Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Cambodja

RONDREIS CAMBODJA

Van platteland tot stad: rondreis door het veelzijdige Cambodja
16 dagen / 13 nachten

Je reis begint in Siem Reap, waar je de adembenemende schoonheid van het werelderfgoed Angkor Wat gaat verkennen. Na een bezoek aan het betoverende Tonlé Sap-meer vervolg je je avontuur naar het schilderachtige platteland rond Battambang, waar de vriendelijke lokale bevolking je verwelkomt met open armen. Vervolgens reis je naar  retro Kampot/ Kep  of het afgelegen Chi Phat, Tatai of Kampong Chhnang om te genieten van de rust en sereniteit van deze bijzondere plaatsen. En als kers op de taart is er niets beters dan ontspannen op een paradijselijk bounty-eiland. Je reis eindigt in Phnom Penh, waar je ontdekt waarom de Cambodjaanse hoofdstad vroeger ook wel "de parel van Indochina" werd genoemd.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Siem Reap.

DAG 2: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Bij aankomst op de luchthaven dien je een visum aan te schaffen, tenzij je dat al van tevoren geregeld hebt. Vervolgens ga je door naar de aankomsthal, waar je opgewacht wordt door een chauffeur die je naar het hotel zal brengen.
De rest van de dag heb je vrije tijd om te ontspannen in je hotel. Je kunt er zwemmen in het verfrissende zwembad of een revitaliserende massage nemen om je reis goed te beginnen.

Als je dat wilt, kun je tegen een toeslag de stad al verkennen met een gids. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en markten, en je hebt de mogelijkheid om een cadeau te kopen voor de monniken. De monniken een gift offeren is een belangrijke traditie, aangezien zij afhankelijk zijn van giften en liefdadigheid om te kunnen leven. Je zult ook een zegening van hen ontvangen voor een goede reis. Als er vandaag geen tijd is voor dit bezoek, kan het ook op een van de volgende dagen worden gedaan.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Dag 3: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een avontuurlijke en boeiende dag, want vandaag zul je alle hoogtepunten van Angkor ontdekken! De ochtend begint vroeg, rond 5 uur, wanneer je met een tuk tuk vertrekt om de zonsopgang te aanschouwen bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit imposante bouwwerk, ooit opgericht als mausoleum voor koning Suryavarman II, zal je niet onverschillig laten. Niet alleen dankzij de immense omvang en elegante architectuur, maar ook vanwege de verfijning van de talloze sculpturen. Je zult getuige zijn van een van de meest indrukwekkende menselijke creaties ooit. Het ontbijt vindt plaats na de zonsopgang. Als je de zonsopgang liever overslaat, kun je ervoor kiezen om het programma met je gids om te draaien en van de gelegenheid gebruikmaken om de tempels te bezoeken die later op de dag drukker worden. Je kunt er ook voor kiezen om later te vertrekken en te ontbijten in het hotel of even terug te keren naar het hotel voor het ontbijt.
Vervolgens ga je naar de zuidelijke poort van het Angkor Thom-complex, dat werd gebouwd door koning Jayavarman VII. Het hoogtepunt hier is het majestueuze Bayon met zijn serene gezichten van de koning die in de tempelmuren zijn uitgehouwen. In de omgeving vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat-tempel, de koninklijke ommuring en de Phimeanakas-tempel. Daarna is het tijd voor de lunch (niet inbegrepen) op de tempelsite.
Als laatste bezoek je Ta Phrom, een iconische tempel die bijna volledig is overwoekerd door de jungle. Het geeft je een idee van hoe Angkor eruit moet hebben gezien toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Als je wilt, kun je wachten tot de zonsondergang of je kunt ervoor kiezen om terug te keren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Siem Reap

