Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Rondreis Thailand

Paspoort en visum

Voor reizen naar Thailand is een internationale reispas verplicht, ook voor kinderen. Deze moet nog 6 maanden geldig zijn op dag van terugkeer naar huis. Je hebt geen visum nodig, wanneer je niet langer dan 30 dagen in het land verblijft.

Ambassade Thailand in België: Waterloosesteenweg 876, 1000 Brussel - Tel. +32 (0)2/640 68 10 - www.thaiembassy.be./thaibxl@thaiembassy.be

Ambassade Nederland: Laan Copes Van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag - Tel. +31 (0) 70 345 07 66

Gezondheid / inentingen

Jalan heeft geen medische bevoegdheid. Voor concreet medisch advies i.v.m. een vakantie naar Thailand verwijzen we naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (www.itg.be). In Nederland vind je info bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering (www.lcr.nl).

We raden sowieso aan degelijke muggenspray mee te brengen (op basis van DEET - niet in de handbagage op het vliegtuig meenemen). 

Taal

De officiële taal van het land is het Thais. Over het algemeen kan je je perfect in het Engels redden op de meeste plaatsen.

Tijdverschil

In Thailand is het in de winter 6 uur later dan in België/Nederland en 5 uur later in de zomer.

Betaalmiddelen

De nationale munt is de Baht. In drukkere gebieden zijn geldautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kan je geld wisselen. Uiteraard krijg je bij de bank een gunstiger tarief dan in een hotel. Kredietkaarten worden in hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd. Het is niet nodig op voorhand Thaise Bahts in België of Nederland te kopen. Zodra je op de luchthaven van Bangkok aankomt, kan je geld wisselen* bij één van de wisselkantoren. Wissel in de luchthaven echter maar een klein bedrag, verder tijdens je reis kan je geld wisselen aan een veel gunstiger tarief.
*Beschadigde bankbiljetten worden niet aanvaard.

Telefoon/GSM/Internet

Op de meeste plaatsen heb je een goed bereik met je GSM. Wanneer je in Thailand inkomende internationale oproepen beantwoordt of internationale uitgaande gesprekken voert, kost dit wel aardig wat geld. Daarom is het aangeraden om je simkaart te vervangen door een Thaise simkaart. Dit kan je in de meeste grootwarenhuizen in de grote steden kopen voor slechts enkele euro's. Daarmee kan je voordelig nationaal en internationaal bellen.
Internetten is mogelijk vanuit internetcafés in alle grotere plaatsen. Prijzen variëren sterk van plaats tot plaats (maximum enkele tientallen Baht per uur). Vele hotels bieden ook internetfaciliteiten aan waaronder gratis WiFi.

Klimaat

Thailand kent een vochtig subtropisch klimaat, beïnvloed door moessonwinden uit het zuiden en noorden, met een gemiddelde dagtemperatuur van meer dan 30°C. Over het algemeen zijn april en mei de warmste maanden terwijl van juni tot oktober de zuidwest-moesson voor wat verkoeling zorgt. Vanaf begin/midden oktober tot begin maart is het klimaat aangenaam met een lagere vochtigheidsgraad. Het is wel belangrijk het onderscheid te maken tussen verschillende regio's:

- Noord-Thailand: het noorden van Thailand kent een warm klimaat met een droog en een nat seizoen. Het regenseizoen duurt van eind mei tot begin oktober. Tijdens die periode dien je rekening te houden met regenbuien. Van december tot februari liggen de temperaturen iets minder hoog, maar het is nog steeds warm.

- Bangkok: Bangkok kent een tropisch klimaat met een nat en een droog seizoen. De droogste periode valt tussen november en februari. Van maart tot augustus is de warmste periode, terwijl het regenseizoen tussen juni en oktober valt. In deze tijd van het jaar kan je korte periodes van hevige regen verwachten, die vooral in de namiddag plaatsvinden. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar. Toch is het aantal zonuren in deze periode nog altijd hoog. 

- het westen van Zuid-Thailand (Krabi, Phuket, Koh Yao Noi, Khao Sok):  de goede reisperiode is november tot en met april (droog seizoen); een redelijk goede reisperiode is juli en augustus (af en toe regenbuien maar ook zon); de minder goede reisperiodes zijn mei-juni (heet) en september-oktober (nat seizoen).

- het oosten van Zuid-Thailand (Koh Samui, Khanom, Koh Tao): kent een omgekeerd regenseizoen t.o.v. Phuket. De goede reisperiode is juli en augustus (droog seizoen, met af en toe een regenbui); een redelijk goede reisperiode is januari tot en met juni (af en toe regenbuien maar ook zon); de minder goede reisperiode is november-december (nat seizoen).

