Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Lombok wordt vaak gezien als het kleine broertje van het populaire buureiland Bali, maar toch kom je hier in een andere boeiende wereld. Lombok wordt gedomineerd door de machtige vulkaan Rinjani, waarvan de beklimming alleen al de reis waard is. Deze berg zorgt ook voor de prachtige natuur in het vruchtbare en groene noorden.

In het nog ongerepte oosten ben je als toerist vaak nog een unicum voor de vriendelijke Sasak-bevolking met zijn eigen tradities.

Lombok en de kleine eilandjes errond pronken tenslotte ook met hun hagelwitte stranden en palmbomen.

West-Lombok - Mataram en Sengiggi

In West-Lombok ligt Mataram, de hoofdstad van het eiland. De uitgestrekte badplaats Sengiggi met mooie witte stranden, palmbomen en gezellige restaurantjes trekt veel zonnekloppers aan maar blijft lekker rustig.

De'Gili'-eilanden

'Gili' betekent letterlijk 'eiland' in het Sasak, maar toch worden de eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan de 'Gili'-eilanden genoemd. De drie eilanden hebben mooie witte stranden en een boeiende onderwaterwereld. De eilandjes zijn heel populair bij zonnekloppers, waardoor de rust schaars is, maar wij hebben twee oases van rust gevonden in het noorden van Gili Trawangan.

Het zuidwesten - Sekotong

In het zuidwesten van Lombok, op het schiereiland Sekotong, vind je een prachtig zeelandschap met nog veel ongerepte parelwitte stranden. Langs de kust liggen kleine tropische eilandjes zoals Gili Gede en Gili Nanggu. Achter het kustgebied rijzen hoge bergruggen op. De streek wordt niet zo druk bezocht door toeristen en is daardoor vrij authentiek gebleven. Kortom ideaal voor rustzoekers, wandelaars en waterliefhebbers zoals surfers, duikers en snorkelaars.

Vulkaan Rinjani

De 3700 m hoge vulkaan Rinjani domineert heel Lombok. De beklimming ervan alleen is de reis naar Lombok waard. Vanop de kraterrand heb je een prachtig zicht over Lombok, Bali en het prachtige kratermeer. Rond de Rinjani-vulkaan stellen we voor het verrassend groene noorden en centrum van Lombok te ontdekken.

Senaru

Senaru ligt aan de noordelijke voet van de vulkaan. Maak er een heerlijke wandeling door traditionele dorpen, jungle, plantages en langs gigantische watervallen, met af en toe prachtige vergezichten over de felblauwe Balizee.

Tetebatu

De dorpjes rond Tetebatu staan bekend als bewaarders van oude Sasak-tradities, zoals huiveringwekkende maar onschadelijke stokgevechten, en ambachten zoals het weven van de typische ikat-stoffen, pottenbakken en rietvlechten . Tussen de schaarse huizen wisselen rijstterrassen en helgroene tabaksvelden elkaar af.

Oost-Lombok

Het ongerepte Oost-Lombok is de eerste streek voorbij Bali waar het toerisme nog bijna niet is doorgedrongen. Je vindt er compleet verlaten eilandjes met witte stranden, omringd door prachtige koralen. In het zuidoosten is het de Buginese zeevaardersvolk sterk aanwezig. Dat merk je aan de zeegebonden activiteiten: zoutwinning, botenbouw... De vismarkt van Tanjung Luar mag je niet missen. Een overnachting hier is heel speciaal.

← Naar het overzicht van de bestemmingen