Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Cambodja

RONDREIS CAMBODJA

Een gevarieerde rondreis doorheen heden en verleden
16 dagen / 13 nachten

De reis begint met je aankomst in Siem Reap, waar je het onbeschrijflijke werelderfgoed van Angkor Wat exploreert. Na een bezoek aan het Tonlé Sap-meer trek je verder het traditionele platteland in en maak je kennis met de vriendelijke bewoners rond Sambor Preikuk. Hier ontdek je pre- Angkoriaanse  tempels, verscholen in een weelderig bos. Ook Phnom Penh staat op de agenda. De stad herstelt snel haar oude status als de 'parel van Indochina' en je zult er betoverd worden door de mix van moderne ontwikkeling en rijke geschiedenis die hier samenkomen. Je trekt verder naar het charmante retro-Kep , fietst in koloniaal Kampot en sluit af aan een prachtig wit bounty-eiland alvorens terug te keren naar Phnom Penh.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Siem Reap.

DAG 2: Aankomst in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Bij aankomst op de luchthaven dien je een visum aan te schaffen, tenzij je dat al van tevoren geregeld hebt. Vervolgens ga je door naar de aankomsthal, waar je opgewacht wordt door een chauffeur die je naar het hotel zal brengen.
De rest van de dag heb je vrije tijd om te ontspannen in je hotel. Je kunt er zwemmen in het verfrissende zwembad of een revitaliserende massage nemen om je reis goed te beginnen.

Als je dat wilt, kun je tegen een toeslag de stad al verkennen met een gids. Je bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden en markten, en je hebt de mogelijkheid om een cadeau te kopen voor de monniken. De monniken een gift offeren is een belangrijke traditie, aangezien zij afhankelijk zijn van giften en liefdadigheid om te kunnen leven. Je zult ook een zegening van hen ontvangen voor een goede reis. Als er vandaag geen tijd is voor dit bezoek, kan het ook op een van de volgende dagen worden gedaan.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Dag 3: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een avontuurlijke en boeiende dag, want vandaag zul je alle hoogtepunten van Angkor ontdekken! De ochtend begint vroeg, rond 5 uur, wanneer je met een tuk tuk vertrekt om de zonsopgang te aanschouwen bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit imposante bouwwerk, ooit opgericht als mausoleum voor koning Suryavarman II, zal je niet onverschillig laten. Niet alleen dankzij de immense omvang en elegante architectuur, maar ook vanwege de verfijning van de talloze sculpturen. Je zult getuige zijn van een van de meest indrukwekkende menselijke creaties ooit. Het ontbijt vindt plaats na de zonsopgang. Als je de zonsopgang liever overslaat, kun je ervoor kiezen om het programma met je gids om te draaien en van de gelegenheid gebruikmaken om de tempels te bezoeken die later op de dag drukker worden. Je kunt er ook voor kiezen om later te vertrekken en te ontbijten in het hotel of even terug te keren naar het hotel voor het ontbijt.
Vervolgens ga je naar de zuidelijke poort van het Angkor Thom-complex, dat werd gebouwd door koning Jayavarman VII. Het hoogtepunt hier is het majestueuze Bayon met zijn serene gezichten van de koning die in de tempelmuren zijn uitgehouwen. In de omgeving vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat-tempel, de koninklijke ommuring en de Phimeanakas-tempel. Daarna is het tijd voor de lunch (niet inbegrepen) op de tempelsite.
Als laatste bezoek je Ta Phrom, een iconische tempel die bijna volledig is overwoekerd door de jungle. Het geeft je een idee van hoe Angkor eruit moet hebben gezien toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Als je wilt, kun je wachten tot de zonsondergang of je kunt ervoor kiezen om terug te keren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Banteay Srei Siem Reap

