Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Indonesië

RONDREIS INDONESIË

Java en Bali: stijlvolle luxereis
17 dagen/14 nachten

Deze uitermate stijlvolle reis begint in de culturele hoofdstad van Java, Yogyakarta. Je ontdekt er sporen van de oude hindoecultuur, het boeddhisme (met de machtige Borobudur tempel) en de periode van de sultans. Je maakt ook kennis met het leven op het platteland rond de stad en de vulkaan Merapi. Ook een opvoering van het eeuwenoude Ramayana-ballet bij de Prambanan tempel, inclusief zonsondergang, staat op het menu. Je logeert in een van de mooiste verblijven op Java: een gewezen koffieplantage uit de koloniale tijd met een adembenemend uitzicht. Dit is puur genieten! Dan vlieg je naar Bali, één van de kleinste eilanden van Indonesië, maar rijk aan indrukken en ervaringen. De unieke Balinese hindoe-cultuur bepaalt hier het leven van alledag. Overal staan er kleine en grotere tempels, elke dag kan je wel ergens één van de vele kleurrijke ceremonies van dichtbij meemaken. Bali biedt ook een indrukwekkende natuur: rijzige vulkanen, helgroene rijstterrassen, prachtige stranden... Heerlijk eten en een gesofisticeerde wellnesscultuur maken dit plaatje compleet. En voor wie nog meer avontuur wil: je kan ook nog naar de orang-oetans van Borneo

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yogyakarta.

Dag 2: Aankomst in Java (Yogyakarta)

Je wordt opgehaald aan de luchthaven van Yogyakarta en de rest van de dag is het vrij genieten van het mooie hotel waar je logeert. Overnachting in een koloniaal hotel.

Dag 3: Citytour in Yogyakarta en een speciale uitstap

Na het ontbijt: citytour met o.a. bezoek aan het Kraton (paleis van de Sultan), het Waterpaleis en de Marlioborostraat..

In de namiddag en 's avonds word je meegenomen op een unieke 'home-made' uitstap: 'Javaanse tradities' (de inhoud is een verrassing, authenticiteit gegarandeerd!).

De rest van de dag is vrij om te relaxen en te genieten van je hotel. Overnachting in een koloniaal hotel.

Dag 4: Fietsen en bezoek Prambanan

Na het ontbijt verlaat je Yogyakarta en  rij je nabij de Prambanantempels. Je gaat eerst fietsen met de tempels op de achtergrond. Onderweg bezoek je verschillende huisnijverheden en geniet je van het platteland en de mooie uitzichten. Een lokale lunch is onbegrepen. Tenslotte bezoek je ook het tempelcomplex zelf. Daarna rij je door naar je prachtige hotel nabij de Borobudur. Indien gewenst kan je hier nog de zonsondergang bewonderen met zicht op de tempel.

Overnachting in een luxehotel nabij Borobudur.

Dag 5: De Borobudur

's Ochtends vroeg kan je als je wil 1 van de wereldwonderen zien ontwaken in de mist: de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, met een schat aan symbolen. Daarna ga je het tempelcomplex zelf bezoeken. (Entree is inbegrepen, gids niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).  De namiddag is vrij om te genieten van de faciliteiten van je schitterende  hotel en de omgeving.

Overnachting in een luxehotel nabij Borobudur.

Optioneel kan je hier nog een unieke trip maken naar de orang-oetans van Kalimantan (Borneo) (3 extra dagen/nachten)! Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'

Dag 6: Van Yogyakarta naar Magelang

Na het ontbijt vertrek je naar een schitterend verblijf op een gewezen koffieplantage. Onderweg maak je een zeer mooie wandeling naar de Selogriyo tempel. Vooral de ligging en de wandeling ernaar toe, door een dal met rijstterassen, maken deze uitstap de moeite waard. Een picknicklunch is inbegrepen. De rest van de dag zal je zeker genieten van de uitzonderlijke mooie omgeving. Overnachting in een exclusief luxehotel op een koffieplantage.

Dag 7: Een dag op de plantage in Magelang

Vandaag ga je een dagje genieten op de plantage. Je kan hier ontspannen in de schitterende spa en hammam. Dagelijks zijn er een aantal gratis activiteiten inbegrepen zoals yoga, kruidendranken degusteren, een wandeling met een gids op de plantage,.. Verder biedt het hotel ook uitstappen aan met mountainbikes, trekkings, en paardrijden. Overnachting in een exclusief luxehotel op een koffieplantage.

Dag 8: Van Yogyakarta (Java) naar Bali

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Bali en transfer naar je volgende luxe-hotel niet ver van het Batukaru-gebergte. Overnachting in een prachtig verblijf in de rijstvelden.

