Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania

RONDREIS TANZANIA

Wildparken van Noord-Tanzania, Usambarabergen en Swahilikust: een complete en gevarieerde reis!
14 dagen/13 nachten

Je bezoekt de wereldberoemde wildparken van de Ngorongoro en de Serengeti in het noorden van het land. Maar verwacht geen klassieke safari ‘tout court'. In het programma stellen we (soms optioneel) ook een aantal unieke plaatsen voor die in weinig safariprogramma's voorkomen. Aan het einde van dit programma verken je de weinig toeristische, maar prachtige Usambarabergen en de verrassend authentieke Swahilikust bij Tanga of Pangani, waar je kan genieten van zon, zee en strand, maar ook proeft van de Swahilicultuur. We geven je de gelegenheid om, naast de grandioze natuur, ook de bijzondere mensen te leren kennen die Tanzania bevolken. Je wisselt met hen cultuur, ervaringen en levenswijsheden uit. Jambo! Overal besteden we zoals steeds speciale aandacht aan de accommodatie (ligging, uitzicht, ontvangst, eten en dat tikkeltje extra charme dat een verblijf onvergetelijk maakt).

Deze reizen zijn volledig herwerkt na de prospectie van Paula in Tanzania


Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in de buurt van Arusha. Avondmaal niet inclusief.

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

Dag 2: Arusha en omgeving

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je rustig bekomen van je vlucht en relaxen in je hotel.
Als je graag al wat actiever bent dan kan dat. We bieden (mits supplement) volgende activiteiten aan:

 1. Fietstocht in de natuur.

  Dit is een aangename tocht (moeilijkheidsgraad en lengte is aan te passen). Je fietst een paar uur langs bananenplantages en dorpjes op het platteland buiten Arusha.

 2. Arusha Nationaal Park.

  Je rijdt naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een spannende wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De dieren observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte colobusapen zal zien. Je krijgt een picknicklunch in het park (inbegrepen). Optioneel (mits supplement) kan je aansluitend ook nog een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dan dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.
  Daarna ga je verder op safari met de wagen vooraleer je terugkeert naar je verblijf.

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

close-up van zebra

Dag 3: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha en rij je richting het Tarangire Nationaal Park (een kleine 2 uur rijden tot aan de ingang), waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook gnoes, giraffen, impala's en wrattenzwijnen. Met veel geluk zie je een cheetah (jachtluipaard) of een leeuw. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) op een mooie plek. Rond zonsondergang ga je terug naar je verblijf.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel tentenkamp in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenlodge aan de rivier of in een luxueus tentenkamp.

Dag 4: Een dag in Tarangire Nationaal Park

Vandaag zal je een hele dag doorbrengen in Tarangire. Het park is groot genoeg om er verschillende dagen te verblijven. . Je kan ervoor kiezen om eerst te ontbijten (inbegrepen) of al vroeg op pad te gaan en daarna te ontbijten. Dat geldt ook voor je lunch (inbegrepen). Ofwel keer je terug voor een warme lunch ofwel neem je een picknick mee. Je gids zal je op dat moment adviseren wat het best is.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel tentenkamp in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenlodge aan de rivier of in een luxueus tentenkamp.

Dag 5: Naar het Ngorongorogebied

De dag start (voor of na het inbegrepen ontbijt) met nog extra safari. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen. Vervolgens rij je (met safari onderweg) naar  het Ngorongorogebied. Je rijdt nog iets verder naar Karatu. Een picknicklunch is inbegrepen. Een mooie streek met goede accommodatie. Als er tijd over is stop je in Mto wa Mbu zodat je daar de markt kan bezoeken en het dorp.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig tentenkamp op een heuvel in het groen, in een authentiek huis op een koffieplantage of in een stijlvol luxeverblijf.

Dag 6: In de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en rij je naar je hotel.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig tentenkamp op een heuvel in het groen, in een authentiek huis op een koffieplantage of in een stijlvol luxeverblijf.

Extra: Je kan hier ook twee dagen inlassen aan het Eyasimeer, een prachtige omgeving waar je kennis maakt met de Datoga en de Hadzabe-Bosjesmannen. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

Dag 7: Terug naar Arusha

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je nog een werkende koffieplantage bezoeken. Hier worden ook macadamianoten geteeld en verwerkt. Deze plantage is helemaal niet toeristisch. Alle koffie wordt hier nog met de hand geplukt. De uitzichten zijn er geweldig, alsook de weg ernaar toe is heel mooi. Een heerlijk kopje koffie en een picknicklunch zijn inbegrepen. Daarna rij je verder naar Arusha waar je alle indrukken kan laten bezinken en kan relaxen.

Opm: indien gewenst kan je het bezoek aan de koffieplantage weglaten. Er is dan een korting.

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

foto kindje

Dag 8: Naar de Usambarabergen

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Usambarabergen, die halverwege tussen de Kilimanjaro en de Indische Oceaan liggen. Het is een lange rijdag maar je wordt beloond met prachtige uitzichten! Onderweg krijg je een picknicklunch (inbegrepen). De Usambara's zijn een paradijs voor wandelaars. Altijd zal je kunnen genieten van mooie uitzichten en de gastvrije en mooie dorpjes. De streek heeft een gematigd klimaat, de reden waarom hier zoveel koloniale overblijfselen zijn uit de Duitse en Engelse tijd. Lushoto is de hoofdstad van de regio maar wij gaan het nog wat hoger zoeken, op een plek met één van de mooiste uitzichten van Tanzania! Je verblijft er in een ecolodge die staat voor duurzaam toerisme in harmonie met natuur & milieu en de lokale bevolking.
Overnachting en avondmaal (inbegrepen) in een ecolodge met schitterende uitzichten in de Usambarabergen.

Dag 9: Activiteiten naar keuze in de Usambarabergen

Vandaag ben je een volle dag in de bergen. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Bespreek met de uitbaters van de ecolodge welke activiteiten je vandaag en morgen wil doen (niet inbegrepen, zelf ter plaatse te regelen, voor weinig geld). Je kan er bijvoorbeeld (leren) koken, trekken, mountainbiken, het tropisch regenwoud verkennen, culturele wandelingen doen of een ontmoeting hebben met een speciale natuurgenezer. De uitbaters hebben een ongelooflijke kennis van het gebied en de wijde omgeving en hun gidsen zijn uitmuntend.
Overnachting in een ecolodge met schitterende uitzichten in de Usambarabergen.

Dag 10: Naar de Swahilikust

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de Swahilikust bij Tanga of Pangani (indien je kiest voor Pangani).

De Swahilikust heeft prachtige witte stranden met palmbomen en een turquoisekleurige zee die vlakbij de kust nergens diep is. Wat verder van de kust kan je vanaf één van de kleine eilandjes soms dolfijnen spotten, snorkelen of gewoon zwemmen in kristalhelder water. Ook het heel groene en ongerepte binnenland kan je verkennen. Een verblijf hier is ook een gelegenheid om met de lokale Arabische en Swahilicultuur kennis te maken en overblijfselen te zien van een rijk verleden.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een ecovriendelijk strandverblijf. Mits supplement kan je ook verblijven in een gezellig strandhotel.

Dag 11: Vrije dag aan de Swahilikust

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan de Swahilikust Je kan relaxen of 1 van de activiteiten boeken zoals kajakken, vissen, zeilen, snorkelen, duiken, fietsen… Lunch is inbegrepen. Je hebt je wagen en chauffeur bij jou mocht je nog wat per wagen op ontdekking willen gaan.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een ecovriendelijk strandverblijf. Mits supplement kan je ook verblijven in een gezellig strandhotel.

Dag 12: Vrije dag aan de Swahilikust

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag aan de Swahilikust Je kan relaxen of 1 van de activiteiten boeken zoals kajakken, vissen, zeilen, snorkelen, duiken, fietsen… Lunch is inbegrepen. Je hebt je wagen en chauffeur bij jou mocht je nog wat per wagen op ontdekking willen gaan.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een ecovriendelijk strandverblijf. Mits supplement kan je ook verblijven in een gezellig strandhotel.

strandfoto

Dag 13: Terug naar Arusha

Na het ontbijt (inbegrepen) keer je terug naar Arusha. Het is wederom een lange rijdag maar de landschappen onderweg zullen weer alles goedmaken en je logeert vandaag in een pareltje! Je luncht onderweg (picknicklunch) (inbegrepen).

Avondmaal en overnachting in een prachtige lodge in de natuur.

Dag 14: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Als je een late vlucht hebt kan je je bagage stockeren en gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel.

de natuur

Periode: gans het jaar door

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 4.395 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.350 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.125 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Dit zijn hoogseizoensprijzen van 1 juni tot 15 september.

Er zijn kortingen van 15 maart tot 31 mei, en van 16 september tot 9 december.
Vraag ernaar!

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Entreegelden voor de wildparken.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost

Opgelet! entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Deze toeslag zal dan in rekening worden gebracht.

Extra: bij de Datoga en Hadzabe Bosjesmannen (2 dagen/nachten):

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 790 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 590 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 545 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht.
 • Inenting gele koorts aan te raden, zoniet moet je de inenting ter plekke krijgen tegen betaling.. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

EXTRA: De Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen (2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Ngorongorokrater en reis naar het Eyasimeer

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Eyasi Meer (ongeveer 2 uur rijden) om kennis te maken met de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het Eyasi Meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 2: Een dag vol authenticiteit

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe bosjesmannen hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Terugkeer naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en wat verfrissing. Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 3: Vervolg van je reis

Na het ontbijt (inbegrepen) zet je je reis verder.