Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Myanmar

RONDREIS MYANMAR

De vele gezichten van Myanmar: hoogtepunten en off the beaten track
20 dagen / 17 nachten

Tijdens deze reis ontdek je de veelzijdigheid van Myanmar. Naast bekende en populaire hoogtepunten zoals Yangon, Bagan, Mandalay en het Inlemeer maak je ook kennis met minder bekende delen van Myanmar. Van West tot Oost bezoek je regio’s die zelden een toerist ontvangen, maar stralen van authenticiteit. Je gaat onder andere naar de onlangs voor het toerisme geopende Kayah State, het minst bezochte gebed van Myanmar. Op deze plaatsen kom je op een verantwoorde wijze in contact met verschillende etnische groepen in Myanmar, zoals de Padaung (of de langnekvrouwen) en de animistische bevolking van Hta Nee La Leh. Verder verken je ook het plattelandsleven rond Pyay, Nenanyaung en Salay.  
Zo zal je tijdens deze reis heel wat warme contacten gehad hebben met de Myanmarezen die je met open armen zullen ontvangen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yangon.

Dag 2: Aankomst in Yangon

Aankomst in de luchthaven en transfer naar je hotel. De rest van de dag is vrij. ’s Avonds, na je even opgefrist te hebben maak je je klaar voor je kennismaking met ‘Yangon 'by night!’ Als ze ‘s avonds van hun werk terugkeren, stoppen veel inwoners van Yangon onderweg om te winkelen, een babbeltje te slaan met vrienden in een theehuis, een pagode te bezoeken of een biertje te gaan drinken. Dit is wat jij ook zal doen vandaag. Je krijgt 'downtown' de kans lokale snacks te proeven, een lokaal bier van 't vat te drinken of te genieten van een vers sapje. Je maakt een wandeling over de nachtmarkt, drinkt thee en geniet van een eenvoudige maaltijd die je samen met je gids nuttigt (inbegrepen).

Mits supplement kan je de indrukwekkende Shwedagon pagode bezoeken wanneer hij volop verlicht is en er weinig bezoekers zijn. Er wordt dan voor jou speciaal een ceremonie georganiseerd- de Mee Htun Bwe, waarbij offers worden gebracht aan de Boeddha, met het oog op wijsheid en verlichting. Je helpt mee met het aansteken van 1000 olielampjes op het platform van de Pagode. Een prachtig schouwspel ook voor de mensen ginds.

Tijdens je verblijf in Myanmar praat je met een psychotherapeut: een unieke kans om meer te weten te komen over de geestelijke gezondheidszorg in dit mysterieuze land.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Dag 3: de vele gezichten van Yangon

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je om 9u met de stadstrein naar het Kalewa-klooster,waar meer dan 1000 monniken uit heel Myanmar, waarvan veel novicen, hun aalmoezen krijgen. Je luncht daarna in een goed restaurant (inbegrepen). De namiddag staat in het teken van de Shwedagon pagode, het belangrijkste monument in de stad. Je leert er meer over de geschiedenis van de Pagode, maar ook over het dagelijkse leven van de mensen uit de buurt, het boeddhisme en hoe de godsdienst is vermengd met het traditionele geloof in ‘nats’ (geesten). Je start aan de voet van de heuvel die naar de pagode leidt, wandelt voorbij ateliers, markten en kloosters. Dan ga je de Pagode op, waar je traditionele offers aan monniken doet en een waarzegger ontmoet. Op het einde onderga je een traditionele 'blessing ceremonie’ (voor een lang en gelukkig leven). Drie boeddhistische monniken reciteren gedurende 20 minuten boeddhistische verzen en ‘chanten’ (de hele ceremonie neemt ongeveer 20 min. in beslag).

Daarna wandel je door de ‘binnenstad, waar je een aantal highlights van Yangon en zijn koloniale architectuur bezoekt. Je bezoekt ook het Aung San museum (gesloten op maandag en feestdagen) en het mausoleum van zijn echtgenote.

