Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuwsbrief Juli 2021

20 jul 2021

Hey reiziger,

Nu de zomer al goed van start is, zit je vast wel al te dromen van een reisje hier ver vandaan. Een reis die je al je zorgen doet vergeten en waarbij je volop kan genieten van het ultieme vakantiegevoel. Uiteraard dromen ook wij daarvan. Jammer genoeg wordt het echter nog steeds afgeraden om naar verre landen te reizen... Wij blijven nochtans niet bij de pakken zitten. Als jij niet naar een bestemming kan gaan, brengen wij de bestemming naar jou toe!

 

Op het programma: Tanzania

Op 17 augustus vertrekt Paula naar Tanzania, waar ze tal van activiteiten zal doen én nieuwe dingen gaat ontdekken. Die ervaringen delen wij graag met jou! Wat staat er precies op haar agenda?

 

Hoge klif in het landschap van Tanzania

 

luipaard hoog in een boom aan het slapen

 

● Wandel- en fietstochten door safarigebieden
● Een tocht op het water met de kano
● De lekkerste gerechtjes van de lokale keuken
● Prachtige taferelen van de Kilimanjaro
● Een kijkje binnenin de mooiste hotels en loges
● Het afgelegen Natronmeer gaan ontdekken
● Kers op de taart: de grote migratie in het noorden met oversteek van de Mara

 

 

Migratie in het noorden? Oversteek van de Mara? Wat is dat precies?

De grote migratie, of grote trek, wordt gezien als een waar natuurwonder. Zo’n 2,5 miljoen grazende dieren verplaatsen zich als één grote kudde doorheen het gebied van het Serengeti National Park. Zebra’s, gazellen en gnoes zijn maar enkelen van de diersoorten die samen in groep migreren naar een groener oord waar er gras in overvloed is. Ook voor roofvogels is de grote migratie een feest om bij te wonen.

 

een kudde ossen die de rivier oversteken

Bron: https://www.tenzingtravel.nl/reisblog/afrika/kenia/de-grote-trek-in-tanzania-en-kenia-van-a-tot-z/

 

Op een bepaald moment tijdens de migratie komen de dieren aan bij een natuurlijke scheiding van het land: de Mara. Deze rivier is voor vele dieren een uitdaging om over te steken, wat voor fotografen en toeristen voor een adembenemend tafereel zorgt. En guess what, jij kan de oversteek meebeleven door Paula’s ogen via onze sociale media.

Vanaf 17 augustus posten we elke dag een story op onze Instagram over Paula’s avontuur in Tanzania. Hou dus in die periode zeker onze Instagram- en Facebookpagina in het oog om te zien wat het prachtige Tanzania allemaal te bieden heeft.

Paula haar reis naar Tanzania is een ware prospectiereis. Alle nieuwe ontdekkingen zullen aan bod komen in de volgende reisprogramma's! Het nieuwe aanbod zal vol verrassingen zitten, dus stay tuned.

Paula zal tijdens haar trip in Tanzania uiteraard ook Axel van Onseahouse bezoeken. Tijdens de reis zal ze opnieuw de Gentse chefkok zijn kookkunsten mogen uitproberen in de feeërieke omgeving van de Onseahouse. Die twee stonden nog niet zo lang geleden in de krant, dat artikel lees je hier.

 

Hart onder de riem voor onze gidsen

Zoals je weet staat Paula voortdurend in nauw contact met haar partners in Tanzania, Myanmar, Oeganda, Senegal en Indonesië, ook in coronatijden. Omdat het eveneens voor de gidsen een zeer moeilijke periode is, wil Paula ze bij deze een hart onder de riem steken. Een wereld zonder toeristen, zonder werk en zonder inkomsten is al een hele tijd de realiteit voor reisgidsen. Wij hopen met ons hele hart dat de normale gang van zaken snel weer zal overnemen zodat we allemaal kunnen genieten van onze prachtige wereld in al haar glorie.

 

Vergeet onze website niet!

Ondanks dat we niet konden reizen, heeft Jalan niet stilgezeten. Met het oog op de toekomst stelden we speciaal voor de kunstliefhebber de vier must-sees in Dakar op! Dakar is vooral bekend om de prestigieuze rally die er jaarlijks plaatsvindt. De hoofdstad van Senegal biedt natuurlijk veel meer dan dat. Wat die culturele musts nu precies zijn, lees je op onze blog.

