt. Van daaruit begint je trektocht of wandeltocht door de bergen rond Kyaukme. De gids geeft uitleg over het leven van het Palaung-volk dat in de heuvels leeft. Je gaat ook lunchen (inbegrepen) in één van die Palaung dorpen. Verwacht je aan mensen die nog nooit een toerist hebben gezien en die nog leven volgens eeuwenoude tradities! Bespreek met de gids of je een ontspannen wandeling wil maken door de dorpen of een zwaardere trekking. Avondmaal (inbegrepen). Overnachting in je guesthouse in Kyaukme.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook bij de lokale bevolking in de bergen overnachten in plaats van in het guesthouse in Kyaukme. Of je kan ook 1 extra nacht blijven hier, en een langere trekking doen, naar nog meer afgelegen dorpen, waar zo goed als geen toerist komt! Contacteer ons voor meer info.

Dag 7: Van Kyaukme naar Pyin Oo Lwin met de trein!

's Ochtends heb je nog tijd om de stad met haar koloniale gebouwen en de kleurrijke markt te ontdekken. Je kan daar ook wat eten en drinken kopen voor op de trein. Iemand wandelt met je mee naar het station. De trein vertrekt rond 11u (hou rekening met vertraging!) naar Pyin Oo Lwin. Dit wordt een spectaculaire rit! De trein zal het Gokteik viaduct oversteken. Deze brug is gebouwd in 1901 door mensen van Pennsylvania Steel en was ooit de tweede hoogste spoorwegbrug ter wereld. Je zal het viaduct oversteken rond 13u30. De trein rijdt verder door spectaculaire berglandschappen en langs kleine dorpen waar verkopers op de trein zullen springen om lokale snacks en dranken te verkopen. Bij aankomst in het treinstation (in de namiddag) wacht iemand je op en word je naar het hotel in Pyin Oo Lwin gebracht. Je zal onderweg al verschillende koloniale villa's passeren en ook het beroemde schrijn van Ko Myo Shin, heerser over negen steden, patroon van de reizigers en het Shan-volk. Volgens de legende wordt Ko Myo Shin heel kwaad als er exact negen reizigers in een auto zitten tussen Mandalay en de Shan-staat. Om de heerser te behagen zal dus elke wagen met 9 inzittenden een steen bevatten die de ‘tiende passagier’ vertegenwoordigt. Je komt ook voorbij de klokkentoren van Purcell.

Overnachting in een hotel in Pyin Oo Lwin of (mits supplement) in een luxehotel aan het meer.

Dag 8: Van Pyin oo Lwin naar Mandalay

Na het ontbijt bezoek je eerst nog een stukje van Pyin Oo Lwin zelf zoals de markt, de klokkentoren en het Candacraig hotel, een schitterend gebouw van 1902. Hier kan je indien gewenst een koffie gaan drinken uit een porseleinen tas. Daarna rij je door naar Mandalay, waar je vandaag de mooiste bezienswaardigheden bezoekt. Je kan lunchen in Mandalay (niet inbegrepen). Je rijdt met je gids en je chauffeur naar de top van 'Mandalay Hill' vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het fort van Mandalay en de omgeving. Je bezoekt ook de kloosters Atumashi en Shwenandaw die een prachtig voorbeeld zijn van de architectuur en het houten ambachtswerk van deze streek. Daarna bezoek je de Kuthodaw pagode met de witte marmeren tegels. Hier kom je achter het geheim van het 'grootste boek ter wereld'. Indien gewenst en er nog tijd over is, kan je nog naar Yankin Hill gaan. Je frist je even op in je hotel en daarna duik je samen met je gids in het avondleven van de stad. Je start met een bezoek aan het uitzichtpunt nabij de Irrawaddyrivier en de levendige vismarkt. Daarna ga je een kijkje nemen op de levendige Yadanar nachtmarkt en kan je eerst enkele traditionele snacks proeven, om uiteindelijk samen met je gids in een restaurant gezellig barbecue te gaan eten, vergezeld van een biertje of frisdrank. Rond 20u30 ga je naar het marionettentheater om een show met traditionele muziek en poppenspelers bij te wonen. Zeer grappig! Daarna word je terug naar je hotel gebracht.
Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel in Mandalay of een luxehotel in Mandalay.