Speciale ontmoetingen. Jalan heeft voor jullie contact gemaakt met een aantal bijzondere mensen.

Mits supplement kan je vandaag kennismaken met een meester-poppenspeler uit Yangon. Traditionele poppenspelen vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur van Myanmar. Vroeger was het poppenspel voornamelijk iets waar louter in koninklijke cirkels van genoten werd, maar later werd het steeds meer voor het brede publiek toegankelijk. Poppenspelers hadden een belangrijke rol in de maatschappij, zo werden bijvoorbeeld geheime boodschappen via het poppenspel overgebracht en zorgden de opvoeringen ervoor dat oude verhalen generatie na generatie doorgegeven zouden worden. Je krijgt vandaag de kans om in gesprek te gaan met één van de meesters van het poppenspel in Myanmar, en kan zo ontdekken hoe een traditioneel poppenspel in zijn werk gaat, zowel voor als achter de schermen…

Mits supplement kan je ook kennis maken met een belangrijk figuur in de Yangonese kunstwereld. Hij heeft zijn eigen galerij en heeft ook een goed overzicht over de kunstscene in het algemeen, waarover hij je met veel kennis van zaken zal vertellen.

Mits supplement kan je ook een nachtwandeling maken waarbij je meer te weten komt over het eeuwenoude bijgeloof in Yangon. Je leert meer over de geesten (Nats), die voortkomen uit de Birmese Mythologie. Dit bijgeloof gaat terug op oude animistische rites, waarbinnen praktijken zoals martelaarschap werden bedreven. Deze rites hebben zich zij aan zij met het Theravada Boeddhisme verspreid. Na de wandeling ga je het verhaal van de Nats op een bijzondere manier leren kennen, door naar een handpoppenvoorstelling te kijken, die alles duidelijker maakt. Deze voorstellingen dateren al van de 17de eeuw! Je zal merken dat de poppen zich gedragen volgens het geslacht van de poppenspeler.
Na de voorstelling krijg je een diner (inbegrepen) in restaurant LinkAge, gerund door een NGO met de naam ‘Forever Humanitarian’. Dit restaurant helpt arme straatkinderen door hen te trainen in de horeca en hen van logies, kleren en voedsel te voorzien. Aan het eind van de wandeling loop je langs koloniale gebouwen naar de Shwe Phone Pwint Pagoda, waar je veel Nat-beeldjes ziet. Je gids geeft meer uitleg over hun betekenis.

Overnachting in een comfortabel hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een luxehotel in de stad, een luxehotel aan het meer, een koloniaal hotel in Yangon, een koloniaal topluxehotel in Yangon of een boutiquehotel in een gerestaureerde villa.

Dag 4: van Yangon naar Pyay

Na het ontbijt (inbegrepen), ben je vrij tot je vertrek per trein naar Pyay.  Het is een lange maar leuke relaxte treinrit. Je wandelt zelf tot aan het station of je kan een taxi nemen, het hotel zal je hierbij helpen. Bij aankomst in Pyay zal iemand je opwachten en je wandelt samen naar het hotel dat vlakbij ligt.

Overnachting in een hotel in Pyay.

Dag 5: Van Pyay naar Yenangyaung

Vandaag heb je een vrije voormiddag. Je zal hier veel bekijks hebben want hier komen niet veel toeristen.

Je kan de levendige markt en  de Shwesandaw Pagode bezoeken van waar je een indrukwekkend zicht op de stad hebt, Akouk Taung Pagoda of de oude stad Sri Ksetra.

Om 13u zal de chauffeur je oppikken in het hotel voor een privétransfer naar Yenangyaung, het is ongeveer 5u rijden.

Overnachting in een gezellig verblijf in Yenangyaung.

Dag 6: Een dag in het sympathieke Yenangyaung

Na het ontbijt (inbegrepen), rond 8u, ga je vissen met een ervaren lokale hengelaar.

