Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

Myanmar gevarieerd en authentiek
26 dagen/23 nachten

Dit programma biedt een zo compleet mogelijk beeld van wat Myanmar in petto heeft. Naast internationaal bekende hoogtepunten verken je ook hoeken van het land die weinig toeristen zien en waar je des te meer in contact komt met de bevolking. Af en toe neem je het openbaar vervoer: couleur locale gegarandeerd. Je start in Yangon, dé metropool van het land, waarvan je zowel de koloniale als de spirituele kant leert kennen. Je reist dan naar de weinig gekende Mon- en Kayin staten in het zuidoosten, met hun bijzondere culturen en prachtige natuur. Onderweg bezoek je de 'Golden Rock'.

Bij je eerste bezoek aan de Shan-staat, in Hsipaw en Kyaukme maak je wandelingen door prachtige berglandschappen en langs geïsoleerde maar gastvrije dorpen. Dan gaat het naar de uitgestrekte stad Mandalay, één van de vroegere hoofdsteden van het land. Je bezoekt er enkele Birmese architecturale hoogtepunten, maar duikt ook onder in het nachtleven van de stad en verkent de rurale stadsrand per fiets. Van Mandalay reis je naar Bagan. Het zicht op het gigantische tempelwoud vanop één van de pagodes is onvergetelijk. Je verkent uiteraard deze prachtige site, maar leert ook het dagelijks leven aan beide zijden van de Irrawaddystroom kennen. Vervolgens keer je terug naar de Shan-staat, meer bepaald naar de wonderlijke waterwereld van het Inlemeer. Je maakt kennis met de volkeren die leven, bidden én landbouwen op het meer en in de bergen errond. Je kan een introductie krijgen in de lokale gastronomie. Deze grote rondreis eindigt in schoonheid aan de mooie kust van Ngapali in het uiterste westen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon

In de luchthaven van Yangon ontmoet je je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen. Indien gewenst, kan je eerst nog lunchen (niet inbegrepen). Daarna kan je wat uitrusten. Vervolgens ga je op stap. In Yangon heb je nog veel koloniale gebouwen. Je vindt er één van de meest indrukwekkende collecties van religieuze en seculiere gebouwen uit de late 19de, begin 20ste eeuw in Azië. Je wandelt in een rustig tempo rond in de straatjes en krijgt uitleg van je gids over de geschiedenis van de gebouwen. Het is alsof je een stap terug in de tijd maakt. Op het einde van de tour krijg je een drankje aangeboden in Gekko, een gezellige cocktailbar in het oude gebouw van Sofaer&Co op Merchant street.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.
Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxe-hotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 3: Yangon – Mawlamyine per trein

Na het ontbijt (inbegrepen) zet je vandaag koers naar Mawlamyine, hoofdstad van de zuidoostelijke Mon-Staat. Je doet dat per trein (tenzij je tegen dezelfde prijs liever de bus neemt - die is sneller maar minder leuk). Je vertrekt vroeg in de ochtend en komt in de late namiddag aan. Het eerste deel van de treinrit rij je een eindje op het ringspoor dat door de stad loopt, om daarna op het platteland terecht te komen. Aangekomen in de Mon-Staat, voert de trein je langs het gebied waar de vroegere hoofdstad van het Mon-koninkrijk zou hebben gelegen: de stad Suvannabhumi. Birmese archeologen zijn recent opnieuw beginnen zoeken naar de exacte locatie van deze oude stad. Je rijdt ook langs de stad Thaton, bekend voor de durians en betelnoten (net zoals trouwens de hele Mon-staat).

Bij aankomst in Mawlamyine word je per tuk-tuk naar je hotel gebracht. Overnachting in een gezellig hotel of – mits supplement - een comfortabel hotel in Mawlamyine.

Dag 4: Mawlamyine – excursie met gids per tuk-tuk

Na het ontbijt in het hotel (inbegrepen) bezoek je het Seindon Mibaya Klooster. De laatste koning van Myanmar (met paleis in Mandalay), kwam aan de macht in de 19de eeuw door de andere troonpretendenten te vermoorden. Koningin Seindon ontsnapte naar Mawlamyine (dat toen Moulmein heette) en werd een Boeddhistische non. Ze bouwde het (naar haar genoemde) Seindon Mibaya klooster in de stijl van het oorspronkelijke paleis van Mandalay. Je bewondert hier prachtig houtsnijwerk en andere decoraties. Je zou het klooster gerust een museum kunnen noemen. Het graf van Koningin Seindon is te vinden in één van de nonnenverblijven van het klooster.
Vervolgens ga je naar Ni Paya, waar je een mooi zicht hebt over de stad en de Thanlwin (Salween)-rivier, één van de langste van Myanmar. Je wandelt ook langs indrukwekkende koloniale gebouwen uit de tijd dat Orwell en Kipling hier reisden en je bezoekt de Baptistische kerk. In het Mon-Museum zie je enkele interessante afbeeldingen die de rijke Mon-cultuur illustreren. Je gaat vandaag ook naar een lokaal huis waar je een lekkere lunch (inbegrepen) met Mon-specialiteiten krijgt voorgeschoteld. In de namiddag ben je vrij. Je kan op eigen kracht de stad verder exploreren.

Overnachting in een gezellig hotel of – mits supplement - een comfortabel hotel in Mawlamyine.

Dag 5: Mawlamyine – cruise over de Thanlwinrivier tot Hpa An

Na het ontbijt (inbegrepen) komt een tuk-tuk je ophalen om je naar de aanlegsteiger te brengen, waar je in een privé-motorboot stapt voor een cruise over de Thanlwinrivier. Na ongeveer een uur kom je aan bij een kleine steiger in het dorp U Na Auk. Daar nemen we de tuk-tuk om het mooie houtsnijwerk en de decoraties te bewonderen van de tempel die de heer Na Auk aan het dorp heeft geschonken. Na Auk was een Mon-handelaar die in de Britse tijd in dit gebied leefde. Door zijn intelligentie slaagde hij erin om zelfs met grote Britse bedrijven te concurreren. Daardoor is hij uitgegroeid tot een symbool voor zijn landgenoten: een patriot, met een goed zakeninstinct, maar ook goed voor de gewone mensen. Hij organiseerde bijvoorbeeld gratis vervoer voor de bewoners van zijn streek en deelde voedsel uit. Zijn levensverhaal staat in de moderne schoolboeken en iedereen kent dan ook zijn naam en verhaal.

Daarna gaat de cruise over de Thanlwin Rivier verder, met spectaculaire uitzichten over Zwekabin en andere kalkrotsen die de rijstvelden domineren: hoogtepunten van dit deel van Myanmar. De lunch (inbegrepen) wordt geserveerd op de boot. In de namiddag kom je aan in Hpa An, de hoofdstad van de Kayin-staat. Na aankomst aan de aanlegsteiger word je naar je hotel gebracht. Overnachting in een comfortabel hotel in Hpa An.

Dag 6: Hpa An – kajakken tussen de kalkrotsen, traditionele dorpen en heiligdommen in de natuur

Na het ontbijt (inbegrepen) word je opgehaald met lokaal vervoer en naar het startpunt gebracht van de mooie kajaktocht die je vandaag zal doen. Wees voorbereid op het feit dat je nat kan worden! De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Je peddelt door kreken en rijstvelden. Onderweg zie je mooie kalkrotsen in de verte en stille, traditionele Kayin-dorpen. Daarna stap je uit de kajak en bezoek je het Kayindorp Lakkana, en daarna Tilagu, een dorp waar de mannen hun haar in een traditionele knoedel dragen en waar iedereen vegetarisch is. De mensen hebben hier ook eigen typische kleren die ze zelf weven.Hier ontdek je het echte jungleleven van de Kayin. Je krijgt hier een vegetarische lunch. Je bezoekt ook het lokale gebedshuis uit bamboe.

Je bezoekt daarna de mooie Saddargrot met heel wat boeddhistische iconen. In de namiddag bezoek je nog de minder toeristische Kaw Gun grot en de op een kalkrots gebouwde pagode Kyat Ka Lat. Tenslotte zal je in de Lumbinituinen overweldigd zijn door de meer dan 1000 (wat kitcherige) identieke boeddhabeeldjes. Een taxi brengt je terug naar je hotel. Overnachting in een comfortabel hotel in Hpa An.

Dag 7: Hpa An – Kyaiktiyo (Golden Rock)

Na het ontbijt (inbegrepen), ga je naar het busstation van Hpa An om de bus te nemen naar Kyaiktiyo (Golden Rock). Je zal tegen de middag aankomen. Een gids gaat heel de tijd mee. De ‘Golden Rock’ of ‘Kyaiktiyo Pagode’ is één van de belangrijkste pelgrimsoorden van het Birmese boeddhisme en ook één van de raarste: een grote rots met daarop een kleine pagode, die balanceert op de rand van een klif. Het lijkt alsof de rots elk moment in het ravijn kan vallen. Gelukkig zorgen enkele haren van de Boeddha voor de nodige stabiliteit. Rond de rots zijn er talloze theehuizen, rustplaatsen, kloosters en souvenirwinkels. Je kan hier bijvoorbeeld traditionele Birmese medicijnen verkrijgen die Kayin-jagers hebben gemaakt van inheemse dieren die ze hebben gevonden in de nabijgelegen jungle. Om aan de rots te geraken stap je over in één van de trucks die ook de lokale pelgrims bergop naar de rots transporteren. Het laatste stukje doe je te voet. Je overnacht boven. Je gids zal ergens je bagage stockeren (je neemt mee wat nodig is voor 1 nacht).
Overnachting in een hotel in Golden Rock.

Dag 8: Kyaiktiyo - Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) in je hotel: vrije voormiddag. In de namiddag rij je met de bus terug naar Yangon, waar je in de late namiddag aankomt.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 9: Het spirituele Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je een heel leuke introductie in het leven van de monniken. Je rijdt naar een afgelegen klooster waar meer dan 1000 monniken en leerling-monniken (van verschillende plaatsen over de hele wereld) verblijven. Als je op het juiste uur aankomt kan je het moment meemaken waarop ze hun aalmoezen of hun eten bedeeld krijgen. Daarna keer je terug met de wagen naar Yangon. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant waar je gerechten uit het hele land kan proeven.

De namiddag staat in het teken van de Shwedagon Pagode, het belangrijkste monument van Yangon. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijks leven van de mensen die in de buurt leven, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters vooraleer de Pagode op te gaan, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele ‘ blessing ceremonie’ (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten.
Vanavond neem je de nachtbus naar Hsipaw. Overnachting op de nachtbus.

Mits supplement (vanaf € 245 per persoon) kan je ook kiezen om naar Hsipaw te vliegen (via Lashio). In dat geval slaap je nog een nacht in Yangon.

Mits supplement kan je kennismaken met een afstammeling van de laatste Koning van Myanmar, Thipau. Hij beantwoordt al je vragen over de vroegere koningen: de werking van het Koningshuis, de invloed ervan, familiekwesties en oude koninkrijken. Het is een boeiende geschiedenisles, gegeven door een gentleman die nog steeds betrokken is in de Myanmarese politiek! U Sow Win heeft heel wat meegemaakt en vertelt verhalen uit eerste hand die je zullen verwonderen of choqueren. Hij weigerde bijvoorbeeld aan de zijlijn te staan toen zijn land geplaagd werd door politieke problemen.