Dag 9: Mandalay met de boot of met de fiets.

Vandaag heb je keuze tussen 1 van volgende activteiten (inbegrepen).

 1. Mandalay per boot.

  Mandalay en de andere vroegere hoofdsteden zijn allemaal strategisch gelegen aan de Irrawaddyrivier. Van de pier in Mandalay vaar je stroomopwaarts om de indrukwekkende Mingunpagode te bezoeken. Die vertoont een barst ten gevolge van een oude aardbeving. Hier zie je ook de 'grootste bronzen bel ter wereld'. Vervolgens vaar je stroomafwaarts naar Sagaing waar je kan genieten van je traditionele lunch (inbegrepen) in een rotan mandje. Daarna bezoek je een klooster waar enkel nonnen gehuisvest zijn, typisch voor Sagaing, en vervolg je je tocht naar het mooie Amarapura. Bij zonsondergang bezoek je nog het Mahagandayon klooster (met zéér strenge discipline!) en de fotogenieke U Bein brug, vooraleer je terugkeert naar Mandalay
  Opmerking: liefhebbers van historische sites kunnen indien gewenst (zonder meerkost) met paard en kar de overblijfselen van de oude hoofdstad Ava bezoeken. Dit is wel heel wat meer toeristisch.

 2. Mandalay per fiets (privé) 

  Je fietst door het plattelandsdorpje Inwa, dat ooit een oude hoofdstad was. Je kan halt houden wanneer je wil,  en van het gebaande pad gaan. Het is een makkelijke tocht van 20 km met voldoende haltes en fantastische foto-opportuniteiten voor oude ruïnes van tempels, beboste lanen en landelijke gemeenschappen die hun ambachten blootleggen. Een korte tocht met de ferry brengt je naar Amarapura en enkele verborgen buurtjes die ideaal zijn om te verkennen per fiets. Beëindig je trip met een zicht op de iconische U Bein Bridge.
  Opmerking: deze tour kan je ook samen met anderen doen, dan is er een korting, vraag ernaar.

Overnachting in een charmant verblijf in Mandalay. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel in Mandalay of een luxehotel in Mandalay.

Dag 10: Van Mandalay naar Bagan

Je hebt vandaag 2 keuzes: je kan een korte vlucht nemen of met de auto overland gaan.

 1. Met de auto overland van Mandalay naar Bagan (inbegrepen)

  Met een privéwagen en chauffeur nemen we je mee naar een verborgen grottempel – Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagoda , die een adembenemende buitenkant heeft met planten, dieren en mythekarakters. Vanaf hier rijden we verder om een bezoek te brengen aan de Birmese sterschildpadden in het Minzontaung Wildlife Sanctuary.
  De Birmese sterschildpad is een bedreigde diersoort dat oorspronkelijk leefde in het droge gebied in Myanmar en moet dringend beschermd worden. Het Minzontaung Wildlife Sanctuary doet uitstekend werk in het broeden van schuldpadden om ze terug in het wild los te laten. Het eenvoudige bezoekerscentrum en het broedcentrum waar je meer van de schildpadden kan zien biedt meer informatie over dit schattig bedreigde diertje. Uw bezoek aan het centrum steunt het project. Na een bezoek aan het schildpadcentrum is er een lokale lunch voorzien. Daarna vervolg je je ontspannen rit van 2,5 uur naar Bagan. Eens aangekomen verken je met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je zal vandaag niet alles kunnen bezoeken. Alles wat vandaag niet bezocht is doe je morgen.

 2. Van Mandalay naar Bagan per vlucht (mits supplement van 40 à 50 euro per persoon)

  Ontbijt in je hotel. Vroege transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Nyaung U (Bagan). Je verkent vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt een pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Als je andere tempels ziet die je bijzonder interessant vindt, aarzel dan niet om aan de gids te vragen daar te stoppen. Je geniet van een lokale lunch (inbegrepen). In de late namiddag ga je per paard en kar naar een plaats voor een mooie zonsondergang met een drankje. Een magisch moment! Onderweg stop je langs verschillende tempels die langzaamaan door het licht oranje kleuren.