Eten en drinken

Thailand staat bekend om zijn uitstekende keuken. Rijst en noedels vormen de basis van bijna elke maaltijd, waar dan groenten en vlees of vis aan worden toegevoegd. Het geheel wordt afgewerkt met curry, kokosmelk, gember, koriander, citroengras en allerlei pepers. De Thaise keuken is vaak pikant. Informeer je vooraf als je iets bestelt. Eten bij eetstalletjes waar geen bedrijvigheid is, wordt afgeraden alsook het eten van rauw vlees of vis op straat. In Thailand zijn ook heel veel exotische fruitsoorten te verkrijgen. Internationale dranken zoals bier (Singa, Chang en internationale merken) of wijnen zijn in het land meestal vlot verkrijgbaar. Een vers exotisch fruitsapje daarentegen is ook zeker het proberen waard. De Thaise Mekong Whisky (eigenlijk rum) kom je overal tegen. Water uit de kraan is er niet drinkbaar, let dus ook op met ijsblokjes. Overal in het land is water in flessen vlot verkrijgbaar.

Voltage

De netspanning bedraagt in het gehele land 220 Volt. Stopcontacten kunnen verschillen, voorzie dus een universele stekker of aparte adapters. 

Respectvol reizen

Het is verboden militaire gebouwen of luchthavens te fotograferen. Als je een foto wil maken van mensen, vraag steeds de toestemming. Bij tempelbezoek, doe steeds je schoenen uit en bedek knieën en schouders. Wijs nooit met je voeten in de richting van een Boeddhabeeld en poseer niet voor een foto met je rug naar de Boeddha. Raak nooit het hoofd aan van een persoon of Boeddhabeeld. Mensen begroeten doe je best zoals de Thais, met gevouwen handen en een lichte buiging  i.p.v. een handdruk. Tenslotte: maak geen beledigende opmerkingen aan het adres van het gerespecteerde Koningshuis.

Voor wie?

Voor iedereen, jong, oud, vrienden, koppels, honeymooners en ook zeer geschikt voor families met kinderen!

Wat maakt deze reizen zo bijzonder?

 • Deskundig advies
  uitgebreide informatie en persoonlijke service van een gespecialiseerde reisconsulent die het land kent als geen ander!
 • Ervaren, uitgezochte lokale gidsen...
  ... met een niet te evenaren kennis van het land en het volk.
 • Op maat
  Je vindt een aantal goed uitgebalanceerde reisprogramma's op deze site. Deze kunnen in overleg worden aangepast aan jouw wensen, bvb. langer blijven op een plaats waar je in het bijzonder naar uitkijkt, een ander hotel, combineren van verschillende reisprogramma's enz...
 • Op eigen tempo
  De verplaatsingen gebeuren uitsluitend per wagen met privéchauffeur. Zo kan je reizen op je eigen tempo. Onze filosofie is: haast je niet, neem de tijd om te genieten en alles in je op te nemen. Je beschikt steeds over voldoende vrije tijd om tot rust te komen, precies daar waar het nodig is, bijvoorbeeld op een plaats waar de kleine en grote kinderen graag een duik in het water nemen of waar je langer wil genieten van een prachtig landschap of de bezienswaardigheden van Thailand.
 • Thailand beleven
  Originele uitstappen, die je het land doen 'beleven', exclusief voor onze gasten ontworpen, waar nodig aangepast aan gezinnen met kinderen. Betreden van minder toeristische paden, zonder de highlights over te slaan. Streven naar kleinschaligheid, op alle vlakken. Direct contact met de lokale bevolking.
 • Een sterke prijs-kwaliteitverhouding

Accommodatie

Waar er een aanbod is, is er soms een keuze uit verschillende hotels. Deze werden getest en heel zorgvuldig geselecteerd. Wij geven de voorkeur aan kleinschaligheid en authenticiteit. Waar het kan is een zwembad aanwezig. Af en toe is de accommodatie (zeer) eenvoudig omdat er niets anders voorhanden is. Dan vermelden we het ook. Maar de sfeer is dan wel uiterst gezellig en sympathiek en het eten lekker.

Maaltijden inbegrepen of niet

In de minder dicht bewoonde gebieden zijn vaak alle maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaal) inbegrepen in de prijs. Op plaatsen met een ruim aanbod is dat minder het geval: daar heb je dan de gelegenheid om zelf te kiezen.

Extra voor onze klanten

Wij geven iedereen een uitgebreid draaiboek mee, met de 'dag per dag' beschrijving van de reis, tips voor restaurants, algemene Thailand tips enz. Alles persoonlijk door ons uitgetest!