Dag 4: Naar Banteay Srei, Landmijnenmuseum en het Tonlé Sap-meer

Na het ontbijt ga je op weg naar Banteay Srei, ook wel bekend als de 'Citadel van de vrouwen'. Deze tempel, opgedragen aan de god Shiva, dateert uit de 10e eeuw en wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van Angkor. Hier vind je de prachtigste bas-reliëfs van de hele Angkor-site en de zandstenen structuur geeft de tempel een betoverende roze kleur.
In de buurt van Banteay Srei zul je ook het landmijnenmuseum bezoeken. Dit museum werkt aan het bewustzijn over de aanhoudende dreiging van landmijnen en de impact ervan op de bevolking. Een schokkend feit is dat er wereldwijd nog steeds 110 miljoen landmijnen verborgen liggen.
Na deze indrukwekkende bezoeken ga je naar het Tonlé Sap-meer. Hier breng je een bezoek aan een kleine gemeenschap die zich bezighoudt met het vangen, roken, drogen en repareren van catfish. Je stapt aan boord van een typische, lokale boot om de omgeving te verkennen, en vaart zelfs door een overstroomd woud. Je gids zal uitleg geven over de biodiversiteit van het gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Het Tonlé Sap-meer is uniek omdat het zowel een meer als een rivier is. De stroming verandert twee keer per jaar van richting. Het meer is erkend als een UNESCO-biosfeerreservaat dankzij het grote belang ervan voor de omliggende ecosystemen. In het droge seizoen kun je met de auto door het dorp rijden, maar tijdens het natte seizoen moeten alle voertuigen het dorp verlaten en wordt alles per boot gedaan, omdat het dorp dan onder water staat. Daarom zijn alle huizen op het water gebouwd.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Voor een andere unieke ervaring kun je ervoor kiezen om in een gastenverblijf in Tonlé Sap te verblijven, waarbij een avondmaaltijd is inbegrepen.

Voor degenen die in Siem Reap verblijven, is er ook de mogelijkheid (tegen een toeslag) om vanavond een diner op het platteland te nuttigen bij een Cambodjaanse familie. Zo leer je de lokale bevolking op een informele en authentieke manier kennen.

Dag 5: Fietsen en koken op het platteland of de olifanten van Kulen bezoeken

Vandaag heb je de keuze uit twee interessante opties:

 1. Fietsen en koken:

  Je begint de ochtend met een fietstocht op het platteland. Tijdens de rit maak je kennis met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. Je doet inkopen op de plaatselijke markt en fietst vervolgens langs rijstvelden en kleine dorpen. Na de tocht kun je ontspannen en genieten van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, een typische drank van het platteland. Daarna ga je naar het huis van de familie, waar je samen met hen de lekkerste Cambodjaanse gerechten bereidt en ze samen met het gastgezin opeet.

  Opmerking: Tegen een toeslag kun je ook deelnemen aan een chique kookworkshop in plaats van bij de lokale familie.

  Na de kookervaring keer je met de auto terug naar Siem Reap. Onderweg bezoek je Apopo, een instelling waar je kunt ontdekken hoe ratten worden ingezet als ontmijners, een initiatief uit België. Maak kennis met de HeroRats!

  In de namiddag heb je vrije tijd om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in Siem Reap.

 2. Bezoek aan de olifanten van Kulen (mits een toeslag):

  Vandaag krijg je de kans om de wereld van de Cambodjaanse olifanten te leren kennen. De dieren zijn in het verleden mishandeld, maar worden nu goed verzorgd door een organisatie. Je leert meer over hun levensstijl, hun voeding en je kunt zelfs helpen met het voederen van de olifanten, wandelen met hen en zien hoe ze een bad nemen. Er wordt niet op de olifanten gereden en ze worden met alle respect behandeld.

  Na het bezoek aan de olifanten keer je met de auto terug naar Siem Reap. Onderweg bezoek je Apopo, een instelling waar je kunt zien hoe ratten worden ingezet als ontmijners, een Belgisch initiatief!

Optioneel kun je 's avonds (tegen een toeslag) een voorstelling bijwonen van het circus 'Phare Ponleu Selpak'. Je wordt om 19.15 uur opgehaald bij je hotel. De voorstelling duurt een uur, van 20.00 tot 21.00 uur. Dit is geen gewoon circus, maar een project van een Cambodjaanse NGO die in 1994 werd opgericht door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen aan de Thaise grens. Via kunst wisten ze hun trauma's te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen door middel van onderwijs en professionele trainingen op het gebied van kunst, zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn gepassioneerd en getalenteerd, en de show is echt de moeite waard, met traditionele en eigentijdse elementen.