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Dag 10: Naar Hsipaw – wandelen langs Shan-dorpen

Als je met de nachtbus naar Hsipaw gaat:

Vroeg in de ochtend kom je in Hsipaw toe. Per tuk-tuk word je naar je hotel gebracht voor een vroege check-in en ontbijt (inbegrepen) in je hotel. Tot kort na de middag ben je vrij om wat bij te slapen, de omgeving te verkennen en te lunchen (niet inbegrepen) in het hotel of in de buurt. Na lunchtijd vertrek je samen met een gids voor een wandeling van een paar uur door het mooie platteland en de Shan-dorpjes. Onderweg zal je het leven van alledag ontdekken, zoals de lokale ambachten, de school, de geesteshuisjes, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een nonnenklooster... De gids zal je uitleg geven over het leven hier. Je bent terug in het hotel rond 19u.

Als je vliegt van Yangon naar Lashio:

Na het ontbijt (inbegrepen): transfer naar de luchthaven voor je ochtendvlucht naar Lashio, vanwaar je naar Hsipaw wordt gebracht met een lokale taxi.
Je wandeling zal in dit geval maar 2 uur duren.

Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 11: Hsipaw - boottrip

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je een leuke boottocht maken op de Dokthawaddy rivier die door Hsipaw loopt. Onderweg zie je plantages langs de rivier en het alledaagse leven in de dorpen en bergen. Je gaat ook aan land voor een wandeling naar het 150 jaar oude Shan-klooster in het bos (ongeveer 1 uur). Indien gewenst kan je zwemmen in de rivier. Op de weg terug naar Hsipaw bezoek je nog een charmant traditioneel Shan-dorpje. De namiddag is vrij om zelf nog wat op ontdekking te gaan en te genieten van deze fijne omgeving.
Overnachting in je guesthouse in Hsipaw.

Dag 12: Hsipaw – Kyaukme – Trekking

Na het ontbijt (inbegrepen) neem je de bus (rond 7u30) aan het busstation tegenover het postkantoor, op 3 minuten wandelen van je guesthouse. Iemand van het guesthouse zal meewandelen. De bus stopt bij elk dorpje, waarbij telkens mensen in- en uitstappen. Geniet van de couleur locale! Je komt rond 8u30 aan in Kyaukme en stapt uit aan de eindhalte, aan de markt, waar iemand je opwacht en je naar je guesthouse brengt. Van daaruit begint je trektocht of wandeltocht door de bergen rond Kyaukme. De gids geeft uitleg over het leven van het Palaung-volk dat in de heuvels leeft. Je gaat ook lunchen (inbegrepen) in één van die Palaung-dorpen. Verwacht je aan mensen die nog nooit een toerist hebben gezien en die nog leven volgens eeuwenoude tradities!
Tip: bespreek met de gids of je een ontspannen wandeling wil maken door de dorpen of een zwaardere trekking.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een guesthouse in Kyaukme.

Indien gewenst - en mits supplement - kan je de trekking laten lopen over 2 dagen, met overnachting bij de lokale bevolking in de bergen. Je keert dan pas de volgende dag terug naar Kyaukme. Contacteer ons voor meer info.

Dag 13: Kyaukme - Pyin Oo Lwin

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je nog wat tijd om de stad met haar koloniale gebouwen en de kleurrijke markt te ontdekken. Je kan daar ook wat eten en drinken kopen voor op de trein. Iemand wandelt met je mee naar het station. De trein vertrekt rond 11u (hou rekening met vertraging!) naar Pyin Oo Lwin. Dit wordt een spectaculaire rit! De trein zal het Gokteik viaduct oversteken. Deze brug is gebouwd in 1901 door mensen van Pennsylvania Steel en was ooit de tweede hoogste spoorwegbrug ter wereld. Je zal het viaduct oversteken rond 13u30. De trein rijdt verder door spectaculaire berglandschappen en langs kleine dorpen waar verkopers op de trein zullen springen om lokale snacks en dranken te verkopen. Bij aankomst in het treinstation (in de namiddag, theoretisch rond 16u) wacht iemand je op om je naar je hotel te brengen.

