Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania (en Zanzibar)

RONDREIS TANZANIA (EN ZANZIBAR)

Wildparken van Noord-Tanzania over land, de grote migratie (en Zanzibar)
11(15)dagen/10(14) nachten

Je bezoekt de wereldberoemde wildparken van de Ngorongoro en de Serengeti in het noorden van Tanzania. In de Serengeti tracht je bovendien getuige te zijn van de ‘grote migratie' van de grazers. Maar verwacht geen klassieke safari ‘tout court'. In het programma stellen we ook een aantal unieke plaatsen voor die in weinig safariprogramma's voorkomen. We geven je ook de gelegenheid om, naast de grandioze natuur, ook de bijzondere mensen te leren kennen die deze regio bevolken. Op een natuurlijke manier kom je rechtstreeks met hen in contact en wissel je cultuur, ervaringen en levenswijsheden uit. Jambo! Verder besteden we zoals steeds speciale aandacht aan de accommodatie (ligging, uitzicht, ontvangst, eten en dat tikkeltje extra charme dat een verblijf onvergetelijk maakt). Je kan je reis beëindigen op het zalige Zanzibar.

 

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in Arusha.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Opmerking: optioneel, indien je midden in de nacht aankomt, kan je ook de nacht doorbrengen in een hotel nabij de luchthaven van Kilimanjaro, contacteer ons voor meer info.

Dag 2: Arusha en omgeving

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen een bezoek aan het Nationaal Park van Arusha en een bezoek aan de Agapevrouwen.

 1. Arusha National Park.

  Je rijdt naar het (nabijgelegen) Nationaal Park van Arusha waar je een gemakkelijke wandelsafari doet in het gezelschap van een bewapende ranger. Je wandelt door open vlaktes en aan de voet van de Meruberg tot je aankomt bij watervallen. De fauna observeren al wandelend: het is een heel andere ervaring dan vanuit een auto! De kans is groot dat je de witzwarte Colobusapen zal zien. Je krijgt een stijlvolle picknicklunch in het park (inbegrepen).
  Optioneel (mits supplement) kan je deze namiddag een kanosafari doen op het kleine Momelameer. Je komt dicht bij het wild dat drinkt en waadt door het ondiepe water.
  Daarna ga je verder op safari vooraleer je terugkeert naar je hotel.

 2. Op bezoek bij de Agapevrouwen

  Je wordt 's ochtends opgehaald en naar Mulala gebracht. Het dorp Mulala ligt op de zuidelijke flanken van de Meruberg, niet ver van Arusha. Door de hoge ligging (1600 m boven de zeespiegel) is het uitzicht hier grandioos. Om er te geraken klim je een eindje langs de dichtbegroeide, groene berghelling. 5 vrouwen van het dorp hebben zich verenigd als de Agape-vrouwen. De doelstelling is elkaar te helpen om een inkomen te vergaren en de algemene ontwikkeling van het dorp. De vrouwen laten je kennismaken met hun cultuur en activiteiten. Ze zullen je met veel gastvrijheid ontvangen en je hun economische activiteiten tonen, zoals de kaasproductie van Mama Anna. Je maakt daarna een mooie wandeling in deze prachtige omgeving, door koffie- en bananenplantages, door het beschermde woud, langs de Marisharivier... Je zal mooie uitzichten hebben op de Meruberg en de Kilimanjaro. Je bezoekt ook de boerderijen van de vrouwen en krijgt een lekkere lokale lunch voorgeschoteld (inbegrepen).
  Halverwege de namiddag keer je terug naar je hotel.

Relaxen, avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook verblijven in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Dag 3: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park, waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook leeuwen, elanden, impala's, gazelles, buffels, gnoes, zebra's, luipaarden, neushoorns, giraffes, wrattenzwijnen en heel veel verschillende vogelsoorten. Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met acacia- en baobabbomen. Je picknickt (inbegrepen) met uitzicht op een deel van de Tarangire rivier (of - indien je kiest voor de lodge in Tarangire - warme lunch in de lodge). De safari gaat verder tot valavond. Rond zonsondergang keer je terug naar je verblijf. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een tentenkamp in Tarangire of (mits supplement) in een lodge.