Dag 4: Naar Banteay Srei, Landmijnenmuseum en het Tonlé Sap-meer

Na het ontbijt ga je op weg naar Banteay Srei, ook wel bekend als de 'Citadel van de vrouwen'. Deze tempel, opgedragen aan de god Shiva, dateert uit de 10e eeuw en wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van Angkor. Hier vind je de prachtigste bas-reliëfs van de hele Angkor-site en de zandstenen structuur geeft de tempel een betoverende roze kleur.
In de buurt van Banteay Srei zul je ook het landmijnenmuseum bezoeken. Dit museum werkt aan het bewustzijn over de aanhoudende dreiging van landmijnen en de impact ervan op de bevolking. Een schokkend feit is dat er wereldwijd nog steeds 110 miljoen landmijnen verborgen liggen.
Na deze indrukwekkende bezoeken ga je naar het Tonlé Sap-meer. Hier breng je een bezoek aan een kleine gemeenschap die zich bezighoudt met het vangen, roken, drogen en repareren van catfish. Je stapt aan boord van een typische, lokale boot om de omgeving te verkennen, en vaart zelfs door een overstroomd woud. Je gids zal uitleg geven over de biodiversiteit van het gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Het Tonlé Sap-meer is uniek omdat het zowel een meer als een rivier is. De stroming verandert twee keer per jaar van richting. Het meer is erkend als een UNESCO-biosfeerreservaat dankzij het grote belang ervan voor de omliggende ecosystemen. In het droge seizoen kun je met de auto door het dorp rijden, maar tijdens het natte seizoen moeten alle voertuigen het dorp verlaten en wordt alles per boot gedaan, omdat het dorp dan onder water staat. Daarom zijn alle huizen op het water gebouwd.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Voor een andere unieke ervaring kun je ervoor kiezen om in een gastenverblijf in Tonlé Sap te verblijven, waarbij een avondmaaltijd is inbegrepen.

Voor degenen die in Siem Reap verblijven, is er ook de mogelijkheid (tegen een toeslag) om vanavond een diner op het platteland te nuttigen bij een Cambodjaanse familie. Zo leer je de lokale bevolking op een informele en authentieke manier kennen.

Dag 5: Fietsen en koken op het platteland of de olifanten van Kulen bezoeken

Vandaag heb je de keuze uit twee interessante opties:

 1. Fietsen en koken:

  Je begint de ochtend met een fietstocht op het platteland. Tijdens de rit maak je kennis met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. Je doet inkopen op de plaatselijke markt en fietst vervolgens langs rijstvelden en kleine dorpen. Na de tocht kun je ontspannen en genieten van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, een typische drank van het platteland. Daarna ga je naar het huis van de familie, waar je samen met hen de lekkerste Cambodjaanse gerechten bereidt en ze samen met het gastgezin opeet.

  Opmerking: Tegen een toeslag kun je ook deelnemen aan een chique kookworkshop in plaats van bij de lokale familie.

  Na de kookervaring keer je met de auto terug naar Siem Reap. Onderweg bezoek je Apopo, een instelling waar je kunt ontdekken hoe ratten worden ingezet als ontmijners, een initiatief uit België. Maak kennis met de HeroRats!

  In de namiddag heb je vrije tijd om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken in Siem Reap.

 2. Bezoek aan de olifanten van Kulen (mits een toeslag):

  Vandaag krijg je de kans om de wereld van de Cambodjaanse olifanten te leren kennen. De dieren zijn in het verleden mishandeld, maar worden nu goed verzorgd door een organisatie. Je leert meer over hun levensstijl, hun voeding en je kunt zelfs helpen met het voederen van de olifanten, wandelen met hen en zien hoe ze een bad nemen. Er wordt niet op de olifanten gereden en ze worden met alle respect behandeld.

  Na het bezoek aan de olifanten keer je met de auto terug naar Siem Reap. Onderweg bezoek je Apopo, een instelling waar je kunt zien hoe ratten worden ingezet als ontmijners, een Belgisch initiatief!

