Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Indonesië

RONDREIS INDONESIË

Flores en Bali: ongekend en van een pure schoonheid
22 dagen/19 nachten

85% van de mensen op Flores is katholiek, maar dat vergeet je snel als je de variëteit aan traditionele culturen leert kennen die het eiland herbergt. Allen hebben ze hun eigen architectuur en gebruiken. Etnisch zie je, bij het doorkruisen van het eiland van oost naar west, duidelijk de overgang tussen de (aan de Aboriginals verwante) Papoea- en Melanesische volkeren en de Maleise. Ook qua natuur is Flores de moeite. Het landschap is ronduit adembenemend: ruwe bergtoppen, steile valleien met schitterende vergezichten, de grootste concentratie van vulkanen in Indonesië, bos- en steppelandschappen, stille stranden met turkoois water,...

Op Rinca maak je kennis met één van 's werelds oudste dieren, de Komodo-varaan. Rond Rinca ligt ook één van de mooiste zeelandschappen ter wereld (zowel boven als onder water).

Het paradijselijke hindoe-eiland Bali laat niemand onberoerd. In het groene Ubud, gelegen tussen de rijstvelden, kan je genieten van de Balinese kunsten, de kleurrijke dansen of ceremonies, de lokale gastronomie en een verfijnde wellness-cultuur. Ubud is ook een uitvalsbasis voor de verkenning van het prachtige eiland met zijn tempels, rijstterrassen, vulkanen, meren... Je kan je reis eindigen aan een van de diverse exotische stranden.

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst in Bali

Aankomst in Denpasar. Transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij. Tip! Laat je masseren (goed om de jetlag snel te verwerken) of breng een paar uurtjes door op het strand. Overnachting in een hotel in Jimbaran.

Dag 3: Naar Flores

Transfer (10 min.) naar de nationale luchthaven van Denpasar. Binnenlandse vlucht van Denpasar naar Maumere (Oost-Flores). Je stopt onderweg om een bijzondere plek te bezoeken, nl het project 'De Kinderen van Flores' van Marie-Jeanne Colson, in Flores bekend als 'Mama Belgi'. Deze Belgische dame zet zich al sinds 1974 in voor de weeskinderen in Oost-Flores. De resultaten van haar werk zijn indrukwekkend. Ze heeft ondertussen al ca. 4.000 kinderen een beter leven bezorgd. Velen van hen zijn ondertussen volwassen en sommigen van hen werken nu zelf voor de organisatie of andere projecten in de regio. Je bezoekt één van de kindertehuizen. Dit mooie project wordt ook gesteund door Jalan en verschillende van onze klanten. Je kan het ook steunen vanuit België, via de VZW de 'Kinderen van Flores'.

Na dit hartverwarmende bezoek rij je naar je hotel. Intrek in een leuk hotel pal aan het strand, net buiten de stad. Hier kan je direct vanaf het strand snorkelen. Overnachting in een eenvoudig hotel in Maumere.

Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in Maumere.

Dag 4: Maumere, snorkelen bij de Penama-eilanden

In het noordoosten van Maumere bevinden zich verschillende kleine eilanden met een prachtig wit zandstrand: de Penama-eilanden. Vijfentwintig jaar geleden werd een groot deel van het koraal vernietigd door een grote vloedgolf, maar tegenwoordig is er weer veel koraal aangegroeid, waardoor het gebied zich uitstekend leent voor een dagje snorkelen of duiken. Je wordt met de boot naar de snorkel/duikplek gebracht, en na afloop kan je nog wat nagenieten met een barbecue op het strand (inbegrepen).

Overnachting in een eenvoudig hotel in Maumere.

Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in Maumere.

