Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

Myanmar gevarieerd en authentiek
20 dagen/17 nachten

Dit programma biedt een zo compleet mogelijk beeld van wat Myanmar in petto heeft. Naast internationaal bekende hoogtepunten verken je ook hoeken van het land die weinig toeristen zien en waar je des te meer in contact komt met de bevolking. Af en toe neem je het openbaar vervoer: couleur locale gegarandeerd. Je start in Yangon, dé metropool van het land, waarvan je zowel de koloniale als de spirituele kant leert kennen. Je reist dan naar de weinig gekende Mon- en Kayin staten in het zuidoosten, met hun bijzondere culturen en prachtige natuur. Onderweg bezoek je de 'Golden Rock'.

Via Yangon reis je verder naar Bagan. Het zicht op het gigantische tempelwoud vanop één van de pagodes is onvergetelijk. Je verkent uiteraard deze prachtige site, maar leert ook het dagelijks leven aan beide zijden van de Irrawaddystroom kennen. Vervolgens keer je terug naar de Shan-staat, meer bepaald naar de wonderlijke waterwereld van het Inlemeer. Je maakt kennis met de volkeren die leven, bidden én landbouwen op het meer en in de bergen errond. Je kan een introductie krijgen in de lokale gastronomie. Deze grote rondreis eindigt in schoonheid aan de mooie kust van Ngapali en omgeving in het uiterste westen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon

In de luchthaven van Yangon ontmoet je je gids en chauffeur die je naar je hotel brengen. Indien gewenst, kan je eerst nog lunchen (niet inbegrepen). Daarna kan je wat uitrusten. Vervolgens ga je op stap. In Yangon heb je nog veel koloniale gebouwen. Je vindt er één van de meest indrukwekkende collecties van religieuze en seculiere gebouwen uit de late 19de, begin 20ste eeuw in Azië. Je wandelt in een rustig tempo rond in de straatjes en krijgt uitleg van je gids over de geschiedenis van de gebouwen. Het is alsof je een stap terug in de tijd maakt. Op het einde van de tour krijg je een drankje aangeboden in Gekko, een gezellige cocktailbar in het oude gebouw van Sofaer&Co op Merchant street.

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxe-hotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 3: Yangon – Bago – Kelatha Reservaat – Golden Rock

Na een vroeg ontbijt vertrek je vanuit je hotel in Yangon met een privéwagen en gids naar Bago (anderhalf uur rijden) , waar je de kleurrijke markt kan bezoeken, een fotogenieke plek. Daarna ga je naar het Kyaikto treinstation waar je een korte treinrit neemt naar het station Taung Sun. Bij aankomst ontmoet je opnieuw de chauffeur en rijd je verder naar het Kelatha Wildlife Sanctuary, een beschermd gebied in Mon State. Het reservaat  huist het Shwe Parami Forest klooster alsook de Kelatha pagoda, een bekend bedevaartsoord op een heuvel. In het  beschermde woud vind je onder andere schubdieren, vogels, vlinders en zoogdieren. De nabije Golf van Mottama is een bekend gebied waar de lepelbekstrandlopers naar migreren tijdens de winter. Je bezoekt het kleine informatiecentrum en rijdt verder naar het dorp waar je een huisbereide lunch en Mon specialiteiten krijgt (inbegrepen)  in het huis van een lokale familie. Vervolgens ontmoet je een ranger die je begeleidt tijdens een wandeling door de ruïnes van het voormalige Suvannabhumi Dynasty koninkrijk. Tijdens de wandeling kan je vogels zien, fruitplantages met jackfruit, bananen, ananas en belangrijke boomsoorten (zoals de Pride of Burma).
Na de wandeling rijd je verder richting  Golden Rock (Kyaiktiyo Pagode).. Dit is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten uit Myanmar en misschien één van de vreemdste sites voor buitenlandse toeristen: een grote rots waar een kleine pagode op gebouwd is, balanceert er op de rand van een berg en oogt alsof het elk moment in het ravijn zou kunnen tuimelen (gelukkig wordt dit voorkomen door enkele haren van Boeddha die nauwkeurig geplaatst zijn in de pagode).
Bij aankomst aan het Kyaiktiyo basecamp laat je de grote bagage achter in de auto en neem je een kleine rugzak mee en rijd je mee met trucks die voornamelijk lokale bedevaarders vervoeren naar de heuvel waar de Golden Rock zich bevindt. Een echte belevenis. Soms kan het zijn dat je het laatste stuk te voet moet doen, maar dragers zijn dan beschikbaar. Bij aankomst kan je wandelen tot aan deze imposante rots.