Dit is een mooie ervaring van een halve dag. Vroeg in de ochtend wandel je naar het dorp Sharr Pin Yoe, vlakbij het hotel. Ga even zitten in de schaduw en sla een babbeltje met de kinderen die zich rond je verzamelen. Daarna maak je een wandeling van een klein uurtje naar het water en de boot die op je wacht. Stap in en relax terwijl de boot stroomopwaarts vaart langs de oever, die magisch oogt in het ochtendlicht. Op de oevers zal je ook kinderen zien en zwermen vogels die snel opvliegen als ze de motor horen. Even later worden de netten uitgeworpen terwijl de boot geruisloos stroomafwaarts vaart. Dan komt het erop aan geduldig en stil te zijn (kanalay! – wacht!).

Onze westerse maatschappij staat nooit stil en we zijn het niet gewend om geduldig te wachten. De vredige rivier en de ritmische bewegingen van de visser kunnen een rustgevend, bijna hypnotisch effect hebben, waardoor, zelfs gedurende het wachten, de tijd lijkt te vliegen). Maar snel is het wachten gedaan, omdat de visser het net ophaalt en het zorgvuldig vouwt, terwijl hij zoekt naar het zilver van de kleine visjes die zijn meegekomen. Elke vis die hij ophaalt wordt zorgvuldig in een natte doek gerold. Dit proces wordt meermaals herhaald. Het staat je vrij mee te helpen. Daarna ben je snel terug op het startpunt en is het tijd om afscheid te nemen. Je kan de vangst afgeven aan je gastheer die hem met plezier klaarmaakt als avondmaal!

De rest van de dag ben je vrij.

Tip: ontdek verder al wandelend de boeiende omgeving rond je verblijf. In de onmiddellijke omgeving van het gastenverblijf zijn er veel verborgen, interessante kleine dorpen. Huisnijverheden zijn hier schering en inslag: maken van producten van bamboe, bakstenen, visvangst, veeteelt en landbouw. Overal komen nieuwsgierige kinderen je begroeten. Als je avontuurlijk bent kan je op eigen houtje op expeditie, maar let goed op de weg, want kleine en grote paden en wegen lopen hier kriskras door elkaar. Maak je echter geen zorgen, want de vriendelijke bewoners van het gebied helpen met plezier de ‘Eddeh’ (buitenlandse gasten) om de weg te vinden! De wandelpaden zijn bewegwijzerd en verlopen in een lus, ideaal voor mensen die niet makkelijk de weg vinden maar toch graag de microkosmos van het plattelandsleven in de ‘Droge zone’ willen ontdekken.

Overnachting in een gezellig verblijf in Yenangyaung.

Dag 7: van Yenangyaung via Pakangge naar Salay

Na het ontbijt rij je naar de grensstad Mae Sa, waar je afscheid neemt van je gids en Thailand zal verlaten. Na de formaliteiten steek je de grens over naar Tachileik in Myanmar, van waar je naar de luchthaven wordt gebracht voor je vlucht naar Heho bij het Inlemeer. Bij aankomst in de luchthaven van Heho word je naar je hotel bij het Inlemeer gebracht. Rest van de dag vrij.

In het kleine gehucht Phayar Gone zie je de landbouwers aan het werk met hun typische conische ‘khamauk’ hoofddeksels, gemaakt van Bamboe. Je ziet ook troepen geiten en ander vee, kleine winkeltjes langs de weg en indrukwekkende Banyanbomen.

Daarna rij je door naar Salay (ongeveer 15 minuten). In Salay kan je vrij op verkenning gaan en de ‘drie dozijnen tempels’ bezoeken. Enkele van de tempels zijn in slechte staat, maar in de andere vind je vaak prachtige muurschilderingen, sommige met motieven van het Mahayana-boeddhisme (één van de twee grote strekkingen van het boeddhisme). Deze zijn van hetzelfde niveau als deze die je vindt in Bagan. Maar hier moet je geen entreegeld betalen, en word je niet gestoord door verkopers of bordjes met ‘Niet Aanraken’.

