Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Indonesië

RONDREIS INDONESIË

Midden-Java, het ongerepte Oost-Java en Bali
22 dagen/19 nachten

Deze reis start in de culturele hoofdstad van Java: Yogyakarta. Naast de wervelende sultanstad zelf bezoek je in de omgeving de majestueuze Borobudur- en Prambanantempels en maak je kennis met het Javaanse plattelandsleven en haar oude tradities. In Oost-Java zal je verbluft zijn bij de aanblik van de vulkaanlandschappen. Je kan daarna relaxen in de eerder koloniale omgeving bij de plantages van Kalibaru. In het afgelegen Sukamade zie je reuzenschildpadden aan land komen. Daarna ga je naar Bali dat je bereikt via een korte oversteek met de ferry. Aan de noordkust van Bali is het heel rustig en kan je dolfijnen spotten. Via het prachtige hooggelegen Bratanmeer bereik je daarna het groene Ubud, gelegen tussen de rijstvelden. Hier kan je genieten van de Balinese kunsten, de kleurrijke dansen of ceremonies, de lokale gastronomie en een verfijnde wellness-cultuur. Ubud is ook een uitvalsbasis voor de verkenning van het prachtige eiland met zijn tempels, rijstterrassen, vulkanen, meren... Je kan je reis eindigen aan een van de diverse exotische stranden.

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Yogyakarta.

Dag 2: Aankomst in Java en door naar Magelang

Je wordt opgewacht in de luchthaven van Yogyakarta en naar je hotel in Magelang gebracht. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een guesthouse nabij de Borobudur. Mits supplement kan je ook overnachten in een modern hotel nabij Borobudur of in een luxehotel nabij Borobudur.

Dag 3: Naar Selogriyo

Na een rustig ontbijt ga je een eindje wandelen. Je rijdt samen met de gids naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van je wandeling. Je zal uitkomen bij een mysterieuze ‘verborgen’ tempel, maar het is de reis ernaar toe die de wandeling zo speciaal maakt. Onderweg zie je prachtige rijstterrassen en adembenemende landschappen. Onderweg van de tempel terug naar Selogriyo wordt er een smakelijke picknicklunch voor je klaargezet met Indonesische gerechten.

Daarna keer je terug naar je hotel in Magelang waar je verder kan relaxen.

Overnachting in een guesthouse nabij de Borobudur. Mits supplement kan je ook overnachten in een modern hotel nabij Borobudur of in een luxehotel nabij Borobudur.

Dag 4: Yogyakarta: de Borobudur en fietsen bij Prambanan

‘s Ochtends vroeg uit de veren om één van de wereldwonderen te zien ontwaken in de mist: de Borobudur. Het is ideaal om eerst de zonsopgang te bewonderen. Dat ga je dan ook doen, vanop een heuvel. Ontbijt kan meegenomen vanuit het hotel en genuttigd ter plaatse.

De Borobudur is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, met een schat aan symbolen. Wie wil kan een gids krijgen bij de ingang van het park. (entree is inbegrepen, gids is niet inbegrepen, ter plaatse te betalen)

Daarna  ga  je fietsen nabij Prambanan.  Je rijdt  dan naar het startpunt van de fietstocht. Hier ontmoet je je gids die met jullie in de omgeving van de Prambanantempels fietst. Je bezoekt verschillende huisindustrieën,  en ziet zo het productieproces voor tempeh, tofoe, cake, rubber, muziekinstrumenten… Je krijgt ook zelf de kans om rijst te planten! Afhankelijk van de dag kunnen de activiteiten verschillen. Je aanschouwt dus het leven van alle dagen en kan hier en daar een handje meehelpen. Lunch bij een lokale familie is inbegrepen.  Tenslotte ga  je ook de mooie site van de Prambanantempels, de grootste Hindoetempels van Indonesië bezoeken. De wagen met chauffeur is hiervoor ter beschikking.  Het Indiase heldenepos Ramayana is uitgebeiteld in de reliëfs van de tempels. Wie wil kan een gids krijgen bij de ingang van het park (entree is inbegrepen, gids is niet inbegrepen, ter plaatse te betalen).

Overnachting in een boutiquehotel in Yogyakarta. Mits supplement kan je ook overnachten in een koloniaal hotel.

