Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Bali

RONDREIS BALI

Unieke yoga- en wellnessreis in Bali
16 dagen/13 nachten

Deze reis is voor iedereen die op zoek is naar (innerlijke) rust, diepe ontspanning, herbronning, geestelijke en lichamelijke gezondheid... kortom: alles wat je met yoga en wellness kan bereiken. Bali is het ideale kader hiervoor, want wellness zit hier diep ingebakken in de cultuur. Tijdens deze reis beleef je een yoga- en wellnessretraite van 6 dagen, gegeven door top-begeleiders, in een prachtig kader, met lekkere maaltijden en interessante uitstappen.

Je landt in Bali enkele dagen voor de retraite begint. Je geniet eerst in het noordoosten van het eiland van de rust op een prachtige locatie aan zee. Je verkent ook het nog erg authentieke Oost-Bali, vooraleer je naar Ubud vertrekt waar de retraite plaats vindt. Tijdens de retraite zijn alle (lekkere en gezonde) maaltijden inbegrepen. De retraite zelf omvat yoga- en meditatiesessies en Ayurvedische massages ter plaatse, maar ook een Balinees zuiveringsritueel aan de heilige bronnen van Tirta Empul en een yogasessie bij de Baturvulkaan.

 

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Denpasar.

Dag 2: Aankomst in Bali

Aankomst in Denpasar, transfer naar je verblijf in Noordoost-Bali. Je krijgt een welkomstmassage en een drankje. Rest van de dag is vrij. Geniet van de mooie, rustige omgeving, het zwembad, het uitzicht. Je geniet van een lekker en gezond avondmaal (inbegrepen).

Overnachting in een rustgevend hotel in Oost-Bali.

Dag 3: Vrije dag

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je vandaag een dagje zalig niets doen, wat lezen, bijkomen aan het zwembad... Je kan te voet een wandeling maken naar het strand dat 400m verder bergafwaarts ligt. Het hotel biedt (tegen democratische prijzen) ook een aantal excursies aan: wandeling door de rijstvelden, het waterpaleis Tirtagangga, een chocoladefabriekje bezoeken of snorkelen…

Dag 4 : 'Go Local' in Oost-Bali

’s Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen) word je opgehaald in je hotel. Je hebt keuze tussen 4 activiteiten (lunch steeds inbegrepen):

 1. Een dag bij een Balinese familie (inbegrepen): je gaat mee inkopen doen op de markt en leert daarna de beste kip van Bali maken bij de familie thuis. Voor wie niet graag meekookt, geen nood: in de familie valt altijd wel iets te beleven! Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren.
 2. Wandeltocht (3 uur) (mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen, en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 3. Fietstocht (3 uur) (mits supplement): je stopt onderweg om kokosmelk en thee te drinken. Daarna ga je naar Kerta Gosa, het oude gerechtshof in Klungkung, bekend om zijn prachtige muurschilderingen, en bezoek je nog een authentieke offermarkt, waar de lokale mensen allerlei zaken kopen om te offeren. Daarna ga je naar je lunchplek, bij een familie thuis. Hier krijg je overheerlijk en zeer typisch Balinees eten, met o.a. de beste Ayam Betutu van heel Bali (gekruide kip, door ons geproefd en goedgekeurd!).
 4. Spirituele tour (mits supplement): je bezoekt een Balinees woonerf. De vrouw des huizes zal je een zelfgemaakt offer meegeven en een sarong om aan te doen. Je gaat daarna naar een plek waar heilig water is en waar je (indien gewenst) een Balinese 'blessing' krijgt. Daarna ga je verder naar een mooie verborgen tempel, waar je ook gaat offeren. Dat offer eet je nadien op (het is je lunch). Je bezoekt na de lunch ook nog een Shaman die je toekomst zal voorspellen. Daarna rij je terug naar je verblijf.

Overnachting in een rustgevend hotel in Oost-Bali.

