Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Oeganda

RONDREIS OEGANDA

Oeganda: alle hoogtepunten in een zeer gevarieerde reis
13(17) dagen / 12(16) nachten

Deze reizen worden herwerkt in 2021.

Oeganda heeft alles te bieden: een sterk afwisselend landschap (hete savannes, mistige regenwouden, theeplantages, besneeuwde bergen, diepe meren...), gecombineerd met een boeiend dierenrijk (het grootste aantal primaten ter wereld met de berggorilla's, chimpansees, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, zebra's, leeuwen en krokodillen). Ervaar dit prachtig stukje ongekend Afrika! Nadien kan je multicultureel Stone Town op Zanzibar ontdekken en uitrusten op de poederwitte stranden van het paradijselijke eiland.

Dag 1: Aankomst in Oeganda en door naar Kampala

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar Kampala gebracht (1 uur rijden). Je verblijft aan de rand van de stad in een mooie lodge. Vanuit de lodge met zwembad kan je genieten van een prachtig vergezicht op de skyline van Kampala en het Victoriameer. Avondmaal (niet inbegrepen). Overnachting in een lodge in Kampala.

Dag 2: Op zoek naar neushoorns en door naar de Murchison watervallen

Vandaag staat een rit van Kampala naar het Nationale Park van de Murchison watervallen op het programma. Je vertrekt rond 7u30 na het ontbijt (inbegrepen). De rit duurt ongeveer 4 uur tot aan het Ziwa neushoornpark. Hier ga je voor de eerste keer op 'safari'. In de Kidepo Vallei en het Nationale Park van de Murchison watervallen leefden ooit zwarte en witte neushoorns. Vanwege het wijdverspreide stropen in de jaren '70 zijn deze prachtige dieren echter verdwenen uit het park. Het Rhino Fund Oeganda, gesticht in 1998, probeert de zwarte en witte neushoorns in Oeganda te herintroduceren en heeft een kweekprogramma opgestart. Het fonds onderricht tevens de gemeenschappen over de bedreigde neushoorns, stropen en milieubehoud. Je steunt hier het fonds door op safari te gaan! Je gaat met een gewapende ranger te voet op zoek naar de zwarte neushoorn. Na de safari stop je voor een lunch (niet inbegrepen) en rij je verder (nog 2 à 3 uur) naar de gate van het grootste nationale park van Oeganda, het park van de Murchison watervallen. Bij aankomst ga je 'al safariënd' naar je verblijf aan de noordelijke oever. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een leuk safariverblijf in Murchisson Falls. Mits supplement kan je ook verblijven in een zeer comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Nijl of in een luxelodge.

Dag 3: De Murchison watervallen

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) ga je op safari door het park waarbij je olifanten, giraffes, buffels, verschillende soorten antilopen, het hartebeest en de endemische Oeganda Kob kan spotten. Misschien zie je zelfs een leeuw of luipaard luieren in de zon. Je kijkt op een bepaald moment (aan het Albertmeer) tegen de grens aan van Congo! Lunch in het hotel (inbegrepen). In de namiddag maak je een ontspannende boottocht langs de Nijl tot aan de voet van de watervallen. Je zal in het water en langs de oevers nijlpaarden en nijlkrokodillen kunnen bewonderen. In de buurt van de waterval verlaat je de boot en begin je te wandelen naar de top van de watervallen (ongeveer 45 min à 1 uur). Het spectaculaire zicht op deze immens lange rivier die via een nauwe rotsspleet 43 meter lager explodeert in een schuimende poel is niet te evenaren! Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een leuk safariverblijf in Murchisson Falls. Mits supplement kan je ook verblijven in een zeer comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Nijl of in een luxelodge.

Dag 4: Van de Murchison watervallen naar Hoima

Vandaag kan je na het ontbijt (inbegrepen) rond 7u nog een vroege safaririt maken. Na de lunch in je hotel (inbegrepen) vertrek je opnieuw naar de ferry, voor de korte overzet. Daarna volgt een rit met de auto (3 à 4 u rijden) naar Hoima. Je luncht eerst nog in je hotel (niet inbegrepen). Via een prachtige route door valleien en langs verschillende lokale boerderijen, bereik je je volgende mooie verblijf. Avondmaal (niet inbegrepen) en overnachting in een lodge nabij Hoima. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzere lodge.

