Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Oeganda

RONDREIS OEGANDA

Oeganda: complete en zeer unieke reis: beleef het echte Afrika!
13 dagen/12 nachten

Reis met ons mee naar de Parel van Afrika op de evenaar! Jalan heeft een unieke reis voor jou samengesteld: een mix van onvergetelijke ontmoetingen, sterk afwisselende landschappen (hete savannes, mistige regenwouden, theeplantages, besneeuwde bergen, diepe meren...) en een boeiend dierenrijk (het grootste aantal primaten ter wereld met de unieke berggorilla's en chimpansees, leeuwen, olifanten, nijlpaarden, zebra's, leeuwen en krokodillen). Deze cocktail zorgt voor een onvergetelijke reis. Ervaar het echte diepe Afrika!

Dag 1: Aankomst in Oeganda en door naar Entebbe

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht. Avondmaal (niet inbegrepen). Overnachting in een hotel nabij de luchthaven.
Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol hotel nabij de luchthaven of in een lodge aan het Victoriameer in Kampala (45 min verder rijden).

Je kan vooraleer je naar het lokale dorp gaat ervoor kiezen om eerst nog naar de bronnen van de Nijl in Jinja te gaan. Dat zijn dan 2 extra dagen/nachten. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 2 UNIEK BIJ JALAN: Een dag in een gezellig dorp

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar een gezellig dorp in Oeganda. Jalan heeft hier een uniek programma uitgewerkt (mede op vraag van de ambassade) om hier lokaal toerisme op een zo natuurlijk mogelijke manier te integreren. Dat wil zeggen dat we door in contact te komen met de lokale gemeenschap ook van elkaar kunnen leren tijdens het bezoek. Het is dus een unieke kans om, naast alle toeristische highlights ook te ervaren hoe het dagelijkse leven er in Oeganda uitziet. Door simpelweg heel normale dingen te doen en geen show te verwachten. Het is een zestal uur rijden. Je luncht onderweg (niet inbegrepen).
Bij aankomst zal je kennismaken met een aantal inwoners.. Je maakt een fijne wandeling door het dorp. Indien er tijd over is (anders doe je dit morgenvroeg ) zullen ze je tonen hoe ze gas maken van uitwerpselen van koeien om te koken en licht te maken, en bezoek je o.a. ook een lokale koffieboer, een bijenkwekerij (in het seizoen), de lokale winkel enz… . Je zal je ook amuseren in de plaatselijke bar. 's Avonds kan je als je wil een handje helpen koken. Er komt een kokkin van het dorp koken. Je eet in je gezellige verblijf en kan nog wat napraten met de mensen voor je gaat slapen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een verblijf in het dorp.

de sfeer in het dorp
de sfeer in het dorp

Dag 3: Van het dorp naar Sipi Falls

Na het ontbijt (inbegrepen), is er nog voldoende tijd om verder nog op verkenning te gaan in het dorp, vooraleer je naar Sipi Falls rijdt. De Sipi rivier vloeit over het voorgebergte van de berg Elgon en vormt zo een reeks watervallen. Deze storten zich in een spectaculaire afgrond.
Er zal vandaag sowieso een gids langskomen om te bespreken wat je eventueel allemaal graag wil doen deze namiddag en morgen. Je kan prachtige lange en korte wandelingen maken langs de weelderige groene heuvels, plantages, en indrukwekkende watervallen. Met wat geluk kom je enkele kameleons tegen. Je kan ook gewoon even tot rust komen en genieten van de natuur rondom jou.
Je kan ook een uitgebreide koffietour doen, vogels spotten, naar grotten gaan, zwemmen in de watervallen, onvergetelijke zonsopgangen en zonsondergangen meemaken… De activiteiten zijn niet inbegrepen, ze zijn niet duur en zo kan je zelf kiezen met behulp van je gids wat je vandaag en morgen wil doen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een kleinschalig verblijf in Sipi.
Mits supplement kan je ook overnachten in een schitterend verblijf in Sipi.

