Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania

RONDREIS TANZANIA

Het beste van Noord-Tanzania: een unieke en gevarieerde reis
10 dagen/9 nachten

Jalan wil je met deze reis een ander gezicht tonen van Tanzania, zonder de hoogtepunten over te slaan. Je bezoekt de mooiste wildparken, slaapt in zorgvuldig uitgekozen accommodaties, vaak gelegen op bijzondere plaatsen. Je krijgt de kans om de Maasai en andere volkeren zoals de Hadzabe bosjesmannen op een unieke wijze te leren kennen. Bovendien hebben een aantal schitterende accommodaties voor je gevonden om je reis af te sluiten.

Deze reizen zijn volledig herwerkt na de prospectie van Paula in Tanzania


Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in de buurt van Arusha. (Avondmaal niet inclusief).

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

colobusapen in een boom

Dag 2: Arusha en omgeving

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je rustig bekomen van je vlucht en relaxen in je hotel.
Als je graag al wat actiever bent dan kan dat. We bieden (mits supplement) volgende activiteiten aan:

1. Fiegstocht in de natuur
Dit is een aangename tocht (moeilijkheidsgraad en lengte is aan te passen). Je fietst een paar uur langs bananenplantages en dorpjes op het platteland buiten Arusha.

2. Arusha Nationaal Park
Je rijdt naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een spannende wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De dieren observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte colobusapen zal zien. Je krijgt een picknicklunch in het park (inbegrepen). Optioneel (mits supplement) kan je aansluitend ook nog een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dan dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.

Daarna ga je met de wagen verder op safari vooraleer je terugkeert naar je verblijf.

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

Dag 3: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha en rij je richting het Tarangire Nationaal Park (een kleine 2 uur rijden tot aan de ingang), waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook gnoes, giraffen, impala's en wrattenzwijnen. Met veel geluk zie je een cheetah (jachtluipaard) of een leeuw. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) op een mooie plek. Rond zonsondergang ga je terug naar je verblijf. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel tentenkamp in Tarangire. Mits supplement kan je ook overnachten in een tentenlodge aan de rivier of in een luxueus tentenkamp.

Dag 4: Van Tarangire naar Esilalei

's Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), doe je nog een safari en vervolgens rij je het park uit. Je zet je rit verder naar Esilalei, een authentiek Maasaï dorpje in de riftvallei in de buurt van het Manyarameer. Daar bevindt zich je sfeervolle accommodatie in de natuur. Je geniet er van een heerlijke warme lunch (inbegrepen). In de late namiddag ontmoet je je lokale Maasaigids. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je wandelt daarna nog wat verder naar een uitzichtpunt waar je een drankje krijgt bij zonsondergang (inbegrepen) terwijl je geniet van prachtige uitzichten over het Manyarameer en de riftvallei. 

Het avondeten (inbegrepen) wordt geserveerd op een gezellige plek in het kamp. Overnachting in het permanent tentenkamp in Esilalei.

EXTRA: Als je graag wat langer blijft in Esilalei, dan kan je een extra dag verblijven op deze magische plek. (1 extra dag/nacht ) waardoor je kan fietsen en de lokale cultuur kan opsnuiven. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

lokale Maasai bevolking

Dag 5: Van Esilalei naar het Nationaal Park van de Serengeti

Vroeg in de ochtend bezoek je een modderwoning (Boma) en leer je meer over de gebruiken en rituelen van het dorp. Het is ook interessant om te zien hoe ze het vee naar de weg brengen om te grazen. Daarna keer je terug, ontbijt je (inbegrepen) en vertrek je voor een lange rit (5 à 6 uur rijden) naar de centrale Serengeti. Je rijdt langs het Ngorongoro gebied en door de grote open savannevlaktes. Je picknickt onderweg (inbegrepen). Vanaf het Ngorongorogebied ben je reeds op safari en zal je zeker al wilde dieren kunnen zien!

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig tentenkamp, een stijlvol tentenkamp of in een luxe-tentenkamp.

EXTRA: Als je graag wat langer in centraal Serengeti blijft, en nog meer uit je safari wil halen, dan kan dat (1 extra dag/nacht ). Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

Dag 6: Nationaal Park centraal Serengeti

(Ontbijt inbegrepen). Vandaag ga je een hele dag op safari in het Nationaal Park van de Serengeti. Plan je dag samen met je gids/chauffeur die je zal adviseren welke de beste plaatsen zijn om te bezoeken. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen).

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig tentenkamp, een stijlvol tentenkamp of in een luxe-tentenkamp.