Je rijdt dan richting Pakannge, een klein dorp dat gesticht is door oorspronkelijke inwoners van Bagan, die de strikte boeddhistische regels van de eerste koning van Bagan niet wilden volgen en hun animistische geloof wensten te behouden. Daarna word je per motorfiets naar het dorp Magyikan gebracht. Hier loopt een project van ‘community based tourism’ (verantwoord toerisme). Het project is begonnen met 3 huizen, waarvan twee langwerpige uit hout en bamboe en een derde uit steen. In elk huis kunnen 4 bezoekers logeren. Een picknicklunch is voorzien in Pakannge (inbegrepen).

Na de lunch rij je verder naar Salay. In 1906 had het Britse rijk de volledige controle over de Ayeyarwaddy-rivier, van het noorden van Bhamo tot de zuidelijke zeehaven van Rangoon. Er werd druk handel gedreven langs de rivier: van kostbare robijnen tot oude teak. Vlak voor de eeuwwisseling werd olie ontdekt in de regio net ten zuiden van Bagan. Deze nieuwe grondstof bracht de boeren en landeigenaren van Salay grote welvaart en leidde tot een mengeling van Birmese en Victoriaanse architectuur in de stad. Bij je verblijf vanavond hoort een gerestaureerd Brits-koloniaal handelshuis: een pareltje vol antiek!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een mooi verblijf in Salay.

Dag 8: private boot naar Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen), rond 9u30, word je opgehaald en ga je Salay verkennen (een uur wandelen). Je bezoekt het oude klooster, tempelruïnes en koloniale gebouwen. Om 11u word je naar de pier gebracht voor je private boottrip naar Bagan (ongeveer 5u varen). Onderweg krijg je een heerlijke picknicklunch (inbegrepen).

Bij aankomst aan de pier in Bagan word je naar je hotel gebracht.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 9: Het tempelrijk van Bagan

Na het ontbijt (inbegrepen) verken je vandaag met je gids het met prachtige tempels bezaaide Bagan. Je beklimt een pagode vanwaar je een overzicht hebt over het ganse gebied. Van hieruit start een fascinerende rit langs de tempels die al honderden jaren deze regio domineren. Shwezigon, Ananda, Dhammayangyi, Sulamani, Thatbyinnyu: ze zullen allemaal een eigen indruk nalaten. Als je andere tempels ziet die je bijzonder interessant vindt, aarzel dan niet om aan de gids te vragen daar te stoppen. Je geniet van een lokale lunch (inbegrepen). In de late namiddag ga je per paard en kar naar de een mooie plek  voor de mooie zonsondergang met een drankje. Een magisch moment!  Onderweg stop je langs verschillende tempels die langzaam, door het licht, oranjekleuren.

Optioneel, (mits supplement) kan je naar de Pyathada-pagode fietsen i.p.v. met paard en kar te gaan.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel, een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 10: Bagan voor foodies – het verborgen Bagan

Ontbijt in je hotel (Inbegrepen).

Vandaag is een halve dag gewijd aan gastronomie! De laatste Koning van Bagan was bekend om zijn enorme eetlust. Voor hem moest elke maaltijd minimum 300 verschillende schotels bevatten! Je komt te weten welk eten hij waarschijnlijk heeft genuttigd. Je leert meer over kruiden en groenten op de markt van Myinkaba, je bezoekt lokale bedrijfjes waar producten als tamarindepasta of snoepjes worden gemaakt en de Mingalazedi pagode die door de laatste koning was gebouwd. In een lokaal klooster probeer je verschillende smaken uit, van zoet tot bitter! Je eindigt deze foodie-tour en de excursie met een maaltijd (inbegrepen) die de vroegere Koning waarschijnlijk zou hebben geapprecieerd (alhoewel er maar 30 schotels worden opgediend).