Je brengt ongeveer een uur door aan het platform voor je terugkeert naar het hotel.

Overnachting in een hotel in Golden Rock. Mits supplement kan je ook overnachten in een rustig hotel in de natuur.

Dag 4: Golden Rock - Mawlamyine

Na het ontbijt vertrek je naar Mawlamyine.

Onderweg passeer je het gebied waar ooit de laatste hoofdstad zetelde van het Mon koninkrijk: de stad Suvannabhumi. Birmese archeologen zijn recent begonnen aan de zoektocht naar de exacte locatie van deze oude stad. Je rijdt ook langs de oude stad Thaton die bekend voor z’n speciaal ruikende durian en betelnoot.
Bij aankomst in de koloniale stad Mawlamyine, bezoek je het Mon Museum. Hier zie je enkele interessante afbeeldingen die de rijke Mon-cultuur illustreren. Je wandelt ook langs indrukwekkende koloniale gebouwen uit de tijd dat Orwell en Kipling hier reisden en je bezoekt de Baptistische kerk en het  Seindon Mibaya Klooster. De laatste koning van Myanmar (met paleis in Mandalay), kwam aan de macht in de 19de eeuw door de andere troonpretendenten te vermoorden. Koningin Seindon ontsnapte naar Mawlamyine (dat toen Moulmein heette) en werd een Boeddhistische non. Ze bouwde het (naar haar genoemde) Seindon Mibaya klooster in de stijl van het oorspronkelijke paleis van Mandalay. Je bewondert hier prachtig houtsnijwerk en andere decoraties. Je zou het klooster gerust een museum kunnen noemen. Het graf van Koningin Seindon is te vinden in één van de nonnenverblijven van het klooster.
Vervolgens ga je naar Ni Paya, waar je een mooi zicht hebt over de stad en de Thanlwin (Salween)-rivier, één van de langste van Myanmar..
Je gaat vandaag ook naar een lokaal huis waar je een lekkere lunch (inbegrepen) met Mon-specialiteiten krijgt voorgeschoteld.

Overnachting in een gezellig hotel of – mits supplement - een comfortabel hotel in Mawlamyine.

Dag 5: Mawlamyine – cruise over de Thanlwinrivier tot Hpa An

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je met de wagen  naar de aanlegsteiger waar je in een privé-motorboot stapt voor een cruise over de Thanlwinrivier. Na ongeveer een uur kom je aan bij een kleine steiger in het dorp U Na Auk. Daar nemen we de tuk-tuk om het mooie houtsnijwerk en de decoraties te bewonderen van de tempel die de heer Na Auk aan het dorp heeft geschonken. Na Auk was een Mon-handelaar die in de Britse tijd in dit gebied leefde. Door zijn intelligentie slaagde hij erin om zelfs met grote Britse bedrijven te concurreren. Daardoor is hij uitgegroeid tot een symbool voor zijn landgenoten: een patriot, met een goed zakeninstinct, maar ook goed voor de gewone mensen. Hij organiseerde bijvoorbeeld gratis vervoer voor de bewoners van zijn streek en deelde voedsel uit. Zijn levensverhaal staat in de moderne schoolboeken en iedereen kent dan ook zijn naam en verhaal.

Daarna gaat de cruise over de Thanlwin Rivier verder, met spectaculaire uitzichten over Zwekabin en andere kalkrotsen die de rijstvelden domineren: hoogtepunten van dit deel van Myanmar. De lunch (inbegrepen) wordt geserveerd op de boot. In de namiddag kom je aan in Hpa An, de hoofdstad van de Kayin-staat. Na aankomst aan de aanlegsteiger word je naar je hotel gebracht.
Overnachting in een hotel in Hpa An. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer hotel in Hpa An.

Dag 6: Hpa An – kajakken tussen de kalkrotsen, traditionele dorpen en heiligdommen in de natuur

Na het ontbijt (inbegrepen) word je opgehaald en naar het startpunt gebracht van de mooie kajaktocht die je vandaag zal doen. Wees voorbereid op het feit dat je nat kan worden! De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Je peddelt door kreken en rijstvelden. Onderweg zie je mooie kalkrotsen in de verte en stille, traditionele Kayin-dorpen. Daarna stap je uit de kajak en bezoek je het Kayindorp Lakkana, en daarna Tilagu, een dorp waar de mannen hun haar in een traditionele knoedel dragen en waar iedereen vegetarisch is. De mensen hebben hier ook eigen typische kleren die ze zelf weven. Hier ontdek je het echte jungleleven van de Kayin. Je krijgt hier een lekkere vegetarische lunch. Je bezoekt ook het lokale gebedshuis uit bamboe.