Dag 4: Een dag in Sipi Falls

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je een aantal activiteiten doen die je gisteren besprak met je gids. Je kan een ganse dag op trekking gaan of een paar uur… Lunch is niet inbegrepen. Je kan in je verblijf lunchen of een lunchpakket meenemen. We raden je zeker de zonsondergang aan, deze is echt onvergetelijk.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een kleinschalig verblijf in Sipi.
Mits supplement kan je ook overnachten in een schitterend verblijf in Sipi.

wandeling in de Sipi Falls
genieten van het uitzicht bij de jeep

Je kan vooraleer je naar Murchison gaat ervoor kiezen om eerst nog naar het afgelegen Nationaal park van Kidepo te gaan.. Dat zijn dan 3 extra dagen/ nachten. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 5: Van Sipi naar de Murchison watervallen

Vandaag staat een lange rit (het is een dag rijden inclusief stops) naar het Nationale Park en de Murchison watervallen op het programma. Je vertrekt na het ontbijt (inbegrepen). Onderweg stop je voor een lunch (niet inbegrepen) en rij je verder naar de gate van het grootste nationale park van Oeganda, het park van de Murchison watervallen. Bij aankomst ga je 'al safariënd' naar je verblijf. Indien er tijd over is (anders is het morgen) ga je vandaag nog naar de top van de waterval, een schitterende ervaring. Het spectaculaire zicht op deze immens lange rivier die via een nauwe rotsspleet tientallen meters lager explodeert in een schuimende poel is niet te evenaren!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een hotel met zicht op de Nijl.
Mits supplement kan je ook verblijven in een sfeervol tentenkamp met zicht op de Nijl of in een zeer comfortabele lodge met zicht op de Nijl.

murchison watervallen
Murchison nationaal park

Dag 6: Een dag in Murchison Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen, ter plaatse te eten of mee te nemen) ga je op safari door het park waarbij je olifanten, giraffes, buffels, verschillende soorten antilopen, het hartebeest en de endemische Oeganda Kob kan spotten. Misschien zie je zelfs een leeuw of luipaard luieren in de zon. Je kijkt op een bepaald moment (aan het Albertmeer) tegen de grens aan van Congo! Je kan een lunch meenemen vanuit het hotel of terugkeren om te lunchen (niet inbegrepen). Je kan (mits supplement) ook nog een boottocht doen: dit is de beste kans om de heel bijzondere schoenbekooievaar te spotten. Ook enorme krokodillen en badende olifanten zijn mogelijke passanten. Omdat je kort langs de kant vaart in een kleine boot kun je ook de kleinere vogelsoorten zoals de vele ijsvogels goed fotograferen. Dit is de ultieme trip voor vogelliefhebbers.
In de late namiddag doe je sowieso ook nog een safari. Het licht is dan mooi en het is niet te warm voor de dieren.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een hotel met zicht op de Nijl.
Mits supplement kan je ook verblijven in een sfeervol tentenkamp met zicht op de Nijl of in een zeer comfortabele lodge met zicht op de Nijl.

Dag 7: Van Murchison Nationaal Park naar Hoima

Vandaag ga je na het ontbijt (inbegrepen) nog een vroege safaririt maken. Daarna vertrek je naar Hoima (2u30 tot 3 uur rijden). Je kan onderweg of in Hoima lunchen of bij aankomst in je hotel (niet inbegrepen). Onderweg koop je wat benodigdheden (rijst of maismeel of iets anders) (inbegrepen) voor het vissersdorp dat je de volgende dag zal bezoeken. Via een route door valleien en langs verschillende lokale boerderijen, bereik je je volgende verblijf. Hier heb je een namiddag vrij om te relaxen. Er is een zwembad. Je kan hier ook fietsen huren en een fietstocht maken. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je fijn verblijf in Hoima.

hoima
hoima

Dag 8: Van Hoima naar een vissersdorp en door naar Kibale

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar een vissersdorp in de buurt. Je maakt kennis met de mensen van het dorp en hun vissersleven. We geven hier de spullen af die we de dag ervoor kochten.