Onderweg naar het hotel kom je voorbij enkele monumenten en mooie koloniale gebouwen. Niet ver van het station vind je het schrijn van Ko Myo Shin – heerser over negen steden, patroon van de reizigers en het Shan-volk. Volgens de legende wordt Ko Myo Shin heel kwaad als er exact negen reizigers in een auto zitten tussen Mandalay en de Shan-staat. Om de heerser te behagen zal dus elke wagen met 9 inzittenden een steen bevatten die de ‘tiende passagier’ vertegenwoordigt. Je komt ook voorbij de klokkentoren van Purcell.
Overnachting in een hotel in Pyin Oo Lwin

Dag 14: Pyin Oo Lwin - hoogtepunten van Mandalay

Na het ontbijt (inbegrepen) komen je chauffeur en gids je ophalen. Je kan indien gewenst de lokale markt bezoeken bij de klokkentoren. Je kan ook nog het Candacraig Hotel bezoeken, een prachtig gebouw uit 1902, nu spijtig genoeg wat verwaarloosd. Je kan er een koffie drinken uit een mooie porseleinen tas.
Daarna rij je door naar Mandalay, waar je rond de middag aankomt. Je kan lunchen in Mandalay (niet inbegrepen). Je rijdt met je gids en je chauffeur naar de top van 'Mandalay Hill' vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het fort van Mandalay en de omgeving. Je bezoekt dan de Atumashi en Shwenandaw kloosters die een prachtig voorbeeld zijn van de architectuur en het houten ambachtswerk van deze streek. Daarna bezoek je de Kuthodaw pagode met de witte marmeren tegels. Hier kom je achter het geheim van ‘het grootste boek ter wereld’.
Je frist je even op in je hotel en daarna duik je samen met je gids in het avondleven van de stad. Je start met een bezoek aan het uitzichtpunt nabij de Irrawaddy rivier en de levendige vismarkt. Daarna ga je een kijkje nemen op de levendige Yadanar nachtmarkt en kan je eerst enkele traditionele snacks proeven, om uiteindelijk samen met je gids in een restaurant gezellig barbecue (inbegrepen) te gaan eten, vergezeld van een biertje of frisdrank. Rond 20u30 ga je naar het marionettentheater om een show van traditionele muziek en poppenspelers bij te wonen. Zeer grappig! Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een comfortabel hotel aan de Irrawaddyrivier. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een boutiquehotel of een luxehotel in Mandalay.

Dag 15: Mandalay

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je de keuze tussen twee activiteiten: fietsen of (mits een supplement) cruise op het water.

 1. Fietstour (halve dag)

  Na het ontbijt (inbegrepen) maak je een leuke fietstocht net buiten de stad Mandalay (niet privé, maar in een klein groepje). Je rijdt eerst langs de markten en door de levendige wijken van de stad, tot je op het platteland aankomt. Daar maak je kennis met het plattelandsleven en de lokale economie: de landbouw, de markten, de buffels en de geiten, het weven van bamboe, de productie van tofu… Je bezoekt een lokaal dorp te voet. Op de terugweg eet je een snack en drink je iets in een lokaal theehuis. Daarna keer je per auto terug naar de stad.

 2. Cruise op de Irrawaddy (hele dag, mits supplement vanaf € 115 per persoon)

  Mandalay en de andere vroegere hoofdsteden zijn allemaal strategisch gelegen aan de Irrawaddy rivier. Van de pier in Mandalay vaar je stroomopwaarts om de indrukwekkende Mingun pagode te bezoeken. Die vertoont een barst ten gevolge van een oude aardbeving. Hier zie je ook de 'grootste bronzen bel ter wereld'. Vervolgens vaar je stroomafwaarts naar Sagaing waar je kan genieten van je traditionele lunch (inbegrepen) in een rotan mandje. Daarna bezoek je een klooster waar enkel nonnen gehuisvest zijn, typisch voor Sagaing, en vervolg je je tocht naar het mooie Amarapura. Bij zonsondergang bezoek je nog het Mahagandayon klooster (met een zéér streng regime!) en de fotogenieke U Bein brug, vooraleer je terugkeert naar Mandalay.
  Opmerking: liefhebbers van historische sites kunnen indien gewenst (zonder meerkost) met paard en kar de overblijfselen van de oude hoofdstad Ava bezoeken. Dit is wel heel wat toeristischer.

