Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Thailand

RONDREIS THAILAND

Gevarieerde rondreis in Thailand: ervaar de Thaise cultuur van dichtbij
16 dagen / 13 nachten

Deze reis biedt je een unieke blik op het dagelijkse leven in Thailand, de weelderige natuur van de nationale parken, het reilen en zeilen in dierenopvangcentra en de vele prachtige tempels die het land rijk is.

Ontdek de charme van het oude centrum van Bangkok, de indrukwekkende tempels van Sukothai, de onuitputtelijke inzet van verschillende olifantenopvangcentra, de rijke koninklijke geschiedenis van Chiang Mai en de weelderige natuur van Kaeng Krachan, alvorens uit te blazen op de witte stranden van Pranburi.

Een gevarieerde rondreis die de hoogtepunten van Thailand weet te appreciëren, maar ook aandacht heeft voor de ongerepte rust die het land te bieden heeft, ver weg van het massatoerisme.

Dag 1: Vertrek

Vertrek op je reis naar Bangkok.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door je chauffeur, die je naar het hotel zal brengen. De rest van de dag is vrij om te bekomen van je reis.

's Avonds maak je een wandeling met een privégids door het historische hart van Bangkok. Dit unieke historische centrum heeft zijn oorspronkelijke charme behouden en wordt gekenmerkt door de afwezigheid van hoge gebouwen. Het herbergt enkele van de oudste wijken in Bangkok, ooit bewoond door Chinese migranten die "shophouses" bouwden, waarbij de winkels zich op de begane grond bevonden en de families erboven woonden. Dit gebied omvat ook het Koninklijk Paleis en andere historische overheidsgebouwen. Je gids zal je rondleiden in dit deel van de stad en laat je onderweg ook de lokale specialiteiten proeven. Avondmaal inbegrepen bij de rondleiding.

Overnachting in een mooi Heritage verblijf. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad en zicht op de rivier.

Dag 3: Cultuur en tradities in Bangkok

Na het ontbijt in het hotel start je avontuur in Bangkok.

Je hebt keuze tussen 2 tours:

 1. Het spirituele Bangkok:

  Tijdens deze tour krijg je een dieper inzicht in de unieke geloofsovertuigingen van mensen die zowel het boeddhisme als het animisme volgen. Hoewel het boeddhisme de belangrijkste religie is in Thailand, is het er typisch om ook andere geloven te integreren. De lokale overtuigingen worden grotendeels beïnvloed door het geloof in bovennatuurlijke krachten of spirituele wezens. Verhalen over geesten maken dan ook al altijd deel uit van het Thaise culturele erfgoed. Tijdens de tour maak je kennis met specifieke rituelen en ontdek je de voordelen die ze volgens de gelovigen met zich meebrengen. Een heel speciale tour! De tour eindigt ook met een bezoek aan de mooie Wat Arun.

 2. De kanalen van Bangkok (mits supplement):

  Deze ochtend begeef je je langs de kleurrijke kanalen en achtertuinen van Bangkok. Deze tocht is deels te voet, een groot stuk met de boot, en biedt een goed zicht op de lokale levensstijl, hun voedsel en de weelderige boomgaarden. Bovendien zie je ook prachtige tempels en ontdek je ook een grote liggende boeddha op een plek die totaal niet zo toeristisch is als Wat Pho. De tocht eindigt met een lunch met heerlijke noedels.

  Daarna ben je vrij om Bangkok zelf verder te ontdekken. Je kan naar Wat Pho, het Koninklijk Paleis of naar de levendige Khao San Road.

Overnachting in een mooi Heritage verblijf. Mits supplement kan je ook overnachten in een hotel met zwembad en zicht op de rivier.

 

Wandelen door Bangkok

Dag 4: Bangkok – Sukhothai

Na het ontbijt in het hotel neem je de trein naar Phitsanulok. Van daaruit word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag is vrij.

Mits supplement kan je in de vooravond nog een bijzondere tour doen met avondmaal:

‘s Avonds word je aan je hotel opgehaald voor een rondleiding in de stad. Je bezoekt de ruïnes van de olifantentempel en een lokale markt waar je de kans krijgt om lokale lekkernijen te proeven en meer te leren over de landbouwpraktijken in de regio. Vervolgens breng je een bezoek aan een lokaal huis, waar je een glimp kunt opvangen van het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking. Je eet er ook je avondmaal (inbegrepen), dat bestaat uit Sukhothainoedels. Verder staat je ook nog een verrassing te wachten.

Overnachting in een kleinschalig hotel.

Dag 5: Geschiedenis en erfgoed in Sukothai

Je dag begint met het ontbijt in je hotel. Daarna vertrek je op fietstocht door het platteland in de regio van Sukothai, waar je veel tempelruïnes zult zien. De Engelssprekende gids stopt regelmatig om je een boeiende uitleg te geven over het boeddhisme, de geschiedenis, de architectuur, de levenswijzen en de lokale ambachten. Water, snacks en een lokale lunch worden onderweg geserveerd. Deze tour biedt je een uniek inzicht in het traditionele leven van het midden van Thailand, dat zich al eeuwenlang aan het ontwikkelen is.

Opm! Deze tour is niet privé, maar in een klein groepje. Mits supplement kan je deze ook privé doen.

Overnachting in een kleinschalig hotel.

Dag 6: Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

Je ontbijt in je hotel en wordt erna opgehaald met de auto om naar Lampang te rijden. Onderweg bezoek je Baan Louis, een klein museum dat gebouwd werd in de oude woning van een voormalige, rijke houthandelaar.

Verder bezoek een opvangcentrum voor olifanten. De olifanten die je er ziet, zijn gered uit de toerismesector of de houtkapsector, maar nu staat hun welzijn centraal. Sommige trapten op een landmijn en dragen nu een prothese. Het is een bijzondere ervaring. Je kan hier lunchen (niet inbegrepen) of iets kopen. Zo steun je het centrum. Daarna rijd je verder richting Chiang Mai, waar je rond de avond zal aankomen.

Mits supplement kan je nog volgende tour doen.

‘s Avonds word je opgepikt door een Songthaew, een typisch Thais transportmiddel. Je maakt samen met je gids een ritje door het historische centrum en ontmoet monniken in de Lannatempels. Verder is dit de uitgelezen kans om het lokale streetfood te proeven (inbegrepen) en gezellige bars met livemuziek te ontdekken.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

de omgeving van Chiang Mai

Dag 7: Chiang Mai op een bijzondere manier.

Na het ontbijt in je hotel begint je dag op een speciale manier! Er staat namelijk een bezoek gepland aan een uniek gevangenisproject dat zich op dezelfde locatie bevindt als het vroegere paleis van Chiang Mai. Hier krijg je de kans om te ontspannen met een voetmassage of Thaise massage verzorgd door vrouwelijke gevangenen die deelnemen aan een inspirerend re-integratieproject. Daarna duiken we in de koninklijke geschiedenis Chiang Mai. Je brengt bezoeken aan mausolea van voormalige vorsten, een indrukwekkende boeddhistische stoepa en verborgen tempels op de Doi Suthep-berg. Je maakt een korte wandeling door het weelderige bos langs een eeuwenoud monnikenpad voor je de zeshonderd jaar oude tempelruïnes terugvindt. Onderweg vertelt de gids je over de kleurrijke geschiedenis van de regio. De tour wordt afgesloten met een heerlijke, (late) lunch bestaande uit typische Lannanoedels, die je zal eten in een restaurant dat al meer dan negentig jaar een culinair icoon in de regio is.

De rest van de namiddag is vrij. Mits supplement kan je een bijzondere, Birmese ervaring meemaken.

‘s Avonds word je opgepikt en (net buiten Chiang Mai) naar een Birmese familie gebracht die vroeger ook met Jalan samenwerkte in Myanmar. De familie is de bergen overgestoken om een nieuw leven op te bouwen in Thailand. Wij proberen ze te helpen. Voor het avondmaal bereidt een getalenteerde, Birmese chef-kok een heerlijk diner met vooral Birmese invloeden voor je. Het wordt wellicht een avond vol boeiende verhalen. Daarna keer je terug naar je hotel.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

Dag 8: De groene omgeving rond Chiang Mai per fiets.

Na het ontbijt bezoek je de groene regio rond Chiang Mai. Als eerste bezoek je een tempel in het platteland die gebouwd werd in opdracht van de laatste prinses van Chiang Mai en vandaag ook nog belangrijk is voor de lokale bevolking. De volgende stop is de Siam Insect Zoo, waar je zult bijleren over de Thaise tropische insecten. De focus ligt op de schoonheid, maar ook op het nut van de insecten.

De tocht gaat verder door het Doi Suthep National Park, een bergachtig en weelderig gebied dat je per fiets zal trotseren. De fietstocht wordt aangepast aan je conditie en kan dus variëren. Sowieso gaat er een bezemwagen mee. Je luncht ook onderweg (niet inbegrepen).

Tijdens je tocht stop je regelmatig langs de dorpen en uitzichtpunten, en bezoek je onder andere een jasmijntempel, waar het heerlijk ruikt omdat het er de traditie is om jasmijnkransen op te hangen als bedanking.

Daarna keer je terug naar het hotel. Opmerking! als je niet graag fietst kunnen we ook een kookcursus voorstellen.

Overnachting in een hotel met een mooie tuin. Mits supplement kan je ook overnachten in een comfortabel hotel met zwembad of in een luxueus hotel.