Dag 5: naar Ubud / yoga- en wellnessprogramma (1)

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je de mooie watertuin Tirta Gangga, waarvan de Balinezen geloven dat die water van de Gangesrivier bevat. Daarna bezoek je het waterpaleis Taman Ujung, een heel rustige, relaxerende plaats. Je kan er in de buurt een prachtige wandeling maken door de rijstvelden. Je luncht onderweg (inbegrepen) en rijdt dan naar Ubud, waar je yoga- en wellnessprogramma start. Je wordt verwelkomd in je yogahotel en krijgt een rondleiding op het domein. Daarna neem je deel aan een herstellende yogasessie. Om 19u is het tijd voor het avondmaal (inbegrepen). Om 20u krijg je een (informele) uitleg over Bali. Overnachting in een yogahotel in Ubud.

Dag 6: Yoga- en wellnessprogramma (2)

Om 7u begint je yoga- en meditatieprogramma van vandaag (2u in totaal). Daarna ontbijt je (inbegrepen) en heb je de rest van de voormiddag om je aan te passen aan de omgeving. In de namiddag heb je de keuze tussen 2 wellnessarrangementen:

1. Een aromatische kruidenbehandeling van het gezicht (1u)

Dit is een eeuwenoude behandeling die de huid hydrateert en verzacht, en zo de vernieuwing van huidcellen stimuleert. Je krijgt eerst een verfrissende reiniging en een peeling en exfoliatie met een natuurlijke kruidenscrub. Vervolgens krijg je een massage van het gezicht, de nek en de schouders met een stoombehandeling, en vervolgens een manuele extractie. Dan krijg je een gezichtsmasker en heb je 15 minuten om diep te relaxen terwijl het masker inwerkt. De behandeling eindigt met een ijskoud handdoekje en een hydraterende crème.

2. Relaxmassage (1u en 15 min.)

Deze relaxmassage vertrekt van Ayurvedische principes: het gebruik van warme olie en het in balans brengen van de chakra’s, de energiepunten van je lichaam.

Daarna geniet je van je lunch (inbegrepen), alleen en in stilte aan je eigen tafel.

Om 17u30 is een avondmeditatie en herstellende yogasessie voorzien.

Om 18u is het avondmaal (inbegrepen) voorzien.

Dan rij je naar Tirta Empul, de heiligste bronnen van Bali, voor een traditioneel zuiveringsritueel. Deze mystieke plaats wordt bezocht door alle Balinezen. Een lokale mangku (priester) zegt gebeden op. Dit is een mooie start voor je holistische retraite. Overnachting in een yogahotel in Ubud.

Dag 7: Yoga- en wellnessprogramma (3)

Vandaag zal je een dag in stilte doorbrengen. De dag staat in het teken van contemplatie en concentratie op je eigen innerlijk. Stilte helpt om tot een hoger bewustzijnsniveau te klimmen en jezelf beter te leren kennen. De resultaten zijn meestal heel verhelderend en kunnen verbluffend zijn. Na het ontbijt (inbegrepen) begint om 7u een yoga- en meditatieprogramma van 2 uur. Je krijgt ook een Ayurvedische Chakra Dhara Massage van 2u30. Er is veel kans dat dit voor jou de beste massage ooit wordt! Een belangrijk onderdeel van deze massage bestaat erin dat warme kruidenolie een lange tijd druppelt op je chakra’s. Je therapeut geeft je daarna een massage waarbij hij verschillende technieken gebruikt die gifstoffen en andere onreinheden uit je lichaam verdrijven. Daarna geniet je van je lunch (inbegrepen), alleen en in stilte aan je eigen tafel. In de namiddag heb je ruimte voor contemplatie.

Om 17u30 begint een avondmeditatie en herstellende yogasessie.

Vanavond krijg je een avondmaal (inbegrepen) bij kaarslicht op je eigen terras.

Overnachting in een yogahotel in Ubud.

Dag 8: Yoga- en wellnessprogramma (4)

Je staat vandaag vroeg op. De stilte blijft. Rond 5 u vertrek je naar de Baturvulkaan, één van Bali’s meest spectaculaire vulkanen (45 min. rijtijd). Om 6u is een meditatie- en yogasessie voorzien aan de vulkaan, terwijl de zon opkomt boven de berg. Daarna is er ontbijt (inbegrepen) ter plaatse en komt een eind aan de stilte. Daarna rij je terug naar Ubud. Optioneel kan je een fietsavontuur meemaken waarbij je 22 km bergafwaarts en 700 m bergopwaarts rijdt en je een ander Bali leert kennen.