Dag 4: Esilalei

‘s Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), maak je nog een safaririt in Tarangire Park. Daarna rij je naar een permanent tentenkamp in Esilalei, waar je een warme lunch (inbegrepen) krijgt. Na de lunch kan je relaxen op deze leuke plaats. Je mooie verblijf ligt naast een Maasaidorp. Als je hier logeert, kom je op een natuurlijke manier in contact met de Maasai. Onze partner ter plaatse zet bovendien projecten op voor de lokale bevolking, die je, indien gewenst, ook kan bezoeken en steunen. In de late namiddag ga je naar een uitzichtpunt -een wandeling van 45 min.- waar je een drankje krijgt bij zonsondergang (inbegrepen) terwijl je geniet van prachtige uitzichten over het Manyarameer en de riftvallei.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 5: Nationaal park van het Manyarameer of fietstocht in Mto wa Mbu

Na het ontbijt (inbegrepen) kan je kiezen tussen twee ochtendactiviteiten:

 1. Een ochtendsafari in het Nationaal Park van het Manyarameer

  Dit minder bekende park herbergt net als Tarangire veel olifanten. Bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. In het droge seizoen is het park heel interessant voor vogelliefhebbers. Verder vind je er ook giraffes, buffels, bavianen, 'blauwe apen' en verschillende soorten antilopes. De zichten over het meer (met de vele flamingo's) zijn ook de moeite waard. Je picknickt onderweg (inbegrepen).

 2. Een fietstocht en culturele ontmoetingen in Mto wa Mbu

  Het gebied van Mto wa Mbu ligt ten noorden van het Manyara-meer. In deze omgeving maak je een fietstocht in gezelschap van een gids: een bijzondere ervaring! Je fietst door de dorpen, langs rijstvelden en bananenplantages en langs het meer met zijn roze flamingo's. Je rijdt tussen zebra's en ander (ongevaarlijk) wild dat het water opzoekt. Na de fietstocht kan je de culturele diversiteit van Mto wa Mbu ontdekken. Omdat hier een omvangrijk irrigatieproject is gerealiseerd zijn stammen van uiteenlopende oorsprong zich hier komen vestigen. De Chagga kwamen van het Kilimanjarogebied en zijn bekend om hun bananenteelt en -bier (dat je kan proeven). Boeren uit Kigoma produceren palmolie. De Sandawe jagen nog met pijl en boog. De Rangi van Kondoa weven matten en manden van papyrus. De Mbugwe van het Manyara-gebied tonen hoe ze granen tot meel vermalen. Je ziet de oorspronkelijke bewoners van Mto Mwa Mbu hutten bouwen, potten bakken, speren, messen en pijlen maken... Zeg aan je gids wat je het meest interesseert. Je krijgt een lekkere lokale lunch (inbegrepen).

In de vroege namiddag keer je terug naar Esilalei waar je je lokale Maasai gids ontmoet, die je zal laten kennis maken met zijn dorp. Je zal tijdens een wandeling meer leren over de medicijnen die de Maasai in de natuur vinden. Je bezoekt dan een boma (modderhut) en krijgt een introductie tot de tradities, rituelen en gebruiken van de Maasai. Daarna fris je je op en geniet van een cultureel spektakel bij het kampvuur met zang en dans.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een permanent tentenkamp in Esilalei.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten inlassen aan het Eyasimeer, waar je kennis maakt met het Datogavolk en de Hadzabe-Bosjesmannen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 6: Naar de Serengeti

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) rij je door de ‘Ngorongoro Conservation Area' naar de Serengeti. Onderweg start je safari al. Je exploreert onder andere de zogenaamde ‘Rock Kopjes', granietrotsen verspreid over de vlakte, die door jachtluipaarden en leeuwen worden gebruikt als observatieposten. Het Serengeti Nationaal Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld. In de taal van de Maasai betekent Serengeti 'eindeloze vlaktes'. Het is inderdaad een uitgestrekt gebied van savannes en kleine bosjes, dat doorloopt in Kenia. Het is de woonplaats van miljoenen wilde dieren, waaronder de zogenoemde 'Big Five': olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels. Meer dan 500 verschillende vogelsoorten spreiden hier hun vleugels. Het park is beroemd door de migratie die hier elk jaar plaatsvindt, waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters (vooral gnoes en zebra's) zich omwille van de droogte verplaatsen vanuit de richting van Kenia naar de zuidoostelijke vlaktes van de Serengeti, op zoek naar plekken met vers gras en water. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in de centrale Serengeti in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook kiezen voor een comfortabele lodge, een semi-luxueus tentenkamp, een heel luxueus tentenkamp of een kleinschalig luxe tentenkamp.

