Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Indonesië

RONDREIS INDONESIË

Timor, Rote en Bali: uitzonderlijke cultuur, betelnoten, ongerepte stranden en het goddelijke Bali.
18 dagen/15 nachten

Tijdens deze tour maak je kennis met West-Timor, een heel bijzonder gebied in het oosten van Indonesië waar weinig tot geen toeristen komen. Je komt er in contact met de eeuwenoude tradities en gebruiken van de verschillende dorpen die West-Timor rijk is, en wordt steeds omringd door unieke heuvel- en berglandschappen die helemaal anders zijn dan in de rest van Indonesië. Na een dagje Bali, waar je kan bekomen van je lange vlucht, trek je meteen naar Kupang, de hoofdstad van West-Timor. Je passeert langs de watervallen van Oenesu en op je tocht richting het binnenland bezoek je authentieke dorpen zoals None, en Boti waar je de kans krijgt om bij te leren over de lokale cultuur. Je zal gauw merken dat ieder gebied er eigen gebruiken en tradities op nahoudt, maar de bijzondere hartelijkheid van de mensen is typisch voor de ganse streek.

Na je tocht door West-Timor heb je enkele dagen de tijd om te bekomen op het paradijselijke azuurblauwe Rote. Dit eiland is vooral gekend onder surfers door de geweldige golven, maar ook liefhebbers van mooie stranden en indrukwekkende natuur komen hier zeker aan hun trekken. Ook hier komen maar weinig toeristen, dus ontspanning en rust verzekerd! Van hieruit trek je verder naar Bali, waar dan de groene rijstvelden op je wachten. Verder kan je genieten van de Balinese kunsten, de kleurrijke dansen of ceremonies, de lokale gastronomie en een verfijnde wellness-cultuur. Je eindigt in schoonheid op het strand.

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst in Bali

Aankomst in Denpasar. Transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij. Tip! Laat je masseren (goed om de jetlag snel te verwerken) of breng een paar uurtjes door op het strand. Overnachting in een hotel in Jimbaran.

Dag 3: Van Bali naar Timor!

Na het ontbijt krijg je een transfer naar de luchthaven van Denpasar. Hier neem je een binnenlandse vlucht van Denpasar naar Kupang (West-Timor). Nadat je je bagage hebt opgehaald wandel je naar buiten waar je wordt opgehaald door een auto met chauffeur. Van hieruit rij je door naar een waterval bij Oenesu. Onderweg zal je gids trots vertellen over de geschiedenis van Timor. Wie zin heeft kan bij aankomst aan de waterval een duikje nemen in het water(zwemkledij meenemen!) . Na het bezoek aan de waterval rij je verder naar je hotel in Kupang. Je bezoekt ook kort deze stad eerst. Vanaf nu zal je weinig of geen toeristen meer tegenkomen, tot je in Rote bent. Maar ook daar zijn de toeristen niet met grote getallen aanwezig.

Overnachting in je hotel in Kupang.

Je kan, alvorens verder te reizen richting None, een speciaal bezoek brengen aan het primitieve bergdorp Fatumnasi (1 extra dagen/nacht)! Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 4: Fijne muziek, weefsels kleuren met modder en de rituelen van None

In de ochtend word je door chauffeur en gids opgehaald bij je hotel. Onderweg zal je stoppen om betelnoten te kopen. Deze worden volgens de traditie afgegeven tijdens een bezoek aan een dorp. Het zal een dagelijkse traditie worden tijdens jullie reis naar Timor. Sommige dorpen worden nog beheerd door een lokale koning en zijn er allerlei taboes: zo mag je bv niet op de trap vallen. De gids zal je informeren.

Na een half uurtje rijden kom je aan bij een werkplaats waar de “Sasando” gemaakt en bespeeld wordt. Dit is een traditioneel harp-achtig muziekinstrument dat oorspronkelijk uit het eiland Rote afkomstig is. Je bent hier bij mensen die reeds de wereld rondreisden omdat ze zo goed zijn in het bespelen van dit instrument. Na dit bezoek rij je verder en krijg je onderweg de kans om de lokale zoutverkopers waar te nemen: langs een groot deel van de weg zal je talloze marktkramers met kleine(of grote) zakjes zout zien staan. Na anderhalf uur onderweg kom je aan in een traditioneel weefdorpje waar de weefwol nog op natuurlijke wijze gekleurd wordt. Voor de zwarte kleur gebruikt men hier wel een heel bijzonder ingrediënt: modder! In dit dorp krijg je ook een lunch geserveerd. Van hieruit trek je naar het dorpje None, waar heel wat zal bijleren over de geschiedenis en de tradities en rituelen van het dorp: vroeger waren hier koppensnellers aan het werk. Afhankelijk van de omstandigheden krijg je ook een dans te zien.