Optioneel kun je 's avonds (tegen een toeslag) een voorstelling bijwonen van het circus 'Phare Ponleu Selpak'. Je wordt om 19.15 uur opgehaald bij je hotel. De voorstelling duurt een uur, van 20.00 tot 21.00 uur. Dit is geen gewoon circus, maar een project van een Cambodjaanse NGO die in 1994 werd opgericht door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen aan de Thaise grens. Via kunst wisten ze hun trauma's te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen door middel van onderwijs en professionele trainingen op het gebied van kunst, zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn gepassioneerd en getalenteerd, en de show is echt de moeite waard, met traditionele en eigentijdse elementen.

Opmerking: Voor degenen die niet graag fietsen, zijn er nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Neem contact met ons op.

Overnachting in Siem Reap in een kleinschalig hotel. Aan een meerprijs kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel.

Olifanten in Kulen

Dag 6: Naar Kampong Thom

Vandaag staat er een mooie reis naar Kampong Thom op het programma na het ontbijt. Onderweg maak je een stop bij de indrukwekkende Spean Praptos-brug uit de Angkor-periode. Terwijl je verder rijdt, geniet je van het prachtige platteland met zijn weelderige rijstvelden en schilderachtige dorpjes, totdat je aankomt in Kampong Thom. Daar staat je lokale gids klaar om je te verwelkomen. Je luncht bij de lokale bevolking en ondersteunt zo het armere dorp. Daarna zie je hoe rijstnoedels op traditionele wijze gemaakt worden.
Vervolgens is het tijd om op de fiets te stappen en de verharde wegen achter je te laten. Je verkent de minder bezochte ruïnes van de pre-Angkoriaanse stad Sambor Prei Kuk. Te voet of per fiets kun je de tempels ontdekken die verspreid liggen in een weelderig bos. Je zult versteld staan van de grootsheid van deze monumenten, die er al stonden vóór Angkor!

Voor de overnachting heb je de mogelijkheid om te verblijven in een eenvoudig gastenverblijf, waar het avondmaal is inbegrepen. Tegen een toeslag kun je ook kiezen voor een verblijf in een kleinschalig hotel in Kompong Thom, waar het avondmaal niet is inbegrepen.

Dag 7: Naar Phnom Penh

Je wordt met de auto naar het bruisende Phnom Penh gebracht. De rit duurt ongeveer 3 uur, exclusief eventuele stops onderweg. Een van de tussenstops is in Skuon, waar je de lokale specialiteiten kunt proeven, waaronder gefrituurde spinnen, kakkerlakken en andere insecten, als je daar interesse in hebt.
In de namiddag kun je ontspannen en je chauffeur kan je de belangrijkste plekken van de stad laten zien, waar je vervolgens op eigen gelegenheid naartoe kunt gaan. Een suggestie is een bezoek aan het nationaal museum, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Cambodja.

Voor de overnachting in Phnom Penh kun je kiezen voor een trendy hotel in de stad. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig hotel in een groenere omgeving, een modern luxehotel of een koloniaal luxehotel in het centrum van de stad.

