Maak kennis met de Maasai

Maak kennis met de Maasai

Kan je comfort combineren met traditie? In deze lodge gerund door de Maasai zul je snel ontdekken dat het antwoord op die vraag “ja” is. Je geniet er van de rust, de sfeer én het uitzicht op de Kilimanjaro. Bovendien is het eten er overheerlijk en krijg je de unieke kans om bij te leren over de gewoonten van de Maasai.

 

Over de Maasai

De Maasai is een overwegend nomadisch volk. Ze leven vooral in Tanzania en Kenia en slagen er, ondanks de toenemende globalisatie, nog steeds in om hun tradities en gewoonten te behouden. Zo is er bijvoorbeeld de adumu, een springdans waarmee jongeren laten zien dat ze sterk en volwassen worden. De traditionele klederdracht van de Maasai bestaat uit een of twee shúkà en een kanga. Veel shúkà zijn rood omdat dat wilde dieren zou afschrikken, maar ze bestaan ook in andere kleuren.

springdans Maasai

 

Een verblijf bij de Maasai

In Tanzania, ten Westen van de Kilimanjaro, vind je een prachtig verblijf dat gerund wordt door de Maasai. De accommodatie bestaat uit zestien huisjes die elk beschikken over hun eigen badkamer met warm water. Hoewel je verder weg zit van de bekendere dierenparken, kun je er toch dieren spotten, zoals giraffen en zebra’s. Bovendien zijn er tal van activiteiten: leer speerwerpen, bezoek een nabijgelegen school, ga met een Maasaigids wandelen en leer bij over de verschillende planten en kruiden in het gebied, maak een mountainbiketocht of geniet van een zang- en dansoptreden. ‘s Avonds kun je aan het kampvuur nagenieten en nog meer bijleren over de cultuur en gewoonten van de Maasai. Wie even wil uitblazen, kan dat doen op het terras met uitzicht op de Kilimanjaro.

terras met uitzicht op de kilimanjaro

 

Puur genieten

Deze verblijfplaats is niet alleen geweldig voor wie tijdens zijn reis meer wil bijleren over de cultuur van de Maasai, maar ook voor wie graag even volledig tot rust komt. Er is namelijk een zwembad en zelfs een sauna en je kan er massages boeken. Ook in de relaxruimte kan je je, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal ontspannen. Wie van lekker eten houdt, zal ook niet teleurgesteld zijn. Je kan er proeven van traditionele gerechten, alsook van verschillende internationale gerechten.

Kortom, dit verblijf bij de Maasai is inderdaad de perfecte combinatie van comfort en traditie en biedt je de kans om kennis te maken met de cultuur terwijl je ook op het gemak je batterij weer oplaadt.

zwembad op de verblijfplaats

 

Meer weten

Klik hier om meer te weten te komen over onze reizen naar Tanzania.