Dag 5: Van Moni via Lepo Lorun en het prachtige Koka strand

Vandaag krijg je een transfer naar Moni (ongeveer 4 à 5 uur rijden, zonder stops ingerekend). Onderweg rijd je langs het dorpje Lepo Lorun, waar een vrouwengroep je zal laten zien hoe geweefd wordt en hoe draden worden afgebonden. Je wordt in het dorpje ontvangen met een korte dansvoorstelling. Een volgende stop brengt je bij het Koka-strand, dat gelegen is in een mooie baai waar je ook kan zwemmen. In de buurt kan je ook een heuvel opklimmen (mits betaling van een kleine entreesom), van waarop je een prachtig uitzicht hebt over het strand en de omgeving. Je stopt ook onderweg in een klein Indonesisch eethuisje (warung) voor lunch (inbegrepen). Vanaf hier volg je een bergachtige weg naar Moni, gelegen aan de voet van de Kelimutuvulkaan.

Overnachting in een comfortabel hotel in Moni.

Dag 6: Bezoek Kelimutu en het ongekende Waturaka

Voor dag en dauw vertrek je met je gids naar Kelimutu, de vulkaan met de 3 kratermeren. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer drie kwartier zacht klimmen naar het uitzichtpunt vanwaar je de drie meren kan zien. Hier wacht je op de zonsopgang die adembenemend mooi kan zijn. Bij het opkomen van het licht openbaren zich de kleurverschillen tussen de 3 meren. De lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten: in het zwarte de oude mensen, in het turkoois de jongeren en in het donkerbruine... de slechteriken. Daarna kan je (indien gewenst, bespreek dit met je gids) nog een stevige wandeling van 2 uur maken, steil bergafwaarts naar Moni, dat aan de voet van de vulkaan ligt. Je loopt door verschillende dorpjes, waar de inwoners je vriendelijk zullen begroeten terwijl ze aan hun dagtaak bezig zijn. Vrouwen zitten er te weven, kinderen spelen en koffie of kruiden liggen te drogen. Je doorkruist plantages en bos en houdt halt bij een prachtige natuurlijke waterval. Bij de waterval staat de auto je op te wachten om je naar een heel fijn ecologisch dorpje te brengen: Waturaka. Als je wil, kan eerst nog naar je hotel om te ontbijten of kan je het ontbijt meenemen. In Waturaka maak je nog een mooie wandeling, je krijgt hier de kans om kennis te maken met het dorpsleven en met de projecten en bezigheden van de inwoners. Nabij het dorpje ligt ook een warmwaterbron, waarin je even helemaal tot rust kan komen in het warme water. In het dorpje krijg je ook een smakelijke lunch, vers bereid met groenten uit de tuinen.

Na je bezoek aan Waturaka keer je terug naar je hotel in Moni om alle indrukken te verwerken en te genieten van de omgeving.

Overnachting in een comfortabel hotel in Moni.

Dag 7: Transfer naar Riung en bezoek traditioneel Saga dorp

Indien weinig tijd dan kan je Riung overslaan. Dan ga je meteen van dag 7 naar dag 9 (2 nachten minder). Contacteer ons voor meer info.

Vandaag ga je naar Riung, een rit die ongeveer 6 à 7 uur in beslag neemt. Onderweg maak je een interessante stop bij het traditionele dorp Saga, gelegen tegen een bergwand tussen Detusoko en Ende. In het dorp staan nog een twintigtal traditionele huizen, en leven drie verschillende stammen samen. Een lokale gids zal je begeleiden langs deze unieke huizen en je verder informeren over het dorp en haar inwoners. Overdag werken de bewoners doorgaans op de velden, dus het dorp is dan vaak erg rustig. Je krijgt ter plaatse ook koffie en thee aangeboden in een lokaal huis, en vergeet zeker ook niet het gastenboek in te vullen.

Na de rit kom je toe in Riung, een klein primitief vissersdorpje aan de noordkust van Flores dat pas sinds een paar jaar enigszins toegankelijk is geworden dankzij een nieuwe weg. Aan de kust staan de traditionele paalwoningen. Daar wonen Buginezen, historisch afkomstig van Sulawesi. Je zal ook merken tijdens de autorit hoe verschillend de landschappen op Flores kunnen zijn: groene landschappen zullen zich afwisselen met uitzichten die doen denken aan Afrikaans savannelandschap.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Riung. Hier is geen warm water.

