Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania

RONDREIS TANZANIA

Wildparken van Noord-Tanzania, Usambarabergen en Swahilikust: een complete en gevarieerde reis!
14 dagen/13 nachten

Je bezoekt de wereldberoemde wildparken van de Ngorongoro en de Serengeti in het noorden van het land. Maar verwacht geen klassieke safari ‘tout court'. In het programma stellen we (soms optioneel) ook een aantal unieke plaatsen voor die in weinig safariprogramma's voorkomen. Aan het einde van dit programma verken je de weinig toeristische , maar prachtige Usambarabergen en de verrassend authentieke Swahilikust bij Pangani, waar je kan genieten van zon, zee en strand, maar ook proeft van de Swahilicultuur. We geven je de gelegenheid om, naast de grandioze natuur, ook de bijzondere mensen te leren kennen die Tanzania bevolken. Je wisselt met hen cultuur, ervaringen en levenswijsheden uit. Jambo! Overal besteden we zoals steeds speciale aandacht aan de accommodatie (ligging, uitzicht, ontvangst, eten en dat tikkeltje extra charme dat een verblijf onvergetelijk maakt).

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in Arusha.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Opmerking: optioneel,indien je midden in de nacht aankomt, kan je ook de nacht doorbrengen in een hotel nabij de luchthaven van Kilimanjaro, contacteer ons voor meer info.

Dag 2: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park, waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook leeuwen, elanden, impala's, gazelles, buffels, gnoes, zebra's, luipaarden, neushoorns, giraffes, wrattenzwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met acacia- en baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) met uitzicht op een deel van de Tarangire rivier (of - indien je kiest voor de lodge in Tarangire - warme lunch in de lodge). De safari gaat verder tot valavond. Rond zonsondergang keer je terug naar je verblijf.
Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een tentenlodge in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenkamp in Tarangire of  in een lodge.

Dag 3: Esilalei

‘s Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), maak je nog een safaririt in Tarangire Park. Daarna rij je naar een permanent tentenkamp in Esilalei, waar je een warme lunch (inbegrepen) krijgt. Na de lunch kan je relaxen op deze leuke plaats. Je mooie verblijf ligt naast een Maasaidorp. Als je hier logeert kom je op een natuurlijke manier in contact met de Maasai. Onze partner ter plaatse zet bovendien projecten op voor de lokale bevolking, die je, indien gewenst, ook kan bezoeken en steunen. In de late namiddag ga je naar een uitzichtpunt - een wandeling van 45 min. - waar je een drankje krijgt bij zonsondergang (inbegrepen) terwijl je geniet van prachtige uitzichten over het Manyarameer en de riftvallei.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 4: Nationaal park van het Manyarameer of fietstocht in Mto wa Mbu

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen twee ochtendactiviteiten:

 1. Een ochtendsafari in het Nationaal Park van het Manyarameer.

  Dit minder bekende park herbergt net als Tarangire veel olifanten. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. In het droge seizoen is het park heel interessant voor vogelliefhebbers. Verder vind je er ook giraffes, buffels, bavianen, 'blauwe apen' en verschillende soorten antilopes. De zichten over het meer (met de vele flamingo's) zijn ook de moeite waard. Je picknickt onderweg (inbegrepen).

 2. Een fietstocht en culturele ontmoetingen in Mto wa Mbu.

  Het gebied van Mto wa Mbu ligt ten noorden van het Manyara-meer. In deze omgeving maak je een fietstocht in gezelschap van een gids: een bijzondere ervaring! Je fietst door de dorpen, langs rijstvelden en bananenplantages en langs het meer met zijn roze flamingo's. Je rijdt tussen zebra's en ander (ongevaarlijk) wild dat het water opzoekt. Na de fietstocht kan je de culturele diversiteit van Mto wa Mbu ontdekken. Omdat hier een omvangrijk irrigatieproject is gerealiseerd zijn stammen van uiteenlopende oorsprong zich hier komen vestigen. De Chagga kwamen van het Kilimanjarogebied en zijn bekend om hun bananenteelt en -bier (dat je kan proeven). Boeren uit Kigoma produceren palmolie. De Sandawe jagen nog met pijl en boog. De Rangi van Kondoa weven matten en manden van papyrus. De Mbugwe van het Manyara-gebied tonen hoe ze granen tot meel vermalen. Je ziet de oorspronkelijke bewoners van Mto Mwa Mbu hutten bouwen, potten bakken, speren, messen en pijlen maken... Zeg aan je gids wat je het meest interesseert. Je krijgt een lekkere lokale lunch (inbegrepen).