Opmerking: Voor degenen die niet graag fietsen, zijn er nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Neem contact met ons op.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Olifanten Kulen

Dag 6: Naar Banteay Chhmar en door naar Battambang

Na het ontbijt vertrek je richting Battambang. Onderweg maak je een stop bij Banteay Chhmar, een van de meest indrukwekkende tempels in de omgeving. Wat deze tempel extra bijzonder maakt, is het feit dat hij zo afgelegen ligt. Je brengt een bezoek aan de tempel en hebt de mogelijkheid om hier te lunchen (niet inbegrepen).
Vervolgens vervolg je je reis naar Battambang. Net voor aankomst in Battambang ga je naar het westen en bezoek je de 'Killing Caves' (Phnom Sampov). Op de heuvel waar de Killing Caves zich bevinden, staat ook een mooie tempel en geniet je van een panoramisch uitzicht over de omgeving. In de 'Killing Caves' pleegden de Rode Khmer gruwelijke misdaden tegen de eigen bevolking. Vandaag zijn de grotten een herdenkingsplaats en worden ze ook bewoond door vleermuizen. Als je laat terugkeert, kun je de vleermuizen zien uitvliegen. Na deze gevarieerde dag ga je naar je hotel.

Je overnacht in een hotel in de natuur. Tegen een meerprijs is er de mogelijkheid om te verblijven in een smaakvol gastenverblijf.

Dag 7: Een dag in Battambang

Na het ontbijt word je opgehaald door je chauffeur/gids in een tuktuk, een typisch vervoermiddel in Battambang. Het is de ideale manier om de stad te verkennen. De eerste stop van de dag is bij Wat Ek Phnom, een Angkor-tempel uit de elfde eeuw die maar weinig bezoekers trekt en waar je dus in alle rust kunt rondkijken.
Tijdens de rit passeer je kleine dorpjes en maak je kennis met lokale activiteiten, zo kan je zien hoe Korlan (kleefrijst in bamboe), rijstpapier, verse loempia's ... gemaakt worden. Je bezoekt ook een vispasta-fabriek, waar je zintuigen geprikkeld worden. Neuzen dicht en ogen open! Hier waan je je echt even terug in de tijd.
Voor de lunch (niet inbegrepen) word je naar een prachtige plek gebracht: een oud koloniaal gebouw met een terras. Je kunt genieten van een smakelijke maaltijd en tegelijkertijd de nabijgelegen Frans-koloniale gebouwen verkennen.

Als je wilt, kun je ook een bezoek brengen aan het dorp Kor en een oud huis.

Optioneel kun je ook Wat Samrong Knong bezoeken, een tempel ter herinnering aan de genocide. De plek diende in de tijd van de Rode Khmer als gevangenis. In de namiddag maak je ook een ritje met de historische bamboetrein, oorspronkelijk gebouwd door de Fransen voor goederenvervoer. Als er tegenliggers zijn, wordt jouw zitje van de sporen gehaald om ruimte te maken. Het is een leuke ervaring om eens mee te maken.
Daarna keer je terug naar je hotel, waar je de gevarieerde indrukken van deze dag kunt laten bezinken.

Je overnacht in een hotel in de natuur. Tegen een meerprijs is er de mogelijkheid om te verblijven in een smaakvol gastenverblijf.

Battambang

Dag 8: Van Battambang naar Kep/Kampot

Deze ochtend rij je naar Kep en door naar Kampot. Je bezoekt onderweg Choeng Ek, waar de 'Killing Fields' zich bevinden op ongeveer 17 kilometer buiten de stad. Het bezoek kan een schokkende ervaring zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.
Na het bezoek aan Choeng Ek vervolg je de reis naar een afgelegen peperboerderij. Deze boerderij onderscheidt zich van de meeste toeristische 'pepperfarms' waar toeristen in rijen worden rondgeleid. Wat deze boerderij speciaal maakt, is dat ze zich ook bezighoudt met herbebossing. Het is een kleinschalige boerderij waar de mensen vriendelijk zijn en je een goede uitleg zullen geven. De lunch hier is overheerlijk. Uiteraard kun je hier ook peper kopen om mee naar huis te nemen.
Na het bezoek aan de peperboerderij rij je door naar Kep, waar je de Crab Market bezoekt. Hier kun je genieten van verse zeevruchten en visgerechten.
Nadien ga je naar je hotel.