Dag 8: Snorkelen in Riung

Vandaag staat een boottocht op het programma naar het nationale park “Kepulauan Tujuh Belas”, vlak voor de kust van Riung. Het park omvat 17 (“tujuh belas”) exotische eilanden, die bekend zijn om hun koralen, vissen en vooral duizenden vliegende honden (gigantische vleermuizen). Je kan deze monsters van heel dichtbij zien hangen in de mangrovebossen. Daarna leg je aan bij een van de eilandjes om te snorkelen. Snorkelgerei kan je makkelijk in Riung huren. De onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig en voor zonnekloppers is het hier ook een paradijs. Een geweldige dag!

Overnachting in een eenvoudig hotel in Riung.

Dag 9: Voorouderverering in Bajawa

Vanuit Riung rijd je naar Bajawa, een rit die gemiddeld 4 tot 5 uur duurt (afhankelijk van de staat van de weg kan het korter of langer duren). Je rijdt eerst een stukje terug in de richting van Mbay, alvorens je via een prachtige landelijke weg door rijdt naar het westen. Je bezoekt onderweg het traditionele Tutubhada dorp. Tutubhada is nog een van de weinige plekken waar de traditionele Nagekeo huizen staan. Om deze unieke cultuur en architectuur te bewaren voltooien de inwoners steeds een serie van 17 rituelen voor de inwijding van een nieuw of gerenoveerd huis. In het dorp zal je warm ontvangen worden door de bewoners met een traditionele dans. Ter plaatse heb je zeker ook even de tijd om rond te kijken en de bijzondere huizen te bewonderen alvorens je doorrijdt naar Bajawa.

Overnachting in het beste (maar eenvoudige) hotel van Bajawa.

Dag 10: Van Bajawa via Belaraghi naar Ruteng: een mooie rit!

’s Ochtends rijd je van Bajawa naar Ruteng. De weg van Bajawa naar Ruteng loopt door de bergen, maar ook langs een prachtig stuk van de Indische Oceaan. Onderweg breng je ook een bezoek aan de warmwaterbronnen van Malanaga waar je indien gewenst even in kan baden (mist een kleine entreesom). Hierna rijd je verder naar Belaraghi. Het laatste stuk, wanneer het asfalt stopt, moet je te voet doen (een uurtje stappen). Belaraghi bestaat uit 2 rijen van 16 huizen die tegen een heuvel gebouwd zijn. De inwoners van het dorp hebben elke moderne aanpassingen aan het huis afgehouden. Geen zinken daken of stenen muren, maar alles gemaakt van natuurlijke materialen zoals de huizen door de voorouders gebouwd werden. Je luncht er ook (inbegrepen). De bewoners van Belaraghi zien bezoekers als gasten en niet als toeristen. Je wordt onthaald met een concert op bamboefluit (‘suling') en met een mooie welkomstceremonie. Je maakt daarna nog een schitterende wandeling. Vervolgens wandel je in ca. 45 minuten naar de wagen en rij je verder naar Ruteng. Ruteng is het centrum van het Manggarai volk die een groot deel van het West-Flores bewonen, en het zicht op de stad wordt gedomineerd door de oude kathedraal die de stad een Latijns-Amerikaans tintje geeft. De sarongs die hier gemaakt worden zijn duidelijk anders dan die in andere berggebieden geweefd worden. Op de markt in Ruteng worden de doeken verkocht. Verder op de bergflank staat ook de moderne nieuwe kathedraal. Maak zeker eens een wandelingetje in de buurt van het hotel: Ruteng is een heel sfeervolle plaats.

Overnachting in een klooster in Ruteng.

Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in Ruteng.

