Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Indonesië

RONDREIS INDONESIË

Papua en Bali: ruig en intrigerend
19 dagen/16 nachten

Deze bijzondere reis voert je - na een dagje Bali - naar het meest onontgonnen gebied van Indonesië en zelfs van de hele wereld: West-Papua! Na een dag acclimatiseren en een tocht over het schitterende Sentanimeer bij de hoofdstad Wamena, neem je een spectaculaire vlucht naar de Baliemvallei. Deze vallei is als een eiland in het onmetelijke, met jungle beklede berglandschap van Papua. Daar zal je de komende 5 dagen met verwondering, ontroering en respect kennismaken met de Dani, één van de meest verborgen volkeren ter wereld. Je maakt een ongelooflijk varkensfeest mee, maakt uitdagende tochten, maar wat vooral bij blijft is de ontmoeting met dit heel bijzondere, beklijvende volk. Het paradijselijke hindoe-eiland Bali laat niemand onberoerd. In het groene Ubud, gelegen tussen de rijstvelden, kan je genieten van de Balinese kunsten, de kleurrijke dansen of ceremonies, de lokale gastronomie en een verfijnde wellness-cultuur. Ubud is ook een uitvalsbasis voor de verkenning van het prachtige eiland met zijn tempels, rijstterrassen, vulkanen, meren... Je kan je reis eindigen aan een van de diverse exotische stranden.

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor je intercontinentale vlucht naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst in Bali

Aankomst in Denpasar. Transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij. Tip! Laat je masseren (goed om de jetlag snel te verwerken) of breng een paar uurtjes door op het strand. Overnachting in een hotel in Jimbaran.

Dag 3: Van Bali naar Papua

Vandaag heb je een volle dag om uit te rusten en te bekomen van de jetlag. Je mag beschikken over de kamer tot aan het vertrek naar de luchthaven vanavond laat. In het draaiboek zullen allerhande tips staan voor de vrije uurtjes.

Vannacht vlieg je naar West-Papua, je zal er ’s ochtends aankomen. In Papua zijn alle maaltijden inclusief.

Dag 4: Sentani

Aankomst in Sentani. Daar word je verwelkomd. Je toelatingen (permits) worden in orde gebracht. Aan het McArthurmonument geniet je onderweg van een prachtig zicht op het Sentanimeer dat je straks zal bevaren. Vandaar ga je naar je mooie lunchplek (inbegrepen). Na de lunch maak je dan een mooie tocht op het meer. Avondmaal in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Overnachting in je hotel in Sentani.

Dag 5: naar Wamena!

Vandaag neem je een spectaculaire vlucht over het ongerepte oerwoud van Papua (45 minuten) naar de Baliemvallei, meer bepaald naar Wamena. De rest van de dag is vrij. Geniet van de mooie omgeving. De uitzichten op de vallei vanaf de terrassen van het restaurant of je kamer veranderen de hele dag van kleur en zijn eindeloos! Alle maaltijden zijn inclusief. Intrek in een prachtig gelegen hotel in Wamena (45 minuten rijden van de luchthaven), de beste accommodatie van de hele vallei.

Dag 6: Wamena en omgeving

Vandaag verken je Wamena en omgeving. Je bezoekt de inheemse markt, een lust voor het oog van iedere fotograaf! Hier worden speren verkocht, pijlen, bogen, groenten, fruit …. Je geraakt hier niet uitgekeken. Je gaat ook naar Wesaput, loopt een hangbrug over en wandelt naar een traditioneel dorp. Je bezoekt verder een schooltje (indien geopend) of een kerk. De lunch gaat mee.

Avondmaal + overnachting in het hotel in Wamena.

Dag 7: Tocht met tenten -OF- verblijf in hotel (+uitstappen)

De komende 3 dagen/2 nachten laten we je de keuze: ofwel verblijf je in het hotel in Wamena, ofwel doe je een heel avontuurlijke tocht. In dat geval slaap je in tenten. Je wordt vergezeld van een kok, een gids en 2 dragers. Deze tocht is enkel voor mensen met een goede conditie. Je moet hoogtes overwinnen, door de modder ploeteren of steile hangbruggen oversteken. De dragers en de gids laten je daarbij natuurlijk nooit in de steek.

Indien verblijf in tenten

’s Ochtends brengt de auto je naar het noorden van de vallei. Daar begin je aan een wandeltocht van een 4-tal uur. Onderweg kom je in contact met verschillende stammen. De mensen begroeten je overal hartelijk. Je slaapt in de tent en er wordt voor je gekookt. De rivier is je badkamer. Drinkwater wordt uiteraard voorzien.

Indien verblijf in hotel in Wamena

Vandaag breng je een bezoek aan een gemummificeerd stamhoofd en zijn levende onderdanen. Je maakt een makkelijke en zeer mooie wandeling en picknickt onderweg. Dit is een leuke ontspannende dag! Mensen met heel veel moed kunnen een zware klim doen naar een zoutmeertje.. De lokale bevolking begeleidt je met plezier naar boven. Avondmaal + overnachting in het hotel in Wamena.