Je hebt de keuze tussen een overnachting in een koloniaal hotel in Kampot of een hotel met een zwembad in Kampot. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs ook kiezen voor een charmant hotel in de natuur in Kep, een prachtig verblijf aan zee in Kep of een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 9: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot, een rustig stadje dat vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja was en waar je dus nog veel koloniale gebouwen zal aantreffen. Je gaat fietsen door prachtige rijstvelden, langs weelderige durian- en rambutanplantages en pittoreske zoutvelden. Onderweg kun je stoppen in lokale dorpen en een praatje maken met de vriendelijke mensen. Deze fietstocht is ontspannen en plezierig. Als je dat wenst, kun je ook verder fietsen naar enkele prachtige grotten of watervallen. Overleg dit met je gids en beslis samen wat je wil doen.
Je kan vandaag ook een peperboerderij bezoeken.

Je hebt de keuze tussen een overnachting in een koloniaal hotel in Kampot of een hotel met een zwembad in Kampot. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs ook kiezen voor een charmant hotel in de natuur in Kep, een prachtig verblijf aan zee in Kep of een uniek retro-hotel in Kep.

ALTERNATIEF: Er zijn aan een meerprijs, ook drie alternatieven mogelijk voor het bezoek aan Kampot/Kep: Chi Phat: Kampong Chhnang, en Tatai. Kijk voor meer info in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Kampot

Dag 10: Naar Bounty-eiland Koh Rong

Vandaag rij je naar Sihanoukville. Daar neem je de boot naar Koh Rong, een bounty-eiland met parelwitte stranden. Na aankomst in je hotel ben je vrij. Geniet van het strand en het zwembad en... Relax! De hotels hier bieden ook snorkel- en duikexcursies aan.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

Dag 11: Vrije dag aan het strand

Geniet van een massage, het strand, het zwembad ... Je kan ter plaatse ook een duik- of snorkelexcursie boeken.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

 

Dag 12: Vrije dag aan het strand

Geniet van een massage, het strand, het zwembad ... Je kan ter plaatse ook een duik- of snorkelexcursie boeken.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

Dag 13: Terug naar Phnom Penh

De boot brengt je terug naar Sihanoukville. Van daaruit rijd je naar Phom Penh, waar je een vrije dag hebt om de stad verder te verkennen.

Voor de overnachting in Phnom Penh kun je kiezen voor een trendy hotel in de stad. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig hotel in een groenere omgeving, een modern luxehotel of een koloniaal luxehotel in het centrum van de stad.

Dag 14: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

De ochtend start met bijzondere stadstour die je Phnom Penh vanuit verschillende perspectieven laat ervaren, en tegelijkertijd een culinaire ontdekkingstocht is. De tour begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Daarna is het tijd om streetfood te proeven op de 'Pshar Kandal'-markt, waar je een scala aan heerlijke lokale lekkernijen kunt vinden. Vervolgens wandel je door naar de oude Franse wijk, waar nog prachtige koloniale gebouwen te bewonderen zijn, met elementen uit de Belle Epoque en Art Deco-stijl, zoals het postkantoor en het voormalige Franse administratieve centrum.
Je gaat verder naar de boeddhistische tempel Wat Phnom, het grootste religieuze gebouw van de stad, gevolgd door een bezoek aan de Nationale Bibliotheek en het Raffles Hotel uit 1929. Dit hotel diende als toevluchtsoord voor journalisten tijdens de oorlogsjaren (1970-1975), totdat ze werden verdreven door de Khmer Rouge en hun toevlucht zochten in de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het Raffles heropend als hotel. Vervolgens breng je een bezoek aan het treinstation, dat stamt uit de koloniale tijd maar sinds 1990 niet meer als station in gebruik is. Je sluit de ochtend af bij de 'Pshar Thmey'-markt, een overdekt art deco-gebouw uit 1937, ontworpen door Louis Chauchon en destijds de grootste markt van Azië bij de opening. Hier kun je werkelijk alles vinden, en je kunt nog wat snacks proberen en de nationale drank 'Teuk Ampil' proeven, een verfrissend drankje gemaakt van rietsuikersap met ijs.
Lunchen kan onderweg (niet inbegrepen). 's Namiddags duik je dieper in de recente geschiedenis van Cambodja en de herdenking ervan. Je bezoekt het Tuol Sleng-museum, een voormalige gevangenis die gevestigd was in een school, en die de gruweldaden van het Khmer Rouge-regime tegen de eigen bevolking laat zien.