Je kan er ook voor kiezen om Ruteng per fiets verder te ontdekken (1 extra nacht). Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Wandeling Ruteng en transfer naar Labuan Bajo

Vandaag rijd je met chauffeur en een lokale gids naar het startpunt van een prachtige wandeling langs indrukwekkende rijstveldterrassen en kleine dorpjes. De wandeling duurt ongeveer twee à drie uur. Na afloop word je teruggereden en bezoek je met je gids de lokale markt in Ruteng waar je onder andere typische textiel van de Manggarai kunt vinden. De Manggarai maken geen typische ikat-weefsels maar weven het patroon erin.

Aansluitend rijd je vanuit Ruteng naar Labuan Bajo, een rit die 4 à 5 uur in beslag neemt. Je rijdt door een mooi landschap in de vruchtbaarste streek van Flores, die wordt gekenmerkt door de rijstteelt. Onderweg naar Labuan Bajo zal je dan ook (vaak indrukwekkende) rijstvelden zien, waaronder een formatie in de vorm van een spinnenweb. De aanleg van deze velden verschilt hier trouwens sterk met die in de rest van Indonesië. Je luncht onderweg (niet inbegrepen). In de late namiddag kom je aan in het uiterste westen van Flores, in het vissersplaatsje Labuan Bajo. Dit stadje, dat op zich al de moeite waard is, is ook het vertrekpunt voor een bezoek aan de Komodo-archipel. Overnachting in een hotel in Labuan Bajo.

Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel aan zee iets buiten Labuan Bajo of in een luxehotel in Labuan Bajo.

Dag 12: De Komodo-Varaan en prachtige boottocht

Je wordt vandaag aan je hotel opgehaald door een chauffeur en met de auto naar de haven gereden. Daarna vertrek je van hieruit met de boot. Het zeelandschap onderweg, behoort tot de mooiste ter wereld. Vandaag doen jullie volgende plaatsen aan: het prachtige Kanawa eiland en Pink beach, een roze strand. Onderweg krijg je ook voldoende gelegenheid om te snorkelen in 1 van de mooiste duikgebieden van Indonesië. Je vaart langs prachtige landschappen, terwijl je relaxt op je boot, heerlijk! De bemanning spreekt weinig Engels maar is uitstekend op de hoogte van stops en locaties. Ze zullen ook voor jullie koken gedurende de tocht. Er gaat ook een Engelssprekende gids mee.

Je overnacht op een eenvoudige boot.

Mits supplement kan je ook overnachten op een ruime en zeer comfortabele boot.

Dag 13: Boottrip en transfer naar Labuan Bajo

Vandaag vaar je verder. Je bezoekt het bergachtige Padar (je kan hier mooi wandelen naar de top en vandaar heb je een schitterend uitzicht) en vaart naar Rinca. Rinca is één van de eilanden van het Komodo Nationaal Park en woonplaats van de indrukwekkende Komodo-varaan. Op Rinca maak je wandeling, op zoek naar varanen en andere wilde dieren door een landschap dat sterk op een savanne lijkt, met mooie uitzichten op de zee en de omliggende eilanden. De Komodo-draken, zoals ze hier worden genoemd, zijn gevaarlijke vleeseters maar de ervaren gidsen loodsen je zonder gevaar tot vlakbij hen. De rangers tijdens de wandelingen op Rinca betaal je zelf, het zijn geen grote bedragen. Je vaart ook verder naar het mooie Kelor eiland. Daarna vaar je terug naar het vasteland en word je door een chauffeur bij je hotel afgezet.

Overnachting in een hotel in Labuan Bajo.

Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel aan zee iets buiten Labuan Bajo of in een luxehotel in Labuan Bajo.

Tip! Je kan ook op de boot nog overnachten in plaats van in Labuan Bajo, dan bezoek je nog veel meer en vaar je verder, je bezoekt onder andere Manta Point (je kan hier in het goede seizoen mantarogggen spotten), Gili Lawa, Taka Makassar en Kanawa eiland. Je neemt dan de dag nadien een avondvlucht naar Bali. Je kan zelfs een boottocht maken van 3 nachten. contacteer ons voor meer info.