Je bezoekt daarna de mooie Saddangrot met heel wat boeddhistische iconen. In de namiddag bezoek je nog de op een kalkrots gebouwde pagode Kyat Ka Lat. Tenslotte zal je in de Lumbinituinen overweldigd zijn door de meer dan 1000 (wat kitscherige) identieke boeddhabeeldjes.
Overnachting in een hotel in Hpa An. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer hotel in Hpa An.

Dag 7: Hpa An – Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je de minder toeristische Kaw Gun grot, met Boeddhabeelden gemaakt uit klei uit de 7de eeuw.

Daarna bezoek je de watergrot waar je met een bootje doorvaart. Daarna rij je langs een rubberplantage, je proeft er ook verschillende soorten fruit en confituren, de streekspecialteit.

Onderweg lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant. Daarna rijden we naar Bago waar we een trein nemen naar Yangon, het is eens leuke manier om dit deel van het land te leren kennen.
Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 8: Het spirituele Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je een heel leuke introductie in het leven van de monniken. Je rijdt naar een afgelegen klooster waar meer dan 1000 monniken en leerling-monniken (van verschillende plaatsen over de hele wereld) verblijven. Als je op het juiste uur aankomt kan je het moment meemaken waarop ze hun aalmoezen of hun eten bedeeld krijgen. Daarna keer je terug met de wagen naar Yangon. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant waar je gerechten uit het hele land kan proeven.

De namiddag staat in het teken van de Shwedagon Pagode, het belangrijkste monument van Yangon. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijks leven van de mensen die in de buurt leven, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters vooraleer de Pagode op te gaan, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele ‘ blessing ceremonie’ (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en chanten.

Mits supplement kan je vandaag kennismaken met een meester-poppenspeler uit Yangon. Traditionele poppenspelen vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van Myanmar. Vroeger was het poppenspel voornamelijk iets waar louter in koninklijke cirkels van genoten werd, maar later werd het steeds meer voor het brede publiek toegankelijk. Poppenspelers hadden een belangrijke rol in de maatschappij, zo werden bijvoorbeeld geheime boodschappen via het poppenspel overgebracht en zorgden de opvoeringen ervoor dat oude verhalen generatie na generatie doorgegeven zouden worden. Je krijgt vandaag de kans om in gesprek te gaan met één van de meesters van het poppenspel in Myanmar, en kan zo ontdekken hoe een traditioneel poppenspel in zijn werk gaat, zowel voor als achter de schermen…

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutique hotel in een gerestaureerde villa.

Dag 9: Van Yangon naar het tempelrijk van Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) neem je de ochtendvlucht naar Bagan.

Je verkent vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt eerst een pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Als je andere tempels ziet die je bijzonder interessant vindt, aarzel dan niet om aan de gids te vragen daar te stoppen. Na deze mooie rondrit geniet je van een lokale lunch (inbegrepen). Na de middag ben je vrij.

Tip: je kan op één van de dagen die je in Bagan doorbrengt een bezoek brengen aan de indrukwekkende alleenstaande berg Popa waarop volgens de Myanmarezen de 'nats' (geesten) verblijven. Een Birmese Olympusberg dus. Op de berg bevindt zich ook een klooster. Ideaal in het laagseizoen, want heel druk in het hoogseizoen. Contacteer ons voor meer informatie.

In de late namiddag ga je per paard en kar naar de een mooie plek  voor de mooie zonsondergang met een drankje. Een magisch moment!  Onderweg stop je langs verschillende tempels die langzaam, door het licht, oranjekleuren.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Optioneel, mits supplement kan je lunch vervangen worden door volgende lunch: de laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je krijgt een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

Dag 10: Keuze tussen twee activiteiten in Bagan

Vandaag heb je de keuze tussen 2 activiteiten (1 is inbegrepen :