Voor de overnachting in Phnom Penh kun je kiezen voor een trendy hotel in de stad. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig hotel in een groenere omgeving, een modern luxehotel of een koloniaal luxehotel in het centrum van de stad.

Dag 15: Vertrek uit Cambodja

Op je laatste reisdag heb je de ochtend vrij tot aan je vertrek naar de luchthaven. Na het inbegrepen ontbijt heb je de mogelijkheid om wat inkopen te doen, een ontspannende massage te boeken of gewoon te genieten van wat vrije tijd.
Voor degenen die een avondvlucht naar huis hebben, bieden we ook een optionele excursie aan naar het Zijde-eiland Ko Dach (tegen een meerprijs). Je verlaat Phnom Penh en vertrekt naar Koh Dach, ook wel bekend als het 'Zijde-eiland'. Om 07.30 uur word je opgehaald bij je hotel en per Remok (een soort fietstaxi) naar de pier gebracht. Daar neem je een veerboot naar de eilanden in de Mekong-rivier. Eenmaal overgestoken, pak je je fiets en fiets je langs lokale gemeenschappen en rustige paden, waar de mensen je hartelijk verwelkomen. Onderweg krijg je volop gelegenheid om prachtige foto's te maken. Een lokale lunch is inbegrepen bij de excursie. In de vroege namiddag, rond 13.00 uur of uiterlijk 14.00 uur, keer je terug naar je hotel.

Dag 16: Aankomst thuis

strand

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.010  p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 1.640  p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.490 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de feestdagen en in het hoogseizoen, meestal tussen 1 oktober (soms november) en 31 maart

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Enkele andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Siem Reap en terug uit Phnom Penh (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Visumkost

Naar Chi Phat ipv naar Kampot/Kep

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 80 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 75 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 70 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag.

Naar Kampong Chhnang ipv naar Kampot/Kep

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 50 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 70 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 90 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag.

Naar Tatai ipv naar Kampot/Kep

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 175 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 175 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 175 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Visum (te verkrijgen bij de ambassade, via E-Visum of bij aankomst)
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in het hoogseizoen (okt/nov tot eind maart).  Dit werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhooggaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.

Extra's

 

ALTERNATIEF VOOR KAMPOT / KEP / EXTRA

Er zijn, aan een meerprijs, ook drie alternatieven mogelijk voor het bezoek aan Kampot/Kep: Chi Phat, Kampong Chhnang en Tatai.

Naar Chi Phat ipv Kampot/Kep:

Dag 8: Van Battambang naar het afgelegen Chi Phat

Vandaag maak je een indrukwekkende tussenstop bij Choeng Ek, de locatie van de 'Killing Fields' gelegen op 17 km buiten de stad. Hoewel het een schokkende ervaring kan zijn, is dit een belangrijk deel van de Cambodjaanse geschiedenis.
Na het bezoek aan Choeng Ek vervolg je je reis naar het afgelegen Chi Phat. Om daar te komen, moet de auto het water oversteken met behulp van een kleine veerpont. Eenmaal aangekomen in Chi Phat betreed je een andere wereld: het Cambodjaanse platteland, waar je vanzelf in contact komt met de vriendelijke bewoners. In dit dorp lijkt de tijd stil te staan. Alle inkomsten van het toerisme worden hier gelijk verdeeld en de organisatie, onder andere van de maaltijden, gebeurt vanuit een centrale plek.
Bij aankomst in Chi Phat bespreek je met de lokale gemeenschap wat je de komende dagen gaat doen. Daarna heb je wat vrije tijd om te ontspannen en een wandeling te maken in het dorp.
Het avondmaal is inbegrepen.

Je overnacht in een eenvoudig gastenverblijf in Chi Phat.