Optioneel, mits supplement, kan je naar de Pyathada-pagode fietsen i.p.v. met paard en kar te gaan.
Optioneel, mits supplement kan je lunch vervangen worden door volgende lunch: de laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je krijgt een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 11: Bagan: tempels, geesten en rivieren

Vandaag bezoek je de tempels van Minnanthu. Dit is een bijzonder aangename tour, omwille van de mooie, rustige omgeving en het feit dat de tempels quasi verlaten zijn. De gids brengt je met de auto naar dit bijna vergeten stuk Bagan, waar je zal genieten van een heerlijke picknicklunch (inbegrepen) in een prachtige historische omgeving. Ervoor of erna bezoek je twee of drie oude tempels. Je bezoekt vandaag ook een aantal verborgen tempels die weinig of zeer zelden bezocht worden, één met speciale muurschilderingen en eentje ervan ligt op een onverwachte  plek!

Daarna kan je zelf beslissen of je nog meer tempels wil bezoeken voor 18u of even wil uitrusten of gaan zwemmen in je hotel.

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

Je moet op zijn minst 2 nachten in Bagan blijven: één om de zon te zien ondergaan vanop een tempel (zoals gisteren) en één andere om hetzelfde te doen vanop een zandbank in de machtige Irrawaddyrivier (als de rivier niet te hoog staat). Voor de schemering stap je op je privéboot en hopelijk maak je een prachtige zonsondergang mee, terwijl je gids wijn en snacks serveert (inbegrepen).

Optioneel, mits supplement, kan je ’s middags in plaats van de boottocht  plaatsen met een griezelkantje gaan bezoeken (zeer leuk voor families met kinderen). De geschiedenis van het koninkrijk Bagan telt niet alleen glorierijke dagen maar wordt ook getekend door veel bloedvergieten. Zou het kunnen dat de geest van de Tharaba poort de ziel is van iemand die levend begraven is in de deurpost? Hoeveel armen van arbeiders zijn eigenlijk afgehakt op de steen aan de Dhammayangyi-stupa? En ... zijn er nog ronddwalende geesten ‘s nachts? Luister naar enkele spannende mythes en anekdotes...vooral kinderen zijn hier dol op.

 

Overnachting een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 12: Van Bagan naar de olifanten van Kalaw

Ontbijt in je hotel. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Heho. Aan de luchthaven ontmoet je je gids die je zal vergezellen naar je hotel. Je gaat vandaag naar een kleinschalig olifantenkamp. In het kamp ontmoet je een tweede gids, die heel veel weet over olifanten. Je zal een stuk van de dag doorbrengen in en om het woud, in gezelschap van de dikhuiden en hun 'mahouts' (bestuurders). Je steunt op deze manier een project dat lokale mensen hier hebben opgezet om zowel de natuur te beschermen als de lokale bevolking te steunen. Het project omvat onder andere de bescherming van de lokale fauna (die anders bedreigd zou worden door stropers), het creëren van meer natuurlijke ruimte voor de olifanten en microfinanciering voor de bestrijding van de armoede onder de bevolking. Bespreek met je gids hoelang je hier wil wandelen (van 30 minuten tot enkele uren). Je krijgt een heerlijke lunch (Nepalese en lokale specialiteiten, inbegrepen) in het olifantenkamp. Daarna help je de mahout om de olifanten te wassen en te voederen, en ook een boompje te planten om het gebied te herbebossen. Hierna wandel je terug naar de hoofdbaan en rijd je verder met de auto, terug naar Kalaw. Overnachting in een hotel in Kalaw. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in cottagestijl.

Je kan een extra nacht in Kalaw blijven en een mooie trekking doen naar een klooster. Je overnacht dan nabij het klooster en gaat pas naar de olifanten de volgende dag. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 13: Van Kalaw naar het Inlemeer per trein of per fiets!

Vandaag heb je twee mogelijkheden om naar het Inlemeer at te dalen.