In de namiddag verlaat je de begane paden en ga je verborgen tempels bezoeken: tempels die nog niet in de toeristische brochures staan. Een chauffeur en een gids nemen je mee op een excursie langs oude tempels en kloosters met muurschilderingen, tempels die niet zijn opgeruimd om toeristen te ontvangen en plaatsen waar je geen souvenirverkopers ontmoet. Eén van deze verborgen tempels staat zelfs op het domein van de politie. Vanaf vandaag ben je op de hoogte van enkele van Bagans meest verborgen schatten en unieke verhalen! Deze tour wordt mooi afgerond met een prachtige zonsondergang vanop de verborgen tempel.

Overnachting in een gezellig hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig hotel. een zeer comfortabel hotel of een strak boutiquehotel.

Dag 11: Naar het afgelegen Loikaw in Kayah State

Vandaag, na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Nyaung U gebracht, van waar je naar de luchthaven van Heho (Shan-staat) vliegt. Van Heho word je per auto naar Pinlaung gebracht (ongeveer 2 u rijden, als je arriveert rond 10u). Daar word je verwelkomd door een lokale familie, die je een rondleiding geeft langs de overblijfselen van een oud houten paleis, het vroegere verblijf van de laatste Sawbwa (Prins). Na een eenvoudige lunch (inbegrepen) bij de familie rij je door naar Loikaw. Hopelijk kan je hier genieten van een spectaculaire zonsondergang bij het meer.

Overnachting in een prachtig verblijf in Loikaw.

Dag 12: De volkeren van Loikaw - bezoek aan de langhalsvrouwen en trekking

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je de mooie streek rond Loikaw verkennen, de regio waar je ook de langhalsvrouwen vindt. Je maakt hier kennis met een organisatie, die er voor zorgt dat de mensen hier de vruchten plukken van het toerisme en duurzame wandelingen organiseert. De dag begint met een bezoek aan de drukke markt van Loikaw, het vroegere paleis van de Kayah-prins. Dan rij je door naar het dorp Pemsong, de startplaats van een mooie trekking: ‘het spoor van de voorouders’. Gedurende een paar uur wandel je met een lokale gids en een tolk, die je meer zullen vertellen over hun voorouders, het geloof in geesten, het belang van de totempaal, en geneeskrachtige kruiden. De eerste 30 min. loop je bergop en daarna is het terrein vlakker. De uitzichten zijn heel de tijd fantastisch! Halverwege geniet je van een lekkere lunch (inbegrepen) Je bezoekt ook een dorp waar je kan onder andere kan zien hoe de halsringen worden gemaakt en kom je meer te weten over de legendes van de ‘langhalzen’. Vandaag zal je ook kennis maken met enkele ‘langhals’-vrouwen. We vragen jullie met aandrang om zeer respectvol om te gaan met deze mensen en dit fragiele toerisme niet stuk te maken door bvb overdreven veel foto’s te nemen. Daarna rij je terug richting Loikaw. ’s Avonds, bij zonsondergang, krijg je een drankje (typische lokale alcohol of een biertje) met Kayah worstjes (inbegrepen).

Overnachting in een prachtig verblijf in Loikaw.

Dag 13: Bezoek aan een animistisch volk en door naar het betoverende Samkarmeer

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel.

‘s Ochtends bezoek je het heel bijzondere ‘Hta Nee La Leh’- volk. Je ontmoet enkele mensen die (met hulp van je gids) uitleg geven over hun schrijnen, waarin animistische rituelen plaatsvinden. Dit zijn prachtige ontmoetingen om te koesteren. Per ossenwagen rij je daarna naar de ‘zeven meren’ (30 minuten langs een mooie route). Bij aankomst geniet je van een lekkere barbecue (inbegrepen).

Daarna rij je naar Pekon, waar je de Kayah-staat verlaat en per privéboot naar het dorp Samkar vaart (2u varen). De uitzichten hier zijn subliem! Als er tijd is bezoek je het klooster van Samkar. Indien niet kan je gewoon genieten op het schitterende terras van je nieuwe verblijf en een mooie zonsondergang.

Overnachting in je schitterend verblijf in Samkar.