Na de lunch (inbegrepen) staan om 17u30 meditatie en herstellende yoga op het programma.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een yogahotel in Ubud.

Dag 9: Yoga- en wellnessprogramma (5)

Om 7u staan meditatie en herstellende yoga op het programma.

Na het ontbijt (inbegrepen) maak je een wandeling door de rijstvelden. Onderweg geniet je van een organische lunch tussen de rijstvelden (inbegrepen).

De namiddag is vrij.

Om 17u30 is een ‘verrassingsyoga’ voorzien.

Voor het laatste avondmaal is een cocktail bij zonsondergang voorzien.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een yogahotel in Ubud.

Dag 10: Yoga- en wellnessprogramma (6) en door naar Munduk

De laatste dag van je yoga- en wellnessprogramma begint met meditatie en een yogasessie.

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je initiatie in het maken van offers. Het offeren aan de Goden is een dagelijks ritueel voor elke Balinees. Je leert vandaag hoeveel energie er wordt gestoken in het eenvoudigste offertje en je zal beter de betekenis van het ritueel begrijpen. Na de lunch (inbegrepen) neem je afscheid van je yogagroep en rij je richting Munduk. Je bezoekt het Bratanmeer met zijn prachtige Ulun Danau hindoetempel, gelegen in het water, en de nabijgelegen markt, alvorens in de late namiddag aan te komen nabij Munduk. Avondmaaltijd is inbegrepen. Overnachting in een kleinschalig rustgevend verblijf in Munduk

Dag 11: Genieten in de natuur

Vandaag maak je na het ontbijt (inbegrepen) een wandeling in een nabijgelegen dorp van 2 à 3 uur. Geniet van de mooie omgeving.. Je krijgt ook een massage (inbegrepen). De rest van de dag is vrij. Overnachting in een kleinschalig rustgevend verblijf in Munduk.

Dag 12: naar het strand !

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je het verblijf en ga je naar het strand. Je bezoekt eerst nog het boeddhistische klooster ‘Vihara' van Banjar en de tempels Pura Beji en Pura Batu Pojok en je maakt nog wat andere leuke stops in Bali. Daarna neem je intrek in je hotel naar keuze. De rest van de dag is vrij. We geven tips mee in je draaiboek voor activiteiten.

Overnachting in een verborgen oase in Noord-Bali of - mits supplement - in een stijlvol luxehotel nabij Lovina of in een stijlvol luxehotel aan zee in Sanur.

Dag 13: vrije dag

Ontbijt (inbegrepen)

Vrije dag. We geven tips mee in je draaiboek voor activiteiten. Overnachting in een verborgen oase in Noord-Bali of - mits supplement - in een stijlvol luxehotel nabij Lovina of in een stijlvol luxehotel aan zee in Sanur.

Dag 14: vrije dag

Ontbijt (inbegrepen).

Vrije dag. We geven tips mee in je draaiboek voor activiteiten.

Overnachting in een verborgen oase in Noord-Bali of - mits supplement - in een stijlvol luxehotel nabij Lovina of in een stijlvol luxehotel aan zee in Sanur.

Dag 15: Vertrek uit Bali

Transfer naar de luchthaven voor de intercontinentale vlucht.

Dag 16: Aankomst thuis

Aankomst/einde van de reis.

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

prijzen op aanvraag

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf €  p.p. met 2 personen
 • Vanaf €  p.p. met 4 personen
 • Vanaf €  p.p. met 6 personen

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de schoolvakanties en feestdagen.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in zeer comfortabele hotels inclusief ontbijt en eventueel andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als 'inbegrepen' in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Denpasar (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Eventuele visumkost (zie 'Indonesië praktisch' bovenaan).

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na aankomst. 
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerkingen:

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in juli- augustus. Deze werd niet verrekend in onze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.
 • Ramadan: tijdens de ramadanperiode en zeker op het Suikerfeest kan het voorkomen dat sommige zaken gesloten zijn waardoor het programma lichtjes kan wijzigen. Wij houden je hiervan op de hoogte als je net in deze periode een reis boekt. Tijden deze periode kan het zijn dat sommige hotels een toeslag vragen! Deze is nog niet verrekend in de prijs! Sommige zaken kunnen ook gesloten zijn. Op Bali is het effect van de Ramadan wel veel beperkter dan op Java.