Dag 5: Yogyakarta: stadstour en Javaanse heritage tradities

In de voormiddag ga je op citytour met de becak (fietstaxi), met o.a. bezoek aan het Kraton (paleis van de Sultan), het Waterpaleis en de Vogeltjesmarkt.

Middag: vrij. In de namiddag maak je een unieke 'home-made' uitstap: 'Javaanse Heritage tradities' (de inhoud is een verrassing, authenticiteit gegarandeerd!).

Overnachting in een boutiquehotel in Yogyakarta. Mits supplement kan je ook overnachten in een koloniaal hotel.

Dag 6: Van Yogyakarta naar Blitar

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar het treinstation van Yogyakarta gebracht. Van Yogyakarta spoor je naar Jombang. Op de trein kan je eventueel lunchen of je kan een snack meenemen (niet inbegrepen). In Jombang komt iemand je afhalen en samen rij je naar het hotel (paar uur rijden). Vervolgens ga je ook naar het museum en het graf van Soekarno, de eerste president van Indonesië. Nadien keer je terug naar je hotel. Je kan in het hotel een typisch Javaanse massage verkrijgen (niet inbegrepen). Overnachting in een historisch hotel in Blitar.

foto van het landschap

Dag 7: De schitterende natuur nabij Blitar.

Deze ochtend, na het ontbijt (inbegrepen), rij je naar een plek (+/- 1uur rijden) waar een lokale gids je zal opwachten om een prachtige trekking van een paar uur te maken doorheen de rijstvelden en de akkers van de mensen. Het is een mooie wandeling, en de enige mensen die je zal tegenkomen zijn de mensen die werken op het land. Ze zullen je verbaasd aankijken want hier komen bijna geen toeristen. Aan het begin en het einde van de wandeling bezoek je een Hindoetempel. In dit gebied leven nl. Hindoe. Een heerlijke lunch op een leuke plaats is inbegrepen. Daarna keer je terug naar je hotel. Overnachting in een historisch hotel in Blitar.

Dag 8: van Blitar naar de Bromovulkaan

Na het ontbijt (inbegrepen), stap je in een auto die je naar Tumpang brengt. Onderweg kan je lunchen (niet inbegrepen). In Tumpang stap je over op een open jeep: de achterkant van deze jeep is opengemaakt en voorzien van een reling waardoor je veilig achterin kunt staan en optimaal kunt genieten van de adembenemende uitzichten onderweg. Je rijdt over een bergkam met tropische nevelbossen links en rechts, je maakt een wandeling naar een mooie verscholen waterval en ziet de kunstig bewerkte moestuintjes tegen de berghellingen geplakt. Op de achtergrond de imposante Semuru vulkaan. Ter hoogte van Jemplang duik je plotseling in de uitgestrekte zandzee die de Bromovulkaan omringt: een hele bijzondere ervaring! Via deze zandzee bereik je dan uiteindelijk je hotel aan de kraterrand. Rest van de dag vrij om te genieten van het spektakel. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in de buurt van de Bromo.

Dag 9: De Bromovukaan en door naar Kalibaru

Je kan ter plaatse een excursie boeken om naar de zonsopgang te kijken van de Bromovulkaan. (Je vertrekt dan rond 4u en komt terug aan in het hotel rond 8u30 voor het ontbijt). Je kan zelf ook te voet naar de Bromovulkaan.

Daarna vertrek je met de wagen en chauffeur naar Kalibaru, op 60 km voor de veerboot naar Bali. Kalibaru is een dorp gelegen temidden van de koffie-, cacao- en rubberplantages. Aankomst in Kalibaru in de vroege namiddag. Je kan onderweg lunchen of in Kalibaru zelf (niet inbegrepen). Intrek in een prachtig Javaans Huis. Rest van de dag vrij.