 1. Per trein

  Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het pittoreske koloniale treinstation van Kalaw gebracht. De trein voert je over de bergen en door de valleien naar het Inlemeer. Het is een boeiende belevenis waarbij je getuige bent van het leven van alledag in de bergen. Bij aankomst (rond de middag) in Nyaung Shwe word je naar je hotel gebracht.

 2. Per mountainbike naar Indeïn (mits supplement)

  Dit is waarschijnlijk de leukste manier om van Kalaw naar het Inlemeer te gaan! Je wordt per auto naar Aungban gebracht, waar je bagage in de auto blijft en je jezelf in het zadel hijst. (Wie niet wil fietsen, kan het traject naar Indeïn met de auto afleggen). Het is ongeveer 4u fietsen, maar je stopt waar en wanneer je wil. Je fietst langs kleine wegen, passeert verschillende Pa O-dorpen, waar nog niet veel toeristen zijn langsgekomen. Onderweg zal je verschillende keren stoppen om het uitzicht op het mooie meer en het platteland te bewonderen. Je luncht in een lokaal dorp (inbegrepen) en op het einde van de dag zal je dan het zuiden van het meer bereiken waar de ruïnes van de pagodes van Indeïn liggen. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Deze bezoek je eerst (indien gewenst want er is veel volk)  en nadien word je met een motorboot naar je hotel gebracht. Je bagage zal ondertussen al in je kamer liggen.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 14: Het Inlemeer: een dag op het water

Na het ontbijt (inbegrepen) start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen op het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt (als er een markt in de buurt is) één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan- en Pa O-mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Een lokale lunch is inbegrepen. Je bezoekt (indien gewenst) ook de Pagodes van Indeïn (als je dat gisteren niet hebt gedaan). Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Je kan vandaag ook een stukje wandelen aan het meer. Bespreek dit met je gids.

Optioneel - mits suppplement  - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookcursus in een huis op het meer. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je in de paalwoning en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen (als er op die dag een markt is) . Onder de deskundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel (mits supplement) kan je vandaag ook Kajakken langs Intha-dorpen op het meer.
Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen…Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Je kan hier ook een extra dag aan het Inlemeer inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook extensie inlassen naar het mysterieuze Mrauk U. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 15: Naar het strand!

Vandaag vlieg je via Heho naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali of omgeving, waar je intrekt in je hotel aan het strand. Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 16: Relaxen of uitstap naar een vissersdorp

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Opmerking ! Als je in de duurzame lodge verblijft, dan hoef je onderstaande uitstap niet te boeken. Je verblijft immers vlakbij een authentiek vissersdorp, waar je zomaar  naartoe kan gaan (al dan niet begeleid)  en je kan via je lodge verschillende lokale activiteiten boeken zoals een fietstocht, snorkelen, boottochten…..

Vandaag kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar een vissersdorp brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissend kokosdrankje. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossenkar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 17: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 18: Terug naar Yangon en vlucht naar huis

Ontbijt in je hotel. Vandaag vlieg je terug naar Yangon. Een chauffeur en gids staan ter beschikking tot en met de transfer naar de luchthaven, als je eventueel nog dingen wil bezoeken.
Optioneel (mits supplement) kan je nog een paar uurtjes kiezen voor verwennerij en shoppen met een gids, vooraleer je terugvliegt naar huis. Je gaat heerlijk lunchen in een restaurant waarvan de chef zijn eigen bio-groenten teelt en een aantal delicatessen zelf produceert. Hierna krijg je een welverdiende voetmassage (1 uur) waarna je persoonlijke shoppinggids je begeleidt op je zoektocht naar leuke souvenirs, zoals een longyi (lokale sarong), een parasol, een oud boek, goudblaadjes, een hedendaags schilderij,....
Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht.
Opmerking: afhankelijk van je vluchturen kan nog een bijkomende nacht in Yangon noodzakelijk zijn. Deze werd nog niet verrekend in de prijs.

Dag 19: aankomst thuis

Einde van de reis

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.375 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.220 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.025 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten vermeld in het programma (of bustransfers, afhankelijk van keuze)

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en in bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Het is tijdens diezelfde periode ook minder druk in Myanmar. Contacteer ons voor meer info.