Dag 9: Wandeling in een ongerept stukje Bali

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je een wandeling doen met een lokale gids. Je komt langs een waterval, ziet prachtige vergezichten, rijstvelden… Dit is het ongerepte Bali! Je wandelt ongeveer 3.5 uur. Je keert terug tegen de middag (lunch is niet inbegrepen). De rest van de dag is vrij. Indien gewenst kan je (mits supplement) ook fietsen (E-bikes) in plaats van wandelen.

Overnachting in een prachtig verblijf in de rijstvelden.

Dag 10: Naar Ubud

Transfer - met interessante stops - naar Ubud. Je stopt bij het Bratanmeer met zijn prachtige Ulun Danau-tempel, gelegen in het water, en bij de nabijgelegen markt hou je wat langer halt. Je bezoekt ook nog de prachtige tempel van Mengwih en het mooie Ogoh Ogoh museum waar reuzepoppen uitgestald staan die gebruikt worden voor optochten. Vooraleer je in Ubud aankomt, stop je ook bij de heilige warmwaterbronnen van Tirta Empul en Gunung Kawi (grafmonumenten in een rijstveldvallei). Entrees zijn inclusief. Er kan onderweg ook worden gestopt om te eten (niet inclusief). Daarna ga je naar je schitterende luxehotel, mooi gelegen aan een vallei in hartje Ubud.

Overnachting in een schitterend luxehotel

Dag 11: De vele gezichten van Bali

Vandaag heb je de keuze uit verschillende activiteiten:

 • Raften (incl lunch)

Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 • Fietstocht langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.
 • Authentiek Balinees koken bij een familie in Oost-Bali
 • Naar het mystieke Oost-Bali, bezoek verborgen tempels en maak kennis met de Balinese spirituele tradities en offerrituelen (incl lunch).
 • Een dag bij een schilder in Ubud: maak kennis met de beste schilders en probeer zelf ook een eigen werk te maken (incl lunch).
 • Beklim de Baturvulkaan bij zonsopgang
 • Wandeling langs de mooiste rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.

Overnachting in een schitterend luxehotel.

Dag 12: Schilderkunst in Ubud en relaxen

In de voormiddag kan je het Neka-museum bezoeken. Transport en entreegelden zijn inclusief bij een verblijf in je hotel. Het is gelegen in een tuin aan een riviervallei en stelt vooral schilderwerken (klassieke en hedendaagse) ten toon van Indonesische en buitenlandse kunstenaars. De rest van de dag is vrij. Ubud is een leuke plek om zelf te verkennen. We geven een heleboel tips mee in het draaiboek over wat je zelf kan doen, waar je lekker kan eten, waar de leukste winkeltjes zijn, het apenbos,...Je kan bijvoorbeeld een kookcursus volgen. De sportievelingen kunnen ook gaan raften. Andere willen misschien gaan shoppen, nog een museum bezoeken of waarom niet genieten van een (half) dagje wellness? Het hotel op zich is al heerlijk om in te verblijven maar we geven je tips mee in je gepersonaliseerde draaiboek!

(Opmerking: vraag aan je hotel of er ceremonies en/of crematies plaatsvinden. Je hotel regelt in dat geval transport heen en terug - ter plaatse te betalen).

's Avonds krijg je een heerlijk diner in een van de beste restaurants (inbegrepen). Overnachting in een schitterend luxehotel.

Dag 13: Naar de kust

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar je hotel in Sanur. Onderweg bezoek je nog enkele lokale artiesten zoals een fluitspeler, iemand die de Plawah (houten steunen voor de gamelan-gongs) maakt en ze mooi versiert met houtsnijwerk, en iemand die Wayang Kulit poppen maakt. Je drinkt een koffie of thee bij deze mensen. Daarna word je naar je hotel gebracht. Je kan lunchen onderweg (niet inbegrepen). Overnachting in een luxevilla met privézwembad in Sanur. Mits supplement kan je ook verblijven in een top luxehotel in Seminyak.

Dag 14: De kust

Ontbijt (inbegrepen). De rest van de dag is vrij. Geniet van het strand en je hotel.

Overnachting in een luxevilla met privézwembad in Sanur. Mits supplement kan je ook verblijven in een top luxehotel in Seminyak.

Dag 15: De kust

Ontbijt (inbegrepen). De rest van de dag is vrij. Geniet van het strand en je hotel. Overnachting in een luxevilla met privézwembad in Sanur. Mits supplement kan je ook verblijven in een top luxehotel in Seminyak.

Opmerking: mensen met weinig tijd kunnen deze dag ook weglaten en al vertrekken naar huis.

Dag 16: Vertrek uit Bali

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 17: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

Indien gewenst, kan je je reis ook afsluiten aan 1 van de stranden van Lombok of in Noord-Sulawesi, bij het Bunaken Nationaal park. Ideaal voor duikers en snorkelaars, want de onderwaterwerelden hier horen bij de mooiste ter wereld.