We zorgen ervoor dat je tijdens je ganse bezoek aan Timor 1 dans te zien krijgt. Ten slotte rijd je nog anderhalf uur naar Kefamenanu, waar je zal overnachten.

Overnachting in een hotel in Kefamenanu.

Dag 5: Naar Tamkessi en op bezoek bij een bijzondere vrouwengroep

Vandaag heb een goed gevulde dag voor de boeg! Vanuit je hotel rij je eerst naar een traditioneel dorpje waar je nog authentieke huizen kan zien. Hier wandel je even rond, en kan je misschien ook nog mensen zien weven in de omgeving. Van daaruit is het twee uur rijden naar Tamkessi, een klein dorp ten noorden van Kefamenanu. Onderweg zie je indrukwekkende landschappen, alsof je door een droge woestijn rijdt. De weg is niet in ideale staat, maar de bijzondere vergezichten die je ervoor in ruil krijgt maken het zeker de moeite. Eenmaal aangekomen in Tamkessi moet je even omhoog wandelen op een rotsachtige heuvel. De koning van dit dorp zal je verder veel verhalen kunnen vertellen over de gebruiken en geschiedenis van deze plek. Het dorp ligt op een berg dat de inwoners beschermde tegen vijanden.

Na je bezoek wandel je te voet naar een nabijgelegen dorp. Dit is een aangename wandeling van minder dan een uur, in dit dorp zelf kan je nog even rondkijken en erna word je daar ook opgepikt door de auto. Van hieruit is het een uurtje rijden naar een bijzondere vrouwengroep waar onder meer ook wordt geweven. De prachtige weefsels worden opgekocht door mensen ‘threads of life’ een organisatie die ervoor zorgt dat vrouwen een mooie plaats krijgen in de maatschappij door ze een goed inkomen te geven: namelijk een eerlijke prijs voor hun weefstukken en goede werkomstandigheden zonder kinderarbeid. Je krijgt hier de kans om met de interessante vrouwen een fijn gesprek te hebben, samen een lekkere lokale snack te maken en te lunchen. Hier wordt heerlijk gekookt. Afhankelijk van de omstandigheden krijg je ook een dans te zien. Dit is een hartverwarmende, heerlijke namiddag. Zelden kan je in contact komen met zo een hartelijke groep mensen, op échte en ongedwongen manier.

Je keert hierna terug naar je hotel in Kefa, waar je ook zal eten (inbegrepen).
Overnachting in een hotel in Kefamenanu.

Dag 6: Naar Boti: waar een week negen dagen telt

Vandaag vertrek je vanuit Kefamenanu naar het wel héél bijzondere dorp Boti. Boti ligt vrij geïsoleerd in een bergvallei, je rijdt er met de auto naartoe in ongeveer twee uur. De inwoners willen geen hulp van de overheid en voorzien zelf in al hun levensbehoeften. Ze maken geen gebruik van moderne middelen zoals elektriciteit. Eenmaal daar aangekomen krijg je een rondleiding en zal je gids je vertellen over de speciale tradities die een bezoek aan dit dorp zo indrukwekkend maken. Volgens de lokale wetten mogen de bewoners van Boti bijvoorbeeld enkel kleding dragen van lokaal gegroeide, gesponnen en geweven katoen. Boti is ook een van de laatste dorpjes in Timor waar men de Timorese traditie van het haar lang laten groeien na het huwelijk in stand houdt. Je leert ook bij over de negendaagse week van de bewoners, en misschien krijg je ook de kans om de koning van dit gebied te ontmoeten. Je zal ook hier weer een andere weeftechniek ontdekken. Afhankelijk van de omstandigheden krijg je ook een dans te zien. Je krijgt hier een eenvoudige lunch aangeboden en je kan ook een handje meehelpen met het koken : een aanrader want het is een manier om nog meer te weten over de gebruiken van deze fijne mensen. Laat zeker geen kans voorbij gaan om boeiende gesprekken aan te gaan, je gids helpt je met vertalen. Het zullen momenten zijn die je je nog lang zal herinneren.