Dag 14: Naar Bali (Ubud)

's Ochtends vrije tijd tot je transfer naar de luchthaven. Aankomst in Ubud in de namiddag. Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 15: Het actieve Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende sportieve activiteiten:

 • Raften (incl lunch) (inbegrepen).

Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 • Fietstocht langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.
 • Stevige fietstocht langs de rijstvelden van Jatiluwih. (incl lunch)
 • Beklim de Baturvulkaan bij zonsopgang
 • Wandeling langs de mooie rijstvelden van Oost-Bali en lunch bij een Balinese familie.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 16: De vele gezichten van Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende typisch Balinese activiteiten:

 1. Kruidenwandeling (inbegrepen en steeds in klein groepje): je gaat samen met een gespecialiseerde gids op pad en leert veel bij over Balinese planten en kruiden, aansluitend krijg je een Balinese massage met kruiden. Indien gewenst kan je nadien (mits supplement) ook nog deelnemen aan een Jamu workshop: je leert biologische medicijnen maken tegen kwaaltjes.

  Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 2. Ontdek het spirituele Bali en doe zoals Elizabeth Gilbert (schrijfster van 'Eat Pray Love'): nadat je bij hem een ontspannende Yogales hebt gekregen, bezoek je een traditionele Balinese healer: heel bijzonder!
 3. Authentiek Balinees koken bij een familie in Oost-Bali
 4. Naar het mystieke Oost-Bali, bezoek verborgen tempels en maak kennis met de Balinese spirituele tradities en offerrituelen (incl lunch).
 5. Een dag bij een schilder in Ubud: maak kennis met de beste schilders en probeer zelf ook een eigen werk te maken (incl lunch).

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 17: Vrije dag in Ubud

Je kan vandaag genieten van een massage, gaan shoppen, naar een museum gaan,... We geven tips mee in je draaiboek.

 

Je kan ’s avonds ook eens een Balinese dansvoorstelling bijwonen. Je hotel kan je helpen hiermee.

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 4 alternatieven: een kleurrijk en artistiek geïnspireerd hotel, een traditioneel familiehotel, een luxueus hotel in het groen of een schitterend luxehotel.

Ontdek het ONGEREPTE OOST-BALI en verblijf ver weg van het massatoerisme (1 extra nacht). Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 18-19-20: Naar de kust

In de loop van de voormiddag: transfer naar Zuid-Bali. Daar ben je 3 dagen/3 nachten vrij.

Onderweg bezoek je nog enkele lokale artiesten zoals een fluitspeler, iemand die de Plawah (houten steunen voor de gamelan-gongs) maakt en ze mooi versiert met houtsnijwerk, en iemand die Wayang Kulit poppen maakt. Je drinkt een koffie of thee bij deze mensen. Daarna word je naar je hotel gebracht.

Je kan verschillende excursies boeken ter plaatse.

Overnachting: je logeert de komende drie nachten in een hotel in Sanur.

Indien je voor de laatste 3 nachten in een ander hotel wenst te overnachten, kan je hieronder een keuze maken (mits supplement/korting).

Indien je graag in Lombok overnacht dan hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement)

Voor de liefhebbers van duiken/snorkelen: overnachting in een hotel in Gili Asahan of - mits supplement - in een charmant hotel of een comfortabel hotel in Gili Trawangan, ofwel een fijn hotel in Gili Air. In Senggigi hebben we volgende mogelijkheden (mits supplement): overnachting in een luxueus hotel of voor de liefhebbers van koloniale grandeur in een kunstzinnig luxehotel. In Zuid-Lombok kan je overnachten in een afgelegen verblijf aan een wit strand.

Dag 21: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 22: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

Indien gewenst, kan je je reis ook afsluiten aan 1 van de stranden in Lombok (op de Gili-eilanden, zie hierboven, of in Sekotong) ofwel bij het Bunaken Nationaal (zee)park in Noord-Sulawesi. Ideale plaatsen voor duikers en snorkelaars: de onderwaterwerelden hier behoren tot de mooiste ter wereld.