Dag 9: Een fijne dag in Chi Phat

De dag begint vroeg voor jou, want je gaat de zonsopgang bewonderen vanaf een boot. Met je ontbijt bij de hand geniet je van de rustige ochtend op het water, terwijl de rivier gehuld is in een lichte nevel. Na de zonsopgang stap je over op een niet-gemotoriseerde boot, waardoor je nog meer kunt genieten van de geluiden van de jungle en de rijke flora en fauna om je heen. Wie weet spot je zilveren langoeren, makaken, neushoornvogels, ijsvogels of drongovogels tijdens deze bijzondere tocht.
Na deze bijzondere ervaring keer je terug naar het dorp waar je tijd hebt om te lunchen (inclusief) en te ontspannen.
In de namiddag heb je de mogelijkheid om nog een extra activiteit te doen. Bij het lokale centrum kun je ter plaatse activiteiten boeken en betalen. De activiteiten zijn budgetvriendelijk en er zijn verschillende opties, zoals fietsen, kajakken, een trektocht maken of deelnemen aan een kookcursus. Bespreek je interesses met de mensen ter plaatse en zij zullen je graag adviseren over de mogelijkheden.
Avondmaal is inbegrepen.

Je overnacht in een eenvoudig gastenverblijf in Chi Phat.

het water bij Chi Phat
Chi Phat

Naar Kampong Chhnang ipv Kampot/Kep:

Dag 8: Van Battambang naar Kampong Chhnang

Deze ochtend vertrek je richting Kampong Chhnang, waar je zult verblijven in een prachtige bungalow. Dit verblijf heeft niet alleen oog voor jouw comfort, maar draagt ook bij aan het welzijn van de lokale gemeenschap. Het hotel streeft naar zelfvoorzienendheid door groenten, kruiden en vlees op het terrein te kweken. Hierdoor ondersteun je de armere bevolking in de omgeving. Ook de meubels worden ter plaatse gemaakt door de lokale bevolking.
Terwijl je jezelf onderdompelt in de prachtige omgeving, zul je merken dat de rust langzaam over je heen komt. Je hebt de gelegenheid om te ontspannen, te reflecteren en te genieten van de vredige sfeer die dit bijzondere verblijf biedt.

Overnachting in een luxeverblijf in de natuur.

Dag 9: Een dag in Kampong Chhnang

Vandaag krijg je de tijd om te genieten van een rustige dag. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen hoe je deze dag wilt invullen. Of je nu wilt zwemmen, een spa-behandeling wilt boeken, een ontspannen fietstocht wilt maken, of gewoon wilt genieten van de serene omgeving, de keuze is aan jou.
Een heel uitgebreide tour in het domein met een buggy sowieso inbegrepen. Tijdens de tour krijg je waardevolle uitleg over het project. Het is een leerrijke ervaring die je meer inzicht geeft in de achterliggende gedachte van het domein.
Aan een meerprijs kan je ter plaatse ook deelnemen aan een excursie via het hotel. Ze organiseren allerlei leuke uitstappen.

Overnachting in een luxeverblijf in de natuur.

Kampong Chhnang je verblijf
Kampong Chhnang je verblijf

Naar Tatai ipv Kampot/Kep:

Dag 8: Van Battambang naar Tatai

Deze ochtend rijd je naar Tatai, een ongerept stuk natuur aan een rivier die grenst aan het regenwoud van het Cardamomgebergte. Je hebt er dus ongeëvenaarde uitzichten over bergen, rivieren en woud. Bovendien overnacht je er in een heel bijzonder resort dat bestaat uit tenten die aan het water staan. Aangezien de tenten heel comfortabel zijn, slaap je wel in een bed en kun je genieten van alle comfort.

Overnachting in een zeer comfortabel verblijf op het water.

Dag 9: Een dag in Tatai

Vandaag kan je een dagje ontspannen en van de indrukwekkende omgeving van Tatai genieten.
Aan een meerprijs kan je ter plaatse ook een excursie doen naar de watervallen of de mangroves. Bovendien organiseert het resort ook tal van activiteiten (niet inbegrepen), zoals kajakken, vissen of een wandeltocht door de jungle. Wie liever deze dag gebruikt om te ontspannen, kan ook massages boeken.

Overnachting in een zeer comfortabel verblijf op het water.

bootje op het water
Verblijf Tatai