Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Niet alledaagse reizen bij Jalan

28 apr 2016

Ook na het boekingsseizoen blijft Jalan bouwen aan nieuwe, mooie en gevarieerde reisprogramma’s voor de meerwaardezoeker.

Kleinschalige en originele groepsreis naar het authentieke Thailand met gegarandeerde afreis vanaf 2 personen - max 12 deelnemers

Van 8 tot 24 november 2016 staat een tweede groepsreis in Thailand op het programma. Tijdens deze originele kleinschalige groepsreis maak je kennis met het authentieke Thailand tussen Bangkok en Chiang Mai. Je ontdekt verrassende kanten van Bangkok, zoals het leven in de ‘Khlongs’ en tradities van eeuwen geleden. Je verkent Sukhotai, de vroegere hoofdstad van Siam, per fiets. In Chiang Mai ontmoet je een sympathieke familie waarmee je samen kookt en die je meer leert over de Lanna-cultuur. Maar vooral het plattelandsdorpje Song met zijn gastvrije mensen zal je nooit meer vergeten! Je logeert er in een ecologisch hotel en wordt ondergedompeld in het lokale leven. Je sluit de reis af op het gezellige en zonnige eilandje Samed.

Het ongekende verre oosten van Myanmar - bij de 'Gouden Driehoek'

Het veelzijdige Myanmar wordt door onze klanten al sterk geapprecieerd. Maar zoals gewoonlijk kunnen we het niet laten om ook daar ongekende gebieden te gaan opzoeken. Eén ervan is het berggebied van de Palaung-minderheid tussen het Inlemeer en de Thaise grens. Hier zie je zelden andere toeristen. De trip start in de Kayah-staat, de kleinste van alle Birmese deelstaten, met Loikaw als hoofdstad. Je maakt kennis met de ‘Langhalsvrouwen’. Dichter bij Thailand kom je in de oostelijke Shan-staat en wordt het landschap ruiger. Dit gebied ligt aan de oude Opiumroute, niet ver van de eens beruchte ‘Gouden Driehoek’. Hier leeft het ‘Silver Palaung’-volk. Deze mensen leven in ‘Longhouses’ en de vrouwen dragen zilverkleurige ringen rond hun lenden. Een heel exotische trip!
We hebben een budget versie en een luxueuzere versie gemaakt.

Mysterieuze ‘kruiken’ in Laos en Indonesië

De vlakte der Kruiken in centraal Laos is een groot mysterie. Honderden stenen ‘recipiënten’ liggen er verspreid over een immense vlakte. Niemand weet waarvoor deze schijnbaar uitgeholde rotsen ooit hebben gediend: als graven, als bewaarplaats voor eten of andere schatten?
Gek genoeg heeft het ver daarvandaan gelegen Noord-Sulawesi (Indonesië) een vergelijkbaar fenomeen: in de Bada- en Besoavalleien liggen er soortgelijke ‘kruiken’, zij het in dit geval soms met ‘deksel’, terwijl de beelden doen denken aan Paaseiland.

Deel je ervaringen en foto's

Aarzel niet om je reiservaringen met Jalan te delen via Facebook, inclusief foto’s.

← Naar het overzicht van de nieuwsberichten