Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuwsbrief Oktober 2022

24 okt 2022

 

Beste reiziger,

In deze mail geef ik je een update over mijn reizen naar Oeganda en Indonesië, en deel ik wat nieuwe blogs.

 

foto savanne

Community-based toerisme in Oeganda?

Deze week ben ik op werkreis vertrokken naar Oeganda. Ik bezoek er zowel onze vaste adresjes als een heleboel nieuwe plekken en spreek er af met onze gidsen, om te kunnen verzekeren dat onze klanten er de reis van hun dromen kunnen beleven. Verder kijk ik er erg naar uit om me er te verdiepen in het community-based toerisme.

Ik zal logeren in het Kaazi Beach Resort bij Els De Temmerman en Johan Van Hecke. Zij zetten zich al lang in voor de lokale bevolking en steunen met hun resort projecten die groeiachterstand door ondervoeding aanvechten. Jalan werkt al jaren samen met Els en Johan en ook deze keer zullen we enkele lokale ngo's bezoeken, die vaak ook een link met België hebben, en zo bekijken hoe Jalan de lokale bevolking kan blijven steunen in Oeganda.

Verder zal ik samen met iemand van de ambassade overnachten in klein dorp om te zien hoe het leven er daar aan toegaat. Reizen betekent voor mij immers meer dan enkel de highlights bezoeken, het gaat ook over het land écht beleven en de lokale bevolking steunen met onze komst. Ten slotte staan er natuurlijk ook een heleboel parken en excursies op mijn programma.

Op de foto hieronder zie je hoe ik deze week al een trektocht deed naar een prachtige waterval.

paula bij de waterval

Wil je live meevolgen met mijn reis door Oeganda? Volg Jalan dan op Instagram en like ons op Facebook.

 


Blog: het blije weerzien van Indonesië

In juli trok ik naar Indonesië. Het is heel belangrijk om de reisbestemmingen zelf regelmatig te bezoeken. Enkel als ik ze zelf als mijn broekzak ken, kan ik de reizen perfect afstemmen op de wensen van de klant. Bovendien was het een superfijn weerzien met de lokale gidsen, want dat was door COVID lang geleden, en nauw contact met vaste gidsen is essentieel om jullie van een onvergetelijke reis te kunnen voorzien. Benieuwd naar welke plekken ik bezocht in Indonesië en wat ik er zoal deed? Lees meer via onze website.

vulkanen in ndonesië

 


Verantwoord toerisme in Senegal

Heb je al van ‘Teranga’ gehoord? Die échte, Senegalese gastvrijheid kan je aan den lijve ondervinden tijdens je verblijf in de natuur. In onze blog lijstten we enkele kleinschalige, karaktervolle logementen op die zich inzetten voor de omwonende bevolking en de bescherming van het milieu.

Ontdek meer over de kampementen in de buurt van Lompoul, Lac Rose en de Sine-Saloum via onze website.

 

Blog: logeren bij de Masaai

Traditie en luxe combineren in Tanzania? Dat kan tijdens een verblijf bij de Masaai. Leer meer over dit unieke verblijf via onze website.

 

Voilà! Tot zover deze update ;-)

Groetjes,
Paula, Silke en Karel-Brecht

Jalan: reizen op maat voor de meerwaardezoeker.

 


Bekijk hier het volledige aanbod van Jalan!

Blijf je graag op de hoogte van onze reisprogramma's en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze
nieuwsbrief via deze link of volg ons op Instagram of Facebook.

 

instagram facebook

 

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten