Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Oeganda, Tanzania

RONDREIS OEGANDA, TANZANIA

Het beste van Oeganda en Tanzania!
18(22) dagen/17(21) nachten

Deze reizen worden herwerkt in 2021.

Jalan neemt je mee voor een ware Afrika-ervaring doorheen Oeganda, Tanzania en Zanzibar. Maak kennis met de vriendelijke Oegandezen, ontmoet de berggorilla's, ontdek de prachtige wildparken in Tanzania en ontmoet lokale stammen op een unieke wijze. Verdwaal in de nauwe straatjes van mulicultureel Stone Town op Zanzibar en rust er uit op een poederwit strand.

Dag 1: Aankomst in Oeganda en door naar Kampala

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar Kampala gebracht (1 uur rijden). Je verblijft aan de rand van de stad in een mooie lodge. Vanuit de lodge met zwembad kan je genieten van een prachtig vergezicht op de skyline van Kampala en het Victoriameer. Avondmaal (niet inbegrepen). Overnachting in een lodge in Kampala.

Dag 2: Op zoek naar neushoorns en door naar de Murchison watervallen

Vandaag staat een rit van Kampala naar het Nationale Park van de Murchison watervallen op het programma. Je vertrekt rond 7u30 na het ontbijt (inbegrepen). De rit duurt ongeveer 4 uur tot aan het Ziwa neushoornpark. Hier ga je voor de eerste keer op 'safari'. In de Kidepo Vallei en het Nationale Park van de Murchison watervallen leefden ooit zwarte en witte neushoorns. Vanwege het wijdverspreide stropen in de jaren '70 zijn deze prachtige dieren echter verdwenen uit het park. Het Rhino Fund Oeganda, gesticht in 1998, probeert de zwarte en witte neushoorns in Oeganda te herintroduceren en heeft een kweekprogramma opgestart. Het fonds onderricht tevens de gemeenschappen over de bedreigde neushoorns, stropen en milieubehoud. Je steunt hier het fonds door op safari te gaan! Je gaat met een gewapende ranger te voet op zoek naar de zwarte neushoorn. Na de safari stop je voor een lunch (niet inbegrepen) en rij je verder (nog 2 à 3 uur) naar de ingang van het grootste nationale park van Oeganda, het park van de Murchison watervallen. Bij aankomst ga je 'al safariënd' naar je verblijf aan de noordelijke oever.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een leuk safariverblijf in Murchisson Falls. Mits supplement kan je ook verblijven in een zeer comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Nijl of in een luxelodge.

Dag 3: De Murchison watervallen

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) ga je op safari door het park waarbij je olifanten, giraffes, buffels, verschillende soorten antilopen, het hartebeest en de endemische Oeganda Kob kan spotten. Misschien zie je zelfs een leeuw of luipaard luieren in de zon. Je kijkt op een bepaald moment (aan het Albertmeer) tegen de grens aan van Congo! Lunch in het hotel (inbegrepen). In de namiddag maak je een ontspannende boottocht langs de Nijl tot aan de voet van de watervallen. Je zal in het water en langs de oevers nijlpaarden en nijlkrokodillen kunnen bewonderen. In de buurt van de waterval verlaat je de boot en begin je te wandelen naar de top van de watervallen (ongeveer 45 min à 1 uur). Het spectaculaire zicht op deze immens lange rivier die via een nauwe rotsspleet 43 meter lager explodeert in een schuimende poel is niet te evenaren! Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een leuk safariverblijf in Murchisson Falls. Mits supplement kan je ook verblijven in een zeer comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Nijl of in een luxelodge.

Dag 4: Van de Murchison watervallen naar Hoima

Vandaag kan je na het ontbijt (inbegrepen) rond 7u nog een vroege safaririt maken. Na de lunch in je hotel (inbegrepen) vertrek je opnieuw naar de ferry, voor de korte overzet. Daarna volgt een rit met de auto van 3 à 4 uur naar Hoima. Via een prachtige route door valleien en langs verschillende lokale boerderijen, bereik je je mooie verblijf. Avondmaal (niet inbegrepen) en overnachting in een lodge nabij Hoima of - mits supplement - in een luxueuzere lodge.

Optioneel - mits supplement van 50 euro per persoon - kan je in plaats van de ochtendsafari een delta-boottocht doen. Om 7u vertrek je dan voor een spectaculaire bootsafari naar het deltagebied van dit park. De landschappen zijn waanzinnig en dit is de beste kans om de heel bijzondere schoenbekooievaar te spotten. Ook enorme krokodillen en badende olifanten zijn mogelijke passanten. Omdat je kort langs de kant vaart in een kleine boot kun je ook de kleinere vogelsoorten zoals de vele ijsvogels goed fotograferen. Dit is de ultieme trip voor vogelliefhebbers.

Dag 5: Van Hoima naar het woud van Kibale en de chimpansees

De komende twee dagen ga je doorbrengen in het Kibalewoud. Je vertrekt na het ontbijt (inbegrepen). Vandaag heb je een zware rit voor de boeg over slechte wegen, maar wel door een schilderachtig landschap langs theeplantages en het weelderig groene landschap met vuurrode wegen dat zo karakteristiek is voor Oeganda. Na 6u rijden stop je voor een lunch (niet inbegrepen) in het zeer gezellige stadje Fort Portal, volgens ons het leukste van Oeganda! Je kan er ook wat relaxen als je er zin in hebt: voor foto's, een drankje, of een plasstop, je moet het gewoon even vragen aan de chauffeur. Zorg er wel voor dat je voor het donker aankomt in Kibale. Vanaf Fort Portal is het nog slechts 1u rijden naar de accommodatie. Bij aankomst in het woud, stap je als het ware een andere wereld binnen... de wereld van de apen. Het woud herbergt namelijk 12 variëteiten aan primaten. Ook de vogelwereld is overvloedig aanwezig. Misschien kom je zelfs een kudde woudolifanten tegen! In de late namiddag kan je ontspannen in je verblijf.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in het regenwoud, of mits supplement in een eenvoudige bungalow op een theeplantage of (mits supplement) in een luxe lodge nabij kibale.

Dag 6: Op zoek naar chimpansees in het Kibalewoud

Ontbijt (inbegrepen). Je maakt vandaag een wandeling door het moeras en gaat op zoek naar chimpansees en andere apensoorten. Het Kibalewoud herbergt het grootste aantal van variëteiten aan primaten wereldwijd, inclusief de chimpansees. Momenteel leven er een kleine 5000 chimpansees in het wild in Oeganda. In Kibale heb je ongetwijfeld de beste kans om ze te spotten. Tijdens de zoektocht krijg je ook nog uitleg over de andere soorten dieren die in het woud leven. In de ochtend ga je op ‘chimp trekking', deze duurt 3 à 5 uur. Je krijgt eerst een briefing. Het kan zijn dat je op een vrij snel tempo door het bos moet wandelen om achter de chimpansees aan te gaan, maar het kan ook zijn dat je de dieren enkel in de bomen ziet, of dat je ze gewoon op de grond aantreft. De kans dat je chimpansees ziet, is echter heel groot. In de middag na de lunch (inbegrepen) maak je, met een lokale ranger, een moeraswandeling. Deze brengt je bij grasland en bos, kleine lokale gemeenschappen en prachtige natuur. Vaak kan men tijdens de wandeling ook 3 of 4 verschillende soorten primaten tegenkomen. Je probeert ook een glimp op te vangen van de grote blauwe Turaco-vogel. De wandeling duurt 2 à 3 uur.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet mee op chimpanseetrekking. Zij blijven onder de hoede van de gids/chauffeur.

Mits supplement van 70 euro per persoon kan je kiezen voor een heel speciaal bezoek aan de chimpansees, in plaats van de gewone zoektocht. Je kan dan de hele dag (van 's ochtends heel vroeg tot het vallen van de avond) bij een groep chimpansees doorbrengen en hun manier van leven observeren. Het is een onvergetelijke ervaring omdat je de chimpansees en de onderzoekers van Kibale de hele dag in hun dagelijkse activiteiten mag vergezellen. Voor dit bezoek zijn er vergunningen nodig, deze kunnen enkel verkregen worden door vroeg te boeken! Dit betekent ook dat je de moeraswandeling overslaat.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in het regenwoud, of mits supplement in een eenvoudige bungalow op een theeplantage of (mits supplement) in een luxe lodge nabij kibale.

Dag 7: Van Kibale naar Queen Elizabeth Nationaal Park

's Ochtends na het ontbijt (inbegrepen) ga je met een lokale gids wandelen door het glooiende landschap. Onderweg heb je uitzicht op 1 of meerdere kratermeren. Deze wandeling duurt 2 à 3 uur. Daarna rijd je verder naar Fort Portal om te lunchen (niet inbegrepen). Er is keuze genoeg. Vervolgens gaat je reis verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park (nog 3u rijden). Dit is het tweede grootste park in het land. Het is gelegen aan de voet van het majestueuze Rwenzori gebergte, grenzend aan het Edward- en het Georgemeer. In het park leeft een overvloed aan wild zoals gazelles, wrattenzwijnen en waterbokken. Zowel in het park als aan de ingang worden er vaak leeuwen gezien. Bereid je voor op grote aantallen nijlpaarden en olifanten en misschien zie je wel een luipaard, aan het luieren in de zon. Dit is het echte Afrika! Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een karaktervol permanent tentenkamp met zicht op het water of - mits supplement - in een comfortabele lodge of een luxueuze lodge: een van de mooiste uitzichten in Oeganda.

Dag 8: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vandaag sta je vroeg op voor een safari te maken (+/- 4u) bij zonsopgang. Er is kans op het spotten van leeuwen, olifanten en veel ander wild. Afhankelijk van je verblijf is er voor of na de safari ontbijt (inbegrepen) in de lodge (ongeveer rond 10u30) voorzien en kan je relaxen aan je verblijf. Zalig!

Na de lunch (inbegrepen) ga je op boottocht langs het Kazinga kanaal. Hier komen honderden nijlpaarden en andere dieren zoals buffels, olifanten, vogels en krokodillen om te drinken of te baden. Het is een geweldige tocht. Zorg dat de batterijen van je fototoestel of camera geladen zijn! Overnachting in een karaktervol permanent tentenkamp met zicht op het water (alle maaltijden inbegrepen) of - mits supplement - in een comfortabele lodge of een luxueuze lodge: een van de mooiste uitzichten in Oeganda (mits supplement).

Dag 9: Queen Elizabeth Nationaal Park - Bwindiwoud

Vandaag wordt een lange rijdag. Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het ondoordringbaar woud van Bwindi, waar de berggorilla's zich bevinden. Het is 7 à 9 uur rijden (afhankelijk van waar je de gorillapermits kan vinden), exclusief stops. Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Het landschap dat je doorkruist zal zeker niet vervelen. Je ruilt de dorre savanne voor dichtbegroeid woud in de koelere bergen. Avondmaal (inbegrepen).
Je overnacht in een comfortabele lodge of (mits supplement) een lodge met meer luxe in Bwindi.

Dag 10: Op zoek naar de gorilla's in de mist

Vandaag is de grote dag! Ontbijt (inbegrepen). Bereid je voor op een ontmoeting met een vriendelijke reus van Bwindi: de zeldzame berggorilla. Voor velen is dit het absolute hoogtepunt van de reis. Afhankelijk van de locatie waar we de gorilla permits hebben kunnen kopen, (er zijn 3 locaties) ben je al snel bij het startpunt van de trekking of dien je nog ongeveer anderhalf uur te reizen. Het Bwindiwoud herbergt zowel de berggorilla's als de chimpansees en is het enige dergelijke woud in Afrika. Er zijn ook nog 5 andere variëteiten van primaten, meer dan 100 soorten zoogdieren, meer dan 200 soorten vlinders en meer dan 300 soorten vogels aanwezig. De gorilla's die je zal ontmoeten, behoren tot een van de twaalf familiegroepen die de aanwezigheid van de mens kunnen verdragen gedurende een korte periode elke dag. Je tocht wordt een opwindende reis langs beboste hellingen, struikgewassen en bamboe vooraleer je de habitat van de gorilla zal bereiken. Onderweg zal de gids je attent maken op tekenen van aanwezigheid van gorilla's, zoals het aantreffen van mest, nesten en gekauwde bamboescheuten. De tijd die nodig is om de gorilla's te vinden, kan twee tot zeven uren duren, vooraleer je terugkeert naar de lodge. Eens de gorilla's gelokaliseerd zijn, kan je groep maximum één uur bij hen blijven. Het wordt ongetwijfeld 1 van de hoogtepunten in je leven! Een lunchbox voor onderweg is inbegrepen.

Kinderen die de leeftijd niet hebben van 16 jaar: voor hen wordt een aangepast programma voorzien ter plaatse. De chauffeur/gids blijft bij de kinderen.

Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een comfortabele lodge of (mits supplement) een lodge met meer luxe in Bwindi.

Dag 11: Van Bwindi naar Masaka

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar Masaka. Het is weer een lange reisdag (7 à 9 uur rijden) inclusief stops (afhankelijk van waar je de gorilla's bezocht hebt). Je stopt voor lunch onderweg (niet inbegrepen). Je komt aan in Masaka in de late namiddag. Avondmaal (niet inbegrepen). Overnachting in een eenvoudig hotel in Masaka, met zwembad (het beste hotel van de stad).

Dag 12: Van Masaka naar Bukoba en vlucht naar Tanzania

Na het ontbijt (inbegrepen) brengt de chauffeur jullie naar de grens met Tanzania (Mutukula). Je neemt hier afscheid van je Oegandese chauffeur/gids. Aan de grens worden jullie opgewacht door een Tanzaniaanse chauffeur en naar Bukoba gereden (Bukoba ligt in Tanzania, het is vanaf de grens nog 2 uur rijden) voor de vlucht naar Mwanza. Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Vlucht van Bukoba naar Mwanza (45 minuten). Je chauffeur/gids zal hier op je wachten en brengt je naar je verblijf in Speke Bay (ongeveer 2,5 uur rijden). Bespreek je programma van morgen met de eigenaars van de lodge. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge in Speke Bay.

Dag 13: Een tocht op het Victoriameer

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het Victoriameer voor een kanotocht met gids. Deze vertelt je over het vissersleven. Daarna maak je een interessante vogelwandeling in het nabijgelegen vissersdorpje. Vervolgens keer je terug naar de lodge voor je lunch (inbegrepen) en ontspanning. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge in Speke Bay.

Dag 14: Safaritocht in de Serengeti

Ontbijt (inbegrepen). Je vertrekt vanuit je lodge naar het Nationaal Park van de Serengeti voor een safaritocht. Het park is vooral gekend voor zijn jaarlijkse migratie van de witbebaarde wildebeest (gnoe). De safaritocht gaat langs de uitgestrekte open vlaktes van het park. Een picknicklunch gaat mee (inbegrepen). Het is een ganse dag rijden. Je komt aan bij je accommodatie in de late namiddag/avond. Onderweg ben je al op safari en ga je uiteraard dieren spotten! Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een permanent tentenkamp. Mits supplement hebben we volgende alternatieven: overnachting in een comfortabele lodge, een luxueuzere lodge of een kleinschalig luxe tentenkamp.
Opmerking! We zorgen er steeds voor dat je overnacht in het gebied waar zich, op het moment dat jij reist, (normaal gezien) het meeste wild bevindt! Hierdoor kan de prijs licht wijzigen.