Overnachting in een comfortabel hotel aan de Irrawaddyrivier. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een boutiquehotel of een luxehotel in Mandalay.

Dag 16: Van Mandalay naar het tempelrijk van Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) neem je de ochtendvlucht naar Bagan.

Opmerking: je kan ook met de bus van Mandalay naar Bagan gaan. Je krijgt dan een korting. Je dag in Bagan is dan wel korter omdat je later aankomt.

Je verkent vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt eerst een pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Als je andere tempels ziet die je bijzonder interessant vindt, aarzel dan niet om aan de gids te vragen daar te stoppen. Na deze mooie rondrit geniet je van een lokale lunch (inbegrepen). Na de middag ben je vrij.

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

In de late namiddag ga je per paard en kar naar de Pyathada pagode voor een mooie zonsondergang met een drankje. Een magisch moment dat je deelt met mensen uit de hele wereld.
Overnachting in een gezellig hotel of een kleinschalig hotel (zonder supplement). Mits supplement kan je ook overnachten in een zeer comfortabel hotel, een strak boutiquehotel of een luxehotel met zicht op de tempels.

Optioneel, mits supplement kan je lunch vervangen worden door volgende lunch: de laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je krijgt een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

Dag 17: Keuze tussen twee activiteiten in Bagan

Vandaag heb je de keuze tussen 2 activiteiten:

 1. Markten en een verborgen grottempel

  Een mooie trip als je wil kennis maken met het plattelandsleven in de buurt van Bagan. Je rijdt per auto naar de 12de-eeuwse en weinig bezochte grottempel van Kyauk Gu Ohnmin. In Pakkoku bezoek je een fabriek waar slippers van een hoge kwaliteit met de hand worden vervaardigd (je kan er ook kopen), alsook een fabriek waar de beroemde lokale dekens worden gemaakt. Op een markt leer hoe je de typische Thanaka, het witte poeder dat Birmezen op het gezicht smeren, wordt gemaakt. Je kan het zelf eens uitproberen. Op de markt kan je snacks kopen. Je gids zal je informeren over het aanbod. Je bezoekt ook een traditionele 'apotheek' waar ze Birmese kruiden en medicijnen verkopen. Je maakt een rit op een typische ‘trishaw’. Rond de middag volgt een aangename boottrip van 2u op de rivier, terwijl je geniet van je lunch (inbegrepen). Je bezoekt ook nog een dorp ‘in de droge zone’ en een atelier van lakwerk.

 2. Picknick bij verborgen tempels en zonsondergang op de rivier

  Deze optie is voor de levensgenieters. In de voormiddag ga je naar de tempels van Minnanthu. Dit is een bijzonder aangename tour, omwille van de mooie, rustige omgeving en het feit dat de tempels quasi verlaten zijn. De gids brengt je met de auto naar dit bijna vergeten stuk Bagan, waar je zal genieten van een heerlijke picknick lunch (inbegrepen) in een prachtige historische omgeving. Ervoor of erna bezoek je twee of drie oude en weinig bezochte tempels. Daarna kan je zelf beslissen of je nog meer van Bagan wil bezoeken voor 18u of even wil uitrusten of gaan zwemmen in je hotel. Vandaag zal je de zon niet zien ondergaan vanop een tempel (zoals gisteren) maar wel vanop een zandbank in de machtige Irrawaddy rivier (als de rivier niet te hoog staat). Voor de schemering stap je op je privéboot en hopelijk maak je een prachtige zonsondergang mee, terwijl je gids wijn en snacks serveert (inbegrepen).

Overnachting in een gezellig hotel of een kleinschalig hotel (zonder supplement). Mits supplement kan je ook overnachten in een zeer comfortabel hotel, een strak boutiquehotel of een luxehotel met zicht op de tempels.

