Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reizen naar Indonesië

Reisdocumenten

Internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van terugkeer naar huis.

Sinds mei 2016 is het visum niet meer nodig als je als Belg Indonesië binnenkomt via één van de Indonesische internationale luchthavens. Maak wel plaats voor een stempel in je paspoort (lege pagina).

Je moet wel een visum regelen als je meer dan 30 dagen in het land verblijft.

Ambassade Indonesië in België: Tervurenlaan 294, 1150 Sint-Pieters-Woluwe - Tel. +32 (0)2/771 20 14 - http://diplomatie.belgium.be/en/indonesia

Gezondheid, Inentingen

Jalan heeft geen medische bevoegdheid. Voor concreter medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts, het Tropisch Instituut in Antwerpen (tel 03/247.64.02 of www.itg.be ) of (voor Nederland) het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.be ). Doe dit zeker een aantal weken voor je vertrek.

Taal

De officiële taal is het 'Bahasa Indonesia', dat sterk verwant is met het Maleisisch. De Indonesiërs spreken ook vrij goed Engels en de oudere bewoners spreken soms nog Nederlands!

Tijdsverschil

Java: winter +6u; zomer +5u
Bali: winter +7u; zomer +6u
Sulawesi: winter +7u; zomer +6u
Lombok: winter +7u; zomer +6u
Flores: winter +7u; zomer +6u
Sumatra: winter +6u; zomer +5u
Indonesisch Borneo/ Banjarmasin: winter +7u; zomer +6u
Indonesisch Borneo/ Tanjung Puting: winter +6u; zomer +5u
West-Papua: winter +8u; zomer +7u

Betaalmiddelen

De lokale munteenheid is de Indonesische Rupiah (Rp). Visa/Mastercard/American Express kredietkaarten worden in sommige hotels aanvaard.
Cash kan men euro's en dollars wisselen (nieuwe ongescheurde biljetten en liefst grote coupures, deze krijgen een voordeliger koers). In de meer toeristische gebieden kan je geld uit de muur halen.

Telefoon/Gsm/Internet

WiFi is in de meeste plaatsen aanwezig, tenzij je erg afgelegen zit. Overal kan je telefoneren via lokale telefoonbedrijfjes (wartels).
Tip! Koop ginds een prepaid kaart en vervang er je eigen SIM-kaart mee.

Klimaat

Indonesië kent een tropisch klimaat met een droog (april-oktober) en een nat (november-maart) seizoen. Tijdens de regentijd regent het zelden lang aan één stuk; het zijn meestal korte, hevige regenbuien gevolgd door zonnige periodes. Het is er gemiddeld 27°C.

Eten en drinken

De Indonesische keuken is kruidig, geurig en zeer gevarieerd. Nasi Goreng (gebakken rijst) en Bami Goreng (gebakken noedels), Gado-Gado (groenten met pindasaus), sateetjes, kip in kokosmelk, kroepoek en tropische vruchten vindt men overal  tot in de kleinste uithoek in Indonesië. Maar elk eiland heeft daarnaast zijn eigen specialiteiten. Ook visliefhebbers en vegetariërs komen hier ruimschoots aan hun trekken. In Bali kan je werkelijk alles vinden. In de meeste toeristische gebieden kan je een biertje (Bintang,) drinken en vergeet zeker niet te genieten van de rijke variatie aan verse exotische vruchtensappen.

Voor wie?

Onze reizen naar Indonesië zijn geschikt voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, en ook zeer geschikt voor families met kinderen. We maken ook onvergetelijke huwelijksreizen op maat.

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

• Deskundig advies
uitgebreide informatie en persoonlijke service van een reisspecialist die het land kent als geen ander!
• Ervaren, goed uitgezochte lokale gidsen...
... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk. Alle gidsen spreken redelijk goed Engels. Waar dat kan, wordt een gids ingezet die Nederlands spreekt.
• Maatwerk
we vertrekken van een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores, Sulawesi, Indonesisch Borneo, Timor, Rote en Indonesisch Papua. Maar, omdat niet iedereen dezelfde verwachtingen heeft, stellen wij vanuit die basisreizen een rondreis samen op jouw maat, aangepast aan jouw wensen.
Wat de ene onder luxe verstaat is bijvoorbeeld voor de andere een minimum aan comfort. Waar gewenst kan een nacht, een excursie, zelfs een eiland bijgevoegd of weggelaten worden. We kennen Indonesië als onze broekzak, en kunnen dan ook flexibel met jouw wensen rekening houden.
• Op eigen tempo
De verplaatsingen gebeuren meestal per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld aan zee, waar kleine en grote kinderen vaak niets liever doen dan in het water spelen. Er zijn excursies voorzien voor de ‘die hards', er is tijd om te shoppen of voor een heerlijke massage (vooral Bali staat hier bekend voor).
• Indonesië beleven
Originele uitstappen, die je Indonesië doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Contact met de lokale bevolking. Speciale aandacht voor onverwachte ceremonies.
• Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar mogelijk is er een keuze uit verschillende categorieën hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven, waar mogelijk, de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Meestal is er een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel meestal gezellig en sympathiek.

Maaltijden inbegrepen of niet

Meestal zijn, op het ontbijt na, maaltijden niet inbegrepen in de prijs. Dit geeft je de mogelijkheid om ook culinair Indonesië te ontdekken en te eten waar je wil. Tijdens sommige excursies is de maaltijd wel inbegrepen, omdat je een unieke locatie bezoekt waar je enkel de (vaak geweldige) kookkunst van de lokale bevolking hebt.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, uitgekozen restaurantjes, en andere waardevolle tips. Bijna alles is persoonlijk door ons uitgetest!

Meisje met zwart haar dat gehurkt zit met een mooi rood kleed aan.