Daarna zet je je tocht verder naar Kibale. Je rijdt door een schilderachtig landschap langs theeplantages en het weelderig groene landschap met vuurrode wegen dat zo karakteristiek is voor Oeganda. Onderweg kan je lunchen (niet inbegrepen), of je kan ook een late lunch krijgen in Fort Portal of in je volgende hotel. Bij aankomst in Kibale stap je als het ware een andere wereld binnen... de wereld van de apen. Het woud herbergt namelijk 12 variëteiten aan primaten. Ook de vogelwereld is overvloedig aanwezig. Misschien kom je zelfs een kudde woudolifanten tegen! In de late namiddag kan je ontspannen in je verblijf.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge met schitterend uitzicht of mits supplement in een mooi verblijf met zwembad.

Dag 9: Op zoek naar chimpansees in het Kibalewoud

Ontbijt (inbegrepen). Je maakt vandaag een trekking door het bos en gaat op zoek naar chimpansees en andere apensoorten. Het Kibalewoud herbergt het grootste aantal van variëteiten aan primaten wereldwijd. In Kibale heb je ongetwijfeld de beste kans om chimpansees te spotten. De trekking duurt 3 à 5 uur. Je krijgt eerst een briefing. Het kan zijn dat je op een vrij snel tempo door het bos moet wandelen om achter de chimpansees aan te gaan maar het kan ook zijn dat je de dieren enkel in de bomen ziet of dat je ze gewoon op de grond aantreft. In de namiddag na de lunch (niet inbegrepen) kan je relaxen in je mooie verblijf.

Je kan (mits supplement, ter plaatse te betalen en te bespreken met je gids) nog een aantal activiteiten doen:

 • Je kan met een lokale ranger een moeraswandeling doen. Deze brengt je door bos, grasland, kleine gemeenschappen en prachtige natuur. Vaak kan men verschillende soorten primaten spotten. Je probeert ook een glimp op te vangen van de grote blauwe Turaco-vogel.
 • Je kan met hen een wandeling doen langs de kratermeren, er zijn verschillende mogelijkheden.
 • Je kan ook vanille (in seizoen), thee- of koffieplantages bezoeken, koken…

De laatste twee activiteiten komen ten goede aan de plaatselijke bevolking. Een aantal vrouwen hebben een mooi project ter ondersteuning van kinderen opgezet.

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet mee op chimpanseetrekking. Zij blijven onder de hoede van de gids/chauffeur.

Mits supplement kan je kiezen voor een heel speciaal bezoek aan de chimpansees, in plaats van de gewone zoektocht. Je kan dan de hele dag (van 's ochtends heel vroeg tot het vallen van de avond) bij een groep chimpansees doorbrengen en hun manier van leven observeren. Het is een onvergetelijke ervaring omdat je de chimpansees en de onderzoekers van Kibale de hele dag in hun dagelijkse activiteiten mag vergezellen. Voor dit bezoek zijn er vergunningen nodig, deze kunnen enkel verkregen worden door vroeg te boeken!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een lodge met schitterend uitzicht of mits supplement in een mooi verblijf met zwembad.

Paula dichtbij de chimpansees
Een chimpansee

Je kan vooraleer je naar Bwindi gaat ervoor kiezen om eerst nog naar het Queen Elisabeth Nationaal park te gaan. Dat zijn dan 2 extra dagen/ nachten. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 10: Van Kibale naar het Bwindiwoud

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het ondoordringbaar woud van Bwindi, waar de berggorilla's zich bevinden. Het is 5 à 6 uur rijden (afhankelijk van waar je de gorillapermits kan vinden), exclusief stops. Je luncht onderweg (niet inbegrepen). Het landschap dat je doorkruist zal zeker niet vervelen. Je ruilt de dorre savanne in voor prachtig dichtbegroeid woud in de koelere bergen. In de late namiddag kan je relaxen en je wat voorbereiden op je avontuur van morgen. Je kan ook wat wandelen in de omgeving.
Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een verblijf aan het woud of (mits supplement) een stijlvol luxeverblijf in Bwindi.

Dag 11: Op zoek naar de gorilla's in de mist

Vandaag is de grote dag! Je ontbijt eerst (inbegrepen). Bereid je voor op een ontmoeting met een vriendelijke reus van Bwindi: de zeldzame berggorilla. Voor velen is dit het absolute hoogtepunt van de reis. Het Bwindiwoud herbergt zowel de berggorilla's als de chimpansees en is het enige dergelijke woud in Afrika. Er zijn ook nog 5 andere variëteiten van primaten, meer dan 100 soorten zoogdieren, meer dan 200 soorten vlinders en meer dan 300 soorten vogels aanwezig. De gorilla's die je zal ontmoeten, behoren tot een van de familiegroepen die de aanwezigheid van de mens kunnen verdragen gedurende een korte periode elke dag. Je tocht wordt een opwindende reis langs beboste hellingen, struikgewassen en bamboe vooraleer je de habitat van de gorilla zal bereiken. Onderweg zal de gids je attent maken op tekenen van aanwezigheid van gorilla's, zoals het aantreffen van mest, nesten en gekauwde bamboescheuten. De tijd die nodig is om de gorilla's te vinden kan twee tot zeven uren (of langer) duren. Eens de gorilla's gelokaliseerd zijn, kan je groep maximum één uur bij hen blijven. Het wordt ongetwijfeld 1 van de hoogtepunten in je leven! Een lunchbox voor onderweg is noodzakelijk (niet inbegrepen). Daarna ga je naar een ander verblijf met schitterend uitzicht op een meer. Ideaal om na te genieten en uit te rusten.

Kinderen die de leeftijd niet hebben van 16 jaar: voor hen wordt een aangepast programma voorzien ter plaatse. De chauffeur/gids blijft bij de kinderen.

Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een verblijf aan het meer of (mits supplement) een stijlvol luxeverblijf in Bwindi (niet aan het meer gelegen).

Safari team in het bwindiwoud
Gorilla in bwindiwoud

Dag 12: Van Bwindi naar het Mburopark

Na je ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar het Mburomeer. Het is een paar uur rijden. Het Mburopark is het kleinste wildpark van Oeganda. Mburo is een ontspannen afsluiter van de Oeganda reis, mede door de heerlijk relaxte accommodatie. Je kan lunchen in je verblijf (niet inbegrepen). Je gaat vandaag al op safari. Mits supplement, ter plaatse te betalen, kan je de safari ook doen al wandelend, fietsend of te paard. Allen met een gewapende ranger.
Avondmaal (inbegrepen). Je overnacht in een comfortabele lodge of (mits supplement- in een zeer comfortabel verblijf aan Mburo Nationaal Park.

mburopark
mburopark

Dag 13: Terug naar Entebbe

Ontbijt (inbegrepen). In de vroege ochtend ga je nog verder op safari. Daarna vertrek je naar Entebbe voor je late avondvlucht. Het is ongeveer 4 à 5 uur rijden. Je passeert de evenaar en kan onderweg nog wat souvenirs kopen. Je kan lunchen onderweg of nog in je hotel (niet inbegrepen) alsook nog een avondmaal nuttigen onderweg (niet inbegrepen).

Je kan ook kiezen voor een extra relax dag/nacht in Entebbe of Kampala. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 4.935 p.p. met 2 personen (1 terreinwagen)
 • Vanaf € 4.065 p.p. met 4 personen (1 XL terreinwagen)
 • Vanaf € 3.735 p.p. met 6 personen(1 XL terreinwagen)
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag.

Opgelet! Dit (en ook de extra hieronder) zijn hoogseizoenprijzen.
Er zijn kortingen in april, mei, oktober en november. Vraag ernaar!
Er is een toeslag met Pasen, Kerstmis en Nieuwjaar (prijs op aanvraag).
Er is een korting als je in een 4X4 minivan reist in plaats van in een 4X4 terreinwagen. Vraag ernaar!

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met open safaridak en privéchauffeur.
 • Gorillapermit is inbegrepen (waarde USD 800) voor iedereen > 16 jaar.
 • Chimpanseepermit is inbegrepen (waarde USD 250) voor iedereen > 12 jaar.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma, alsook drinkwater onderweg.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten.
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan de standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost.