Golden Rock

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 215 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 195 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 140 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Overnachting bij een klooster in Kalaw

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 95 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 85 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 80 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin en andere combinaties: op aanvraag

1 extra dag/nacht aan het Inlemeer

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 125 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 120 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 115 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin en andere combinaties: op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.

De Golden Rock (Mount Kyaikito)

Dag 3: Van Yangon naar de Golden Rock

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Kinpun. Dat is het basiskamp waar de trucks vertrekken naar de Golden Rock. Je luncht onderweg (inbegrepen) Je stapt zelf over op zo'n truck. Je neemt enkel mee wat nodig is voor 1 nacht. Een echte belevenis. Soms kan het zijn dat je het laatste stuk te voet moet doen, maar dragers zijn dan beschikbaar. Bij aankomst kan je wandelen tot aan deze imposante rots. Overnachting in een hotel in Golden Rock.

Mits supplement kan je ook overnachten in een rustig hotel in de natuur.

Dag 4: Van de Golden Rock via Bago terug naar Yangon

Vandaag kan je nog even terugwandelen naar de gouden rots. In de vroege mistige ochtend is de sfeer hier vrij bijzonder. Daarna rij je terug naar Yangon. Je rijdt eerst naar Bago, een vroegere hoofdstad van Myanmar. Je bezoekt er de Shwemawdaw Pagode, de lange Shwetalyaung boeddha en het Kha Kat Wain klooster (het grootste van het land). Daarna keer je terug naar Yangon. Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Je reis duurt in dit geval 2 dagen langer: je beleeft dan op dag 5 het spirituele Yangon in plaats van op dag 3.

 


Overnachting nabij een klooster

Dag 12: Trekking naar een klooster

Vandaag maak je een trekking naar een klooster doorheen een prachtig berglandschap. Je wordt eerst opgehaald door je chauffeur voor een transfer naar het beginpunt van je wandeling in Pindaya. Je wandelt voor een uur door de heuvels naar Htut Ni, een dorpje van de Danu-bevolking. Onderweg passeer je theeplantages en velden waar mango, pruimen en cherootbladeren voor sigaren gecultiveerd worden door de Danu. Je stopt in See Kyatt Inn voor lunch (inbegrepen). Hierna wandel je verder doorheen junglepaden en ga je naar een Taung Paw Gyi en Pin Sein Pin, twee Danu-dorpen. Vanaf daar is het nog een uurtje richting Kan Hla Kone, waar je overnacht in het klooster. 's Avonds wordt er voor jou een simpele maar lekkere maaltijd klaargemaakt.

Overnachting in een klooster.


Dag 13: Het klooster

Je krijgt vandaag een simpel ontbijt in het klooster zelf. Daarna daal je weer af en zet je je tocht verder doorheen de heuvels. Op je route passeer je weer enkele dorpjes en zie je hoe de typische Shan-thee wordt gemaakt. Vanop de vele heuvels heb je een prachtig zicht over het Shan-plateau. Wanneer je klaar bent met wandelen wordt je opgehaald en meteen naar het Inlemeer gebracht.

Je reis duurt bij deze extensie 1 dag langer.


Een extra dag/nacht aan het Inlemeer

Deze dag kan je kiezen tussen 2 activiteiten:

 1. Verkenning van de westelijke oever van het meer met de fiets en te voet

  Een actieve dag op de westelijke oever met fantastische zichten over het meer en de dorpen errond. Je komt op plaatsen waar je zelden toeristen ziet. Je vaart eerst naar een plaats waar veel Pa O mensen leven (ongeveer 2u). Dan stap je op de fiets en rij je in de richting van Khaung Dine en Nyaung Shwe, langs verschillende dorpen (ongeveer 2,5 u fietsen). Je krijgt onderweg een eenvoudige lunch (inbegrepen).