Dag 8: Dagtocht

Indien verblijf in tenten

Je gaat vandaag de hele dag op stap, langs zeer traditionele dorpjes, waar geen auto’s kunnen komen. Je maakt kennis met de lokale bevolking. Je tent wordt (in een ander dorp dan de dag voordien) opgezet en er wordt voor je gekookt.

Indien verblijf in hotel in Wamena

Vandaag heb je de keuze tussen 2 activiteiten (bespreek de dag voordien wat je wil doen, de gidsen zullen je adviseren) - een lunchbox gaat mee voor onderweg.

 1. Je maakt een wandeltocht naar het zuiden van de vallei, waar je prachtige zichten hebt op de rivier en de dorpjes en je een paar hangbruggen tegenkomt. Deze tocht kan aangepast worden aan de conditie van de deelnemers.
 2. Je maakt een tocht met de wagen en verkent een totaal ander stuk van de vallei.

Avondmaal + overnachting in het hotel in Wamena.

Dag 9: Feest!

Vandaag ga je naar het hoogtepunt van je reis! Je gaat een traditioneel varkensfeest meemaken. Deze dag kom je op een feestelijke manier in contact met de belangrijkste tradities van de Dani-bevolking. Het wordt een spectaculaire, onvergetelijke dag, die je nog heel lang zal bijblijven.

Indien verblijf in tenten

Het feest vindt plaats in het dorp waar je sliep vannacht. Nadien komt de auto je terug oppikken en rijd je terug naar het hotel. Avondmaal + overnachting in het hotel in Wamena.

Indien verblijf in hotel in Wamena

Het feest vindt plaats in een dorp in de buurt van Wamena. Avondmaal + overnachting in het hotel in Wamena.

Dag 10: Terug naar de bewoonde wereld

Vandaag neem je een vlucht terug naar Sentani. Nadien rij je naar Jayapura, de hoofdstad van West-Papua. Onderweg bezoek je een schitterend museum! Je zal een aantal zaken herkennen van je avontuur in het binnenland. Je luncht in een lokaal restaurant (inbegrepen). Daarna ga je naar de markt van Hamadi en rij je nog langs een prachtige plaats waar je Jayapura en zijn baai mooi in de verte kan zien liggen. Avondmaal (inbegrepen). Overnachting in een luxehotel in Jayapura.

Extensie: je kan vooraleer naar Jayapura te gaan een dag inlassen op zoek naar de paradijsvogels. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Naar Bali - Ubud

Vlucht naar Bali (Denpasar). Transfer naar het hotel in Ubud. Overnachting in een comfortabel hotel.

Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 12: Het actieve Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende sportieve activiteiten:

 • Raften (incl lunch) (inbegrepen).

Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 • Fietstocht langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.
 • Stevige fietstocht langs de rijstvelden van Jatiluwih. (incl lunch)
 • Beklim de Baturvulkaan bij zonsopgang
 • Wandeling langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 13: De vele gezichten van Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende typisch Balinese activiteiten:

 1. Kruidenwandeling (inbegrepen en steeds in klein groepje): je gaat samen met een gespecialiseerde gids op pad en leert veel bij over Balinese planten en kruiden, aansluitend krijg je een Balinese massage met kruiden. Indien gewenst kan je nadien (mits supplement) ook nog deelnemen aan een Jamu workshop: je leert biologische medicijnen maken tegen kwaaltjes.

  Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 2. Ontdek het spirituele Bali en doe zoals Elizabeth Gilbert (schrijfster van 'Eat Pray Love'): nadat je bij hem een ontspannende Yogales hebt gekregen, bezoek je een traditionele Balinese healer: heel bijzonder!
 3. Authentiek Balinees koken bij een familie in Oost-Bali
 4. Naar het mystieke Oost-Bali, bezoek verborgen tempels en maak kennis met de Balinese spirituele tradities en offerrituelen (incl lunch).
 5. Een dag bij een schilder in Ubud: maak kennis met de beste schilders en probeer zelf ook een eigen werk te maken (incl lunch).

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een

Dag 14: Vrije dag in Ubud

Je kan vandaag genieten van een massage, gaan shoppen, naar een museum gaan,... We geven tips mee in je draaiboek.

Je kan ’s avonds ook eens een Balinese dansvoorstelling bijwonen. Je hotel kan je helpen hiermee.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 15-16-17: Zuid-Bali

In de loop van de voormiddag: transfer naar Zuid-Bali. Daar ben je 3 dagen/3 nachten vrij.

Onderweg bezoek je nog enkele lokale artiesten zoals een fluitspeler, iemand die de Plawah (houten steunen voor de gamelan-gongs) maakt en ze mooi versiert met houtsnijwerk, en iemand die Wayang Kulit poppen maakt. Je drinkt een koffie of thee bij deze mensen. Daarna word je naar je hotel gebracht.

Je kan verschillende excursies boeken ter plaatse.

Overnachting: je logeert de komende drie nachten in een hotel in Sanur.

Indien je voor de laatste 3 nachten in een ander hotel wenst te overnachten, kan je hieronder een keuze maken (mits supplement).