Dag 15: Op stap met je gids

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag ga je een hele dag op safari in het Nationaal Park van de Serengeti. Plan je dag samen met je gids/chauffeur die je zal adviseren welke de beste plaatsen zijn om te bezoeken. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een permanent tentenkamp. Mits supplement hebben we volgende alternatieven: overnachting in een comfortabele lodge, een luxueuzere lodge of een kleinschalig luxe tentenkamp.
Opmerking! We zorgen er steeds voor dat je overnacht in het gebied waar zich, op het moment dat jij reist, (normaal gezien) het meeste wild bevindt! Hierdoor kan de prijs licht wijzigen.

Dag 16: Naar het beschermd gebied van Ngorongoro

Vandaag na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het beschermd gebied van Ngorongoro. Je start met safaritochten in het Nationaal Park van de Serengeti tot je je verblijf bereikt. Tussen Ngorongoro en Serengeti ligt Olduvai Gorge, bekend als 'wieg van de mensheid'. Onder leiding van dr. Louis Leakey werden in deze vallei zeer interessante menselijke fossielen gevonden, van minstens 2 miljoen jaar oud. Je krijgt hier een deskundige uitleg en je gaat ook het museum bezoeken (bezoek aan Olduvai Gorge en museum is zelf te beslissen ter plekke, entree is niet inbegrepen). Een picknick lunch gaat mee (inbegrepen). In de namiddag bereik je je verblijf op de kraterrand van de gigantische uitgedoofde Ngorongoro-vulkaan, waarin je morgen op safari zal gaan. Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand of (mits supplement) in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Dag 17: Op safaririt in de krater en door naar Karatu

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) daal je af in de Ngorongoro-krater voor een hele dag safari op de kraterbodem. De Ngorongoro-krater herbergt 25.000 grote zoogdieren, zoals mannelijke olifanten (de vrouwtjes blijven uit het park vanwege de grootste concentratie aan roofdieren in Afrika). Ook de zwarte neushoorns zijn hier thuis in de grasvlaktes en hun aantal is goed voor de helft in Oost-Afrika (20 in totaal). Je luncht in de krater (lunchbox inbegrepen). In de late namiddag verlaat je de krater en ga je terug naar je hotel. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand of (mits supplement) in een comfortabele lodge aan de kraterrand. Je kan ook doorrijden naar Karatu (ongeveer 1 uur rijden) en overnachten in een comfortabel ecologisch hotel in Karatu (zonder meerprijs en avondmaal inbegrepen).

Dag 18: Naar huis of naar Zanzibar

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar Mto wa Mbu voor een culturele wandeling langs de landbouwgronden, zodat je een beter beeld krijgt van hoe de mensen hier leven. Je krijgt uitleg over de verschillende landbouwtechnieken en het irrigatiesysteem in het gebied. Je komt meer te weten over de verschillende stammen die in deze smeltkroes van culturen samen komen. Je kan er ook genieten van een beker lokaal bananenbier! Een lunch of picknick is inbegrepen. Aansluitend vlucht naar huis of naar Zanzibar.

Je kan ook kiezen voor een verlenging naar Zanzibar. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen op aanvraag

Verlening in Zanzibar

Tip! Als je na de safari naar Zanzibar vliegt, raden we ten zeerste een extra nacht in Arusha aan. Dan kan je deze dag langer in de krater blijven en kan je de dag nadien rustig naar Zanzibar vliegen.

Dag 18: Naar Zanzibar - Stone Town

Vlucht naar Zanzibar. Aankomst in Zanzibar en transfer naar je hotel in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een mooi gerestaureerd hotel of een stijlvol boutiquehotel. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 19: Uitstap en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je samen met een lokale gids een kruidentoer maken in het midden van het eiland. Hij zal je uitleg geven over de verschillende specerijen en hoe deze gebruikt worden door de Zanzibari's. Proef de verse kokosnootmelk nadat de gids deze persoonlijk uit de boom heeft gehaald en beëindig de tour met een vers klaargemaakte spice lunch (inbegrepen). Na de lunch brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strand accommodatie.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een hotel in Michamvi.

Mits supplement kan je ook overnachten in:

Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een hotel in Matemwe
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 20: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 21: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 22: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dar es Salaam of voor je vlucht naar huis.

Opmerking: je kan je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten, per nacht. Contacteer ons voor meer info.