Dag 18: Bagan - Kalaw

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het busstation gebracht om de bus naar Kalaw te nemen. Bij aankomst kan je zelf naar je hotel wandelen (korte wandelafstand). De rest van de dag is vrij, Je kan zelf Kalaw op eigen houtje verkennen. Je kan de markt bezoeken, of een kerk of een pagode in de buurt, of naar een grot gaan. Je kan ook fietsen huren.

Overnachting in een hotel in Kalaw. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in cottage stijl. In dit laatste geval komt men je oppikken.

Dag 19: Per trein van Kalaw naar het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het pittoreske koloniale treinstation van Kalaw gebracht. De trein voert je over de bergen en door de valleien naar het Inlemeer. Het is een boeiende belevenis waarbij je getuige bent van het leven van alledag in de bergen. Bij aankomst (rond de middag) in Nyaung Shwe word je naar je hotel gebracht. Je hebt de rest van de namiddag vrij om te genieten van deze mooie omgeving.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Indien gewenst en mits supplement kan je een trekking doen vanuit Kalaw, met overnachting bij de lokale bevolking in de bergen. Je wandelt dan de dag nadien helemaal naar het Inlemeer (je gaat dus niet per trein). Contacteer ons voor meer info.

Dag 20: Een dag op het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen) start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt (als er een markt in de buurt is) één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Je bezoekt vandaag (indien gewenst want er is daar veel volk) ook de ruïnes van de pagodes van Indeïn. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Een lokale lunch is inbegrepen. Je kan vandaag ook een stukje wandelen aan het meer. Bespreek dit met je gids.

Optioneel - mits suppplement - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookles in een huis op het meer. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je in de paalwoning en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen (als er op die dag een markt is) . Onder de kundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel (mits supplement) kan je vandaag ook Kajakken langs Intha-dorpen op het meer.

Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen…Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 21: Inlemeer - kennismaking met het Pa O-volk

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een daguitstap naar het Pa O-volk. Dit is één van de bergvolkeren in de Shan staat. Je kan de Pa O herkennen aan hun donkerblauwe kleding met oranje tulband. Na een ritje met paard en kar (of een boottochtje als je logeert op het meer) maak je een trektocht (ongeveer 3u bergop) naar een Pa O dorp in de heuvels. Je wordt er gastvrij onthaald, praat er met de monniken, bezoekt een lokale school en probeert even de lokale klederdracht uit (grappig fotomoment). Je krijgt een typische en heel smakelijke Pa O lunch (inbegrepen). Daarna daal je af langs de heuvels en langs plantages (van gember, look of curcuma), waarbij je mooie uitzichten hebt over het meer (2 à 3 u wandelen). Je keert per boot terug naar je hotel, waar je tegen de avond aankomt.

Overnachting in een charmant boutiquehotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 22: Inlemeer – Heho – Thandwe - Ngapali Beach

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Heho gebracht, van waar je naar Thandwe vliegt. Daar neem je de auto naar Ngapali Beach en je hotel aan het strand.
Overnachting in een charmant hotel in Ngapali. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, een centraal gelegen luxehotel of een afgelegen luxe hotel aan het strand.

Dag 23: Ngapali Beach

Na het ontbijt in je hotel kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar het vissersdorp Maung Shwe Lay brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissende kokosdrink. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossekar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand,... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een charmant hotel in Ngapali. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, een centraal gelegen luxehotel of een afgelegen luxehotel aan het strand.

Dag 24: Ngapali Beach

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan het strand.
Overnachting in een charmant hotel in Ngapali. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, een centraal gelegen luxehotel of een afgelegen luxehotel aan het strand.

Dag 25: Ngapali-Yangon-Vlucht naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen): transfer naar de luchthaven van Thandwe voor je vlucht naar Yangon. In Yangon zijn een auto en gids nog beschikbaar tot en met je transfer naar de luchthaven. Als er nog tijd is kan je de stad nog verder verkennen.

Dag 26: Aankomst in Europa

Einde van de reis

[Prijzen geldig tot 30 september 2019]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 3.275 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.065 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.900 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en in bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Het is tijdens diezelfde periode ook minder druk in Myanmar. Contacteer ons voor meer info.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.