Dag 7: Naar het Ngorongorogebied

De dag start (na het inbegrepen ontbijt) met nog wat safari. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen. Vervolgens start een lange reis (met safari onderweg) naar  het Ngorongorogebied. Je rijdt nog iets verder naar Karatu. Een mooie streek met goede accommodatie.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook kiezen voor een kleinschalig tentenkamp op een heuvel in het groen, een authentiek huis op een koffieplantage of in een stijlvol luxeverblijf.

Dag 8: In de Ngorongokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en rij je naar je hotel.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook kiezen voor een kleinschalig tentenkamp op een heuvel in het groen, een authentiek huis op een koffieplantage of in een stijlvol luxeverblijf.

EXTRA: Als je graag wat langer blijft, dan bieden wij je een zeer authentieke ervaring aan in het gebied van de Datoga en de Hadzabe-bosjesmannen (2 extra dagen/nachten). Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

EXTRA: Als je graag wat langer blijft, dan kan je naar het ongerepte, ruige Natronmeer reizen. (2 extra dagen/nachten). Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

Dag 9: Relaxen in Arusha

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je nog een werkende koffieplantage bezoeken. Hier worden ook macadamianoten geteeld en verwerkt. Deze plantage is helemaal niet toeristisch. Alle koffie wordt hier nog met de hand geplukt. De uitzichten zijn er geweldig, alsook de weg ernaar toe is heel mooi. Een heerlijk kopje koffie en een picknicklunch zijn inbegrepen. Daarna rij je verder naar Arusha waar je alle indrukken kan laten bezinken en kan relaxen.

Opm: indien gewenst kan je het bezoek aan de koffieplantage weglaten. Er is dan een korting.

Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een comfortabel hotel, een boutiquehotel, een gastenverblijf of een prachtige lodge in de natuur.

EXTRA: Als je graag wat langer wil blijven, en wil relaxen, dan bieden wij je een fijne ervaring aan op een werkende boerderij (2 extra dagen/nachten). Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

EXTRA: Als je graag wat langer wil blijven, en wil relaxen, dan bieden wij je een schitterende comfortabele ervaring aan in een verblijf gerund door Maasai (2 extra dagen/nachten). Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

Dag 10: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen): transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Als je een late vlucht hebt kan je je bagage stockeren en gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel.

Je kan ook kiezen voor een verlenging op ZANZIBAR. Voor meer info: kijk in de rechter kolom of klik op 'extra'.

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]:

 • Vanaf € 4.040 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.275 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.100 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Dit zijn hoogseizoensprijzen van 15 juni tot 15 september.

Er zijn kortingen van 15 maart tot 14 juni en van 15 september tot 9 december.
Vraag ernaar!

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4x4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Entreegelden voor de wildparken

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost.

Opgelet! de entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Deze toeslag zal in rekening worden gebracht.

Extra: 1 extra dag/nacht bij de Maasai in Esilalei:

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 490 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 415 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 395 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: 1 extra dag/nacht in het Nationaal Park Centraal Serengeti:

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 575 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 495 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 480 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: bij de Datoga en Hadzabe Bosjesmannen (2 dagen/nachten):

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 790 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 590 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 545 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen in april en mei.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: Naar het Natronmeer (2 dagen/nachten):

Prijzen per persoon

 • Prijzen op aanvraag

Er zijn kortingen in maart, april en mei.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: Verblijf op een boerderij (2 dagen/nachten):

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 375 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 330 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 325 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra: Comfortabel relaxen bij de Maasai (2 dagen/nachten):

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 565 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 520 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 515 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Er zijn kortingen van 1 tot 15 april, en van 1 november tot 19 december.

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Supplement voor verlenging in Zanzibar

prijzen op aanvraag

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht.
 • Inenting gele koorts aan te raden, zoniet moet je de inenting ter plekke krijgen tegen betaling.. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