Dag 7: Volle dag safari in de Serengeti

Afhankelijk van het seizoen/de migratie wordt beslist om ofwel de Westelijke corridor te exploreren, ofwel de Noordelijke Serengeti. Na het ontbijt (inbegrepen) verken je de rivieroevers en probeert zo mogelijk getuige te zijn van de migratie van de gnoes. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.
Indien westelijke corridor: avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een luxueuze tentenlodge. Mits supplement kan je ook kiezen voor een niet-permanent luxueus tentenkamp.
Indien Noordelijke Serengeti: avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan je ook kiezen voor een semi-luxueus tententkamp of een niet-permanent luxueus tentenkamp.

Dag 8: Volle dag safari in de Serengeti

Afhankelijk van het seizoen/de migratie wordt beslist om ofwel de Westelijke corridor te exploreren, ofwel de Noordelijke Serengeti.
Na het ontbijt (inbegrepen) verken je de rivieroevers en probeert zo mogelijk getuige te zijn van de migratie van de gnoes. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.
Indien westelijke corridor: avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een luxueuze tentenlodge. Mits supplement kan je ook kiezen voor een niet-permanent luxueus tentenkamp.
Indien Noordelijke Serengeti: avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement kan ook kiezen voor een semi-luxueus tentenkamp of een niet-permanent luxueus tentenkamp.

Dag 9: Naar de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) start een lange reis (met safari onderweg) naar de Ngorongorokrater. Een picknicklunch onderweg is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand, een luxueus tentenkamp op de kraterrand of een top luxe hotel aan de kraterrand.

Je kan hier een excursie naar de Empakaaikrater inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 10: In de Ngorongorokrater

Na het ontbijt (inbegrepen) daal je per 4x4 af tot op de kraterbodem voor een geweldige safari. De Ngorongorokrater is een overblijfsel van een gigantische vulkaan die tot 5 km hoog kan zijn geweest. In de krater leven naar schatting 30.000 grotere zoogdieren. Bijna alle grote Afrikaanse dieren komen hier voor: buffels, zebra's, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Het wordt ook wel 'Tuin van Eden' of 'Paradijs op Aarde' genoemd. Een opvallende afwezige is de giraffe: door zijn lange nek en lange poten kon deze de steile afdaling naar de bodem van de krater niet maken. Dagelijks dalen de Maasai met hun kuddes koeien af in de krater om deze te laten drinken. De 40.000 Maasai zijn als enigen bevoegd om zich zonder voertuig in de krater te bevinden. Je luncht (inbegrepen) tijdens je safari aan het kratermeer. In de late namiddag verlaat je de krater en ga je naar je hotel. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand, een luxueus tentenkamp op de kraterrand of een top luxe hotel aan de kraterrand.

Je kan hier een extra dag/nacht inlassen aan het mooie Chalameer. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Terug naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Opmerking: optioneel en mits supplement kan je voor je vlucht nog naar een comfortabele lodge in Arusha om je op te frissen en een vroeg avondmaal (inbegrepen) te nemen.

Je kan hier ook kiezen voor een verlenging van je reis op Zanzibar. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen 2019 binnenkort online, je kan nu al een reis boeken.

Periode 1 juni - 30 september

[Prijzen geldig tot 31/12/2018]

Prijzen per persoon [excl. vlucht] voor Noord Serengeti op dag 7 en 8

 • Vanaf € 4.865 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 4.150 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.960 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Prijzen per persoon [excl. vlucht] voor West Serengeti op dag 7 en 8

 • Vanaf € 4.675 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 3.965 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 3.780 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in wagen met privé chauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Binnenlandse vlucht van Arusha naar Zanzibar
 • Entreegelden voor de wildparken

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam (indien van toepassing, vanaf € 75 p.p.)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost (€ 50 in België, USD 50 bij aankomst).

Opgelet! entreegelden voor de wildparken kunnen overwacht stijgen. Deze extra toeslag zal in rekening worden gebracht.

Supplement voor verlenging in Zanzibar

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 850 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 750 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 735 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Opgelet: Er zijn kortingen in april, mei en november in bepaalde hotels in Zanzibar. Vraag ernaar.

Extra: Datoga en Hadzabe Bosjesmannen

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 735 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 555 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 540 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Extra: naar de Empaakai-krater

Prijzen per persoon

 • : op aanvraag

Extra: een dag aan het Chalameer

Prijzen per persoon

 • : op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in 4X4 terreinwagen met privéchauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma alsook 1.5 liter water p.p. per dag.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam (indien van toepassing, vanaf € 75 p.p.)
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken.
 • Fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost (€ 50 in België, USD 50 bij aankomst).

