Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Cambodja

Reizen naar Cambodja

Reisdocumenten

Internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van terugkeer naar huis. Je hebt ook een visum nodig. Je kan dit bij de ambassade in Brussel krijgen, maar ook ter plaatse bij aankomst in het land.
Ambassade België en Nederland: Tervurenlaan 264, bus A, 1150 Sint-Pieters-Woluwe - Tel. +32 (0)2/ 772 03 72

Gezondheid, Inentingen

Jalan heeft geen medische bevoegdheid. Voor concreet medisch advies verwijzen we naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (www.itg.be). In Nederland vind je info bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.nl).
We raden sowieso aan degelijke muggenspray mee te brengen (op basis van DEET - niet in de handbagage op het vliegtuig meenemen).

Taal

De officiële landstaal is het Khmer. Daarnaast kan je op veel plaatsen terecht met Engels en/of Frans.

Tijdsverschil

In Cambodja is het in de winter 6 uur later dan in België/Nederland en 5 uur later in de zomer.

Betaalmiddelen

De officiële Cambodjaanse munteenheid is de Riel, maar in de toeristische sector wordt het meest betaald in Amerikaanse dollars. Met name entreegelden en veel hotel- en restaurantprijzen zijn in dollars aangegeven. Neem dus best wat dollars (of euro's) mee die je ter plaatse kan omwisselen. Beschadigde biljetten worden wel niet aanvaard. De kleinere uitgaven betaal je beter met de Riel. Het is niet nodig om geld te wisselen van te voren. Je krijgt Riel immers als wisselgeld terug als het gaat om kleinere bedragen. Geldautomaten vind je alleen in de grotere steden.

Telefoon/GSM/Internet

Telefoneren naar het buitenland is duur in Cambodja, zeker in vergelijking met Thailand. Met de toename van internetcafés zijn surfen en mailen de laatste jaren goedkoper geworden, met name in de toeristische plaatsen zoals Phnom Penh en Siem Reap. Verder bieden sommige hotels ook internetfaciliteiten aan, maar is dit zeker niet overal vanzelfsprekend. Op de meeste plaatsen heb je een goed bereik met je GSM.

Klimaat

Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober. Van juni tot augustus is het heet en vochtig, van september tot oktober fris en vochtig. Zelfs in het natte seizoen kan je gemakkelijk naar Cambodja reizen. Alleen de kust is minder aangenaam in augustus, september en oktober vanwege de regen.
Het droge seizoen loopt van november tot en met mei. De droogste maanden zijn januari en februari. Maart, april en mei zijn de warmste maanden (warm en droog). De 'koelste' maanden zijn tussen november en februari.

Eten en drinken

Het eten in Cambodja kan je wat vergelijken met de keuken van buurlanden Thailand en Laos. De gerechten in Cambodja zijn minder gekruid. In de grote plaatsen zoals Phnom Penh en Siem Reap vind je allerhande restaurants, gaande van lokale specialiteiten tot de Thaise en Chinese keuken. Door het koloniale verleden van het land vind je ook nog veel Franse invloeden. Ook hier wordt aangeraden om geen water van de kraan te drinken. Water in flessen is overal vlot verkrijgbaar aan een heel goedkope prijs. Bij een maaltijd drinkt men meestal thee. Daarnaast is vooral het bekende Angkor bier alsmaar populairder. Vruchtensappen zijn op de meeste plaatsen ook vlot verkrijgbaar.

Voltage

Overal in Cambodja is het voltage 220 volt. Wel dien je een universele stekker of een set van adapters mee te nemen.

Respectvol reizen

Het is verboden militaire gebouwen, militairen, politiemensen of luchthavens te fotograferen. Als je een foto wil maken van mensen, vraag steeds de toestemming. Bij tempelbezoek, zet je hoed af, doe je schoenen uit en bedek knieën en schouders. Wijs nooit met je voeten in de richting van een Boeddhabeeld en poseer niet voor een foto met je rug naar de Boeddha. Raak nooit het hoofd aan van een persoon of Boeddhabeeld. Ook wijzen met je vinger of je voetzool naar mensen of een Boeddhabeeld is uit den boze. Mensen begroeten doe je best zoals in Zuid-Oost Azië de gewoonte is: met gevouwen handen en een lichte buiging i.p.v. een handdruk. Als je donaties wil geven aan armen, doe dit dan op een georganiseerde manier (in samenspraak met je gids) en ga niet zomaar in het wilde weg goederen schenken. Dit kan immers de lokale gemeenschappen ontwrichten.

Voor wie?

Voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, honeymooners en ook zeer geschikt voor families met kinderen!

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

• Deskundig advies
uitgebreide informatie en persoonlijke service van een gespecialiseerde reisconsulente die het land kent als geen ander!
• Ervaren, uitgezochte lokale gidsen...
... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk. De gidsen spreken Engels.
• Op maat
Je vindt een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op deze site. Deze kunnen in overleg worden aangepast aan jouw wensen, bvb. een dagje langer op een plaats waar je in het bijzonder naar uitkijkt, een ander hotel, combineren van verschillende reisprogramma's enz...
• Op eigen tempo
De verplaatsingen gebeuren uitsluitend per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld op een plaats waar de kleine en grote kinderen graag een duik in het water nemen of waar je langer wil genieten van een prachtig landschap.
• Cambodja beleven
Originele uitstappen, die je het land doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Direct contact met de lokale bevolking.
• Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar mogelijk is er een keuze uit een aantal hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Waar het kan is een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel uiterst gezellig en sympathiek.

Maaltijden inbegrepen of niet

In de minder dicht bewoonde gebieden zijn vaak alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal) inbegrepen in de prijs. In de steden, waar je een ruim aanbod hebt, is dat minder het geval: daar heb je dan de gelegenheid om zelf te kiezen.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants enz. Alles persoonlijk door ons uitgetest!

Monniken en een groot standbeeld

← Naar het overzicht van de bestemmingen