 2. Trekking naar de Pa O in de bergen

  Het Pa O-volk is één van de bergvolkeren van de Shan staat. Je kan de Pa O herkennen aan hun donkerblauwe kleding met oranje tulband. Na een ritje met paard en kar (of een boottochtje, als je logeert op het meer) maak je een trektocht van ongeveer 3u naar een Pa O-dorp in de heuvels. Je wordt er gastvrij onthaald, praat er met de monniken, bezoekt een lokale school en probeert even de lokale klederdracht uit (leuk fotomoment). Je krijgt een typische Pa O lunch (inbegrepen). Daarna doe je nog een mooie trekking van 2 tot 3 u in de heuvels, langs plantages (van gember, look of kurkuma), met mooie uitzichten over het meer. Je keert per boot terug naar je hotel, waar je rond de avond aankomt.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.


De tempels van Mrauk U en Chin-Dorpen

Voorlopig wordt deze extensie niet aangeboden

Dag 15: Naar het mysterieuze Mrauk U

Vandaag vlieg je (via Yangon) naar Sittwe. Bij aankomst in Sittwe ontmoet je je gids en rij je verder naar Mrauk U met de auto. Je luncht onderweg of in Sittwe (inbegrepen). De weg is deels vrij slecht. Hier komt bijna niemand! Veel mensen hebben hier zelden of nooit een toerist gezien. Je stopt onderweg om het lokale leven te aanschouwen en foto's te maken van de adembenemende uitzichten over de rijstvelden en de rivier. Je bezoekt ook een kleine niet-toeristische tempelgrot. Vooraleer je aankomt in Mrauk U, breng je een bezoek aan de Mahamuni pagoda en de ruïnes van Vesali, een oud koninkrijk in dit gebied. Bij aankomst in Mrauk U ga je nog naar een mooi uitzichtpunt. Daarna trek je in in je hotel. Overnachting in je hotel in Mrauk U of mits supplement in een luxehotel in Mrauk U.

Dag 16: De prachtige, ongekende tempels van Mrauk U

De Rakhine dynastie uit Mrauk U bereikte een hoogtepunt tijdens de 15de eeuw. In die dagen was Mrauk U een drukke handelspost die regelmatig werd bezocht door Nederlandse, Portugese en Aziatische handelaars, alsook hun collega's uit het Midden-Oosten. De hoofdstad van Mrauk U was destijds één van de rijkste steden van Azië, te vergelijken met Amsterdam of Londen. Tegenwoordig blijft enkel de historische site met haar 700 tempels over. Deze tempels zijn in een compleet andere stijl gebouwd dan de tempels van Bagan.

Vandaag ga je de hele dag (te voet en met de wagen) de indrukwekkende tempels van Mrauk U bezichtigen. Een expert-gids gaat mee en geeft je wat uitleg over de archeologische site en de algemene geschiedenis van de Rakhine dynastieën. Je luncht wanneer je wil en waar je wil (niet inbegrepen). Overnachting in je hotel in Mrauk U of mits supplement in een luxehotel in Mrauk U.

Dag 17: Naar de Chin Dorpen en de vrouwen met getatoeëerde gezichten

Vandaag ga je naar de weinig bezochte Chin-dorpen. Je doet dit met een privéboot. Gedurende anderhalf uur vaar je op de Lemro rivier. Daarna meer je aan in een Chin-dorp waar je je lokale gastfamilie ontmoet. Samen genieten jullie van een lunch (inbegrepen) bij hen thuis. Je gids geeft je meer uitleg over de tradities en cultuur van het Chin-volk en je krijgt de kans om enkele van de oudere dorpsvrouwen met de getatoeëerde gezichten te ontmoeten. Tegelijk zullen de immer nieuwsgierige familieleden vragen stellen over je eigen land, familie, tradities en cultuur. Deze dag zal je nooit meer vergeten! Je keert terug naar Mrauk U met de boot en auto. Daar bezoek je indien gewenst nog wat tempels. Overnachting in je hotel in Mrauk U of mits supplement in een luxehotel in Mrauk U.

Dag 18: Naar het strand!

Na een vroeg ontbijt neem je de boot over de Kaladanrivier naar Sittwe. Het is een zeer relaxte tocht, met ongelooflijk mooie uitzichten. Bij aankomst in de haven word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali, waar je intrekt in je hotel aan het strand. Overnachting in een charmant hotel in Ngapali. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, een centraal gelegen luxehotel of een afgelegen luxe hotel aan het strand.

Vanaf hier sluit je reis terug aan bij dag 19.