EXTRA: 1 extra dag/nacht bij de Maasai in Eslilalei

en mevrouw die in een heel brede boom klautert

Na het ontbijt (inbegrepen) rijd je met je gids naar Mto wa Mbu. Het groene gebied van Mto wa Mbu ligt ten noorden van het Manyarameer. In deze omgeving maak je een fietstocht in het gezelschap van een gids: een bijzondere ervaring! Je fietst door de dorpen, langs rijstvelden en bananenplantages en langs het Manyarameer met roze flamingo's. Je rijdt tussen zebra's en ander (ongevaarlijk) wild dat het water opzoekt. Na de fietstocht kan je de culturele diversiteit van Mto wa Mbu ontdekken per tuktuk of al wandelend. Omdat hier een omvangrijk irrigatieproject is gerealiseerd zijn stammen van uiteenlopende oorsprong zich hier komen vestigen. De Chagga kwamen van het Kilimanjarogebied en zijn bekend om hun bananenteelt en -bier (dat je kan proeven). Boeren uit Kigoma produceren palmolie. De Sandawe jagen nog met pijl en boog. De Rangi van Kondoa weven matten en manden van papyrus. De Mbugwe van het Manyara-gebied tonen hoe ze granen tot meel vermalen. Je ziet de oorspronkelijke bewoners van Mto wa Mbu hutten bouwen, potten bakken, speren, messen en pijlen maken... Zeg aan je gids wat je het meest interesseert. Je krijgt vandaag ook een lekkere lokale lunch (inbegrepen) in het dorp.

In de namiddag keer je terug naar Esilalei waar je nog kan relaxen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je permanent tentenkamp in Esilalei.

 


en mevrouw die in een heel brede boom klautert

EXTRA: 1 extra dag/nacht in het Nationaal Park Centraal Serengeti

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag ga je een hele dag op safari in het Nationaal Park van de Serengeti. Plan je dag samen met je gids/chauffeur die je zal adviseren welke de beste plaatsen zijn om te bezoeken. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen).

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook verblijven in een kleinschalig tentenkamp, een stijlvol tentenkamp of in een luxe-tentenkamp.

 


EXTRA: De Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen (2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Ngorongorokrater en reis naar het Eyasimeer

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Eyasi Meer (ongeveer 2 uur rijden) om kennis te maken met de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het Eyasi Meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 2: Een dag vol authenticiteit

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe bosjesmannen hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Terugkeer naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en wat verfrissing. Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een Lodge aan het Eyasi meer. Mits supplement kan je ook overnachten in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 3: Vervolg van je reis

Na het ontbijt (inbegrepen) zet je je reis verder.

 


EXTRA: Naar het Natronmeer (2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Naar het afgelegen Natronmeer

het tentenkamp bij prachtige zon

Vandaag rij je doorheen een ruig, woest landschap naar het bijzondere en afgelegen Natronmeer.
Een picknicklunch onderweg is inbegrepen want het wordt een lange maar mooie rit.
Uniek aan dit meer is dat het een enorm hoog zoutlevel bevat. Dat trekt micro-organismen aan die het meer op sommige plekken een rode, roze of oranjeachtige kleur geven. Voor flamingo’s is Lake Natron een uitvalsbasis om te broeden. Een groot deel van de mondiale flamingopopulatie wordt hier langs de oevers geboren. Naast flamingo's leven hier ook giraffen, gnoes en zebra's die je ongetwijfeld zal ontmoeten tijdens een wandeling.

Bij aankomst kan je de omgeving wat verkennen, een duik nemen in de natuurlijke pool, relaxen aan je tent of in de lounge-ruimte want niet alleen het Natronmeer en de omgeving maar ook je luxe tentenkamp maakt deel uit van jouw bijzondere belevenis.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in het luxe tentenkamp aan het Natronmeer.

Dag 2: Een dag nabij het Natronmeer

heel veel flamingo's aan het meer

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen een heleboel activiteiten die inbegrepen zijn. Lunch is ook inbegrepen.

Je kan zwemmen in de natuurlijke pools, een flamingowandeling maken, vogels observeren, wandelen naar de watervallen… Je kan ook allerhande dagwandelingen maken. Je bezoekt ook de “footprints”. Dit zijn enkele goed gepreserveerde voetafdrukken die behoorden tot onze voorouders. Ook vind je in dit gebied weer Maasai die met hun vee rondtrekken, en spot je enkele wilde dieren. Veel toeristen kom je hier niet tegen. Het gebied rond Natron wordt zeer zelden bezocht, je bevindt je dus echt off the beaten track. Door de rust en de ongebruikelijke landschappen lijkt het soms wel alsof je op een andere planeet zit! Van overal zie je de imposante Oldonyo Lengai vulkaan liggen, ook wel ‘Berg van God’ genoemd. Deze kan je ook beklimmen (mits supplement), het is een nachtelijke tocht. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in het luxe tentenkamp aan het Natronmeer.

Dag 3: Vervolg van je reis

Na het ontbijt (inbegrepen) zet je je reis verder.