 1. Markten en een verborgen grottempel

  Een mooie trip als je wil kennis maken met het plattelandsleven in de buurt van Bagan. Je rijdt per auto naar de 12de-eeuwse en weinig bezochte grottempel van Kyauk Gu Ohnmin. In Pakkoku bezoek je een fabriek waar slippers van een hoge kwaliteit met de hand worden vervaardigd (je kan er ook kopen), alsook een fabriek waar de beroemde lokale dekens worden gemaakt. Op een markt leer hoe je de typische Thanaka, het witte poeder dat Birmezen op het gezicht smeren, wordt gemaakt. Je kan het zelf eens uitproberen. Op de markt kan je snacks kopen. Je gids zal je informeren over het aanbod. Je bezoekt ook een traditionele 'apotheek' waar ze Birmese kruiden en medicijnen verkopen. Je maakt een rit op een typische ‘trishaw’. Rond de middag volgt een aangename boottrip van 2u op de rivier, terwijl je geniet van je lunch (inbegrepen). Je bezoekt ook nog een dorp ‘in de droge zone’ en een atelier van lakwerk.

 2. Picknick bij verborgen tempels en zonsondergang op de rivier

  Deze optie is voor de levensgenieters. In de voormiddag ga je naar de tempels van Minnanthu. Dit is een bijzonder aangename tour, omwille van de mooie, rustige omgeving en het feit dat de tempels quasi verlaten zijn. De gids brengt je met de auto naar dit bijna vergeten stuk Bagan, waar je zal genieten van een heerlijke picknick lunch (inbegrepen) in een prachtige historische omgeving. Ervoor of erna bezoek je twee of drie oude en weinig bezochte tempels. Daarna kan je zelf beslissen of je nog meer van Bagan wil bezoeken voor 18u of even wil uitrusten of gaan zwemmen in je hotel. Vandaag zal je de zon niet zien ondergaan vanop een tempel (zoals gisteren) maar wel vanop een zandbank in de machtige Irrawaddy rivier (als de rivier niet te hoog staat). Voor de schemering stap je op je privéboot en hopelijk maak je een prachtige zonsondergang mee, terwijl je gids wijn en snacks serveert (inbegrepen).

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 11: Vrije dag in Bagan

Vandaag heb je een vrije dag. Mits supplement kan je volgende actviteiten boeken:

 1. Mount Popa vulkaan-klimtocht en fietstocht door plattelandsdorpjes

  Dit is een uitdagende tocht voor degenen die van een actief avontuur houden, dat een 4 uur durende klim naar de top van de uitgedoofde vulkaan inhoudt (ongeveer 1500 meter hoog), een fantastische huisbereide lunch in een lokaal dorp en ongeveer 2 uur fietsen door het platteland.

 2. Ontdek het Birmese platteland per fiets en per boot –halve dag (privé of in een groepje)

  Eén van de beste manieren om het Birmese platteland te ontdekken is door de Ayeyarwaddy rivier over te steken met de boot en te fietsen doorheen de dorpen, boerderijen en velden op het platteland. Tijdens deze ontspannen tocht van 22 km krijg je vele foto-opportuniteiten en kom je meer te weten over de landbouw en de lokale ambachten en markten in het gebied. Je beëindigt de trip ontspannen op de rivier bij zonsondergang terwijl drankjes en snacks worden geserveerd. Een fantastische trip dat het echte plattelandsleven toont.

 3. Een fijne dag naar het prachtige Salay

  Anderhalf uur ten zuiden van Bagan ligt het charmante dorp Salay, met oude tempels en kloosters die niet vaak bezocht worden. Blijf een extra nacht in Bagan voor een ongewoon avontuur en ontdek hoe het échte platteland van Myanmar aanvoelt. Je start met een bezoek aan een levendige markt, ziet hoe tamarindesnoepjes gemaakt worden en bezoekt het historische Yokesone Klooster, bekend voor haar complexe houtsnijwerken. Je zet je tocht verder naar de thuishaven van U Ba Gyi, de rijke koopman achter de constructie van dit indrukwekkende teak klooster dat dateert uit 1882. Een lokale picknick lunch wordt geserveerd in een nog actief klooster, voor je terugrit naar Bagan.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 12: Van Bagan naar Kalaw

Vroeg in de ochtend (na het ontbijt ) word je naar het busstaton gebracht. Je rijdt naar Kalaw. De rit duurt 6 à 7 uur.
Bij aankomst in Kalaw  ga je te voet naar je hotel, het is vlakbij.
De rest van de dag is vrij om zef Kalaw te verkennen. Kalaw is niet groot. Het hotel zal je hierbij helpen.

Overnachting in een hotel in Kalaw. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in cottagestijl.

Dag 13: Per trein van Kalaw naar het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het pittoreske koloniale treinstation van Kalaw gebracht. De trein voert je over de bergen en door de valleien naar het Inlemeer. Het is een boeiende belevenis waarbij je getuige bent van het leven van alledag in de bergen. Bij aankomst (rond de middag) in Nyaung Shwe word je naar je hotel gebracht. Je hebt de rest van de namiddag vrij om te genieten van deze mooie omgeving.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Indien gewenst en mits supplement kan je een trekking doen vanuit Kalaw, met overnachting bij de lokale bevolking in de bergen. Je wandelt dan de dag nadien helemaal naar het Inlemeer (je gaat dus niet per trein). Contacteer ons voor meer info.

Dag 14: Een dag op het Inlemeer

Na het ontbijt (inbegrepen) start je verkenning van het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Je bezoekt (als er een markt in de buurt is) één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Je bezoekt vandaag (indien gewenst want er is daar veel volk) ook de ruïnes van de pagodes van Indeïn. Omdat die deels zijn overgroeid met vegetatie, lijken ze op een 'pagodewoud'. Een lokale lunch is inbegrepen. Je kan vandaag ook een stukje wandelen aan het meer. Bespreek dit met je gids.

Optioneel - mits suppplement - kan je de verkenning van het meer combineren met een kookles in een huis op het meer. ’s Morgens vaar je naar één van de paalwoningen op het Inlemeer. Een Intha-vrouw verwelkomt je in de paalwoning en zal vandaag haar traditionele Shan-recepten met je delen. Ze leert je eenvoudige, smakelijke lokale gerechten bereiden. Vooraf ga je, in het gezelschap van je gids, op één van de lokale markten ingrediënten kopen (als er op die dag een markt is) . Onder de kundige leiding van de vrouw des huizes ga je dan zelf de gerechten bereiden, met oog voor de juiste dosering van ingrediënten en kruiden. Op het menu staan: Shan-pompoensoep, rijsttaart, noedels, in bananenbladeren gestoomde vis, groentencurry, tomatensalade met pindanoten… Natuurlijk eindigt de cursus met de door jou zelf bereide smakelijke lunch (inbegrepen). Je krijgt ook nog wat documentatie en andere hulpmiddelen mee om je nieuwe kunsten thuis te kunnen demonstreren.

Optioneel (mits supplement) kan je vandaag ook Kajakken langs Intha-dorpen op het meer.

Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen…Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 15: Inlemeer - kennismaking met het Pa O-volk

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een daguitstap naar het Pa O-volk. Dit is één van de bergvolkeren in de Shan staat. Je kan de Pa O herkennen aan hun donkerblauwe kleding met oranje tulband. Na een ritje met paard en kar (of een boottochtje als je logeert op het meer) maak je een trektocht (ongeveer 3u bergop) naar een Pa O dorp in de heuvels. Je wordt er gastvrij onthaald, praat er met de monniken, bezoekt een lokale school en probeert even de lokale klederdracht uit (grappig fotomoment). Je krijgt een typische en heel smakelijke Pa O lunch (inbegrepen). Daarna daal je af langs de heuvels en langs plantages (van gember, look of curcuma), waarbij je mooie uitzichten hebt over het meer (2 à 3 u wandelen). Je keert per boot terug naar je hotel, waar je tegen de avond aankomt.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 16: Naar het strand!

Vandaag vlieg je via Heho naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali of omgeving waar je intrekt in je hotel aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 17: Relaxen of uitstap naar een vissersdorp

Opmerking ! Als je in de duurzame lodge verblijft, dan hoef je onderstaande uitstap niet te boeken. Je verblijft immers vlakbij een authentiek vissersdorp, waar je zomaar  naartoe kan gaan (al dan niet begeleid)  en je kan via je lodge verschillende lokale activiteiten boeken zoals een fietstocht, snorkelen, boottochten….

Vandaag kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar een vissersdorp brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissend kokosdrankje. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossenkar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 18: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 19: Vlucht naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen): transfer naar de luchthaven van Thandwe voor je vlucht naar Yangon. In Yangon zijn een auto en gids nog beschikbaar tot en met je transfer naar de luchthaven. Als er nog tijd is kan je de stad nog verder verkennen.

Dag 20: Aankomst thuis

Einde van de reis

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.625 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.395 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.210 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en in bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Het is tijdens diezelfde periode ook minder druk in Myanmar. Contacteer ons voor meer info.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.
 • Tijdens het regenseizoen (van mei t.e.m. september) stellen wij je een strandhotel voor in Thailand. Dit werd niet verrekend in de prijs.