Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Thailand

RONDREIS THAILAND

Thailand: verborgen tempels en authentieke ervaringen.
14 dagen / 11 nachten

Ontdek de charme van het oude centrum van Bangkok, het groene Nan, Lampang aan de rivier en vooral het ongekende indrukwekkende gebied Isaan, met weinig bezochte Khmertempels.

Een gevarieerde rondreis die je de authenticiteit van Thailand toont, en ook aandacht heeft voor een stuk onbekend, verborgen Thailand, ver weg van het massatoerisme.

Dag 1: Vertrek

Je vertrekt op deze dag.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij je aankomst aan het vliegveld word je opgewacht door je chauffeur, die je naar het hotel zal brengen. De rest van de dag is vrij om te bekomen van je reis.

's Avonds maak je een wandeling met een privégids door het historische hart van Bangkok. Dit unieke historische centrum heeft zijn oorspronkelijke charme behouden en wordt gekenmerkt door de afwezigheid van hoge gebouwen. Het herbergt enkele van de oudste wijken in Bangkok, ooit bewoond door Chinese migranten die "shophouses" bouwden, waarbij de winkels zich op de begane grond bevonden en de families erboven woonden. Dit gebied omvat ook het Koninklijk Paleis en andere historische overheidsgebouwen. Je gids zal je rondleiden in dit deel van de stad en laat je onderweg ook de lokale specialiteiten proeven. Avondmaal inbegrepen bij de rondleiding.

Overnachting in een mooi Heritage verblijf. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad en zicht op de rivier.

Dag 3: Cultuur en tradities in Bangkok

Na het ontbijt in het hotel start je avontuur in Bangkok. Je hebt keuze tussen 2 tours:

 1. Het spirituele Bangkok:

  Tijdens deze tour krijg je een dieper inzicht in de unieke geloofsovertuigingen van mensen die zowel het boeddhisme als het animisme volgen. Verhalen over geesten maken dan ook altijd deel uit van het Thaise culturele erfgoed. De tour eindigt met een bezoek aan de mooie Wat Arun.

 2. De kanalen van Bangkok (mits supplement):

  Deze ochtend begeef je je langs de kleurrijke kanalen en achtertuinen van Bangkok. Deze tocht is deels te voet, een groot stuk met de boot, en biedt een goed zicht op de lokale levensstijl, het voedsel en de weelderige boomgaarden. De tocht eindigt met een lunch met heerlijke noedels. Daarna ben je vrij om Bangkok zelf verder te ontdekken.

Overnachting in een mooi Heritage verblijf. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad en zicht op de rivier.

Dag 4: Bangkok – Nan

‘s Ochtends ontbijt je in je hotel. Daarna word je naar het vliegveld gebracht, waar je een vlucht richting Nan zult nemen. Nadat je ingecheckt bent in je hotel, vertrek je op een bezoek aan Nan.

De stad was lang een onafhankelijke staat en heeft dus een unieke, eigen culturele identiteit. De tour start bij een houten ‘paleis,’ waar je bijleert over de adel van Nan. We bezoeken ook Wat Phumin, een belangrijke Nantempel met een rijk verhaal. Daarna wandel je door het centrum van de stad en ga je op de markt wat voedsel kopen om morgen te doneren aan de monniken. Nadien ga je naar het huis van een lokale familie. Zij bereiden een vers en huisgemaakt avondmaal voor je met typische gerechten voor de streek. Gedurende het hele jaar wordt er in Nan door mensen uit alle gemeenschappen en buurten getraind voor roeiwedstrijden, ook jij bent vandaag uitgenodigd om mee de rivier op te gaan als er die dag getraind wordt.

Nadien ga je terug naar je hotel.

Overnachting in je stadshotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad buiten de stad.

Nan en omgeving

Dag 5: Het groene platteland van Nan

Een belangrijk onderdeel van de ochtendroutine van de lokale bevolking omvat de monniken bedanken met aalmoezen of andere offers. Dat ga jij deze ochtend ook doen. Je vertrekt heel vroeg en neemt je ontbijtbox mee vanuit het hotel.

Je rijdt naar een hoger gelegen tempel en hebt daar een goed zicht op de prachtige zonsopgang. Je kan al ontbijtend de zon zien opkomen en ondertussen je donatie aan de monniken geven.

