Mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Myanmar is een geliefde vakantiebestemming onder avonturiers en backpackers omdat het één van de meest authentieke landen van Azië is. De lokale cultuur lijkt op de meeste plekken ongeschonden door westerse invloeden en de landschappen zijn er gewoonweg betoverend, wat je het gevoel kan geven dat je je in een compleet andere wereld bevindt. Om zoveel mogelijk mee te pikken van de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar, is een rondreis de ideale manier om het land te leren kennen.

Bij Jalan bieden we verschillende rondreizen aan door Myanmar omdat niet enkel de meest bekende bezienswaardigheden prachtig zijn, maar ook de onbetreden paden je kunnen leiden naar echte hoogtepunten van je reis.

Yangon

De meeste reizigers beginnen hun reis in Yangon, ook bekend als Rangoon. Hier landen de meeste internationale vluchten. Yangon was de hoofdstad van Myanmar tot Naypyidaw in 2005 als dusdanig werd benoemd, maar het blijft de grootste stad van het land. Er is een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden in Yangon alleen al, waardoor dit wel een meer toeristische regio is.

De wijk Downtown is qua bezienswaardigheden zeker de leukste van Yangon omdat er vele huizen staan in de oude koloniale Engelse stijl. Je vindt er ook twee mooie tempels: Botataung Paya en Chaukhtatgyi Paya. De gouden weelde en prachtige kunstwerken zijn gewoonweg prachtig. In Chaukhtatgyi Paya kan je de liggende Boeddha bewonderen: een enorm groot en gedetailleerd standbeeld van Boeddha die op zijn zij ligt. De grootste boeddhistische tempel ligt echter een klein beetje buiten Yangon. Shwedagon Paya is de grootste pagode van Myanmar en met een kegelvormige toren die bedekt is met zo’n 50.000 kilo bladgoud, is dat een indrukwekkend zicht. Het is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld omdat er gezegd wordt dat een relikwieën van Boeddha bewaard worden.

Naast deze belangrijke bezienswaardigheden, is er in Yangon nog zo veel meer te ontdekken. Voor een overzicht over de stad kan je op de top van de Sakura Tower terecht voor een prachtig zicht. Daarnaast is de Circle Train een leuke manier om, letterlijk, de hele stad rond te reizen. Verwacht je in Yangon aan een echte metropool en een wirwar van geuren en kleuren!


Bagan - sprookjesachtig uitzichtBagan

Bagan of Pagan is gesticht in 849 en was vroeger de hoofdstad van het oude boeddhistische Pagan-rijk. Het barst er van de geschiedenis en is dan ook benoemd tot Unesco werelderfgoed. De rijkdom aan tempels, stoepas (een typisch rond, boeddhistisch religieus gebouw waar relikwieën bewaard worden) en ruïnes is er de grootste van de wereld en dat zorgt voor overweldigende uitzichten en een sprookjesachtige sfeer. De beste manier om de schitterende bezienswaardigheden van Bagan te bezoeken is onder begeleiding van een lokale gids. Zij kunnen je immers de geschiedenis en verhalen vertellen die Bagan gevormd hebben. Met Jalan leer je ook de verborgen parels in de regio kennen: een daguitstap naar het platteland waar je meer leert kennen over Birmese ambachten en tradities of de zonsondergang bekijken vanop de Irrawaddy rivier? Je haalt gegarandeerd het meeste uit je reis. 

 

Inlemeer

Het Inlemeer is ruim 20 km lang en tot wel 5 km breed en is bekend vanwege de dorpen die bestaan uit huizen die op palen gebouwd zijn. Hier wonen de Intha’s, die naast dorpen op palen ook drijvende boomgaarden gebouwd hebben. Hun traditie van leven op en rond het meer heeft van hen handige bouwmeesters gemaakt, maar ook vaardige roeiers. Zo hebben ze een eigen manier van zich over het water te bewegen die ook wel beenroeien wordt genoemd.
Het Inlemeer is een centrum van activiteit. Op en rond het meer zijn er verschillende traditionele markten, in verschillende dorpen, die elkaar opvolgen volgens een rotatiesysteem van 5 dagen. Daarnaast vind je er ook de fabriek van traditionele Birmese cheroot sigaren, een kweekcentrum voor Birmese katten, de indrukwekkende Phaung Daw Oo Pagode op het water, een weverij en een zilveratelier. Nog een speciale bezienswaardigheid aan het Inlemeer is het ‘pagodewoud’: de ruïnes van de tempels van Indeïn zijn zo overgroeid dat ze een mysterieus karakter hebben gekregen.Kano op het Inlemeer
Leer ook de lokale bevolking kennen die zich niet op, maar rond het Inlemeer begeeft. In de bergen wonen namelijk de Pa O. Een mooie en stevige wandeling door de bergen brengt je langs kurkuma- en gemberteelt en levert ook nog eens prachtige uitzichten over het meer op. 

Rondreis Myanmar

Met Jalan kan je rekenen op een reis die uitgestippeld is met behulp van lokale gidsen en natuurlijk door het zelf te gaan ontdekken. Er zijn verschillende rondreizen door Myanmar in het aanbod die allemaal een eigen karakter hebben. Bovendien is het ook mogelijk om naar jouw specifieke wensen de perfecte reis te personaliseren. Ga op avontuur en kom thuis met unieke reisverhalen en herinneringen voor het leven.