Kampong Thom Preikuk

Dag 8: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

De ochtend start met bijzondere stadstour die je Phnom Penh vanuit verschillende perspectieven laat ervaren, en tegelijkertijd een culinaire ontdekkingstocht is. De tour begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Daarna is het tijd om streetfood te proeven op de 'Pshar Kandal'-markt, waar je een scala aan heerlijke lokale lekkernijen kunt vinden. Vervolgens wandel je door naar de oude Franse wijk, waar nog prachtige koloniale gebouwen te bewonderen zijn, met elementen uit de Belle Epoque en Art Deco-stijl, zoals het postkantoor en het voormalige Franse administratieve centrum.
Je gaat verder naar de boeddhistische tempel Wat Phnom, het grootste religieuze gebouw van de stad, gevolgd door een bezoek aan de Nationale Bibliotheek en het Raffles Hotel uit 1929. Dit hotel diende als toevluchtsoord voor journalisten tijdens de oorlogsjaren (1970-1975), totdat ze werden verdreven door de Khmer Rouge en hun toevlucht zochten in de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het Raffles heropend als hotel. Vervolgens breng je een bezoek aan het treinstation, dat stamt uit de koloniale tijd maar sinds 1990 niet meer als station in gebruik is. Je sluit de ochtend af bij de 'Pshar Thmey'-markt, een overdekt art deco-gebouw uit 1937, ontworpen door Louis Chauchon en destijds de grootste markt van Azië bij de opening. Hier kun je werkelijk alles vinden, en je kunt nog wat snacks proberen en de nationale drank 'Teuk Ampil' proeven, een verfrissend drankje gemaakt van rietsuikersap met ijs.
Lunchen kan onderweg (niet inbegrepen). 's Namiddags duik je dieper in de recente geschiedenis van Cambodja en de herdenking ervan. Je bezoekt het Tuol Sleng-museum, een voormalige gevangenis die gevestigd was in een school, en die de gruweldaden van het Khmer Rouge-regime tegen de eigen bevolking laat zien.
Na dit aangrijpende bezoek keer je terug naar je hotel, waar je kunt ontspannen en de indrukken van de dag kunt verwerken.

Voor de overnachting in Phnom Penh kun je kiezen voor een trendy hotel in de stad. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig hotel in een groenere omgeving, een modern luxehotel of een koloniaal luxehotel in het centrum van de stad.

Dag 9: Van Phnom Penh naar Kep/Kampot

In de ochtend vertrek je richting Choeng Ek, de locatie van de 'Killing Fields' op ongeveer 17 kilometer buiten de stad. Het bezoek kan een schokkende ervaring zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.
Na het bezoek aan Choeng Ek vervolg je de reis naar een afgelegen peperboerderij. Deze boerderij onderscheidt zich van de meeste toeristische 'pepperfarms' waar toeristen in rijen worden rondgeleid. Wat deze boerderij speciaal maakt, is dat ze zich ook bezighoudt met herbebossing. Het is een kleinschalige boerderij waar de mensen vriendelijk zijn en je een goede uitleg zullen geven. De lunch hier is overheerlijk. Uiteraard kun je hier ook peper kopen om mee naar huis te nemen.
Na het bezoek aan de peperboerderij rij je door naar Kep, waar je de Crab Market bezoekt. Hier kun je genieten van verse zeevruchten en visgerechten.
Vervolgens ga je naar je hotel.

Je hebt de keuze tussen een overnachting in een koloniaal hotel in Kampot of een hotel met een zwembad in Kampot. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs ook kiezen voor een charmant hotel in de natuur in Kep, een prachtig verblijf aan zee in Kep of een uniek retro-hotel in Kep.

Kampot hotel met authentiek interieur

Dag 10: Fietsen in Kampot

Vandaag ga je fietsen in Kampot, een rustig stadje dat vroeger het administratieve centrum van Zuid-Cambodja was en waar je dus nog veel koloniale gebouwen zal aantreffen. Je gaat fietsen door prachtige rijstvelden, langs weelderige durian- en rambutanplantages en pittoreske zoutvelden. Onderweg kun je stoppen in lokale dorpen en een praatje maken met de vriendelijke mensen. Deze fietstocht is ontspannen en plezierig. Als je dat wenst, kun je ook verder fietsen naar enkele prachtige grotten of watervallen. Overleg dit met je gids en beslis samen wat je wil doen.

Je hebt de keuze tussen een overnachting in een koloniaal hotel in Kampot of een hotel met een verfrissend zwembad in Kampot. Als je wilt, kun je tegen een meerprijs ook kiezen voor een verblijf in een charmant hotel in de natuur in Kep, een aangename accomodatie aan zee in Kep, of een uniek retro-hotel in Kep.