Tijdens de rest van je dag ontdek je de ware charme van het Noorden van Thailand: het platteland en de bergen. Je doet een trekking langs boerderijen, geniet van mooie uitzichten en ontmoet de boeren die aan het werk zijn. In de tussentijd leer je bij over de rurale gewoonten en de uitdagingen waarmee de Thaise plattelandsbevolking kampt. Onderweg krijg je een lokale lunch, geserveerd door de mensen van een naburig dorp. Daarna wandel je verder en steek je nog even de rivier over, waarna je wagen met chauffeur op je opwacht.

Onderweg naar Nan bezoek je een schitterende galerij waar hedendaagse en lokale kunstenaars kansen krijgen om hun werk tentoon te stellen. Je kan er ook werken kopen. Het is hier gezellig om iets te drinken met zicht op de rivier. Aan het einde van de namiddag keer je terug naar je hotel.

Overnachting in je stadshotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad buiten de stad.

Alvorens naar Nan te gaan, kan je ook eerst nog 3 nachten in Chiang Mai doorbrengen. Kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 6: Nan – Lampang

Je ontbijt in het hotel en wordt erna opgehaald met de auto om naar Lampang te rijden. Onderweg bezoek je Baan Louis, een klein museum dat gebouwd werd in de oude woning van een voormalige, rijke houthandelaar.

Verder bezoek je een opvangcentrum voor olifanten. De olifanten die je er ziet, zijn gered uit de toerismesector of de houtkapsector, maar nu staat hun welzijn centraal. Sommige trapten op een landmijn en dragen nu een prothese. Het is een bijzondere ervaring. Je kan hier lunchen (niet inbegrepen) of iets kopen. Zo steun je het centrum. Daarna rijd je verder richting Lampang waar je de rest van de namiddag vrij hebt.

Je kan op eigen houtje nog de stad verkennen. Alles is op wandelafstand.

Overnachting in een guesthouse aan de rivier. Mits supplement kan je ook overnachten in een stadshotel.

Dag 7: Lampang – Sukhothai

Na het ontbijt in je hotel word je met de auto naar Sukhothai gebracht. De rit duurt ongeveer drie uur.

Mits supplement kan je in de vooravond nog een bijzondere tour doen met avondmaal:

‘s Avonds word je aan je hotel opgehaald voor een rondleiding in de stad. Je bezoekt de ruïnes van de olifantentempel en een lokale markt waar je de kans krijgt om lokale lekkernijen te proeven en meer te leren over de landbouwpraktijken in de regio. Vervolgens breng je een bezoek aan een lokaal huis, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking. Je eet er ook je avondmaal (inbegrepen), dat bestaat uit Sukhothainoedels. Verder staat je ook nog een verrassing te wachten.

Overnachting in een kleinschalig hotel.

Dag 8: Geschiedenis en erfgoed in Sukhothai

Je dag begint met het ontbijt in je hotel. Daarna vertrek je op fietstocht door het platteland in de regio van Sukothai, waar je veel tempelruïnes zult zien. De Engelssprekende gids stopt regelmatig om je een boeiende uitleg te geven over het boeddhisme, de geschiedenis, de architectuur, de levenswijzen en de lokale ambachten. Water, snacks en een lokale lunch worden onderweg geserveerd. Deze tour biedt je een uniek inzicht in het traditionele leven van het midden van Thailand, dat zich al eeuwenlang aan het ontwikkelen is.

Opm! Deze tour is niet privé, maar in een klein groepje. Mits supplement kan je deze ook privé doen.

Overnachting in een kleinschalig hotel.

Dag 9: Sukhothai – Phitsanulok – Bangkok

Na het ontbijt in je hotel word je met de auto naar Phitsanulok gebracht. Daar neem je de trein naar Bangkok. Vanuit het treinstation in Bangkok word je naar je hotel gebracht.

We hebben ervoor gekozen om je te laten kennismaken met een totaal ander Bangkok. Met name het moderne, eclectische Bangkok met haar wolkenkrabbers. De rest van de dag is vrij. We geven tips mee. Mits supplement kan je een heerlijke en originele tour doen deze avond in het moderne Bangkok. De inhoud is een verrassing. Het zal een mix zijn van high rise, super lokaal, het ‘red light district’, heel authentiek Japans eten en een stukje Japanse geschiedenis. Een aantal dranken en (veel) eten zijn inbegrepen.

Overnachting in een high rise in de stad.

Dag 10: Bangkok – onbekend Isaan

’s Ochtends neem je na een vroeg ontbijt een trein naar de Isaanregio. Dit is een relatief onbekend gebied in Thailand waar maar heel weinig toeristen komen. Onderweg bezoek je een markt waar de befaamde originele curry paste gemaakt wordt en waar de heerlijkste groenten te koop liggen. Je ontbijt hier nog eens zoals de Thai doen. Tijdens de rit ervaar je de plattelandsuitzichten vanuit een nieuw perspectief. Onderweg stop je bij een klein dorp, omgeven door rijstvelden, waar je van dichtbij ziet hoe het dagelijkse leven eruitziet. Daar neem je een zijspan naar de plek waar je je lokale lunch zal eten, die bereid wordt door een vrouw uit het dorp.

Grote delen van de weg die je vandaag aflegt, maakten vroeger deel uit van de Royal Way: de weg tussen de Khmertempels van wat vandaag Thailand is en Angkor Wat in Cambodja. In de late namiddag kom je aan bij Phnom Rung, een Khmertempel met een heel fascinerende architectuur. Je zal hier bijna alleen zijn. De gids vertelt je meer over de tempels. Wat een ervaring! Het avondmaal eet je in een lokaal restaurant (niet inbegrepen).

Overnachting in een geweldig guesthouse. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer verblijf met zwembad.

Phnom Rung

Dag 11: Thaise keuken in Isaan

Je ontbijt in je hotel. De dag kent een actief begin: je gaat op fietstocht door de Isaanregio. Onderweg maak je kennis met lokale handarbeid, het leven in de dorpen en de prachtige ruïnes van Prasat Muang Tam. Je stopt voor koffie onderweg en je luncht op een heerlijke plek.

Isaan staat bekend om het vele lekkere eten: papajasalades, kruidige kipgerechten, verschillende dips … Noem maar op! In de vooravond leer je traditionele gerechten maken uit de regio. Die gerechten worden je avondmaal, vergezeld door speciale een cocktail waarin kruiden uit de buurt verwerkt zijn.

Overnachting in een geweldig guesthouse. Mits supplement kan je ook overnachten in een luxueuzer verblijf met zwembad.

Dag 12: Isaan – Chanthaburi

Vandaag kan je mits supplement ontbijten je op een bijzondere plek met uitzicht op een oude Khmertempel. Deze locatie is erg rustig en je zal er geen andere toeristen tegenkomen.

Na je ontbijt reis je zuidwaarts. Onderweg stop je in een nationaal park met indrukwekkende uitzichten die zelfs een blik op Cambodja bieden. Voor de lunch ga je naar een boerderij, je krijgt er een echte farm-to-table-maaltijd voorgeschoteld en na het eten krijg je een rondleiding op de boerderij. Later is het ook nog tijd voor een fruittasting, waar je allerlei exotisch fruit kunt proeven, zelfs dingen waar je nog nooit van gehoord hebt.

Daarna rijd je verder naar het mooie Chantaburi, waar maar weinig toeristen komen. De straat waar je hotel ligt zal je terugbrengen naar de tijd van toen. Je zal meteen zin krijgen om hier vanavond rond te kuieren, iets te drinken en te eten met zicht op de rivier. Geniet ervan!

Overnachting in een authentiek heritage verblijf aan de rivier.

Dag 13: Chanthaburi – Bangkok (vertrek)

Vandaag is je laatste dag in Thailand. Na het ontbijt in je hotel word je naar het vliegveld in Bangkok gebracht.

Chantaburi

Dag 14: Aankomst thuis

Je kan je reis hier verlengen met 3 nachten op een paradijselijk eiland in Koh Chang, in Koh Kood of een ander eiland. Kijk rechts in de kolom of klik op 'extra'.

[PRIJZEN GELDIG TOT 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.265 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 1.995 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.795 p.p. met 6 personen

Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de feestdagen en in het hoogseizoen meestal tussen 1 oktober (soms november) en eind april.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Enkele andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Visumkost

CHIANG MAI (3 EXTRA NACHTEN)

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 425 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 350 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 295 p.p. met 6 personen

Prijzen per gezin

Op aanvraag

STRANDVERLENGING (3 EXTRA NACHTEN KUST INCLUSIEF EXTRA TRANSFER)

Prijzen per persoon

Op aanvraag

PRAKTISCHE INFO:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

OPMERKINGEN!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in het hoogseizoen meestal tussen 1 oktober (soms november) en eind april. Die toeslag werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers /Thaise koers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen als de prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhooggaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.