 

Dromedaris tocht door de woestijn

Dat Senegal een veelzijdig land is, weten wij van Jalan beter dan wie dan ook. Zo vind je op onze blog ook dé bucketlistervaring in de woestijn van Lompoul. Dat lees je hier!

 

Mentaal welzijn in Myanmar

Wereldwijd tast Covid-19 niet alleen het fysieke welzijn aan, maar ook het mentale welzijn. Net zoals bij ons in België is dat ook in Myanmar het geval. Wist je dat mentale gezondheid en hoe we hiermee omgaan ook cultuurgebonden is? Jalan biedt daarom een ervaring aan die jouw reis écht waardevoller maakt. Wat deze ervaring precies inhoudt lees je hier.

 

Watchtip op druilerige dagen

België, dat is een land met heel veel kuren. We weten allemaal dat het weerbericht ondanks Frank Deboosere’s voorspellingen niet steeds stabiel is. Op een druilerige dag geven wij ook toe aan onze guilty pleasure.. Bingewatchen!

 

Dé netflixtip van ons: LUPIN

vakantiefoto van Paula samen met Omar Sy

Waarom Lupin? Ten eerste is het verhaal gebaseerd op Arsène Lupin, de Franse tegenhanger van Sherlock Holmes. De serie over de meesteroplichter brengt elke kijker naar het randje van hun stoel. Een goede mix van spanning, humor en romantiek, daar is geen enkele Belgische regenbui tegen bestemd.

Ten tweede, de hoofdrolspeler Omar Sy. De charmante Franse acteur is het grote pluspunt van de hele serie. Omar Sy heeft daarbij ook Senegalese roots en dat treft… Laat dat nu één van de landen van Jalan zijn! Omdat Paula regelmatig op reis gaat naar haar landen om nieuwe reizen voor jullie samen te stellen, kon het dan ook niet anders dat de twee elkaar eens troffen. En zo geschiedde! Een heerlijk vakantiekiekje van Paula en Omar in Senegal als ultieme bewijsstuk. Wanneer je in het vervolg Lupin opzet, zal ook jij wegdromen van je toekomstige reis naar Senegal.

 

MUST DO  - Refresh Amsterdam - Judith Quax - Voyage à Dakar

Refresh Amsterdam is een tentoonstelling waarbij vijfentwintig kunstenaars (collectieven) met verschillende achtergronden reflecteren op het Amsterdam van nu.

In Voyage à Dakar reizen Judith Quax en haar Nederlands-Senegalese zoon Noah over land, van Amsterdam naar Dakar in Senegal. Ze reizen tegen de migratiestroom in, naar het land van zijn vader en zijn Senegalese familie. De multimedia-installatie in het Amsterdam Museum is een poëtische beleving van de reis, rondom thema’s als verlangens, dromen, herinneringen, identiteit, familiebanden, culturen en de plek waar je je bevindt.

Op die manier brengen ze Senegal naar de lage landen. Een must voor elke globetrotter die al staat te popelen om Dakar te ontdekken!

 

Geniet van de zomer!

We wensen dan ook iedereen een enorm fijne zomer! We hopen met heel ons hart dat we binnenkort weer allemaal samen mogen reizen en dat de pandemie verleden tijd wordt.

We willen ook iedereen bedanken voor het begrip en de flexibiliteit rond het verschuiven van de geboekte reizen. Het deed jullie pijn, maar ons ook, enorm.

Bekijk voor de allerlaatste updates, de inspirerendste blogs en de meest adembenemende foto’s onze Instagram-, Facebookpagina en website.

 

Covid 19

We bevinden ons in een ongeziene situatie waardoor onderstaande info aangaande reisdocumenten enz. kan wijzigen.  Wij volgen de situatie op de voet en staan in nauw contact met onze mensen ter plaatse. Je kan ons steeds mailen als je vragen hebt. We helpen je graag verder.

Voor alle vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij ook naar www.info-coronavirus.be/nl/ en naar www.diplomatie.belgium.be/nl.

Blijf je graag op de hoogte van onze reisprogramma's en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via deze link of volg ons op Instagram of Facebook.

instagram facebook

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten