Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Prijzen per persoon op basis van tweepersoonskamers. Single supplementen: op aanvraag.


Banjarmasin: Hotel aan de rivier

Dit hotel met uitzicht op de Martapura rivier is een aloude klassieker in Banjarmasin. De kamers zijn comfortabel, een beetje charmeloos maar de grootste troef is de ligging aan de rivier. Het personeel is charmant, en spreekt niet altijd even vlot Engels.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

   

Banjarmasin: Luxehotel aan de rand van de stad

Dit moderne hotel ligt op ongeveer 1 km van het centrum van Banjarmasin. Vanuit je kamer heb je een mooi uitzicht over de stad. Het zal je hier aan niets ontbreken. Buiten de zeer comfortabele kamers vind je hier twee restaurants, een bar, een buitenzwembad, en en goeie spa. Er is gratis WiFi in het hele hotel. Rechtover het hotel bevindt zicht de grootste shoppingmall van Banjarmasin waar veel restaurantjes zijn.

Aanpassing programma:
Indien je dit hotel kiest i.p.v. het hotel aan de rivier, dan is er een meerprijs: op aanvraag.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, lokale feestdagen en lokale feestdagen is niet verrekend.

   

Loksado: Eenvoudig gastenverblijf

Loksado ligt ‘in the middle of nowhere’. Vanuit Banjarmasin of Negara is het een heel eind rijden naar, waardoor je veel kans hebt om ’s avonds te moeten inchecken. Maar de beloning volgt ‘s ochtends, wanneer je opstaat met het geluid van de natuur en de klaterende rivier waarop je straks gaat raften. Daarna geniet je van het ontbijt op het platform aan de rivier. Een moment om de longen wagenwijd open te zetten. De bungalows van Meratus zijn heel comfortabel: proper, met goede, grote bedden, en een grote badkamer met douche en wc. Het personeel van Meratus is bovendien fantastisch en altijd klaar om te helpen.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

Mahakam rivier: eenvoudige boot op de Mahakamrivier.

De boot bestaat uit twee verdiepingen: de benedenverdieping wordt gebruikt om te eten en te ontspannen, het is een ruimte met ramen die kunnen worden geopend zodat je een buitengevoel hebt. Er is een klein open dek. Boven is een grote kamer met airconditioning waar ongeveer 4-6 mensen in kunnen (afhankelijk vande grootte van boot). Hier slaap je op matrassen op de vloer. Het plafond is vrij laag (1,50 meter) waardoor echte bedden te veel ruimte in beslag zouden nemen. Beneden is ook een westers toilet en douche aanwezig.

Er is een luxueuzere boot in aanbouw (mits supplement), vraag ernaar.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

 

Balikpapan: natuurlodge nabij Balikpapan

De eigenaars van deze lodge hebben zich als doel gesteld om verwaarloosde orang-oetans en zonneberen een betere toekomst te geven en te verzorgen in een voor hen aangename omgeving. De eigenaars hebben daartoe al een tijd geleden een stuk grond opgekocht en dat omgevormd tot enerzijds een schitterende lodge en anderzijds een rehabilitatiecentrum met voldoende ruimte voor de genoemde dieren. Dit stuk grond bestond vroeger uit enkel grasland, maar werd door de eigenaars in enkele decennia tijd opnieuw met regenwoud bebost, waardoor de dieren zich er erg thuis voelen. Dit project verdient zeker ook uw steun, vooral omdat de dieren kwetsbaar zijn en vaak medische interventies behoeven.
Voor bezoekers is minstens één overnachting in deze mooie lodge zeker de moeite waard. De kamers zijn comfortabel (geen luxe), de sfeer en het eten zijn goed, het uitzicht vanop de uitkijktoren is schitterend en het bezoek aan het lokale project is erg inspirerend. Door hier te overnachten steun je ook het project.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

 