EXTRA: CHIANG MAI (3 EXTRA NACHTEN)

Dag 6: Nan - Chiang Mai

Je ontbijt in je hotel en wordt erna opgehaald met de auto om naar Chiang Mai te rijden. Mits supplement kan je nog volgende tour doen. 's Avonds word je opgepikt door een Songthaew, een typisch Thais transportmiddel. Je maakt samen met je gids een ritje door het historische centrum en ontmoet monniken in de Lannatempels. Verder is dit de uitgelezen kans om het lokale streetfood te proeven (inbegrepen) en gezellige bars met livemuziek te ontdekken.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

Dag 7: Chiang Mai op een bijzondere manier.

Birmees koken

Na het ontbijt in je hotel begint je dag op een speciale manier! Er staat namelijk een bezoek gepland aan een uniek gevangenisproject dat zich op dezelfde locatie bevindt als het vroegere paleis van Chiang Mai. Hier krijg je de kans om te ontspannen met een voetmassage of Thaise massage verzorgd door vrouwelijke gevangenen die deelnemen aan een inspirerend re-integratieproject. Daarna duiken we in de koninklijke geschiedenis van Chiang Mai. Je brengt bezoeken aan mausolea van voormalige vorsten, een indrukwekkende boeddhistische stoepa en verborgen tempels op de Doi Suthep-berg. Je maakt een korte wandeling door het weelderige bos langs een eeuwenoud monnikenpad voor je de zeshonderd jaar oude tempelruïnes terugvindt. Onderweg vertelt de gids je over de kleurrijke geschiedenis van de regio. De tour wordt afgesloten met een heerlijke, (late) lunch bestaande uit typische Lannanoedels, die je zal eten in een restaurant dat al meer dan negentig jaar een culinair icoon in de regio is. De rest van de namiddag is vrij.

Mits supplement kan je een bijzondere Birmese ervaring meemaken. 's Avonds word je opgepikt en (net buiten Chiang Mai) naar een Birmese familie gebracht die vroeger ook met Jalan samenwerkte in Myanmar. De familie is de bergen overgestoken om een nieuw leven op te bouwen in Thailand. Wij proberen ze te helpen. Voor het avondmaal bereidt een getalenteerde Birmese chef-kok een heerlijk diner met vooral Birmese invloeden voor je. Het wordt wellicht een avond vol boeiende verhalen. Daarna keer je terug naar je hotel.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

Dag 8: De groene omgeving rond Chiang Mai per fiets.

Na het ontbijt bezoek je de groene regio rond Chiang Mai. Als eerste bezoek je een tempel op het platteland die gebouwd werd in opdracht van de laatste prinses van Chiang Mai en vandaag ook nog belangrijk is voor de lokale bevolking. De volgende stop is de Siam Insect Zoo, waar je zult bijleren over de Thaise, tropische insecten. De focus ligt op de schoonheid, maar ook op het nut van de insecten.

De tocht gaat verder door het Doi Suthep National Park, een bergachtig en weelderig gebied dat je per fiets zal trotseren. De fietstocht wordt aangepast aan je conditie en kan dus variëren. Sowieso gaat er een bezemwagen mee. Je luncht ook onderweg (niet inbegrepen).

Tijdens je tocht stop je regelmatig langs de dorpen en uitzichtpunten, en bezoek je onder andere een jasmijntempel, waar het heerlijk ruikt omdat het er de traditie is om jasmijnkransen op te hangen als bedanking.

Daarna keer je terug naar het hotel. Opmerking! als je niet graag fietst, kunnen we ook een kookcursus voorstellen.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

Dag 9: Chiang Mai – Lampang

Je reis van dag 6 wordt hier verder gezet zoals voorheen (dag 6).

 


Extra: strandverlenging (3 EXTRA NACHTEN KUST INCLUSIEF EXTRA TRANSFER)

Dag 13: Chantaburi – Koh Kood/ Koh Chang

Na het ontbijt word je naar de ferry gebracht en vaar je naar Koh Kood/ Koh Chang. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan het strand. Mits supplement kan je overnachten in een modern luxehotel aan het strand in Koh Chang.

Dag 14: Vrije dag aan het strand

Ontbijt is inbegrepen.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan het strand. Mits supplement kan je overnachten in een modern luxehotel aan het strand in Koh Chang.

Dag 15: Vrije dag aan het strand

Ontbijt is inbegrepen.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan het strand. Mits supplement kan je overnachten in een modern luxehotel aan het strand in Koh Chang.

Dag 16: Koh Kood/ Koh Chang – Bangkok - vertrek

Na het ontbijt word je naar de ferry gebracht en vaar je naar het vasteland om in Bangkok naar de luchthaven te gaan.

Koh Kood