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht: 50 USD bij aankomst in Tanzania, € 50 in België.
 • Inenting gele koorts verplicht. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

EXTRA: 2 extra dagen/2 extra nachten bij de Datoga en de Hadzabe Bosjesmannen

Dag 6: Kennismaking met de Datoga

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het Eyasi Meer (ong. 2u30 rijden) om kennis te maken met het lokale Datogavolk en de Hadzabe, verwant met de Bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een authentiek luxe tentenkamp aan het Eyasimeer.

Dag 7: Een dag vol authenticiteit bij de Hadzabe

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Je keert terug naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en om je te verfrissen. Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een tentenkamp, een stijlvol hotel op een koffieplantage of een luxueus verblijf op een boerderij.

Je gaat dan naar de Serengeti op dag 8 in plaats van op dag 6.


EXTRA: 1 extra dag/nacht naar de Empakaaikrater

Na het ontbijt (inbegrepen) krijg je het gezelschap van een ranger van het Ngorongorogebied. Je rijdt naar de Embulbul Depressie, met mooie uitzichten op de berg Loolmalasin. Met zijn 3648 meter is dit de derde hoogste berg van Tanzania. Je rijdt door open grasland bezaaid met Maasaidorpen. Je zal veel vee zien en een aantal wilde dieren zoals zebra's. Na ongeveer anderhalf uur kom je aan bij de oostelijke rand van de Empakaaikrater. Met een diameter van 6 km is die kleiner dan de Ngorongoro, maar wel heel mooi. Dit gebied is niet zo toeristisch, waardoor de enige manier om de krater in te gaan te voet is. De kraterranden zijn steil en dichtbegroeid. Je daalt 300m diep af, gedeeltelijk door regenwoud. Bij het naderen van de kraterbodem zie je twee gigantische vijgenbomen. De kraterbodem is grotendeels ingenomen door een sodameer, dat 85 meter diep is. Na hiervan genoten te hebben klim je terug uit de krater en rij je verder naar je verblijf. Lunch is inbegrepen.
Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand. Mits supplement kan je ook verblijven in een comfortabele lodge aan de kraterrand, een luxueus tentenkamp op de kraterrand of een top luxe hotel aan de kraterrand.

Na deze dag loopt je programma verder vanaf dag 11 in plaats van dag 10.


EXTRA: 1 extra dag/nacht naar het Chalameer

Dag 11: Een dag aan het Chalameer

Na je ontbijt (inbegrepen) rij je via Arusha en Moshi naar het Chalameer. Dit ligt op de grens tussen Tanzania en Kenia aan de zuidoostelijke kant van de Kilimanjaro, in een mooie vulkanische omgeving. Het meer zelf heeft zich gevormd in de krater van een oude vulkaan. Daardoor is het alleen bereikbaar via de steile wanden van de 100 m hoge caldera. Je kan er wel in zwemmen. De hele omgeving van het meer biedt prachtige uitzichten: op het meer, dat van kleur verandert volgens de seizoenen, de vulkanische landschappen en de Kilimanjaro. Je verblijft een dag en nacht in het gezellige tentenkamp dat op de caldera is gebouwd. Dit is een prachtige plaats om te relaxen en je safari af te sluiten. Lunch en avondmaal zijn inbegrepen.
Overnachting in een luxueus tentenkamp aan het meer.

Dag 12: Terug naar huis


Verlenging in Zanzibar

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Dag 11: Naar Zanzibar

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Zanzibar. Transfer naar je hotel in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of in een stijlvol boutiquehotel. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 12: Spicy uitstap en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je samen met een lokale gids een kruidentour maken in het midden van het eiland. Hij zal je uitleg geven over de verschillende specerijen en hoe deze gebruikt worden door de Zanzibari's. Proef de verse kokosnootmelk nadat de gids deze persoonlijk uit de boom heeft gehaald en beëindig de tour met een vers klaargemaakte ‘spice' lunch (inbegrepen). Na de lunch brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strandaccommodatie. Overnachting in een hotel in Michamvi.
Mits supplement kan je ook overnachten in:
Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een hotel in Matemwe
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 13-14: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 15: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Opmerking: optioneel kan je je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten. Contacteer ons voor meer info.