Indien je graag in Lombok overnacht dan hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement)

Voor de liefhebbers van duiken/snorkelen: overnachting in een hotel in Gili Asahan of - mits supplement - in een charmant hotel of een comfortabel hotel in Gili Trawangan, ofwel een fijn hotel in Gili Air. In Senggigi hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement): overnachting in een luxueus hotel of voor de liefhebbers van koloniale grandeur in een kunstzinnig luxehotel.

Dag 18: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 19: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

Indien gewenst, kan je je reis ook afsluiten aan 1 van de stranden in Lombok (Gili eilanden - zie hierboven - of Sekotong) of bij het Bunaken Nationaal (zee)park in Noord-Sulawesi. Ideale plaatsen voor duikers en snorkelaars: de onderwaterwerelden hier behoren tot de mooiste ter wereld.

Contacteer ons voor meer info.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Pijs op aanvraag

Extra dag: op zoek naar paradijsvogels

Prijs op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • 4 binnenlandse vluchten.
 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen incl. ontbijt.
 • Maaltijden aangegeven als inbegrepen in het programma. In West-Papua zijn alle maaltijden inclusief.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan)

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor meer info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in juli-augustus. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen van binnenlandse vluchten zijn berekend op de goedkoopste boekingsklasse. De prijs kan dus stijgen bij effectieve boeking.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Tijdens het Baliem Valley festival geldt een ander programma! Contacteer ons voor meer info (o.a. voor de periode van het festival).
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

Belangrijke opmerkingen betreffende West-Papua!

Conditievereisten en wegconditie

Tijdens deze reis dienen de deelnemers over een redelijk goede algemene conditie te beschikken. Er moeten regelmatig bruggen overgestoken worden en af en toe moet je door modderige poeltjes lopen. Een soepele instelling en een zekere graad van aanpassingsvermogen zijn vereist. Laat je echter niet afschrikken: voor mensen die niet in tenten slapen worden de wandelingen en activiteiten zoveel mogelijk aangepast aan de conditie van de deelnemers. Ook families met (wat oudere) kinderen zijn absoluut welkom, een reis als deze zal voor lang in het geheugen blijven hangen.

Vluchten

Aangezien vluchten naar en van de Baliem Vallei alleen kunnen worden uitgevoerd bij helder weer, kan het (uitzonderlijk) voorkomen dat vluchten worden vertraagd of zelfs geannuleerd. Door weersomstandigheden kan het ook voorkomen dat geplande uitstappen niet kunnen doorgaan of moeten worden aangepast. Er zal misschien af en toe moeten worden geïmproviseerd.

Jalan alsook de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door zulke omstandigheden. Maar in ruil hiervoor maak je dan ook een zeer unieke reis!
Reizigers voor Papua krijgen een extra documentatie over praktisch zaken zoals bagage, enz...

Extra dag: op zoek naar paradijsvogels

Dag 10

Na aankomst in Jayapura volgt een transfer naar Nimbokrang (ongeveer anderhalf uur rijden) tot aan je accommodatie: een kleinschalig guesthouse met aanpalend vogelreservaat.
De eigenaar van dit guesthouse is een ornitholoog en zal ook je gids zijn tijdens je wandelingen op zoek naar de paradijsvogel. Paradijsvogels (Paradisaeidae) zijn een soort
zangvogels, die bijna enkel voorkomen in Nieuw-Guinea en omringende eilanden: de Kleine paradijsvogel (Paradisaea minor) is dan ook het symbool van de provincie Papua Nieuw-
Guinea.

Bij aankomst krijg je eerst een korte lunch, die bereid is door de familie van je gids, en ga je daarna meteen van start met een tour door het bos. Verschillende paradijsvogels wonen in
dit gebied, waaronder de Kleine Paradijsvogel, de Koningsparadijsvogel (Cicinnurus regius) en de Twaalfdradige Paradijsvogel (Seleucidis melanoleucus). De wandeling zelf is niet
moeilijk, maar om deze vogels te spotten heb je uiteraard een beetje geduld nodig. Als je wat geluk hebt, kan je ook het mooie verleidingsritueel van de mannetjesvogels te zien krijgen.
De aantrekkelijke mannetjes komen namelijk dagelijks hun prachtige veren tonen om de vrouwelijke vogels te verleiden, en dit gaat gepaard met een ritueel waarbij de vogels zingen
en lijken te dansen. Tijdens deze tour is de kans dat je deze vogels tegenkomt erg groot, behalve wanneer het regent en de vogels zich verschuilen.
’s Avonds eet en overnacht je in het guesthouse.

 

Dag 11

Bij het vroege ochtendgloren krijg je opnieuw de kans om het bos te betreden, aangezien ’s ochtend de kans het grootst is om paradijsvogels te zien. Je zal daarnaast ook verschillende andere vogels tegenkomen op je wandeling, want ook de andere vogels zijn tijdens deze vroege uren het actiefst. Na je tour krijg je een transfer terug naar Jayapura.

Hierna sluit je reis terug aan bij dag 10 van de originele reis. Dag 10 wordt dus dag 11.

 

 

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be