In de vroege namiddag keer je terug naar Esilalei waar je je lokale Maasai gids ontmoet, die je zal laten kennis maken met zijn dorp. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je bezoekt dan een boma (modderhut) en krijgt een introductie tot de tradities, rituelen en gebruiken van de Maasai. Daarna fris je je op en geniet van een cultureel spektakel bij het kampvuur met zang en dans. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Indien gewenst kan je hier 2 dagen inlassen in de mooie omgeving van het Eyasimeer, waar je kennis maakt met het Datogavolk en de Hadzabe-bosjesmannen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 5: Naar de Serengeti

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) rij je door de ‘Ngorongoro Conservation Area' naar de Serengeti. Onderweg start je safari al. Je exploreert onder andere de zogenaamde ‘Rock Kopjes', granietrotsen verspreid over de vlakte, die door jachtluipaarden en leeuwen worden gebruikt als observatieposten. Het Serengeti Nationaal Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld. In de taal van de Maasai betekent Serengeti 'eindeloze vlaktes'. Het is inderdaad een uitgestrekt gebied van savannes en kleine bosjes, dat doorloopt in Kenia. Het is de woonplaats van miljoenen wilde dieren, waaronder de zogenoemde 'Big Five': olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels. Meer dan 500 verschillende vogelsoorten spreiden hier hun vleugels. Het park is beroemd door de migratie die hier elk jaar plaatsvindt, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters (vooral gnoes en zebra's) zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de richting van Kenia naar de zuidoostelijke vlaktes van de Serengeti, op zoek naar plekken met vers gras en water. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti, in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp, of een stijlvol tentenkamp.

Dag 6: volle dag safari in de Serengeti

Mits supplement kan je vandaag een ballonvaart doen boven de Serengeti.
Na het ontbijt (inbegrepen) volgt een volle dag safari in de Serengeti. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp, of een stijlvol tentenkamp.

Dag 7: Ochtendsafari in de Serengeti en dan naar de Ngorongoro

Je staat vroeg op voor een safari bij zonsopgang. Daarna terug naar je kamp voor het ontbijt (inbegrepen). Dan rij je terug naar de ‘Ngorongoro Conservation Area', waarbij je safari onderweg verder gaat. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Indien gewenst kan je hier een mooie excursie van een dag invoegen naar de Empakaaikrater. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 8: Naar de Ngorongorokrater en dan naar Arusha

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Ngorongorokrater en daal je af tot op de kraterbodem voor een safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en rij je verder naar Arusha. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Indien gewenst kan je hier een extra dag inlassen aan het Chalameer aan de oostelijke kant van de Kilimanjaro. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 9: Naar de Usambarabergen

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Usambarabergen, die halverwege tussen de Kilimanjaro en de Indische Oceaan liggen. Het is een lange rijdag maar je wordt beloond met prachtige uitzichten! Onderweg krijg je een picknicklunch (inbegrepen). De Usambara's zijn een paradijs voor wandelaars. Altijd zal je kunnen genieten van mooie uitzichten en de gastvrije en mooie dorpjes. De streek heeft een gematigd klimaat, de reden waarom hier zoveel koloniale overblijfselen zijn uit de Duitse en Engelse tijd. Lushoto is de hoofdstad van de regio maar wij gaan het nog wat hoger zoeken, in Mambo, een plek met één van de mooiste uitzichten van Tanzania! Je verblijft er in een ecolodge die staat voor duurzaam toerisme in harmonie met natuur & milieu en de lokale bevolking.
Overnachting en avondmaal (inbegrepen) in een ecolodge met schitterende uitzichten in de Usambarabergen.

Dag 10: Activiteiten naar keuze in de Usambarabergen

Een volle dag in Mambo. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Bespreek met de uitbaters van de ecolodge welke activiteiten je vandaag en morgen wil doen (niet inbegrepen, zelf ter plaatse te regelen, voor weinig geld). Je kan er bijvoorbeeld (leren) koken, trekken, mountainbiken, het tropisch regenwoud verkennen, culturele wandelingen doen of een ontmoeting hebben met een speciale natuurgenezer. De uitbaters hebben een ongelooflijke kennis van het gebied en de wijde omgeving en hun gidsen zijn uitmuntend.
Overnachting in een ecolodge met schitterende uitzichten in de Usambarabergen.

Dag 11: Naar de Swahilikust bij Pangani

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Swahilikust bij Pangani. Daar aangekomen neem je afscheid van je gids/chauffeur. De kust van Pangani heeft prachtige witte stranden met palmbomen en een turquoisekleurige zee die vlakbij de kust nergens diep is. Wat verder van de kust kan je vanaf één van de kleine eilandjes soms dolfijnen spotten, snorkelen of gewoon zwemmen in kristalhelder water. Ook het heel groene en ongerepte binnenland kan je verkennen, bijvoorbeeld per rivierboot. Een verblijf in Pangani is ook een gelegenheid om met de lokale Arabische en Swahilicultuur kennis te maken en overblijfselen te zien van een rijk verleden.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een gezellig strandhotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een heel comfortabel strandhotel.

Dag 12: Vrije dag aan de Swahilikust bij Pangani

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan de Swahilikust bij Pangani. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een gezellig strandhotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een heel comfortabel strandhotel.

Dag 13: Vrije dag aan de Swahilikust bij Pangani

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan de Swahilikust bij Pangani. Avondmaal (inbegrepen ) en overnachting in een gezellig strandhotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een heel comfortabel strandhotel.

Dag 14: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) wordt je naar de Kwajoni airstrip gevoerd voor een korte vlucht naar Dar es Salaam, vanwaar je je vlucht naar huis kan nemen.

Periode: 1 januari tot 31 maart en 1 juni tot 31 december

[Prijzen geldig tot 31/12/2021]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 4.950 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.995 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.850 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Binnenlandse vlucht van Kwajoni naar Dar es Salaam.
 • Entreegelden voor de wildparken.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost

Opgelet! entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Deze toeslag zal dan in rekening worden gebracht.

Extra: bij de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 625 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 450 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 415 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei: vraag ernaar!

Extra: Empakaaikrater

Prijzen per persoon

 •  Vanaf € 460 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 400 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 390 p.p. met 6 personen

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht
 • Inenting gele koorts aan te raden, zoniet moet je de inenting ter plekke krijgen tegen betaling.. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen en Pasen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

EXTRA: 2 extra dagen/2 extra nachten bij de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen

Dag 5: Kennismaking met de Datoga

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Eyasi Meer (ong. 2u30 rijden) om kennis te maken met het lokale Datogavolk en de Hadzabe, verwant met de Bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 6: Een dag vol authenticiteit bij de Hadzabe

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Je keert terug naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en om je te verfrissen.
Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar je verblijf, waar je de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Je gaat dan op dag 7 naar de Serengeti.


EXTRA: 1 extra dag/nacht naar de Empakaaikrater

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je het gezelschap van een ranger van het Ngorongorogebied. Je rijdt naar de Embulbul Depressie, met mooie uitzichten op de berg Loolmalasin. Met zijn 3648 meter is dit de derde hoogste berg van Tanzania. Je rijdt door open grasland bezaaid met Maasaidorpen. Je zal veel vee zien en een aantal wilde dieren zoals zebra's. Na ongeveer anderhalf uur kom je aan bij de oostelijke rand van de Empakaaikrater. Met een diameter van 6 km is die kleiner dan de Ngorongoro, maar wel heel mooi. Dit gebied is niet zo toeristisch, waardoor de enige manier om de krater in te gaan te voet is. De kraterranden zijn steil en dichtbegroeid. Je daalt 300m diep af, gedeeltelijk door regenwoud. Bij het naderen van de kraterbodem zie je twee gigantische vijgenbomen. De kraterbodem is grotendeels ingenomen door een sodameer, dat 85 meter diep is. Na hiervan genoten te hebben klim je terug uit de krater en rij je verder naar je verblijf bij de Ngorongorokrater. Lunch is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Na deze dag ga je pas op dag 9 in de Ngorongorokrater.