Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Vernieuwde reisprogramma's naar Myanmar, Sulawesi en Senegel & Gambia

6 feb 2014

Na nieuwjaar beginnen de reislustigen onder ons meestal na te denken over hun volgende trip (in de krokus-, de paas-, de zomerperiode of gelijk wanneer). Voel je ook die drang en zoek je bovendien “dat tikkeltje meer” qua beleving en authenticiteit? Jalan heeft momenteel voor jou één en ander klaargestoomd.

Op Facebook plaatsen we regelmatig foto’s van deze prachtige reizen.
Word fan van de Jalanpagina en krijg de laatste nieuwtjes nog sneller te zien. We nodigen je uit om ook jouw foto’s van je Jalan-reis op onze pagina achter te laten.

Dit zijn onze laatste en spannendste nieuwigheden:

 

Mrauk U in Myanmar: verborgen tempelrijk

Iets voor de ontdekkingsreiziger in u! Een unieke kans om, bijna op je eentje, monumentale overblijfselen te exploreren van een oude, weinig bekende beschaving… in het westen van Myanmar kan het. Het gebied is moeilijk te bereiken maar loont de moeite, want naast de mysterieuze tempels maak je ook kennis met het geïsoleerde en gastvrije Chin-volk (waar de oudere vrouwen in het gezicht zijn getatoeëerd). Reis naar Myanmar in onze zomermaanden, alles is groen en je waant je bijna alleen!

 

Een onontdekt stukje Sulawesi

Jalan brengt nu, naast Zuid-Sulawesi en Toraja, ook de duikersparadijzen van het noorden op het menu. Je doet een jungletrekking op zoek naar tarsiers (spookdiertjes), zwarte makaken en de koeskoes. De streek rond het Posomeer is van een oogverblindende schoonheid. In het natuurpark Lore Lindu, tussen Palu en Poso, zijn er de Bada en Besoa-valleien met geheimzinnige Paaseiland-achtige stenen beelden of monolieten, waarvan de oorsprong nog onbekend is. Wij waren er in juli, en we waren alleen!

 

Senegal (en Gambia) volledig vernieuwd!

Elk jaar ontdekt Jalan nieuwe streken en nieuwe gezichten van Senegal. De Casamance is het altijd groene Senegal, met de grotendeels animistische Diolacultuur, de prachtige “bountystranden” van Cap Skirring en een aparte, relaxte sfeer. Ook nieuw: de ontdekking van het “diepe oosten”, dichter bij het hart van Afrika, met een overweldigende natuur en boeiende volkeren. We wagen ons ook dieper in de Sahel, en in Podor, een koloniale parel aan de Senegalrivier. En tenslotte bieden we je een stukje Gambia aan, o.a. voor het spotten van chimps.

 

Tot zover onze nieuwtjes. Wij hebben alvast ontzettend veel zin om jouw vakantiedromen te inspireren.

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten