Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws van Jalan

18 dec 2019

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat doet ons terugkijken op de afgelopen 12 maanden. Voor Jalan betekent dat naast vele herinneringen aan schitterende reizen ook leuke nieuwigheden waar we dit jaar aan gewerkt hebben.

Nieuwe reis in Timor en Rote: waar een week 9 dagen telt.

Dit jaar is Jalan weer naar Indonesië geweest om een nieuwe en originele reis samen te stellen. Ontdek nu met Jalan Timor en Rote, de onbekende parels van Indonesië.

Wat kan je verwachten?
Een zalige reis ver weg van toerisme en de drukte van de stad. Omdat ze vrij afgesloten geleefd hebben in Timor, zijn er nauwelijks westerse gewoontes binnengesijpeld in hun dagelijkse leven. Zo hebben ze in het dorpje Boti een week van 9 dagen! Door kennis te maken met de lokale bevolking, leer je ook over hun unieke cultuur. Geniet in Rote van prachtige stranden, uitzichten en een relaxte vibe. Surfers en avonturiers zullen er ook helemaal in hun element zijn want naar dit eiland wordt regelmatig verwezen als “surfer’s paradise”. De reis wordt aangevuld met toffe activiteiten zoals kajakken in mangroves en excursies die je warme ontmoetingen en schitterende herinneringen opleveren.

Ontdek Timor en Rote

 

Tanzania: naast wildlife ook cultuur.

Ontdek ook de nieuwe toevoegingen aan de reizen in Tanzania. Krijg zin in avontuur door de nieuw toegevoegde verblijfplaatsen op de meest indrukwekkende locaties van Afrika, omringd door de wildlife van de Serengeti. Van grote luxe tot authentieke gezelligheid, het zijn unieke ervaringen. Maar ontdek ook met Jalan een ongeziene cultuur in Tanzania.

Ontdek Tanzania

 

Lombok: een leuke vrouwengroep als gidsen.

Nadat Lombok in augustus 2018 getroffen werd door een aardbeving, is Jalan er opnieuw heen gereisd om een volledig nieuwe reis te plannen. Een nieuwe toevoeging is dat we nu voor de wandelingen samenwerken met een organisatie die enkel vrouwelijke gidsen inschakelt om hen aan werk te helpen, waardoor de vrouwen gesteund worden om meer op eigen benen te staan. We steunen met plezier onze gids Barry die 3 fantastische huisjes bouwt met een fenomenaal uitzicht waar jullie kunnen verblijven. De reis zit boordevol paradijselijke zichten en prachtige bezienswaardigheden zoals tempels, rijstterrassen, vulkanen, etc. Je eindigt op een heerlijk wit strand, weg van de drukte, wat een zalige plek is om de kans te grijpen om te leren surfen.

Ontdek Lombok

 

Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam: een moeilijke knoop is doorgehakt.

Jalan hakte een moeilijke knoop door. Het aanbod van Jalan zal er vanaf 2020 wat anders uitzien. De rondreizen in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam verdwijnen binnenkort uit het aanbod zodat er nog meer tijd geïnvesteerd kan worden in opvolging en persoonlijke bezoeken naar Indonesië, Myanmar, Senegal, Tanzania en Uganda. Als specialisten in reizen en de landen in ons aanbod, verdiepen we ons liever helemaal in de bestemmingen die we aanbieden. Bij Jalan draait reizen namelijk om kwaliteit en een persoonlijk gevoel boven kwantiteit. Voor de mensen die in 2020 een reis hadden gepland naardaar niet getreurd : het is op aanvraag nog mogelijk om voor 2020 Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam te boeken. Aarzel niet om contact op te nemen indien er vragen zijn.

 

The Circle of Life met Lieve Blancquaert

Sinds september kan je in de Sint-Pietersabdij in Gent de tentoonstelling The Circle of Life van fotografe Lieve Blancquaert bezoeken. Het is een overzichtexpositie en laatste deel van Lieve’s zoektocht naar de betekenis van belangrijke rituelen in het leven van de mens over heel de wereld. Jalan en Lieve Blancquaert zijn jaren geleden gestart aan een fijne samenwerking om de meest verrassende portretten te schetsen in Indonesië en Senegal. Nog tot 12 januari 2020 kan je de prachtige foto’s en verhalen bewonderen in Gent, maar er bestaat ook een prachtig fotoboek.

Volg ons en blijf op de hoogte van onze blogs.

Volg ons op Facebook en mis geen enkele blogpost die er aan zit te komen. We delen er reisverhalen, inspiratie en leuke nieuwtjes.

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten