Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania, Kilimanjaro (en Zanzibar)

RONDREIS TANZANIA, KILIMANJARO (EN ZANZIBAR)

Safari in Noord-Tanzania en beklimming van de Kilimanjaro - Marangu route
13 dagen/12 nachten

Deze reis combineert de beklimming van de Kilimanjaro met de nationale parken van Arusha en Tarangire, de mooie omgeving van het Manyarameer en de wereldberoemde Ngorongorokrater, dé safariplek bij uitstek. Naast dit alles is ook tijd voorzien voor te genieten, te relaxen en warme contacten met de lokale bevolking. Jambo! De Maranguroute is de populairste optie om de Kili te beklimmen. Ze is immers iets gemakkelijker als de andere. Voordeel is ook dat je in hutten slaapt. Nadelen zijn dat de uitzichten onderweg wat minder zijn, en dat je dus zelden alleen klimt.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in Arusha. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in comfortabele lodge in Arusha.

Dag 2: Arusha en omgeving

Na het ontbijt rij je naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een gemakkelijke wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De fauna observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte Colobusapen zal zien. Je krijgt een stijlvolle picknicklunch in het park (inbegrepen)
Optioneel (mits supplement) kan je deze namiddag een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.
Daarna ga je verder op safari vooraleer je terugkeert naar je hotel. Je ontmoet daar je berggids voor een briefing over je Kilimanjarotrek en een check van je materiaal. Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabele lodge in Arusha.

Dag 3: Kilimanjarotrek - Start van de beklimming

Vandaag start je klim naar de top van de hoogste alleenstaande berg van de wereld, die zo'n 5 km boven de Noord-Tanzaniaanse en Keniaanse vlakten torent. Je neemt de Maranguroute, die vertrekt vanuit het zuidoosten. Je trekking duurt dan 6 dagen. Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je naar de ‘Marangu Gate' (ongeveer 2,5 uur van Arusha), startpunt van je beklimming. Als het nodige papierwerk achter de rug is begint je trekking. Het eerste deel gaat door het dichte regenwoud. De vegetatie is hier indrukwekkend en bevolkt door apen. Je zal vandaag in ongeveer 5 uur (8km) 900 m hoogteverschil overwinnen. Je komt aan bij de Mandarahutten waar je zal overnachten. Dit zijn houten hutten met stapelbedden, verlichting, water en doorspoeltoiletten. Na een welverdiende rust kan je gids je nog naar de Maundi-krater brengen waar je een prachtig zicht hebt op Kenya (15 min. wandelen).
Overnachting in een berghut op 2700 meter. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4: Kilimanjarotrek - van de Mandarahutten naar de Horombohutten

Vandaag zal je de boomgrens bereiken. Na het ontbijt klim je door Alpijns woud en door heidegebied op de flanken van het Mawenzi massief. Je ziet hier prachtige grote planten zoals de Lobelia (tot 3m hoog) en de Senecia (tot 5 m of meer!). Onderweg neem je een lunch. Het is een lange wandeldag (5 tot 6 uur, 14 km), maar op een rustig tempo met stops onderweg. Toch overwin je 1000 m hoogte. De Horombohutten zijn vergelijkbaar met de Mandarahutten.
Overnachting in een berghut op 3700 meter. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 5: Kilimanjarotrek - Acclimatisatiedag in Horombo

Tijd genoeg om van je ontbijt te genieten. Deze dag staat in het teken van de acclimatisatie of aanpassing aan de hoogte. Je doet een wandeling (ongeveer 3 uur) met je gids om op een hoogte van een goeie 400 m boven de Horombohutten te komen. Daarna keer je terug voor een warme lunch. In de namiddag kan je relaxen.
Overnachting in een berghut op 3700 meter. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 6: Kilimanjarotrek - Van de Horombohutten naar de Kibohutten