Dag 10: Sukamade en haar schildpadden

Na het ontbijt (inbegrepen) begin je aan een 2-daagse tocht (1 nacht) heen en terug naar een afgelegen plantage en een dorp met dezelfde naam: Sukamade in het Nationaal Park Meru Betiri. Hoogtepunt van deze trip is een ontmoeting, ’s avonds op het strand, met de reuzenschildpadden. De trip wordt gemaakt met terreinwagens. De route voert door diverse plantages (papaya, koffie, rubber en cacao). De lunch (picknicklunch, inbegrepen) wordt genuttigd op het prachtige strand van Rajekwesi (zwemmen niet toegestaan). Daarna wordt de weg slecht (over een bergrug doorheen de jungle). Er moeten nu ook wat riviertjes worden overgestoken (bruggen zijn hier niet aanwezig). Het laatste stuk gaat door de plantages die rond het dorpje Sukamade liggen. Aankomst in de namiddag. Er is dan nog volop gelegenheid om te rusten of een wandeling te maken door het dorpje. Je bezoekt ter plaatse een lokaal latexfabriekje en maakt een begeleide wandeling door de jungle.

Na het avondmaal (inbegrepen) ga je per terreinwagen en een stukje te voet naar het strand. Soms moet je per vlot een stukje water oversteken. Op het strand maak je iets heel bijzonders mee: reuzenschildpadden die in de schemering uit de zee komen gewandeld en hun eitjes komen leggen in het zand. De kans is vrij groot (85%) dat je deze dieren te zien krijgt (meeste kans in november). Onvergetelijk! Bij het strand is ook nog een gebouwtje waar de eieren, die weer worden opgegraven door de rangers, in emmers met zand worden begraven. Nadat ze zijn uitgekomen kunnen de jonge schildpadden nog aansterken voordat ze worden uitgezet. Overnachting in de eenvoudige Mess van de onderneming Sukamade.

Dag 11: Naar Kaliklatak

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je het Nationaal Park uit, naar de koffieplantage van Kaliklatak. De gebouwen van de plantage zijn er sinds de koloniale tijd. Een avondmaal en een rondleiding op de koffieplantage is inclusief. Overnachting in een guesthouse in Kaliklatak. Mits supplement kan je ook logeren in een kleinschalig luxeverblijf in Banyuwangi.

Dag 12: Bezoek aan de Ijen vulkaan en door naar Noord-Bali

In de vroege ochtend, rond 5 uur, word je opgehaald en rij je met de wagen naar de Ijen krater. Dat is ongeveer 1,5 uur rijden. Je gids gaat mee tijdens de wandeling naar de krater. Onderweg zal je de moedige zwaveldragers en ook de zwavelweegplaats tegenkomen. Het uitzicht op het groen/blauwe kratermeer is onvergetelijk! Na deze tocht ga je eerst nog op een bijzondere plek een lokale specialiteit eten bij een gastvrije familie in Kemiren. Daarna ga je rechtstreeks door naar Bali met de ferry. Je komt aan in de late namiddag.

Overnachting in een boutiquehotel in Lovina aan de Balinese noordkust. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueus strandhotel buiten Lovina of een stijlvol luxehotel nabij Lovina. Mits supplement kan je ook overnachten in het meer afgelegen Pemuteran, aan dezelfde kust gelegen maar dichter bij Java.. Hier heb je keuze uit een comfortabel strandhotel, een luxueus strandhotel, een luxehotel in Menjangan of een top luxe hotel aan de mangroves.

En... we hebben voor jou ook nog een verborgen oase uitgekozen!

Dag 13: Vrije dag in Noord-Bali

Vrije dag. Je kan een dolfijnentrip maken, gaan snorkelen of duiken of gewoon genieten en uitrusten. En waarom niet, een heerlijke massage?

Overnachting in een boutiquehotel in Lovina. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueus strandhotel of een stijlvol luxehotel nabij Lovina. Mits supplement kan je ook overnachten in het meer afgelegen Pemuteran. Hier heb je keuze uit een comfortabel strandhotel, een luxueus strandhotel of een luxehotel in Menjangan. En .....we hebben voor jou ook nog een verborgen oase uitgekozen!