Contacteer ons voor meer info.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 3.625 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.425 p.p. met 4 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

 

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Enkele maaltijden aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld in het programma.
 • 1 binnenlandse vlucht van Java naar Bali (goedkoopste prijs, deze prijs kan stijgen!).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yogyakarta (Java) en terug uit Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Entreegelden en eventuele camera-fees voor nationale parken (Merapivulkaan)
 • Eventuele visumkost (zie bovenaan: 'Indonesië praktisch').

 

Borneo: Uitbreiding naar orang-oetans (3 extra dagen/nachten)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 995 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 780 p.p. met 4 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • 2 binnenlandse vluchten (goedkoopste prijs, deze prijs kan stijgen!).
 • Alle overnachtingen, vervoer, excursies en maaltijden en extra lokale gidsen vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Rangervergoeding, politievergoeding.
 • Maaltijden en drinkwater aan boord van de klotok in Tanjung Puting.

Niet inbegrepen

 • entreegelden voor Tanjung Puting (omdat de prijzen nogal schommelen - geen hoge bedragen)

 

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen! Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert. Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhoog gaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode  en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

EXTRA: de orang-oetans van Tanjung Puting in Borneo (3 extra dagen/nachten)

Dag 6: Semarang - Tanjung Puting

's Ochtends word je opgepikt in Yogyakarta. Rond het middaguur vlieg je vanaf Semarang naar Pankalanbun. Je wordt opgehaald bij het vliegveld en in korte tijd naar het plaatsje Kumai gereden. Hier stap je aan boord van een klotok, een rivierboot die zijn naam dankt aan het klokkende geluid van de motor op het water. Deze klotok zal de komende dagen zowel als hotel als restaurant fungeren (tenzij je verkiest om te overnachten in een lodge, mits supplement). Na het verlaten van de hoofdrivier vaar je over smalle, eerst bruin- dan zwartwaterrivieren met weelderig begroeide oevers. Het nationale park Tanjung Puting bestaat uit een complexe mozaïek van laagland habitats, zoals nipah palmbomen, mangrovebossen, tropische bossen en meren. Hier woont een relatief grote populatie primaten, waaronder de endemische neusaap en de orang-oetan. Het is de intensieve opvang van deze laatste die Tanjung Puting internationale faam heeft bezorgd. In gevangenschap groot gebrachte orang-oetans worden hier voorbereid op een nieuw leven in het wild maar er bevinden zich in het gebied ook nog veel echt wilde exemplaren.

De eerste stop in Tanjung Puting is het opvangcentrum Tanjung Harapan. Hier kan je de orang-oetans rustig observeren tijdens het voederen en ook een wandeling in de directe omgeving maken. Je vaart vervolgens verder stroomopwaarts en zoekt een geschikte plek voor de nacht. Overnachting aan boord van de klotok of (mits supplement) in een lodge.

Als je vandaag door omstandigheden geen tijd hebt om Harapan te bezoeken dan kan dat ook mogen. Je deelt je dagen zelf een beetje in samen met je gids.

Dag 7: Tanjung Puting

Optioneel - mits supplement kan je vandaag met een speedboot op een afgelegen locatie op zoek gaan naar wilde Orang Utans, waar geen toeristen komen. Contacteer ons voor meer info.

Je vaart vandaag naar het tweede opvangcentrum Pondok Tanggui en kan ook hier rond 9 uur het voederen bijwonen. Daarna vaar je door naar het grootste opvangcentrum Camp Leakey. Hier leer je wat meer over de opvang in het informatiecentrum. Het achterland van Camp Leakey heeft nog een mooi primair bos waar je mooie wandelingen kan maken op zoek naar wilde orang-oetans. Ook hier bezoek je de voederplaats. In de namiddag vaar je weer langzaam terug in de richting van Kumai en zoek je een geschikte overnachtingsplaats. Tegen het eind van de dag kan je vaak de neusapen observeren in de vegetatie aan de oevers. Er staat vandaag of morgen ook nog een nachtwandeling op het programma, je leert de nachtdieren van de wildernis van dichtbij kennen. Overnachting aan boord van de klotok of (mits supplement) in een lodge.

Dag 8: Tanjung Puting

In de ochtend kan je nog een wandeling maken ter hoogte van Camp Leakey of bij een andere locatie. In de namiddag vaar je terug naar Pankalan Bun. Je overnacht er in een hotel waar je kan zwemmen en genieten  van een warme douche.

Dag 9: Pankalanbun - Semarang - Magelang

In de vroege ochtend rij je van het hotel naar het havenplaatsje Kumai en rij je naar het vliegveld vanwaar je naar Semarang vliegt. Van Semarang rij je naar Magelang, waar je zal verblijven in een prachtig hotel op een oude koffiepantage. Geniet van de wondermooie omgeving en het schitterende uitzicht. 's Avonds krijg je een heerlijk traditioneel diner voorgeschoteld (inbegrepen). Overnachting in een exclusief luxehotel op een koffieplantage.

(je reis duurt in dit geval 20 dagen/17 nachten).

De volgende dag is dan dag 7 van het basisprogramma