Vanuit Boti reis je in anderhalf uur verder naar het plaatsje Soe, waar je ook zal overnachten. Dit is wederom een indrukwekkende dag die je niet gauw zal vergeten.

Overnachting in een hotel in Soe.

Dag 7: Naar het paradijselijke - ongerepte eiland Rote

Vandaag verlaat je het eiland Timor en trek je naar het naburige eiland Rote. Vanuit Soe is het ongeveer drie uur rijden naar Kupang, waar je de namiddagvlucht neemt naar Rote.

Het eiland Rote maakt net zoals West-Timor deel uit van de provincie Oost-Nusa Tengara, maar je zal merken dat je hier op een heel andere plek terecht komt. Door de geweldige golven en aangename stranden, is Rote een verborgen paradijs voor liefhebbers van strand, surfen, natuur en wellness. Het is een van de meest zuidelijke gelegen eilanden van Indonesië, en ligt op ongeveer 500 km van Australië. Dit maakt het ook een droger gebied dan de meeste eilanden in Indonesië.

Bij aankomst op het vliegveld op Rote word je door een auto van je hotel opgehaald en in een uur naar je hotel gereden. Geniet van de welverdiende rust die het eiland je zal geven, na deze intense cultuurervaring.

Overnachting in een kleinschalig verblijf nabij Boa. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig gastenhuis in Boa, in een hotel in Nemberala of in een elegant hotel nabij Nemberala.

Dag 8: Vrije dag in Rote

Op Rote kan je zelf je daginvulling kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan kanoën in de prachtige mangroves aan de zee, of een duik nemen in de verlaten lagune “Nirwana”. Wie graag surft of dit eens wil proberen, komt ook zeker aan zijn trekken op Rote. Je kan dit makkelijk regelen via je hotel. Voor wie vooral graag ontspant is er steeds ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de yogalessen in je hotel of om wat te relaxen aan het strand.

Overnachting in een kleinschalig verblijf nabij Boa. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig gastenhuis in Boa, in een hotel in Nemberala of in een elegant hotel nabij Nemberala.

Dag 9: Vrije dag in Rote

Vandaag heb je nog een vrije dag in Rote. Nu kan je helemaal tot rust komen, of verder op ontdekking gaan.

Overnachting in een kleinschalig verblijf nabij Boa. Mits supplement kan je ook overnachten in een kleinschalig gastenhuis in Boa, in een hotel in Nemberala of in een elegant hotel nabij Nemberala.

Dag 10: Naar Sidemen (Bali)

Je wordt in de ochtend door de auto van je hotel naar de luchthaven van Rote gebracht. Hier neem je een vroege vlucht naar Kupang, waar iemand je opwacht om je naar een transferhotel te brengen (minder dan 10 minuten rijden). Hier kan je even ontspannen tot je volgende vlucht: buiten een eenvoudige kamer is er ook een zwembad, een restaurant en een aangenaam dakterras waar je kan wachten. Van hieruit wordt je ook weer naar de luchthaven van Kupang gebracht.

Hier neem je het vliegtuig naar Denpasar. Van daaruit ga je naar Sidemen

Overnachting in een hotel in Sidemen. Mits een suplement kan je ook overnachten in een charmant hotel in volle natuur of een luxehotel.

Dag 11: Sidemen - vrije dag

Je hebt vandaag een vrije dag, maar als je graag nog iets doet dan heb je keuze tussen 4 activiteiten (mits supplement) :

 1. Een dag bij een Balinese familie: je gaat mee inkopen doen op de markt, en leert daarna de beste kip van Bali maken bij de familie thuis. Voor wie niet graag meekookt, geen nood: in de familie valt altijd wel iets te beleven! Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren.
 2. Wandeltocht: je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen, en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 3. Fietstocht: je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 4. Spirituele tour : je bezoekt een Balinees woonerf. De vrouw des huizes zal je een zelfgemaakt offer meegeven en een sarong om aan te doen. Je gaat daarna naar een plek waar heilig water is en waar je (indien gewenst) een Balinese 'blessing' krijgt. Daarna ga je verder naar een mooie verborgen tempel, waar je ook gaat offeren. Dat offer eet je nadien op (het is je lunch). Je bezoekt na de lunch ook nog een Shaman die je toekomst zal voorspellen.