Alvorens naar Ubud te rijden kan je een dag doorbrengen in het huis van een beroemde schilder. Dit is een zeer unieke gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met een Balinese artiest (1 extra nacht). Voor meer info: Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 14: Van Noord-Bali naar Ubud

Na het ontbijt, transfer met zeer leuke excursie onderweg naar Ubud met privéchauffeur en lokale gidsen ter plaatse. Je bezoekt het Bratanmeer met zijn prachtige Ulun Danau hindoetempel, gelegen in het water. Je maakt een omweg via het mooie Baturmeer en bezoekt ook enkele interessante tempels zoals Beji en Meduwe Karangen. Vooraleer je in Ubud aankomt, stop je ook bij de heilige warmwaterbronnen van Tirta Empul en bij Gunung Kawi (grafmonumenten in een rijstveld vallei). Entrees zijn inclusief. Er kan onderweg ook worden gestopt om te eten (niet inclusief).

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 15: Het actieve Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende sportieve activiteiten:

 • Raften (incl lunch) (inbegrepen).

Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 • Fietstocht langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.
 • Stevige fietstocht langs de rijstvelden van Jatiluwih. (incl lunch)
 • Beklim de Baturvulkaan bij zonsopgang
 • Wandeling langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 16: De vele gezichten van Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende typisch Balinese activiteiten:

 1. Kruidenwandeling (inbegrepen en steeds in klein groepje): je gaat samen met een gespecialiseerde gids op pad en leert veel bij over Balinese planten en kruiden, aansluitend krijg je een Balinese massage met kruiden. Indien gewenst kan je nadien (mits supplement) ook nog deelnemen aan een Jamu workshop: je leert biologische medicijnen maken tegen kwaaltjes.

  Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 2. Ontdek het spirituele Bali en doe zoals Elizabeth Gilbert (schrijfster van 'Eat Pray Love'): nadat je bij hem een ontspannende Yogales hebt gekregen, bezoek je een traditionele Balinese healer: heel bijzonder!
 3. Authentiek Balinees koken bij een familie in Oost-Bali
 4. Naar het mystieke Oost-Bali, bezoek verborgen tempels en maak kennis met de Balinese spirituele tradities en offerrituelen (incl lunch).
 5. Een dag bij een schilder in Ubud: maak kennis met de beste schilders en probeer zelf ook een eigen werk te maken (incl lunch).

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 17: Vrije dag in Ubud

Je kan vandaag genieten van een massage, gaan shoppen, naar een museum gaan,... We geven tips mee in je draaiboek.

Je kan ’s avonds ook eens een Balinese dansvoorstelling bijwonen. Je hotel kan je helpen hiermee.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Ontdek het ONGEREPTE OOST BALI en verblijf ver weg van het massatoerisme (1 extra nacht). Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 18-19-20: Naar de kust

In de loop van de voormiddag: transfer naar Zuid-Bali.

Daar ben je 3 dagen/3 nachten vrij.

Onderweg bezoek je nog enkele lokale artiesten zoals een fluitspeler, iemand die de Plawah (houten steunen voor de gamelan-gongs) maakt en ze mooi versiert met houtsnijwerk, en iemand die Wayang Kulit poppen maakt. Je drinkt een koffie of thee bij deze mensen. Daarna word je naar je hotel gebracht.

Je kan verschillende excursies boeken ter plaatse. Op een vrije voormiddag kan je ook (mits supplement) een unieke dolfijnenervaring meemaken waarbij je op een verantwoorde manier in direct contact komt met de dolfijnen, in een bassin in zee.

Overnachting: je logeert de komende drie nachten in een hotel in Sanur.

Indien je voor de laatste 3 nachten in een ander hotel wenst te overnachten, kan je hieronder een keuze maken (mits supplement).

Indien je graag in Lombok overnacht dan hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement)

Voor de liefhebbers van duiken/snorkelen: overnachting in een hotel in Gili Asahan of - mits supplement - in een charmant hotel of een comfortabel hotel in Gili Trawangan, ofwel een fijn hotel in Gili Air. In Senggigi hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement): overnachting in een luxueus hotel of voor de liefhebbers van koloniale grandeur in een kunstzinnig luxehotel. In Zuid-Lombok kan je overnachten in een afgelegen verblijf aan een wit strand.

Dag 21: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 22: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

Indien gewenst, kan je je reis ook afsluiten bij Sekotong (Lombok) of in Noord-Sulawesi, bij het Bunaken Nationaal park. Ideaal voor duikers en snorkelaars, want de onderwaterwerelden hier behoren tot de mooiste ter wereld!