Contacteer ons voor meer info.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 3.580 p.p.met 2 personen
 • Vanaf € 2.890 p.p.met 4 personen
 • Vanaf € 2.585 p.p. met 6 personen (ruime en zeer comfortabele boot op dag 12)
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • 2 binnenlandse vluchten (goedkoopste prijs, deze prijs kan stijgen!).
 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Alle vervoer, excursies en maaltijden en extra lokale gidsen vermeld als 'inbegrepen' in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan).
 • Entrees en eventuele camera-fees voor nationale parken (Kelimutu, Komodo Nationaal Park), omdat de prijzen nogal aan schommelingen onderhevig zijn.

Overnachting op een boot (1 extra nacht)

Prijzen op aanvraag

Overnachting en fietsen in Ruteng(1 extra nacht)

Prijzen op aanvraag

Verlenging in Oost-Bali (1 extra nacht)

Prijzen op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malaria medicatie aanbevolen. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en ander transport ter plaatse door brandstoftoeslagen omhoog gaan.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

EXTRA OPTIE: verlenging Ruteng (1 extra nacht)

Dag 11

In de plaats van meteen verder te gaan naar Labuan Bajo, blijf je vandaag nog een dag in Ruteng om de omgeving per fiets verder te verkennen. Je kan ervoor kiezen om een halve dag of een volledige dag te fietsen (in combinatie met een trekking) . Ruteng is een prachtige plek om wat langer te blijven, al fietsend tussen de felgroene rijstvelden en de bergen zal je de landschappen onderweg zeker weten te appreciëren. Tijdens je tocht krijg je ook een lekkere lunch aangeboden (inbegrepen).

Overnachting in een klooster in Ruteng.

Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel in Ruteng.

Je sluit na deze fietsdag gewoon weer verder aan bij het programma vanaf dag 11

 


Unieke ‘home made' trip: naar Oost-Bali (1 extra nacht)

Dag 1

‘s Ochtends word je opgehaald in je hotel in Ubud door chauffeur en gids. Je rijdt richting Sidemen. Je hebt keuze tussen 4 activiteiten:

 1. Een dag bij een Balinese familie (inbegrepen): je gaat mee inkopen doen op de markt en leert daarna de beste kip van Bali maken bij de familie thuis. Voor wie niet graag meekookt, geen nood: in de familie valt altijd wel iets te beleven! Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren.
 2. Wandeltocht (3 uur, mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen, en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (door ons geproefd en goedgekeurd!).
 3. Fietstocht (3 uur, mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 4. Spirituele tour (mits supplement): je bezoekt een Balinees woonerf. De vrouw des huizes zal je een zelfgemaakt offer meegeven en een sarong om aan te doen. Je gaat daarna naar een plek waar heilig water is en waar je (indien gewenst) een Balinese 'blessing' krijgt. Daarna ga je verder naar een mooie verborgen tempel, waar je ook gaat offeren. Dat offer eet je nadien op (het is je lunch). Je bezoekt na de lunch ook nog een Shaman die je toekomst zal voorspellen.

  Daarna rij je verder naar je verblijf. De rest van de namiddag is vrij. Overnachting in een hotel in Sidemen. Mits een supplement kan je ook overnachten in een charmant hotel in volle natuur of een luxehotel.

Dag 2

Vandaag kan je een leuke wandeling maken met een lokale gids (supplement van enkele euro's ter plaatse te betalen). Je kan ook gaan raften (op voorhand reserveren, mits supplement). Je kan ook ‘s middags hier nog eten (niet inbegrepen) alvorens je naar je volgende bestemming gaat.

Tip! Een extra nacht (aan een voordelige prijs!) is hier in deze overweldigende omgeving zeker niet overbodig. Hier kan je volledig tot rust komen en eindeloos wandelen en genieten van het schitterende landschap.