 Je kan vandaag ook gewoonweg zelf een wandeling maken, zwemmen, een massage boeken...  of rustig genieten van het prachtige groene panorama rondom je heen, een van de mooiste van heel Bali!

Overnachting in een hotel in Sidemen. Mits een suplement kan je ook overnachten in een charmant hotel in volle natuur of een luxehotel.

Dag 12: Naar Ubud

Je rijdt naar de heiligste bronnen van Bali: Tirta Empul. Indien gewenst kan je hier baden, de gids legt je het ritueel uit. Daarna rij je naar de indrukwekkende Gunung Kawi rotsmonumenten. Je stopt bij een klein traditioneel dorp. In de huizenbouw is veel bamboe gebruikt. Je drinkt thee bij de mensen thuis. Aansluitend aan het bezoek aan dit dorpje maak je een wandeling (van 1 uur) in een mooi en koel bamboebos. Daarna bezoek je de dichtbijgelegen en verfijnde Kehentempel. Overnachting in een comfortabel hotel in Ubud. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 13: Het actieve Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende sportieve activiteiten:

 1. Rustige fietstocht langs de rijstvelden van Jatiluwih (incl lunch)(inbegrepen).

  Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 2. Stevige fietstocht langs de rijstvelden van Jatiluwih.(incl lunch)
 3. Raften (incl lunch)
 4. Beklim de Baturvulkaan bij zonsopgang

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 14: De vele gezichten van Bali

Vandaag kan je kiezen uit verschillende typisch Balinese activiteiten:

 1. Kruidenwandeling (inbegrepen en steeds in klein groepje): je gaat samen met een gespecialiseerde gids op pad en leert veel bij over Balinese planten en kruiden, aansluitend krijg je een Balinese massage met kruiden. Indien gewenst kan je nadien (mits supplement) ook nog deelnemen aan een Jamu workshop: je leert biologische medicijnen maken tegen kwaaltjes.

  Mits supplement kan je ook een andere activiteit kiezen:

 2. Ontdek het spirituele Bali en doe zoals Elizabeth Gilbert (schrijfster van 'Eat Pray Love'): nadat je bij hem een ontspannende Yogales hebt gekregen, bezoek je een traditionele Balinese healer: heel bijzonder!
 3. Een dag bij een schilder in Ubud: maak kennis met de beste schilders en probeer zelf ook een eigen werk te maken (incl lunch).

Overnachting in een comfortabel hotel. Mits supplement hebben we 3 alternatieven: een traditioneel familiehotel, een modern hotel nabij het centrum of een schitterend luxehotel.

Dag 15-16: Naar de kust

In de loop van de voormiddag: transfer naar Zuid-Bali. Daar ben je 2 dagen/2 nachten vrij.

Onderweg bezoek je nog enkele lokale artiesten zoals een fluitspeler, iemand die de Plawah (houten steunen voor de gamelan-gongs) maakt en ze mooi versiert met houtsnijwerk, en iemand die Wayang Kulit poppen maakt. Je drinkt een koffie of thee bij deze mensen. Daarna word je naar je hotel gebracht.

Je kan verschillende excursies boeken ter plaatse.

Overnachting: je logeert de komende 2 nachten in een hotel in Sanur.

Indien je voor de laatste 2 nachten in een ander hotel wenst te overnachten, kan je hieronder een keuze maken (mits supplement).

Dag 17: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 18: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]:

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

    Vanaf € 2.860 p.p. met 2 personen
    Vanaf € 2.500 p.p. met 4 personen
    Vanaf € 2.200 p.p. met 6 personen
    Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • 2 binnenlandse vluchten. (goedkoopste prijs, deze prijs kan stijgen!)
 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Yogyakarta (Java) en terug uit Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan).
 • Entreegelden en eventuele camerafees voor Nationale Parken (Ijen, Bromo), omdat deze sterk aan schommelingen onderhevig zijn (geen grote bedragen).

 

Speciaal bezoek Fatumnasi (1 extra nacht)

Prijzen per persoon:

Vanaf € 195 p.p. met 2 personen
Vanaf € 155 p.p. met 4 personen
Vanaf € 115  p.p. met 6 personen
    Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij terugkeer.
 • Geen inentingen verplicht. Anti-malaria medicatie aanbevolen voor Borneo. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in juli- augustus (en soms in september). Dit werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen van binnenlandse vluchten zijn berekend op de goedkoopste boekingsklasse. De prijs kan dus stijgen bij effectieve boeking.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhoog gaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Bij zeer extreme weersomstandigheden (hevige regenval) kan het bijvoorbeeld zijn dat de trip naar Sukamade wordt afgelast of dat je per truck door de jungle rijdt. Dit valt zeer zelden voor. In elk geval zullen steeds waardige alternatieven aangeboden worden. De kosten zijn voor rekening van de klant.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

Extensie Fatumnasi

Dag 4: naar het primitieve bergdorp Fatumnasi

In de ochtend word je in Kupang door chauffeur en gids opgehaald bij je hotel. Onderweg zal je stoppen om betelnoten te kopen. Deze worden volgens de traditie afgegeven tijdens een bezoek aan een dorp. Het zal een dagelijkse traditie worden tijdens jullie reis naar Timor. Sommige dorpen worden nog beheerd door een lokale koning en zijn er allerlei taboes: zo mag je bv niet op de trap vallen. De gids zal je informeren.

Na een half uurtje rijden kom je aan bij een werkplaats waar de “Sasando” gemaakt en bespeeld wordt. Dit is een traditioneel harp-achtig muziekinstrument dat oorspronkelijk uit het eiland Rote afkomstig is. Na dit bezoek rij je verder en krijg je onderweg de kans om de lokale zoutverkopers waar te nemen: langs een groot deel van de weg zal je talloze marktkramers met kleine(of grote) zakjes zout zien staan. Na anderhalf uur onderweg kom je aan in een traditioneel weefdorpje waar de weefgetouwen nog op natuurlijke wijze gekleurd worden. Voor de zwarte kleur gebruikt men hier wel een heel bijzonder ingrediënt: modder! Van hieruit rij je twee uur verder naar Fatumnasi: een bergdorp waar je ook zal overnachten in een traditioneel huis. Vanuit Fatumnasi heb je zicht op de hoogste berg van West-Timor: Lopo Mutis (2417 m). Neem zeker een trui mee, want hier zal het fris worden! 

Avondmaaltijd is inbegrepen in je homestay. Overnachting in een homestay in Fatumnasi.

Let op: hier heb je geen comfort, maar de beleving primeert. Je slaapt in een eenvoudige hut, met aarden vloer. Buiten is een toilet en eenvoudige douche met koud water.

We kunnen ervoor zorgen dat je een lakenzak krijgt of je kan deze zelf meenemen.

Dag 5: naar het Bonsaibos en via de Oehala-waterval naar None

Vanuit je homestay wandel je naar een bijzonder bos dat het “bonsaibos” genoemd wordt. Het bos zelf bereik je na een kwartiertje stappen, en begint met een grote verzameling hoge eucalyptusbomen. Uiteindelijk kom je bij een groep prachtige bomen terecht die lijken op grote bonsai-bomen: een sprookjesachtig zicht! Na de wandeling rij je naar de indrukwekkende watervallen van Oehala (ongeveer een half uurtje rijden). Hier kan je even rondlopen, Van hieruit trek je naar het dorpje None, waar heel wat zal bijleren over de geschiedenis en de tradities en rituelen van het dorp: vroeger waren hier koppensnellers aan het werk. Afhankelijk van de omstandigheden krijg je ook een dans te zien.

We zorgen ervoor dat je tijdens je ganse bezoek aan Timor 1 dans te zien krijgt.

Ten slotte rijd je nog anderhalf uur naar Kefamenanu, waar je zal overnachten.

Overnachting in een hotel in Kefamenanu.

Dag 5 wordt dan dag 4 van normale reis.