Contacteer ons voor meer info.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.455 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.250 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.045 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinatie: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yogyakarta (Java) en terug uit Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan).
 • Entreegelden en eventuele camerafees voor Nationale Parken (Ijen, Bromo), omdat deze sterk aan schommelingen onderhevig zijn (geen grote bedragen).

Overnachting bij een Balinese artiest (1 extra nacht)

Prijzen op aanvraag

Verlenging in Oost-Bali (1 extra nacht)

Prijzen op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij terugkeer.
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malaria medicatie aanbevolen voor Borneo. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in juli- augustus (en soms in september). Dit werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen van binnenlandse vluchten zijn berekend op de goedkoopste boekingsklasse. De prijs kan dus stijgen bij effectieve boeking.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhoog gaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Bij zeer extreme weersomstandigheden (hevige regenval) kan het bijvoorbeeld zijn dat de trip naar Sukamade wordt afgelast of dat je per truck door de jungle rijdt. Dit valt zeer zelden voor. In elk geval zullen steeds waardige alternatieven aangeboden worden. De kosten zijn voor rekening van de klant.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

Overnachting bij een Balinese artiest (1 extra nacht)

Dag 1: Naar het huis van de artiest

In plaats van naar Ubud te rijden, stop je vlak voor Ubud aan het huis van een Balinese schilder. Deze werd opgeleid door de bekende Arie Smit en is familie van Antonio Blanco. Zijn werk kent ook invloeden van Walter Spies en Le Mayeur bij wie hij tevens in de leer ging. Zijn werken zijn bekend en staan in veel musea overal ter wereld. Vandaag ga je bij deze beroemde man in de leer! Je zal even ondergedompeld zijn in het Balinese artiestenleven. Een avondmaal is inbegrepen. Je overnacht ook in het (eenvoudige maar gezellige) huis van de schilder.

Dag 2: Terug naar Ubud

Na het ontbijt werk je verder aan je eigen kunstwerk. Na de lunch (inbegrepen) kan je nog wat bij de artiest blijven. Daarna word je naar je hotel in Ubud gebracht. Je schilderij zal hier nog even moeten drogen en wordt nadien in je hotel in Ubud afgeleverd.

 


Unieke ‘home made' trip: naar Oost-Bali (1 extra nacht)

Dag 1

‘s Ochtends word je opgehaald in je hotel in Ubud door chauffeur en gids. Je rijdt richting Sidemen. Je hebt keuze tussen 4 activiteiten:

 1. Een dag bij een Balinese familie (inbegrepen): je gaat mee inkopen doen op de markt en leert daarna de beste kip van Bali maken bij de familie thuis. Voor wie niet graag meekookt, geen nood: in de familie valt altijd wel iets te beleven! Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren.
 2. Wandeltocht (3 uur, mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen, en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (door ons geproefd en goedgekeurd!).
 3. Fietstocht (3 uur, mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 4. Spirituele tour (mits supplement): je bezoekt een Balinees woonerf. De vrouw des huizes zal je een zelfgemaakt offer meegeven en een sarong om aan te doen. Je gaat daarna naar een plek waar heilig water is en waar je (indien gewenst) een Balinese 'blessing' krijgt. Daarna ga je verder naar een mooie verborgen tempel, waar je ook gaat offeren. Dat offer eet je nadien op (het is je lunch). Je bezoekt na de lunch ook nog een Shaman die je toekomst zal voorspellen.

  Daarna rij je verder naar je verblijf. De rest van de namiddag is vrij.

Overnachting in een hotel in Sidemen. Mits een suplement kan je ook overnachten in een charmant hotel in volle natuur of een luxehotel.

 

Dag 2

Vandaag kan je een leuke wandeling maken met een lokale gids (supplement van enkele euro's ter plaatse te betalen). Je kan ook gaan raften (op voorhand reserveren, mits supplement). Je kan ook ‘s middags hier nog eten (niet inbegrepen) alvorens je naar je volgende bestemming gaat.

Tip! Een extra nacht (aan een voordelige prijs!) is hier in deze overweldigende omgeving zeker niet overbodig. Hier kan je volledig tot rust komen en eindeloos wandelen en genieten van het schitterende landschap.