Dag 14: naar het Inlemeer

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel

Als er gisteren geen tijd was voor het bezoek aan het klooster kan je dit deze morgen doen. Daarna neem je een privéboot het Inlemeer. Onderweg bezoek je de tempelruïnes van Hmawbi in Thaung Tho (die lijken op een miniatuurversie van de Pagodes van Indeïn, maar ze worden daarentegen zelden bezocht!), en andere mooie plaatsen bij het Inlemeer. Het Inlemeer is een groot natuurlijk meer, omringd door traditionele Shan dorpen. De Intha leven al vele eeuwen in het water, in dorpen op palen. Met een privémotorboot ontdek je de natuurlijke schoonheid van het meer met onder andere de drijvende plantages. Hopelijk zie je de bekende 'voetroeiers'! Je drinkt onderweg een theetje bij de lokale bevolking. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Indien er tijd is en je bent in de buurt, bezoek je één van die kleurrijke markten, waar vooral Shan en Pa O mensen van de omgeving naartoe komen. Je legt (indien gewenst) ook aan bij een fabriek waar ze de typisch Birmese cheroot sigaren maken. Andere bezienswaardigheden: een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water en (indien gewenst) een weverij en een zilveratelier. Een lokale lunch is inbegrepen.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 15: Inlé: een dagje in de voetsporen van de PaO

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel.

Eén van de meest opvallende bevolkingsgroepen van de Shanstaat zijn de Pa O, bekend om hun blauwe kleren met een kleurrijke oranje tulband en hun landbouwers- en handelaarskwaliteiten. Je dompelt je onder in de Pa O levensstijl, bezoekt hun dorpen en heuvels, proeft van hun eten en trekt hun typische kleren aan (fotomoment!). De dag start met een ritje van 15 minuten per paardenkar vanuit Nyaung Shwe, (indien je op het meer logeert kan het zijn dat je eerst een stuk per boot doet ) Daarna wandel je ongeveer 2,5 u (licht omhoog), waarna je aankomt in een Pa O dorp. Hier wissel je van gedachten met lokale monniken en verkleed je je in de lokale klederdracht. Je wandelt dan nog een half uurtje (meestal op vlak terrein) en komt aan in een dorp waar je geniet van een lekkere PaO lunch met gerechten zoals gembersoep, pompoenbladeren, salade, courgetten,… Na het eten maak je nog een wandeling van 2,5 u langs prachtige uitzichtpunten over het meer en plantages van onder meer gember, look en kurkuma. Als afsluiter, vooraleer je op de boot stapt die je naar je hotel zal brengen, geniet je nog van een laatste uitzicht over het meer en zijn omgeving.

Optioneel, mits supplement, kan je - in plaats van de dag bij de Pa O - één van volgende actviteiten doen:

 1. Van Aung Ban naar Indeïn (ten zuiden van het Inlemeer) per fiets (mits supplement)
  Dit is waarschijnlijk de mooiste route om al fietsend aan te komen bij het Inlemeer. Per mountainbike rij je in 4 à 5 uur naar de Pagodes van Indeïn. Je rijdt meestal op kleine wegen. De rit is niet moeilijk, in het begin is het meer bergop en nadien meer bergaf. Je rijdt langs verschillende Pa O dorpen, in een gebied waar heel weinig toeristen komen. Onderweg stop je om van het fantastische uitzicht over het meer te genieten. Je luncht (inbegrepen) in een lokaal dorp. Na het bezoek aan Indeïn vaar je naar je hotel met een private motorboot. Let op: het laatste deel van de trip is redelijk steil naar beneden. Rij dus voorzichtig!

