Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Blogs

Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Default.
De beste boekentips voor reisliefhebbers: Vietnam

Binnenkort kun je met Jalan reizen naar Vietnam! In de tussentijd is lezen de gewezen manier om je alvast te verdiepen in de fascinerende Vietnamese cultuur. In deze blog delen we onze favoriete leestips en hopen we je te inspireren, of je je nu voorbereidt op een bezoek aan Vietnam of eerder van plan bent om in de pagina’s te verdwalen.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Cambodja.
Reisverslag Thailand

In november trok Paula naar Thailand, na een voorbereiding achter de schermen van een meer dan een jaar. Omdat sommige van de contacten van Jalan uit Myanmar nu ook actief zijn in Thailand, was dit nu de gelezen kans om ook daar met hen samen te werken en samen programma’s uit te stippelen die een authentiek Thailand belichten, weg van het massatoerisme. In deze blog lees je welke locaties ze bezocht en welk moois Thailand te bieden heeft aan wie uit de drukte weet te ontsnappen.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Cambodja.
HeroRATs: ontmijnen met ratten in Cambodja

Op het Cambodjaanse platteland zijn tot op vandaag nog steeds sporen te vinden van de Vietnamoorlog, de Cambodjaanse Burgeroorlog en de Cambodjaans-Vietnamese Oorlog. Volgens het Cambodian Mine Action Centre (CMAC) gaat het over wel vier tot zes miljoen landmijnen en explosieven. APOPO, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het opsporen van landmijnen en explosieven, heeft een onwaarschijnlijke partner gevonden in haar missie: ratten. De organisatie werd opgericht door de Belgische Bart Weentjes en is actief in meerdere landen.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Cambodja.
Opnieuw beschikbaar bij Jalan: reizen naar Cambodja

Er zijn altijd bestemmingen die een bijzondere plek in ons hart hebben. Zo ook Cambodja, dat vroeger al deel uitmaakte van het aanbod van Jalan. Door de jaren heen ontving Paula regelmatig verzoeken van klanten om weer reizen naar het prachtige land aan te bieden. En we hebben geweldig nieuws: vanaf nu kan je weer je reis naar Cambodja boeken met Jalan! Wij willen dat de klanten de best mogelijke ervaring hebben, en daarom is het essentieel om de plekken die Jalan aanbiedt ook zelf te verkennen en te ervaren. Paula trok in juni dus opnieuw naar Cambodja om ervoor te zorgen dat de programma's in orde en up-to-date zijn, en om wat nieuwe pareltjes te ontdekken om met jullie te delen. In deze blog lees je wat ze er bezocht en deed.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Default.
De beste boekentips voor reisliefhebbers: Afrika

Een reis biedt je de ideale gelegenheid om te lezen: of je nu wacht op het vliegtuig, tussen je activiteiten door even uitblaast in het hotel of voor het slapengaan nog even tot rust wil komen: alles is beter met een boek! Daarom lijsten we in deze blog onze beste boekentips op en stellen we je voor aan enkele van de meest intrigerende en meeslepende romans over Senegal, Oeganda, Tanzania en Zanzibar. De verhalen brengen stuk voor stuk kennis bij over de culturele achtergrond en de geschiedenis van de plaatsen waarover ze gaan.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Senegal.
Is Lac Rose niet meer roze?

Misschien zag je het passeren in het nieuws: het Senegalese Lac Rose is zijn typisch roze kleur kwijt. Wat betekent dat voor de mensen die werkzaam zijn op en rond het meer? En is het meer nu nog een bezoek waard?

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Oeganda.
Een bezoek aan Oeganda

Eind oktober vertrok Paula, samen met haar vriendin Lena, op werkreis naar Oeganda. Daar bezochten ze verschillende ngo’s om te kijken hoe Jalan een steentje kan bijdragen. Ook spraken ze af met iemand van de ambassade om samen community-based toerisme te ontwikkelen. Verder mochten de wildparken natuurlijk ook niet ontbreken.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Senegal.
Het authentieke Senegal: verantwoord toerisme in het land van Teranga

Wie “reizen naar Senegal” zegt, zegt ook “Dakar”. Toch heeft het land nog meer te bieden dan enkel de prachtige hoofdstad. In deze blog lijsten we wat charmante en kleinschalige verblijven op in de buurt van Lac Rose, Lompoul en de Sine-Saloum. In deze kampementen kom je in contact met de prachtige en diverse natuur en leer je wat “Teranga” is: echte, Senegalese gastvrijheid. Bovendien draaien de kampementen om duurzaam en verantwoord toerisme in harmonie met de lokale bevolking en de natuur. Een authentieke vakantie in Senegal om nooit meer te vergeten, dus.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Indonesië.
Het blije weerzien van Indonesië

Deze maand vertrok Paula op werkvakantie naar Indonesië. Het is heel belangrijk om de reisbestemmingen zelf regelmatig te bezoeken, want enkel zo kan je de reizen perfect afstemmen op de wensen van de klant. Bovendien was het een superfijn weerzien met de lokale gidsen, want ook nauw contact met hen is essentieel om de klanten van een droomreis te kunnen voorzien. In deze blog lees je over de werkreis naar Indonesië en wat Paula er allemaal gezien en gedaan heeft.

Lees verder
Geschreven door Karel-Brecht Decorte op
in de Categorie: Tanzania.
Maak kennis met de Maasai

Kan je comfort combineren met traditie? In deze lodge gerund door de Maasai zul je snel ontdekken dat het antwoord op die vraag “ja” is. Je geniet er van de rust, de sfeer én het uitzicht op de Kilimanjaro. Bovendien is het eten er overheerlijk en krijg je de unieke kans om bij te leren over de gewoonten van de Maasai.

Lees verder