Dag 9: Chiang Mai – Bangkok

Je ontbijt in het hotel en daarna word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Bangkok. Van de luchthaven in Bangkok word je naar je hotel gebracht. We hebben ervoor gekozen om je te laten kennismaken met een totaal ander Bangkok. Met name het moderne, eclectische Bangkok met haar wolkenkrabbers.

De rest van de dag is vrij. We geven tips mee. Mits supplement kan je een heerlijke en originele tour doen deze avond in het moderne Bangkok. De inhoud is een verrassing. Het zal een mix zijn van high rise, super lokaal, het ‘red light district’, heel authentiek Japans eten en een stukje Japanse geschiedenis. Een aantal dranken en (veel) eten zijn inbegrepen.

Overnachting in een high rise in de stad.

Dag 10: Bangkok- Kaeng Krachan

Na het ontbijt in je hotel word je opgepikt en naar het treinstation gebracht. Daar neem je samen met je gids een stoptrein door de omliggende gebieden. De trage trein biedt een uitstekende blik op het lokale leven en is het perfecte transportmiddel om de omgeving vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Daarna ga je naar een markt die bekend staat om zijn superverse vis en zeevruchten.

Met de auto rijd je door naar Samut Songkhram, waar je verwelkomd wordt met een verse kokosnoot. Eerst maak je een relaxed roeitochtje, en erna stap je over op een andere boot en vaar je verder. Voor de (late) lunch trek je naar een biologische pomeloboerderij. Daar zal je hartelijk ontvangen worden. Je kan hier nog blijven en napraten.

Daarna rijd je verder naar je volgende mooie verblijf bij een Wildlife Foundation.

Overnachting in een fijn hotel.

Wildlife Foundation

Dag 11: Avontuur in Kaeng Krachan

Na het ontbijt in je hotel ben je vrij. Je kan zelf het park verkennen en genieten van het zwembad en de rust.

Mits betaling (ter plaatse, niet duur, en je steunt het project) kan je een geleid bezoek brengen aan de Wildlife Foundation. Dit is de organisatie hier die al jarenlang wilde dieren (vooral olifanten, gibbons, maar ook tijgers, en zelfs een chimpansee en nog andere dieren) in nood redt en voorziet van een nieuwe thuis in een natuurlijke omgeving.

Na de lunch (inbegrepen, als je het project bezoekt) bezoek je de tijgers. De dag kan ook wat variëren volgens het schema en welzijn van de dieren.

De overnachting deze avond is heel speciaal, want je blijft in een lodge in het olifantenreservaat slapen. Je verblijf hier ondersteunt de Wildlife Foundation en helpt de organisatie om nog meer dieren een beter leven te bieden. Vanuit je kamer kijk je uit op een prachtige groene omgeving, waar olifanten en gibbons leven. Je zal de geluiden overal om je horen.

Overnachting in een fijn hotel.

Dag 12: Kaeng Krachan – Pranburi

Na een rustig ontbijt ga je in de loop van de voormiddag naar je volgende verblijf aan het strand. Het is een paar uur rijden.

Indien gewenst (en mits supplement) kan je eerst nog naar het grootste wildpark van Thailand om een trekking van een paar uur te doen met een gespecialiseerde gids.

Overnachting in een mooi hotel aan het strand.

Dag 13: Pranburi

Na je ontbijt in het hotel kan je een hele dag genieten van vrije tijd aan het strand of aan het zwembad. Geniet van een weldoende massage (te verkrijgen in het hotel).

Vandaag kan je (optioneel en mits supplement) op Jeepsafari in het Kui Buri National Park. Je hebt er een goede kans om wilde olifanten te spotten.

Je kan ook (optioneel en mits supplement) naar het Sam Roi Yot nationaal park.

Overnachting in een mooi hotel aan het strand.

Dag 14: Pranburi

Na je ontbijt in het hotel kan je een hele dag genieten van vrije tijd aan het strand of aan het zwembad. Geniet van een weldoende massage (te verkrijgen in het hotel).

Vandaag kan je (optioneel en mits supplement) op Jeepsafari in het Kui Buri National Park. Je hebt er een goede kans om wilde olifanten te spotten. Je kan ook (optioneel en mits supplement) naar het Sam Roi Yot nationaal park.

Overnachting in een mooi hotel aan het strand.

Pranburi

Dag 15: Pranburi – vertrek vanuit Bangkok

Dit is je laatste dag in Thailand. Na het ontbijt (of later, in functie van je vlucht) in je hotel word je naar het vliegveld in Bangkok gebracht.

Dag 16: Aankomst thuis

[PRIJZEN GELDIG TOT 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.295 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.050 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.825 p.p. met 6 personen

Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de feestdagen en in het hoogseizoen (meestal tussen 1 oktober (soms november) en eind april.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Enkele andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Visumkost

PRAKTISCHE INFO:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

OPMERKINGEN!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in het hoogseizoen meestal tussen 1 oktober (soms november) en eind april. Die toeslag werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers / Thaise koers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen als de prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhooggaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.