Vandaag overwin je nog eens 1000 m. Het is een langere en zwaardere klimdag. Je wandelt 13km (in 5 tot 6 uur) naar de Kibohutten. Het landschap verandert meer en meer in een grijze woestenij met bijna geen begroeiing. Je loopt over het zogenaamde ‘zadel', een plateau tussen de Kibo- en Mawenzitoppen, tot je aankomt aan de Kibohutten. Vandaag ga je best niet te laat slapen, zodat je op tijd op bent voor de beklimming van de Uhuru-top.
Overnachting in een berghut op 4700 meter. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 7: Kilimanjarotrek - Naar de Uhurutop

Je wordt vroeg gewekt voor de beklimming van de top. Na een warm drankje en een kleine snack zal je, rustig en regelmatig wandelend, beginnen aan het laatste deel van je klim naar de Uhuru-top. Als alles goed gaat, bereik je de top (op 5896 meter) op tijd voor de zonsopgang. Na de nodige vreugdedansen keer je terug naar de Horombohutten.
Overnachting in een berghut op 3700 meter. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 8: Kilimanjarotrek - Afdaling en champagnebrunch

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je traag af naar Marangu voor een champagnebrunch (inbegrepen) die je neemt samen met je medeklimmers. Daarna keer je per auto terug naar Arusha voor een welverdiende douche en nagenieten.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel in Arusha, een comfortabele lodge in Arusha of een stijlvol gastenverblijf in Arusha.

Dag 9: Esilalei en de Maasai

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar een permanent tentenkamp in Esilalei, waar je een warme lunch (inbegrepen) krijgt. Na de lunch kan je relaxen op deze leuke plaats. Je mooie verblijf ligt naast een Maasaidorp. Als je hier logeert, kom je op een natuurlijke manier in contact met de Maasai. Onze partner ter plaatse zet bovendien projecten op voor de lokale bevolking, die je als je wil ook kan bezoeken en steunen. Na de lunch ontmoet je je lokale Maasai gids, die je zal laten kennis maken met zijn dorp. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je bezoekt dan een boma (modderhut) en krijgt een introductie tot de tradities, rituelen en gebruiken van de Maasai. Daarna fris je je op en geniet van een cultureel spektakel bij het kampvuur met zang en dans.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 10: Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park, waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook leeuwen, elanden, impala's, gazelles, buffels, gnoes, zebra's, luipaarden, neushoorns, giraffes, wrattenzwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met acacia- en baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) in het Park. De safari gaat verder tot valavond. Rond zonsondergang keer je terug naar Esilalei.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 11: Nationaal park van het Manyarameer

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Manyarameer. Dit minder bekende wildpark herbergt net als Tarangire veel olifanten. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. In het droge seizoen is het park heel interessant voor vogelliefhebbers. Verder vind je er ook giraffes, buffels, bavianen, 'blauwe apen' en verschillende soorten antilopes. De zichten over het meer (met de vele flamingo's) zijn ook de moeite waard. Je picknickt onderweg (inbegrepen). Halverwege de namiddag verlaat je het Park en rij je naar de ‘Ngorongoro conservation area', je uitvalsbasis voor een spectaculaire safari in de Ngorongorokrater morgen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand, een luxueus tentenkamp op de kraterrand of een top luxehotel aan de kraterrand.

Dag 12: In de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en rij je naar de mooie hooglanden van Karatu.
Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een tentenkamp in Karatu, een stijlvol hotel op een koffieplantage of een luxueus verblijf op een boerderij.

Dag 13: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Optioneel en mits supplement kan je voor je vlucht nog naar een comfortabele lodge in Arusha om je op te frissen en een vroeg avondmaal (inbegrepen)te nemen.

Je kan ook kiezen voor een verlenging van je reis op Zanzibar. Contacteer ons voor meer informatie.

Prijzen 2019 binnenkort online, je kan nu al een reis boeken.

[Prijzen geldig tot 31/12/2018]

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Maaltijden aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Entreegelden voor wildparken.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost: € 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania.

Opgelet! Entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Dit wordt in rekening gebracht.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht: € 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania.
 • Inenting gele koorts verplicht. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

We kunnen ook een reis op maat maken. Mail ons voor meer info.

info@jalan.be