 


EXTRA: Verblijf op een boerderij (2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Naar je comfortabel verblijf op een boerderij

Vandaag rij je naar je comfortabel verblijf op een werkende boerderij .
Uniek aan dit verblijf is dat je het plattelandsleven op de boerderij combineert met comfort (geen luxe). Hier kom je om te relaxen en om bij te leren over het leven op een Tanzaniaanse boerderij. Het eten dat je hier krijgt komt bijna allemaal recht van de farm. Maar geen zorgen ook vegetariërs en veganisten zijn meer dan welkom. Hier is ook heel wat te doen voor kinderen. Bij aankomst krijg je een lunch (inbegrepen) en kan je de omgeving wat verkennen, een duik nemen in het zwembad of wat rondwandelen.

Mits supplement kan je ook een aantal activiteiten doen.

Je kan een prachtige wandeling langs de rivier doen, een trekking van een dag naar het Shira plateau, ook op de boerderij kan je verschillende activiteiten doen en voor kinderen is er ook heel wat te doen.
Ook hier, alles kan en niets hoeft.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je comfortabel verblijf op een boerderij.

Dag 2: Een dag rondom je verblijf

een groot landbouwwerktuig

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen een heleboel activiteiten (mits supplement)(zie dag ervoor) of gewoon heerlijk niets doen en genieten van het verblijf. Lunch is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in je comfortabel verblijf op een boerderij.

Dag 3: Vervolg van je reis

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je nog genieten van je verblijf. Een lunch is niet inbegrepen. Maar je kan hier uiteraard nog lunchen.
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Als je een late vlucht hebt kan je je bagage stockeren en gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel of mits supplement een late check-out boeken.

 


EXTRA: Comfortabel relaxen bij de Maasai (2 extra dagen/nachten)

Dag 1: Naar je bijzonder verblijf gerund door Maasai

Terras met heel bijzonder uitzicht

Vandaag rij je naar je fantastische verblijf dat gerund wordt door Maasai.
Uniek aan dit verblijf is dat het traditie combineert met comfort. Hier kom je om te relaxen en om wat bij te leren over de Maasai. Het is weer heel anders dan in Esilalei. Hier leven er ook giraffen en zebra's.

Bij aankomst krijg je een lunch (inbegrepen). Daarna kan je de omgeving wat verkennen, een duik nemen in het zwembad, daarna de sauna in, relaxen aan je bungalow of in de prachtige lounge-ruimte met zicht op de Kilimanjaro. Je kan ook een massage boeken (mits supplement). Niet enkel de omgeving en de ongelooflijke vergezichten maar vooral ook je verblijf maakt deel uit van jouw unieke belevenis.
Een aantal activiteiten zijn inbegrepen vandaag en morgen zoals speerwerpen, een bezoek aan de nabijgelegen school, een begeleide wandeling door hun moestuin, een langere natuurwandeling met uitleg over het gebruik van planten en kruiden. Je kan er vandaag al een aantal doen en morgen ook. Alles kan en niets hoeft. Mits supplement kan je ook fietsen.
's Avonds zullen de Maasai hun zang- en springtalent tonen, prachtig om te zien en te horen, geen groots spektakel maar gewoon recht uit het hart en ongedwongen. Daarna is er een kampvuur en zullen de Maasai je graag wat meer vertellen over hun gewoontes en cultuur indien je dat wenst. Ook hier, alles kan en niets hoeft.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in het schitterend verblijf gerund door de Maasai.

Dag 2: Een dag rondom je verblijf

wandelende mannen in het droge landschap

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen een heleboel activiteiten die inbegrepen zijn (zie dag ervoor) of gewoon heerlijk niets doen en genieten van het verblijf. Lunch is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in het schitterend verblijf gerund door de Maasai.

Dag 3: Vervolg van je reis

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je nog genieten van je verblijf. Een lunch is niet inbegrepen. Maar je kan hier uiteraard nog lunchen.
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Als je een late vlucht hebt kan je je bagage stockeren en gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel of mits supplement een late check-out boeken.

 


Verlenging in Zanzibar

Dag 10: Naar Zanzibar - Stone Town

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Zanzibar. Transfer naar je hotel in Stone Town. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of een stijlvol boutiquehotel.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 11: Vrije voormiddag en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je nog wat rondlopen in Stone Town en lunchen (niet inbegrepen). Daarna brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strandaccommodatie. Overnachting in een hotel in Michamvi.

Mits supplement kan je ook overnachten in:
Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi: een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 12-13: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 14: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dar es Salaam of voor je vlucht naar huis.

Opmerking: Je kan je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten, per nacht. Contacteer ons voor meer info.