Onwaarschijnlijke ontmoetingen in Tanzania

Wanneer je naar Tanzania reist, kan je op een aantal zaken rekenen om van je bucketlist te schrappen. Je kan er de hoogste berg van Afrika bezichtigen, het grootste aantal wilde dieren spotten of genieten van een idyllische strandvakantie op één van de prachtige eilanden of in Zanzibar.   

Nog een speciale troef van Tanzania is dat de bevolking er erg divers is. Als toerist kan het helaas soms moeilijk zijn om een land en de bevolking goed te leren kennen. Daarom geloven we bij Jalan in één ding: authentiek reizen. Als je authentiek reist, verlaat je het toeristische pad zodat je nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen kan beleven. Bij Jalan houdt authenticiteit in dat elke reis gepersonaliseerd kan worden en dat alle routes en rondreizen die we aanbieden zelf ontdekt en goedgekeurd zijn. We lichten een tipje van de sluier op wat een vakantie in Tanzania met Jalan kan inhouden. 

mensen van een lokale stam voor een houten hut

Op rondreis door Tanzania nemen we je mee naar het Eyasimeer, of Lake Eyasi, waar je kennismaakt met mensen uit de lokale stammen Datoga en Hadzabe. De Hadzabe zijn verwant met de Bosjesmannen, de laatste jagers-verzamelaars. Datoga hebben een cultuur die aansluit bij die van de Maasai. Ze zijn wel sedentair en leven vooral van veehouderij, maar ze doen ook wat aan landbouw. Misschien zie je er nog een vrouw met de typische artistieke littekens in het gelaat, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan aan het verdwijnen is. Bij de Datoga breng je een bezoek aan de lokale smid die op artisanale manier de meest bijzondere objecten maakt. Na dit bezoek rij je verder naar een typisch Tanzaniaans tentenkamp, en omdat dit voor reizigers vaak de nodige luxe inhoudt, is dit de meest gezellige en authentieke manier om te verblijven in de regio.

De volgende dag sta je op bij zonsopgang in het tentenkamp. De prille ochtend is het perfecte moment om de Hadzabe een bezoek te brengen zodat je de kans krijgt om met een aantal jongens en mannen mee op jacht te vertrekken. De Hadzabe zijn bedreven boogschutters: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Dit levert met wat geluk een echt brousse-ontbijt op. Omdat er niks verspild wordt van wat de natuur schenkt, krijg je er vellen of veren bovenop. Terug in het tentenkamp kan er nog een ontbijt genoten worden voor wie de jacht tegenviel en om je even te verfrissen na deze intense ochtend. Na wat ontspanning, wordt er in de namiddag al verder gereisd naar Karatu.

Ben je benieuwd welke ervaringen en verrassingen er nog te wachten staan in Tanzania? Lees meer of contacteer ons op Jalan.be.