Extra: Naar Jinja en de Bronnen van de Nijl (2 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 550 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 395 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 340 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag.

Extra: Naar het afgelegen Nationaal Park van Kidepo (3 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 795 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 650 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 495 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag.

Extra: Naar Queen Elisabeth Nationaal Park (2 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 685 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 530 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 470 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag.

Extra: Een relax dag in Entebbe of Kampala (1 EXTRA DAG/NACHT)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 95 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 90 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 85 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na aankomst.
 • Visum verplicht.
 • Inenting gele koorts verplicht. Contacteer je huisarts voor in info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens het regenseizoen wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Deze reis kan gedaan worden vanaf elke leeftijd. Iedereen, die over een normale conditie beschikt, kan deelnemen aan alle excursies. De trekking naar de berggorilla's en de chimpansees kan, al naargelang waar deze primaten te vinden zijn, fysiek inspannend zijn.
 • Kinderen beneden 16 jaar mogen niet naar de gorilla's: er worden op die dag wel activiteiten voorzien voor hen (niet inbegrepen). Je chauffeur/gids blijft bij hen.
 • Voor de chimpansees moet je minstens 12 jaar oud zijn. Kleinere kinderen kunnen bij de chauffeur/gids blijven.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Extra's

Paula in de safari wagen

 

NAAR JINJA EN DE BRONNEN VAN DE NIJL (2 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Dag 2: Van Entebbe naar Jinja en de bronnen van de Nijl

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Jinja, een 3-tal uur rijden hiervandaan. Lunch is niet inbegrepen. In Jinja bezoek je één van de bronnen van de Nijl, het punt waar de 'Victoria-Nijl' uit het Victoriameer vloeit. De rest van de dag is vrij. Avondmaal (niet inbegrepen).

Overnachting in een gezellig hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabele bungalow met zicht op de Nijl.

Dag 3: Een dagje in Jinja

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag breng je een dag rond Jinja door en heb je keuze uit volgende activiteiten: deze zijn niet inbegrepen en dienen ter plaatse gereserveerd en betaald te worden.

 • Een actieve rafting op de Nijl. We reserveren dit best op voorhand.
 • Een kayaktocht op de rivier.
 • Tuben op de rivier.
 • Een Nijlcruise op de rivier.

Je kan natuurlijk ook een dagje lekker nietsdoen en relaxen aan het zwembad, en genieten van het zicht op de Nijl. Lunch is niet inbegrepen. Avondmaal is wel inbegrepen.

Overnachting in een gezellig hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabele bungalow met zicht op de Nijl.

bootje op het water
uitzicht vanop het water

NAAR HET AFGELEGEN NATIONAAL PARK VAN KIDEPO (3 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Dag 1: Van Entebbe naar Lira

Vandaag rijd je na het ontbijt (inbegrepen) van Entebbe naar Lira. Dat is een doorreisplek om morgen het afgelegen Kidepo te bereiken. Lunch is niet inbegrepen maar je hebt genoeg mogelijkheden om onderweg te stoppen. Je bezoekt onderweg ook nog de schitterende (1000 tot 3000 jaar oude) Nyero Rock Paintings.

Avondmaal niet (inbegrepen) en overnachting in een hotel in Lira
Er is een heerlijk Indisch restaurant hier in de buurt.

Dag 2: Van Lira naar Kidepo

Na het ontbijt (inbegrepen) rijd je naar Kidepo. Kidepo is een schitterend en erg afgelegen park, waar nog niet veel toeristen komen. Het park grenst aan Zuid-Soedan en Noords-West Kenya. De natuur is er wondermooi, mede door de bergketens op de achtergrond. Lunch is niet inbegrepen, je kan ter plekke lunchen of onderweg. Bij aankomst in Kidepo installeer je je en nadien ga je op safari. Dit is puur genieten!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Kidepo. Mits supplement kan je ook overnachten in een lodge met zwembad in Kidepo.

Dag 3: Een ganse dag in Kidepo

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je op safari. Je kan terugkeren voor de lunch of een lunchpakket meenemen (niet inbegrepen). Je deelt de dag zelf in met je gids, zodat je optimaal van je safari kan genieten!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Kidepo. Mits supplement kan je ook overnachten in een lodge met zwembad in Kidepo.

Dag 4: Van Kidepo naar Murchisson

Vandaag doe je na je ontbijt (inbegrepen) nog een vroege safari alvorens je naar Murchison rijdt.

safari met de jeep
antilopen

NAAR QUEEN ELISABETH NATIONAAL PARK (2 EXTRA DAGEN/NACHTEN)

Dag 10: Van Kibale naar Queen Elizabeth Nationaal Park

's Ochtends na het ontbijt (inbegrepen) gaat je reis verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park (ong. 3u rijden). Onderweg stop je bij een aantal plekken waar je wat leuke spullen kan kopen, zoals gevlochten manden. Het zijn allemaal lokale projecten zorgvuldig door ons uitgekozen en die rechtstreeks ten goede komen aan de mensen ter plaatse, en vaak aan vrouwen. Je luncht onderweg of in je volgende verblijf (niet inbegrepen).
Queen Elisabeth National Park is gelegen aan de voet van het majestueuze Rwenzori gebergte, grenzend aan het Edward- en het Georgemeer. In het park leeft een overvloed aan wild zoals gazelles, wrattenzwijnen en waterbokken. Zowel in het park als aan de ingang worden er regelmatig leeuwen gezien. Bereid je voor op nijlpaarden en olifanten en misschien zie je wel een luipaard luieren in de zon. Je safari kan starten vandaag en je hebt 24 uur permit in het park.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een verblijf met schitterend uitzicht of (mits supplement) in een kleinschalig verblijf of een luxueuze lodge.

 

Dag 11: Queen Elizabeth Nationaal Park

Vandaag sta je vroeg op voor een safari. Je kan eerst ontbijten of je ontbijt meenemen (inbegrepen). Er is kans op het spotten van leeuwen, olifanten, en veel ander wild. Na de lunch (niet inbegrepen) ga je op boottocht langs het Kazinga kanaal. Hier komen nijlpaarden en andere dieren zoals buffels, olifanten, vogels en krokodillen om te drinken of te baden. Het is een fijne tocht. Zorg dat de batterijen van je fototoestel of camera geladen zijn! Je kan nadien verder nog een safari doen tot je permits toelaten.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een verblijf met schitterend uitzicht of (mits supplement) in een kleinschalig verblijf of een luxueuze lodge.

Dag 12: Van Queen Elizabeth Nationaal park naar het Bwindiwoud

Je reis gaat vanaf hier dan verder naar Bwindi.


EEN RELAX DAG IN ENTEBBE OF KAMPALA (1 EXTRA DAG/NACHT)

Dag 12: Terug naar Entebbe

Ontbijt (inbegrepen). In de vroege ochtend ga je nog verder op safari. Daarna vertrek je naar Entebbe of Kampala. Het is ongeveer 4 à 5 uur rijden. Je passeert de evenaar en kan onderweg nog wat souvenirs kopen. Je kan lunchen onderweg (niet inbegrepen) en je kan ook nog even in Kampala of Entebbe wat dingen bezoeken. Bespreek dit met je gids. Je gids is tot deze avond beschikbaar en neemt dan afscheid. Morgen krijg je een transfer naar de luchthaven.

Avondmaal is niet inbegrepen. Overnachting in een hotel nabij de luchthaven. Mits supplement kan je ook overnachten in een stijlvol hotel nabij de luchthaven of in een lodge aan het Victoriameer in Kampala (45 min verder rijden).

Dag 13: Luchthaven transfer

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag heb je een ganse dag de tijd om te relaxen. Geniet van het zwembad, en laat je reis even bezinken. Middagmaal en avondmaal zijn niet inbegrepen. Een late check-out is wel inbegrepen.

Transfer naar de luchthaven.