Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania, Kilimanjaro (en Zanzibar)

RONDREIS TANZANIA, KILIMANJARO (EN ZANZIBAR)

Safari in Noord-Tanzania en beklimming van de Kilimanjaro - Lemosho route
15 dagen/14 nachten

Deze reis combineert de beklimming van de Kilimanjaro met de nationale parken van Arusha en Tarangire, de mooie omgeving van het Manyarameer en de wereldberoemde Ngorongorokrater, dé safariplek bij uitstek. Naast dit alles is ook tijd voorzien voor te genieten,  te relaxen en warme contacten met de lokale bevolking. Jambo! De Lemoshoroute is een minder drukke route om de Kili te beklimmen, waardoor je meer van het landschap kan genieten. Ze is net als de Machameroute wat moeilijker en biedt eveneens schitterende uitzichten. Ze duurt echter een dag langer en is ook wat duurder. Op de berg slaap je in tentenkampen.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht, in de buurt van de berg die je zal overwinnen.
Overnachting in een comfortabele lodge in Arusha.

Dag 2: Nationaal park van Arusha

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een gemakkelijke wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De fauna observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte Colobusapen zal zien. Je krijgt een stijlvolle picknicklunch in het park (inbegrepen).
Optioneel (mits supplement) kan je deze namiddag een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.
Daarna ga je verder op safari vooraleer je terugkeert naar je hotel. Je ontmoet daar je berggids voor een briefing over je Kilimanjarotrek en een check van je materiaal.
Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabele lodge in Arusha.

Dag 3: Kilimanjarotrek - Start van de beklimming

Vandaag start je klim naar de top van de hoogste alleenstaande berg van de wereld, die zo'n 5 km boven de Noord-Tanzaniaanse en Keniaanse vlakten torent. Je neemt de Lemoshoroute, die vertrekt vanuit het westen. Je trekking duurt 8 dagen. Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar de Londorosi ingang (West-Kilimanjaro, ongeveer 3,5 u rijden). Nadat je de entree hebt betaald rij je verder in een 4x4 naar het startpunt van je beklimming via de Lemosho Route. Je neemt een lichte lunch (inbegrepen) en begint dan aan de beklimming, eerst in dicht regenwoud. Deze route is minder druk, waardoor flora en fauna beter bewaard is dan op de andere routes. De wandeling duurt 3 tot 4 uur (6 km) en je overwint een hoogteverschil van 535 m.
Overnachting in Mti Mkubwa Camp - 2895 m. Lunch en avondmaal inbegrepen.

Dag 4: Kilimanjarotrek - Van Mti Mkubwa kamp naar Shira Kamp 1

Na het ontbijt wandel je verder door het regenwoud en dan in open grasland. Je geniet van een picknicklunch, waarna je de Shiracaldera, een woestijnachtige kraterbodem, oversteekt. Van hier heb je de eerste mooie vergezichten over de Kibotop terwijl je verder wandelt naar Shira Kamp 1. De wandeling van vandaag neemt ongeveer 5 à 6 uur (8 km) in beslag en je overwint een hoogteverschil van ongeveer 600 m.
Overnachting in Shira Kamp 1 - 3505m. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 5: Kilimanjarotrek - Van Shira Kamp 1 naar Shira Kamp 2

Deze morgen wandel je weer door een nieuw landschap. Eerst loop je over een versteende lavastroom en daarna sta je versteld van de gigantische Seneciaplanten die meer dan 5 meter hoog kunnen worden. Aangekomen in Shira Kamp 2, kan je met een beetje geluk genieten van een prachtig uitzicht over de Kibotop die wordt verlicht door een mooie avondzon. De wandeling van vandaag neemt ongeveer 3 à 4 uur (10 km) in beslag en je overwint een hoogteverschil van ongeveer 300 m.
Overnachting in Shira Kamp 2 - 3810 m Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 6: Kilimanjarotrek - Van Shira Kamp 2 naar Barrancokamp

Na het ontbijt klim je verder door een heide-achtig gebied. Hier zie je veel roofvogels cirkelen, op zoek naar kleine prooien. Het grasland wordt roestkleurig wanneer je in de richting van ‘Lava tower' klimt (4630m). Daarna zak je af naar Barrancokamp. Doordat je weinig hoogteverschil overwint vandaag is deze dag ideaal om je aan de hoogte aan te passen. In totaal zal je ongeveer 5 à 7 uur (10 km) wandelen en 140 m hoogte winnen.
Overnachting in Barrancokamp op 3950 m. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 7: Kilimanjarotrek - Van Barrancokamp naar Karangakamp

