Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Bali

RONDREIS BALI

Het Bali van weleer, een heel bijzondere reis
19 dagen/16 nachten

Tijdens deze reis zie je en beleef je het Bali van weleer. Je gaat terug naar de natuur, en komt op plekken waar het nog voelt hoe Bali 20 jaar geleden was. De nadruk ligt op slow travel, op wandelen, kort bij de natuur zijn en het dagelijkse leven van de Balinezen. Bali is ook een spiritueel eiland en wie gaan dit ook niet uit de weg. We logeren van zeer eenvoudig tot vrij luxueus, ook dat is Bali.  Het is een bijzondere reis. Het is een reis die weergeeft hoe ik persoonlijk zelf graag na al die jaren naar Bali terugkeer. Ik wil jullie hier graag mee van laten genieten.

 

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst in Bali

Aankomst in Denpasar, transfer naar je verblijf in de natuur niet ver van het Batukarugebergte. Je krijgt een welkomstmassage. Rest van de dag is vrij. Geniet van de mooie, rustige omgeving.

Overnachting in een mooi verblijf in de natuur. Mits supplement kan je ook overnachten in een prachtig verblijf in de rijstvelden of een uniek ecologisch verblijf in de natuur.

Dag 3: Wandeling in een ongerept stukje Bali

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je een wandeling doen met een lokale gids. Je komt langs een waterval, ziet prachtige vergezichten, rijstvelden… Dit is het ongerepte Bali! Je wandelt ongeveer 3.5 uur. Je keert terug tegen de middag (lunch is niet inbegrepen). De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een mooi verblijf in de natuur. Mits supplement kan je ook overnachten in een prachtig verblijf in de rijstvelden of een uniek ecologisch verblijf in de natuur.

Dag 4: Fietstocht en door naar Munduk

Deze ochtend na het ontbijt word je opgepikt met de wagen en naar het startpunt gereden van de fietstocht. Je fietst een paar uur doorheen de mooiste rijstvelden van Bali. Het is niet alleen vlak rijden of naar je beneden, je moet ook af toe stijgen. Het is een pittige fietstocht. Als je wil kan je deze ook overslaan (er is dan een korting). Een lunch is inclusief.

Daarna rij je verder naar Munduk. Onderweg stop je aan het mooie fotogenieke Bratanmeer en de prachtige Ulun Danau tempel die in het water ligt. Geniet van je zalige verblijf en boek eventueel al een massage voor morgen, ze zijn heerlijk!

Overnachting in een kleinschalig rustgevend verblijf.

Dag 5: Wandelen in Munduk

Vandaag ga je opnieuw wandelen, maar deze keer ga je meer tussen de gewassen wandelen en passeer je ook lokale dorpjes. Je komt langs koffie en kruidnagelplantages. Je ziet hoe koffie geroosterd wordt en hoe kruidnagelolie wordt verkregen. Een lunch is inclusief. Je kan je ook verfrissen bij een waterval. Geniet verder van het zwembad, de rust, een boek, of een massage bij je verblijf.

Overnachting in een kleinschalig rustgevend verblijf.

Dag 6: Naar het nationaal park Bali Barat

Vandaag ga je naar Bali Barat. Onderweg stop je bij boeddhistische klooster ‘Vihara' van Banjar dat je ook bezoekt.

De rest van de dag is vrij. Boek eventueel je snorkeltrip voor morgen, je kan hier ook duiken, paardrijden, een trekking doen, vogels observeren, of gewoon genieten van de mooie blauwe zee en de natuur om je heen. Ga zeker ook eens naar de uitkijktoren, je kijkt er uit op het nationaal park. En ook de spa is hemels!

Overnachting in een luxehotel in Menjangan.

Mits supplement kan je ook een villaatje aan zee verkrijgen.

Mits supplement kan je ook overnachten in een top luxe hotel aan de mangroves.

Dag 7: vrije dag

Vandaag heb je een dagje vrij. Het hotel biedt een resem aan activiteiten aan. En je zit vlakbij het mooiste snorkelgebied van heel Bali!

Overnachting in een luxehotel in Menjangan.

Mits supplement kan je ook een villaatje aan zee verkrijgen.

Mits supplement kan je ook overnachten in een top luxe hotel aan de mangroves.

Dag 8: Via prachtige watervallen naar de bergen in Noordoost Bali

Vandaag rij je naar Abasan, naar de andere kant van Bali. Je komt na 2 u rijden langs een aantal verborgen watervallen, gelegen in het achterland van Singaraja. Hier zie je 4 mooie watervallen die nog niet zo vaak door toeristen worden bezocht. Bij dit bezoek zal je begeleid worden door een gids. In totaal duurt deze wandeling ongeveer 1,5 uur (zonder het eventuele zwemmen). Neem zwemkledij mee en eventueel sandalen om door het water te waden.

Indien gewenst kan je ook nog naar de 7 Sekumpul watervallen, een klein half uurtje verderop rijden. Als je deze bezoekt heb je nog eens 3 uur nodig (gids en entree ter plaatse te betalen), deze watervallen zijn ietsje moeilijker te bereiken (steil omhoog en omlaag).

Daarna ga je verder naar je volgende verblijf. Je kan onderweg ook lunchen of een picknick meenemen vanuit je hotel (dag voordien bestellen) (niet inbegrepen). Een uitgebreide spa-behandeling is inbegrepen alsook een avondmaal met bio groenten uit eigen tuin.