Optioneel - mits supplement van 50 euro per persoon- kan je in plaats van de ochtendsafari een delta-boottocht doen. Om 7u vertrek je dan voor een spectaculaire bootsafari naar het deltagebied van dit park. De landschappen zijn waanzinnig en dit is de beste kans om de heel bijzondere schoenbekooievaar te spotten. Ook enorme krokodillen en badende olifanten zijn mogelijke passanten. Omdat je kort langs de kant vaart in een kleine boot kun je ook de kleinere vogelsoorten zoals de vele ijsvogels goed fotograferen. Dit is de ultieme trip voor vogelliefhebbers.

Dag 5: Van Hoima naar het woud van Kibale en de chimpansees

De komende twee dagen ga je doorbrengen in het Kibalewoud. Je vertrekt na het ontbijt (inbegrepen). Vandaag heb je een zware rit voor de boeg over slechte wegen, maar wel door een schilderachtig landschap langs theeplantages en het weelderig groene landschap met vuurrode wegen dat zo karakteristiek is voor Oeganda. Na 6u rijden stop je voor een late lunch (niet inbegrepen) in het zeer gezellige stadje Fort Portal, volgens ons het leukste van Oeganda! Je kan er ook wat relaxen als je er zin in hebt: voor foto's, een drankje, of een plasstop, je moet het gewoon even vragen aan de chauffeur. Zorg er wel voor dat je voor het donker aankomt in Kibale. Vanaf Fort Portal is het nog slechts 1u rijden naar de accommodatie. Bij aankomst in het woud, stap je als het ware een andere wereld binnen... de wereld van de apen. Het woud herbergt namelijk 12 variëteiten aan primaten. Ook de vogelwereld is overvloedig aanwezig. Misschien kom je zelfs een kudde woudolifanten tegen! In de late namiddag kan je ontspannen in je verblijf. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in het regenwoud, of mits supplement in een eenvoudige bungalow op een theeplantage of (mits supplement) in een luxe lodge nabij Kibale.

Dag 6: Op zoek naar chimpansees in het Kibalewoud

Ontbijt (inbegrepen). Je maakt vandaag een wandeling door het moeras en gaat op zoek naar chimpansees en andere apensoorten. Het Kibalewoud herbergt het grootste aantal van variëteiten aan primaten wereldwijd. Momenteel leven er een kleine 5000 chimpansees in het wild in Oeganda en in Kibale heb je ongetwijfeld de beste kans om ze te spotten. Tijdens de zoektocht krijg je ook nog uitleg over de andere soorten dieren die in het woud leven. In de ochtend ga je op ‘chimp trekking'. De trekking duurt 3 à 5 uur. Je krijgt eerst een briefing. Het kan zijn dat je op een vrij snel tempo door het bos moet wandelen om achter de chimpansees aan te gaan maar het kan ook zijn dat je de dieren enkel in de bomen ziet of dat je ze gewoon op de grond aantreft. Je hebt echter een heel grote kans om chimpansees te zien. In de middag na de lunch (inbegrepen) maak je, met een lokale ranger, een moeraswandeling. Deze wandeling brengt je door bos, grasland, kleine gemeenschappen en prachtige natuur. Vaak kan men tijdens de wandeling 3 of 4 verschillende soorten primaten spotten. Je probeert ook een glimp op te vangen van de grote blauwe Turaco-vogel. Deze wandeling duurt 2 à 3 uur.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet mee op chimpanseetrekking. Zij blijven onder de hoede van de gids/chauffeur.