Dag 11: Naar Bounty-eiland Koh Rong

Vandaag rij je naar Sihanoukville. Daar neem je de boot naar Koh Rong, een bounty-eiland met parelwitte stranden. Na aankomst in je hotel ben je vrij. Geniet van het strand en het zwembad en... Relax! De hotels hier bieden ook snorkel- en duikexcursies aan.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

Dag 12: Vrije dag aan het strand

Geniet van een massage, het strand, het zwembad ... Je kan ter plaatse ook een duik- of snorkelexcursie boeken.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

Dag 13: Vrije dag aan het strand

Geniet van een massage, het strand, het zwembad ... Je kan ter plaatse ook een duik- of snorkelexcursie boeken.

Overnachting in een kleinschalig hotel aan zee. Aan een meerprijs kan je ook verblijven in een afgelegen verblijf aan zee of een luxe-hotel aan zee, of in een modern hotel in Koh Rong Samloen.

Dag 14: Terug naar Phnom Penh

De boot brengt je terug naar Sihanoukville. Van daaruit rijd je naar Phom Penh, waar je een vrije dag hebt om de stad verder te verkennen.

Voor de overnachting in Phnom Penh kun je kiezen voor een trendy hotel in de stad. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om te verblijven in een kleinschalig hotel in een groenere omgeving, een modern luxehotel of een koloniaal luxehotel in het centrum van de stad.

Dag 15: Vertrek uit Cambodja

Op je laatste reisdag heb je de ochtend vrij tot aan je vertrek naar de luchthaven. Na het inbegrepen ontbijt heb je de mogelijkheid om wat inkopen te doen, een ontspannende massage te boeken of gewoon te genieten van wat vrije tijd.
Voor degenen die een avondvlucht naar huis hebben, bieden we ook een optionele excursie aan naar het Zijde-eiland Ko Dach (tegen een meerprijs). Je verlaat Phnom Penh en vertrekt naar Koh Dach, ook wel bekend als het 'Zijde-eiland'. Om 07.30 uur word je opgehaald bij je hotel en per Remok (een soort fietstaxi) naar de pier gebracht. Daar neem je een veerboot naar de eilanden in de Mekong-rivier. Eenmaal overgestoken, pak je je fiets en fiets je langs lokale gemeenschappen en rustige paden, waar de mensen je hartelijk verwelkomen. Onderweg krijg je volop gelegenheid om prachtige foto's te maken. Een lokale lunch is inbegrepen bij de excursie. In de vroege namiddag, rond 13.00 uur of uiterlijk 14.00 uur, keer je terug naar je hotel.

Dag 16: Aankomst thuis

strand

 

[Prijzen geldig tot 31/12/2024]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]

 • Vanaf € 2.075 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 1.690 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 1.525  p.p. met 6 personen
 • Prijzen per gezin of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet! Er zijn toeslagen tijdens de feestdagen en in het hoogseizoen (meestal tussen 1 oktober (soms november) en 31 maart.

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privéchauffeur en waar nodig met gids.
 • Alle overnachtingen in comfortabele tot zeer comfortabele hotels incl. ontbijt.
 • Enkele andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht op Siem Reap en terug uit Phnom Penh (afhankelijk van het seizoen en moment van aankoop. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper!)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar als inbegrepen vermeld in het programma. Maaltijden kosten slechts enkele euro's.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen [zie beschrijving hotels].
 • Visumkost

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, nog 6 maanden geldig bij aankomst.
 • Visum (te verkrijgen bij de ambassade, via E-Visum of bij aankomst)
 • Geen inentingen verplicht. Contacteer je huisarts voor info omtrent inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode, op lokale feestdagen en in het hoogseizoen (okt/nov tot eind maart).  Die toeslag werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen als de prijzen van de binnenlandse vluchten en het vervoer ter plaatse door brandstoftoeslagen omhooggaan.
 • Regenseizoen: normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens deze periode wel een beetje flexibeler zijn dan anders.