Overnachting in een verborgen plek in de bergen.

Dag 9: spirituele tour

Vandaag ga je de spirituele tour op. Je komt meer ter weten over de Balinese tradities: waarom en hoe ze offers maken, goden aanbidden, een hoe een traditionele blessing gebeurt. Een lokale offerlunch is inbegrepen.

Overnachting in een verborgen plek in de bergen.

Dag 10: Ubud via Batur

Vandaag rijd je naar Ubud via het prachtige vulkaangebied van Noordoost Bali: de Baturvulkaan met zijn imposante caldera en kratermeer, en in de verte de heilige Agungvulkaan die overal bovenuit troont. Daarna rij je verder naar de heiligste bronnen van Bali: Tirta Empul. Indien gewenst kan je hier baden, de gids legt je het ritueel uit. Daarna bezoek je de indrukwekkende Gunung Kawi rotsmonumenten.

Je kan (mits supplement) eerst nog klim doen naar de kraterrand van de Baturvulkaan (je moet dan heel vroeg je bed uit), rond 3u. Je rijdt eerst naar Batur, klimt vanaf de Baturtempel in 20 minuten vrij steil de kraterrand op. Genietend van een kopje warme thee zie je de zon opkomen. Er ontvouwt zich langzaam een prachtig landschap zowel links als rechts van je: aan je rechterkant het Baturmeer, de Baturvulkaan en zelfs de Agungvulkaan en aan je linkerkant wuivende palmbomenplantages en de zee! Aansluitend wandel je over de grillige kraterrand, dan daal je weer vrij stevig af naar de rand van het Baturmeer. Om 10 uur keer je terug naar Ubud, je komt dan rond de middag aan.

De rest van de namiddag is vrij.

Overnachting in een traditioneel familiehotel of mits supplement in een schitterend luxehotel.

Dag 11: Traditioneel Ubud

In de ochtend komt je lichaam en geest tot ontspanning tijdens een yogales. Aansluitend zal je een traditionele Balinese healing ondergaan.

Tijdens de traditionele healing zoekt de healer naar negatieve invloeden die je fysieke en mentale gezondheid beïnvloeden. Deze invloeden kunnen voortkomen uit de wereld rond je heen die je bewust bent, Niskala, en uit wereld van de geesten, de niet-zichtbare wereld, Sekala. Voor een Balinees dienen beiden evenveel aandacht te krijgen. De healing kan op verschillende wijzen gebeuren: bijvoorbeeld door het uitspreken van mantra’s, gebruik van geurende oliën, een harde massage op bepaalde drukpunten, patronen tekenen op je lichaam, kruidenproppen op je lichaam smeren etc. Dit kan soms pijnlijk zijn en ook emotioneel, maar nadien voel je je gegarandeerd veel beter.

Mensen die deze dag niet willen doen kunnen ook andere activiteiten doen. Contacteer ons voor meer info.

Overnachting in een traditioneel familiehotel of mits supplement in een schitterend luxehotel.

Dag 12: Ubud - vrije dag

Vandaag heb je een dagje vrij. We geven je voldoende tips in je draaiboek.

Overnachting in een traditioneel familiehotel of mits supplement in een schitterend luxehotel.

Dag 13: Fietsen en naar het authentieke Oost-Bali

Na het ontbijt word je opgehaald en ga je een mooie fietstocht doen. Je fietst een paar uur in een schitterend rijstveldgebied. Deze tocht is niet privé maar kan in een klein groepje zijn. Indien je dit privé wenst te doen, dan kan dat (mits supplement). Een lunch is inbegrepen.
Daarna ga je naar je volgende verblijf in Sidemen.

Overnachting in een charmant hotel in volle natuur.

Dag 14: Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Dat is puur genieten van de overweldigende  natuur om je heen, je kan eventueel een wandeling maken, of een massage boeken, zwemmen, luieren...
Overnachting in een charmant hotel in volle natuur.

Dag 15: koken met een Balinese familie en relaxen bij je laatste verblijf

Na het ontbijt ga je naar een Balinese familie. Je krijgt hier een  kookcursus  en veel uitleg over de kruiden en specerijen. Daarna eet je je zeer uitgebreide klaargemaakte lunch op. Indien gewenst kan je ook iets anders doen vandaag, zoals raften bvb. Vraag ernaar. 

Daarna rij je verder naar je laatste verblijf. De rest van de (late) namiddag is vrij. Het is een prachtig verblijf, de mensen zijn bijzonder hartelijk, het eten  is er overheerlijk.

Overnachting in een rustgevend hotel met zeezicht.

Dag 16: Relaxen

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je vandaag een dagje zalig niets doen, wat lezen, bijkomen aan het zwembad, een massage boeken... Je kan ook naar het strand (10-tal minuten rijden) en snorkelen. 

Overnachting in een rustgevend hotel met zeezicht.

Dag 17: Nog even genieten

Vandaag heb je nog een laatste dag om alle indrukken van de voorbije dagen te laten bezinken.

Overnachting in een rustgevend hotel met zeezicht.

Dag 18: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 19: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

 

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.285 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.125 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.995 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels inclusief ontbijt.
 • Enkele maaltijden aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als 'inbegrepen' in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's incl. drank.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan).
 • Entreegeld voor de Ijenvulkaan (indien van toepassing), omdat dit nogal kan schommelen (geen grote bedragen).

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in juli-augustus. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhoog gaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode  en zeker op het Suikerfeest  kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be