Mits supplement van 70 euro per persoon kan je kiezen voor een heel speciaal bezoek aan de chimpansees, in plaats van de gewone zoektocht. Je kan dan de hele dag (van 's ochtends heel vroeg tot het vallen van de avond) bij een groep chimpansees doorbrengen en hun manier van leven observeren. Het is een onvergetelijke ervaring omdat je de chimpansees en de onderzoekers van Kibale de hele dag in hun dagelijkse activiteiten mag vergezellen. Voor dit bezoek zijn er vergunningen nodig, deze kunnen enkel verkregen worden door vroeg te boeken! Dit betekent ook dat je de moeraswandeling overslaat.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in het regenwoud, of mits supplement in een eenvoudige bungalow op een theeplantage of (mits supplement) in een luxe lodge nabij Kibale.

Dag 7: Van Kibale naar Queen Elizabeth Nationaal Park

's Ochtends na het ontbijt (inbegrepen) ga je met een lokale gids wandelen door het glooiende landschap. Onderweg heb je uitzicht op 1 of meerdere kratermeren. Deze wandeling duurt 2 à 3 uur. Je gaat lunchen in Fort Portal (niet inbegrepen). Vervolgens gaat je reis verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park (nog 3u rijden). Dit is het tweede grootste park in het land. Het is gelegen aan de voet van het majestueuze Rwenzori gebergte, grenzend aan het Edward- en het Georgemeer. In het park leeft een overvloed aan wild zoals gazelles, wrattenzwijnen en waterbokken. Zowel in het park als aan de ingang worden er vaak leeuwen gezien. Bereid je voor op grote aantallen nijlpaarden en olifanten en misschien zie je wel een luipaard luieren in de zon. Dit is het echte Afrika! Daarna word je naar je verblijf gebracht. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een karaktervol permanent tentenkamp met zicht op het water of -mits supplement- in een comfortabele lodge of een luxueuze lodge: een van de mooiste uitzichten in Oeganda.

Dag 8: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vandaag sta je vroeg op voor een safari (+/- 4u) bij zonsopgang. Er is kans op het spotten van leeuwen, olifanten, en veel ander wild. Afhankelijk van je verblijf is er voor of na de safari ontbijt in de lodge (ongeveer rond 10u30) voorzien en kan je relaxen aan je verblijf. Zalig!

Na de lunch (inbegrepen) ga je op boottocht langs het Kazinga kanaal. Hier komen honderden nijlpaarden en andere dieren zoals buffels, olifanten, vogels en krokodillen om te drinken of te baden. Het is een geweldige tocht. Zorg dat de batterijen van je fototoestel of camera geladen zijn! Avondmaal (inbegrepen). Overnachting in een karaktervol permanent tentenkamp met zicht op het water of - mits supplement - in een comfortabele lodge of een luxueuze lodge: een van de mooiste uitzichten in Oeganda.

Dag 9: Van het Queen Elizabeth Nationaal Park naar het Bwindiwoud

Vandaag wordt een lange rijdag. Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het ondoordringbaar woud van Bwindi, waar de berggorilla's zich bevinden. Het is 7 à 9 uur rijden (afhankelijk van waar je de gorillapermits kan vinden), exclusief stops. Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Het landschap dat je doorkruist zal zeker niet vervelen. Je ruilt de dorre savanne in voor dichtbegroeid woud in de koelere bergen. Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een comfortabele lodge of (mits supplement) een lodge met meer luxe in Bwindi.

Dag 10: Op zoek naar de gorilla's in de mist

Vandaag is de grote dag! Ontbijt (inbegrepen). Bereid je voor op een ontmoeting met een vriendelijke reus van Bwindi: de zeldzame berggorilla. Voor velen is dit het absolute hoogtepunt van de reis. Afhankelijk van de locatie waar we de gorilla permits hebben kunnen kopen, (er zijn 3 locaties) ben je al snel bij het startpunt van de trekking of dien je nog ongeveer anderhalf uur te reizen. Het Bwindiwoud herbergt zowel de berggorilla's als de chimpansees en is het enige dergelijke woud in Afrika. Er zijn ook nog 5 andere variëteiten van primaten, meer dan 100 soorten zoogdieren, meer dan 200 soorten vlinders en meer dan 300 soorten vogels aanwezig. De gorilla's die je zal ontmoeten, behoren tot een van de twaalf familiegroepen die de aanwezigheid van de mens kunnen verdragen gedurende een korte periode elke dag. Je tocht wordt een opwindende reis langs beboste hellingen, struikgewassen en bamboe vooraleer je de habitat van de gorilla zal bereiken. Onderweg zal de gids je attent maken op tekenen van aanwezigheid van gorilla's, zoals het aantreffen van mest, nesten en gekauwde bamboescheuten. De tijd die nodig is om de gorilla's te vinden kan twee tot zeven uren duren, vooraleer je terugkeert naar de lodge. Eens de gorilla's gelokaliseerd zijn, kan je groep maximum één uur bij hen blijven. Het wordt ongetwijfeld 1 van de hoogtepunten in je leven! Een lunchbox voor onderweg is inbegrepen.

Kinderen die de leeftijd niet hebben van 16 jaar: voor hen wordt een aangepast programma voorzien ter plaatse. De chauffeur/gids blijft bij de kinderen.

Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een comfortabele lodge of (mits supplement) een lodge met meer luxe in Bwindi.

Dag 11: Van Bwindi naar het Mburomeer

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het Mburomeer. Het is weer een lange reisdag (7 à 10 uur rijden, inclusief stops, afhankelijk van waar je de gorilla's bezocht hebt). Je stopt voor lunch in Kabale of Mbarara (niet inbegrepen). Het Mburomeer is het kleinste wildpark van Oeganda. Het is het enige park tijdens de reis waar je zebra's en impala's kan zien. Lake Mburo is een ontspannen afsluiter van de Oeganda reis, mede door de heerlijk relaxte accommodatie. Avondmaal (inbegrepen).
Je overnacht in een comfortabele lodge of - mits supplement - in een luxeverblijf met zwembad aan Mburo Nationaal Park.

Dag 12: Terug naar Entebbe

Ontbijt (inbegrepen). In de vroege ochtend kan je kiezen om een boottocht te maken op het meer of een spannende wandelsafari met een gewapende ranger. Dit is ook de enige keer dat je te voet een park kan bezoeken in Oeganda. Boottocht of wandelsafari zijn inbegrepen. Je keert terug naar je verblijf voor de lunch (inbegrepen). Daarna vertrek je naar Entebbe voor je laatste nacht in Oeganda. Het is 4 à 5 uur rijden, inclusief stops. Je passeert de evenaar en kan onderweg nog wat souvenirs kopen. Avondmaal (niet inbegrepen). Overnachting in een sfeervol gastenverblijf aan de rand van de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel verblijf met zwembad.

Mits supplement kan je ook hier een extra dag blijven in plaats van in Entebbe - en dan meteen doorrijden naar de luchthaven. Zie prijzen.

Dag 13: Luchthaven transfer

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven. Afhankelijk van je vlucht, is er misschien nog wat tijd over voor wat bezienswaardigheden rond Kampala. Informeer bij je gids of in je hotel.

Je kan ook kiezen voor een verlenging op Zanzibar. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen op aanvraag

Verlening in Zanzibar

Dag 13: Naar Zanzibar - Stone Town

Internationale vlucht van Entebbe naar Zanzibar. Aankomst in Zanzibar en transfer naar je hotel in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of een stijlvol boutiquehotel.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 14: Uitstap en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je samen met een lokale gids een kruidentoer maken in het midden van het eiland. Hij zal je uitleg geven over de verschillende specerijen en hoe deze gebruikt worden door de Zanzibari's. Proef de verse kokosnootmelk nadat de gids deze persoonlijk uit de boom heeft gehaald en beëindig de tour met een vers klaargemaakte spice lunch (inbegrepen). Na de lunch brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strand accommodatie.
Avondmaal (inbegrepen). Overnachting in een hotel in Michamvi.

Mits supplement kan je ook overnachten in:

Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een hotel in Matemwe
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 15: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 16: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Dag 17: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dar es Salaam of voor je vlucht naar huis.

Opmerking: je kan je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten. Contacteer ons voor meer info.