Na het ontbijt start de uitdagende klim van de Barrancomuur. Het ziet er erger uit dan het is. Na deze beklimming daal je weer af in een vallei. Je wandeling van ongeveer 7 km brengt je in ongeveer 4 uur naar het Karangakamp, dat lager ligt dan Barranco. Bij aankomst krijg je een warme lunch. Daarna kan je relaxen of een plaatselijke wandeling maken. Je gids kan je hierbij adviseren.
Overnachting in Karangakamp op 3900 m. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 8: Kilimanjarotrek - Van Karangakamp naar Barafukamp

Deze morgen trek je rond de zuidzijde van de berg door de Alpijnse woestenij en grasland. Na ongeveer 5 à 6 uur (4 km) kom je aan in Barafukamp, ongeveer 700 m hoger. Hier kan je relaxen en genieten van de mooie uitzichten. Zorg dat je genoeg slaapt, want rond middernacht zal je gewekt worden voor je laatste klim.
Overnachting in Barafukamp op 4600 m. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 9: Kilimanjarotrek - Naar de Uhurutop en terug naar beneden

In de heel vroege ochtend begint je klim naar de hoogste piek van Afrika, de Uhurutop (5895m). Eerst klim je tot op de kraterrand (5700m), waarbij je steeds meer moet ploeteren tussen rotspuin en sneeuw, alsook vechten tegen de kou. De wandeling over de kraterrand is ook hard, maar je geniet wel van schitterende uitzichten, tot je uiteindelijk de Uhurutop bereikt. Zorg dat je camera klaar is om de eerste zonnestralen op de berg te zien vallen. Na de nodige vreugdedansen keer je terug naar Barafukamp voor een ontbijt en een korte rust. Dan zak je af naar Millennium Camp via grasland en puin. Je stopt onderweg voor een picknick. Daarna zet je door door naar Mwekakamp.
Overnachting in Mwekakamp op 2985 m. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 10: Kilimanjarotrek - Verdere afdaling

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je verder af, opnieuw door het regenwoud, waar je nog kan genieten van mooie uitzichten en vogels kan observeren. Beneden is een champagnebrunch voorzien (inbegrepen), die je neemt samen met je medeklimmers. Daarna keer je per auto terug naar Arusha voor een welverdiende douche en overnachting.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel in Arusha, een comfortabele lodge in Arusha of een stijlvol gastenverblijf in Arusha.

Dag 11: Esilalei en de Maasai

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar een permanent tentenkamp in Esilalei, waar je een warme lunch (inbegrepen) krijgt. Na de lunch kan je relaxen op deze leuke plaats. Je mooie verblijf ligt naast een Maasaidorp. Als je hier logeert, kom je op een natuurlijke manier in contact met de Maasai. Onze partner ter plaatse zet bovendien projecten op voor de lokale bevolking, die je als je wil ook kan bezoeken en steunen. Na de lunch ontmoet je je lokale Maasai gids, die je zal laten kennis maken met zijn dorp. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je bezoekt dan een boma (modderhut) en krijgt een introductie tot de tradities, rituelen en gebruiken van de Maasai. Daarna fris je je op en geniet van een cultureel spektakel bij het kampvuur met zang en dans.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 12: Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park, waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook leeuwen, elanden, impala's, gazelles, buffels, gnoes, zebra's, luipaarden, neushoorns, giraffes, wrattenzwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met acacia- en baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) in het Park. De safari gaat verder tot valavond. Rond zonsondergang keer je terug naar Esilalei.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 13: Nationaal park van het Manyarameer

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Manyarameer. Dit minder bekende wildpark herbergt net als Tarangire veel olifanten. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. In het droge seizoen is het park heel interessant voor vogelliefhebbers. Verder vind je er ook giraffes, buffels, bavianen, 'blauwe apen' en verschillende soorten antilopes. De zichten over het meer (met de vele flamingo's) zijn ook de moeite waard. Je picknickt onderweg (inbegrepen). Halverwege de namiddag verlaat je het park en rij je naar de ‘Ngorongoro conservation area', je uitvalsbasis voor een spectaculaire safari in de Ngorongorokrater morgen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand, een luxueus tentenkamp op de kraterrand of een top luxehotel aan de kraterrand.

Dag 14: In de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en rij je naar de mooie hooglanden van Karatu.
Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een tentenkamp in Karatu, een stijlvol hotel op een koffieplantage of een luxueus verblijf op een boerderij.

Dag 15: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Optioneel en mits supplement kan je voor je vlucht nog naar een comfortabele lodge in Arusha om je op te frissen en een vroeg avondmaal (inbegrepen)te nemen.

Je kan ook kiezen voor een verlenging van je reis op Zanzibar. Contacteer ons voor meer informatie.

Prijzen 2019 binnenkort online, je kan nu al een reis boeken.

[Prijzen geldig tot 31/12/2018]

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Entreegelden voor wildparken.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost: € 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania.

Opgelet! Entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Dit wordt in rekening gebracht.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht: € 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania.
 • Inenting gele koorts verplicht. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be