Maratua-Atoll: Comfortabel verblijf op een bounty-eilandje

Dit eilandje biedt een aantal kamers in een prachtig kader met palmbomen en turquoise wateren. Een sprookje! De kamers zijn heel comfortabel ingericht. Er is airco. Zicht op zee is gegarandeerd vanuit de ‘lounge ruimte’ voor je kamer en vanuit het restaurant. Op een paar minuten te voet ben je rond het eiland. De sfeer is relaxed en easy going. Er is geen zwembad. Bij hoog tijd kan je zwemmen in het zeewater. In de omgeving kan je mooi duiken en snorkelen. Er is een gezellige bar en restaurant. Hier kan je prachtig duiken en snorkelen. Dat is meteen de reden waarom de meesten hier zijn. Er is gratis Wifi.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

 

Maratua-Atoll: Luxe verblijf op een bounty eilandje

Dit eilandje bestaat uit een aantal zeer comfortabele tot luxe-bungalows. De zee is ook hier overal aanwezig. Er is airco, een zwembad (de grootste troef van dit hotel), een goed restaurant een bar en gratis WiFi. Activiteiten: snorkelen, spa, Yoga, duiken en snorkelen. Op een paar minuten te voet ben je rond het eiland. Op korte afstand vind je geweldige snorkel- en duikplaatsen.

Aanpassing programma:
Iindien je deze lodge kiest i.p.v. het comfortabel verblijf op een bounty-eilandje, dan is er een meerprijs: op aanvraag.

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

 

Tanjung Puting: Klotokboot

Een overnachting aan boord van de een klotok-boot, in het midden van de jungle, is een unieke ervaring. Je slaapt op een matras op het dek, onder een muskietennet. Je gaat slapen met de geluiden van de jungle. Er is een heel eenvoudig toilet en een douche om je te wassen (met rivierwater). Er wordt voor jou heerlijk gekookt aan boord. Koffie, water, thee en frisdranken zijn inbegrepen. Er is een tafel met stoelen en voldoende zitplaats op het dek.

Opmerking: er varen ook luxueuzere boten op de rivier. Een aantal hiervan bieden overdreven luxe zoals cabines met airco. Wij vinden deze luxe overbodig: een deel van de charme en het avontuur gaat hierdoor verloren. Jalan probeert zo weinig mogelijk impact te hebben op de natuur en de omgeving door geen luxe boten aan te bieden. We kunnen wel indien een grotere met vers water en een box springmatras aanbieden (meerprijs op aanvraag).

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

Tanjung Puting: een lodge

De lodge is een goed alternatief voor mensen die liever niet op de boot slapen, maar een warme douche en een echt bed wensen. De lodge ligt in de jungle aan de rivier. De houten kamers zijn door loopbruggen met elkaar verbonden. Allen hebben een douche met warm en koud water. Ontbijten doe je dan in de lodge, maar alle andere maaltijden krijg je aan boord van de klotok. We raden toch aan minstens 1 nacht op de boot te slapen omdat je dan de jungle veel meer ‘beleeft’. Er is internettoegang.

Aanpassing programma:
Iindien je deze lodge kiest i.p.v. de klotokboot, dan is er een meerprijs:

  • vanaf + € 40 p.p. per nacht (standaardkamer)
  • vanaf + € 55 p.p. per nacht (luxueuzere kamer)
  • kinderen: prijs op aanvraag (= extra bed in kamer van de ouders).

Opgelet! De toeslag voor kerstmis en nieuwjaar, juni, juli en augustus en lokale feestdagen is niet verrekend.

Pankalan Bun: hotel in Pankalan Bun

Dit hotel is ideaal om te verblijven nadat je op de klotokboot hebt geslapen. Het hotel is een doorsnee-verblijf maar het heeft alles wat je nodig hebt: een warme doouche, een zwembad en een degelijk bed. Je kan er eten en er is zelfs een spa. Ideaal om de dag nadien monter en fris het vliegtuig op te stappen.