Onbekend Indonesië

Onbekend Indonesië

Blauwe zee, surfers op parelwitte stranden, fel roze en oranje bloemen en bananenbladeren… Het zijn fotogenieke beelden. Het is dan ook logisch dat we steeds vaker Indonesië zien verschijnen tussen de meest populaire reisbestemmingen voor backpackers en jonge avonturiers. Maar dankzij de enorme diversiteit aan landschappen, routes en bezienswaardigheden die de archipel te bieden heeft, kan iedereen er een droomreis beleven. Indonesië is de grootste eilandengroep ter wereld, wat een goed uitgestippelde route essentieel maakt om zoveel mogelijk uit je reis te halen. Populaire bestemmingen als Java, Sulawesi en Sumatra zullen misschien bekend in de oren klinken, maar er is nog zoveel meer te ontdekken.

Ben je een echte avonturier die graag het onbekende opzoekt? Of wil je graag een originele en prachtige reis maken? Er zijn zoveel redenen waarom Flores zeker een plekje op jouw bucket list verdient.

lokale kayaker op de blauwe zee

Jalan is net terug van het prachtige Flores, een langgerekt eiland in het oostelijke deel van Indonesië. Het eilandje Flores is ondanks de adembenemende en onaangeroerde landschappen, de rijkdom aan lokale culturen en prachtige stranden nog niet zo bekend onder reizigers. Om van alle unieke elementen te kunnen genieten, is een rondreis van het begin tot het uiteinde van het Indonesische eiland de perfecte manier om een geweldige reis te beleven.

Buitenlandse invloeden hebben op dit stukje Indonesië een veel sterkere invloed gehad dan op de andere eilanden. De naam Flores is Portugees voor bloemen, wat verwees naar de rode bloemen van de typische Flamboyant Boom. Hoewel deze boom nu wat minder voorkomt, is Flores nog steeds een baken van natuurpracht en uitzonderlijke uitzichten. Het eiland is smal en bezaaid met gigantische bergmassieven, waarvan er enkele vulkanisch zijn. De vulkanische grond zorgt voor een enorme vruchtbaarheid, waardoor rijstteelt en andere landbouwactiviteiten door middel van ingenieuze irrigatiesystemen hier succesvol floreren. Dat in combinatie met de overal zichtbare turquoise zee, de pieken en dalen van de bergen en unieke natuur maken Flores tot een bijna onbeschrijfelijk stukje paradijs.

prachtig uitzicht van berglandschap bij ondergaande zon

Op Flores kan je ook rekenen op bijzondere ontmoetingen. Cultuur gaat hier hand in hand met het onherbergzame landschap. De bergen hebben het lange tijd onmogelijk gemaakt voor de lokale volkeren om contacten op te bouwen met elkaar, waardoor oeroude lokale tradities hier nog volop leven. De invloed van de Portugezen was er wel intens, er wordt geschat dat 85% van het eiland katholiek is. De christelijke tradities zijn er vermengd met rituelen van eeuwenoude lokale religies, waar in de historische dorpjes nog veel sporen van terug te vinden zijn. Daarnaast heeft het ruige eiland van haar bevolking knappe ingenieurs gemaakt: het is verbazingwekkend om de mensen te zien werken aan landbouw, wegen en allerlei activiteiten in de meest uitdagende omstandigheden. Cultuurliefhebbers beleven hier zeker de reis van hun leven.

Laat je meenemen op de meest verrassende activiteiten op Flores. Met meer dan 50 duiksites, is Flores een waar snorkel- en duikparadijs. De heldere zee en het bijna fluorescerend gekleurd koraal zorgen voor een adembenemende onderwaterwereld. Op sommige plekken kan je zelfs dolfijnen spotten! 

Volg Jalan en blijf op de hoogte van het nieuwe aanbod aan gespecialiseerde reizen.