 2. Kajakken langs Intha-dorpen op het meer (mits supplement)
  Je wordt opgehaald aan je hotel en per motorboot naar Phaw Khone gebracht: het startpunt van de kajaktocht en tevens een weeffabriek. Daar begint een leuk avontuur waarbij je met een lichte kajak op het meer tussen dorpjes peddelt. Per kajak kunnen maximum 2 mensen mee. Onderweg geniet je van de mooie natuur, de landschappen, de drijvende tuinen… Je stapt af en toe uit om een lokaal Intha-dorp te bezoeken. Je stopt onder andere in een dorp, waar je meer leert over de lokale levensstijl en landbouwproducten. Daarna hou je halt bij een Intha-huis waar een lunch voor je klaar staat (inbegrepen). De rest van de dag is een motorboot met chauffeur beschikbaar voor nog andere bezoeken langs het meer.

Overnachting in een charmant hotel in Nyaung Shwe. Mits supplement kan je ook overnachten in één van volgende hotels: een stijlvol boutiquehotel nabij het meer, een luxehotel op het meer of een luxe villa op het meer.

Dag 16: naar het strand van Ngapali

Vandaag vlieg je naar Thandwe. Van daar ga je met de auto naar Ngapali of omgeving waar je intrekt in je hotel aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 17: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Opmerking ! Als je in de duurzame lodge verblijft, dan hoef je onderstaande uitstap niet te boeken. Je verblijft immers vlakbij een authentiek vissersdorp, waar je zomaar  naartoe kan gaan (al dan niet begeleid)  en je kan via je lodge verschillende lokale activiteiten boeken zoals een fietstocht, snorkelen, boottochten…..

Vandaag kan je (mits supplement) een fijne dagtrip maken. Je stapt in een vissersboot die je over het prachtige turquoise water naar een vissersdorp brengt, gelegen in een mooie baai. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Bij aankomst wandel je door het witte zand en onder de palmbomen en geniet je van een verfrissend kokosdrankje. Met je gids maak je een wandeling door het dorp. Zo kan je ontdekken hoe het dagelijks leven er echt aan toe gaat hier in West-Myanmar. Je bezoekt een lokale markt, de bibliotheek, een lagere school en een bakstenenfabriekje. Je neemt dan de ossenkar om terug naar het strand te keren. ‘s Middags krijg je een 'home made' lunch met zeevoedsel (inbegrepen). Daarna ga je snorkelen in de baai en kan je nog wat relaxen op het strand... Rond 16u brengt de boot je terug naar Ngapali waar je aan je hotel wordt afgezet.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 18: Vrije dag aan het strand

Ontbijt (inbegrepen) en vrije dag aan het strand.

Overnachting in een afgelegen duurzame lodge op het strand. Mits supplement kan je ook overnachten in een heel comfortabel hotel in Ngapali, of in een centraal gelegen luxehotel.

Dag 19: Terug naar Yangon en vlucht naar huis

Ontbijt (inbegrepen) in je hotel.

Vrije dag.

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht - via Thandwe - naar Yangon en je aansluitende intercontinentale vlucht.

Dag 20: Aankomst thuis

Einde van de reis.

[Prijzen geldig tot 15 december 2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.995 € p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.750 € p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.475 € p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in een wagen met privéchauffeur met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma.
 • Alle excursies zoals vermeld in het programma.
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yangon en terug uit Yangon. (Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Visumkosten.

Opgelet! Er zijn kortingen in bepaalde hotels en bepaalde periodes tussen 1 april en 30 september. Het is tijdens diezelfde periode ook minder druk in Myanmar. Contacteer ons voor meer info.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum voor Myanmar nodig!
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malariamedicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor informatie omtrent inentingen en malaria.

Opmerking!

 • Sommige accommodaties vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Dit werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers of eventuele wijziging van brandstoftoeslagen van nationale- en internationale vluchten.
 • Prijzen van vluchten kunnen op elk moment (licht) wijzigen.
 • Regenseizoen: tijdens het regenseizoen kunnen de meeste activiteiten gewoon doorgaan mits enige flexibiliteit.
 • Bij extreme weersomstandigheden (bvb. hevige regenval) kan een excursie worden afgelast. In dit geval zal je (indien mogelijk) een alternatief worden aangeboden. We kunnen geen excursies terugbetalen in dat geval.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be