Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.
image Rondreis Tanzania (en Zanzibar)

RONDREIS TANZANIA (EN ZANZIBAR)

Het beste van Noord-Tanzania (en Zanzibar): een unieke en gevarieerde reis
9(13) dagen/8(12) nachten

Jalan wil je een ander gezicht tonen van Tanzania, zonder de hoogtepunten over te slaan. Je bezoekt de mooiste wildparken, slaapt in zorgvuldig uitgekozen accommodaties, vaak gelegen op bijzondere plaatsen. Je krijgt de kans om de Maasai en andere volkeren zoals de Hadzabe bosjesmannen op een unieke wijze te leren kennen. In multicultureel Stone Town op Zanzibar hebben we een heel mooie excursie voor je in petto. Uitblazen doe je op de witste stranden en in kleinschalige accommodaties.

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, word je opgewacht door je chauffeur/gids en naar je hotel gebracht in de buurt van Arusha. Avondmaal (niet inclusief).
Overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha of (mits supplement) in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Dag 2: Naar Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt (inbegrepen) verlaat je Arusha richting het Tarangire Nationaal Park (een kleine 2 uur rijden tot aan de ingang), waar je een hele dag zal doorbrengen. Dit park wordt ook ‘de speelplaats van de olifanten' genoemd door hun talrijke aanwezigheid. Naast de olifanten zie je ook gnoes, giraffen, impala's en wrattenzwijnen. Met veel geluk zie je een cheetah (jachtluipaard). Je rijdt door prachtige natuur en uitgestrekte savannes met baobabbomen. Je picknickt (inclusief) met uitzicht op een deel van de Tarangire rivier. Rond zonsondergang verlaat je het park en ga je terug naar je verblijf. Avondmaal (inclusief) en overnachting in een tentenkamp in Tarangire of (mits supplement) in een lodge.

Dag 3: Van Tarangire Nationaal Park naar Esilalei

's Ochtends, na het ontbijt (inbegrepen), maak je nog een korte safaririt. Daarna keer je terug naar je tentenkamp om te lunchen (inbegrepen). Vervolgens vertrek je naar Esilalei, een Masaï dorp in de riftvallei in de buurt van het Manyarameer. Je bezoekt er een boma (modderwoning). Net voor zonsondergang loop je de berg op naar een schitterend uitzichtpunt. Je krijgt een cocktail aangeboden (inbegrepen) terwijl je geniet van de zonsondergang over Lake Manyara. Overnachting in je permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 4: Uitstap naar Manyara of Mto wa Mbu

Vandaag heb je de keuze: ofwel verder op safari gaan bij het Manyarameer, ofwel naar Mto wa Mbu waar je een culturele wandeling maakt langs de landbouwgronden, zodat je een beter beeld krijgt van hoe de mensen hier leven. Je krijgt uitleg over de verschillende landbouwtechnieken en het irrigatiesysteem in het gebied. Je komt meer te weten over de verschillende stammen die in deze smeltkroes van culturen samen komen. Je kan er ook genieten van een beker lokaal bananenbier! Een lunch of picknick is inbegrepen. Daarna keer je terug naar Esilalei. Je geniet er van de traditionele dans en liederen gebracht door de Masaï! Het avondeten (inbegrepen) wordt geserveerd bij het kampvuur. Overnachting in je permanent tentenkamp in Esilalei.

Dag 5: Van Esilalei naar het Nationaal Park van de Serengeti

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een lange rit (ongeveer 190 km, 5 à 6 uur rijden) naar de centrale Serengeti. Je rijdt langs het Ngorongoro gebied en door de grote open savannevlaktes. Tussen Ngorongoro en Serengeti ligt Olduvai Gorge, bekend als 'wieg van de mensheid'. Onder leiding van dr. Louis Leakey werden in deze vallei zeer interessante menselijke fossielen gevonden, van minstens 2 miljoen jaar oud. Je krijgt hier een deskundige uitleg en je gaat ook het museum bezoeken (bezoek aan Olduvai Gorge en museum is zelf te beslissen ter plekke, entree is niet inbegrepen). In het park zijn er zoveel verschillende gebieden die je kan verkennen. Je gids zal je adviseren wat de beste plekjes zijn om te bezoeken. Alle dieren van Oost-Afrika komen hier voor. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een comfortabel tentenkamp.
Mits supplement hebben we volgende alternatieven: een comfortabele lodge, een luxueuzere lodge of een kleinschalig luxe tentenkamp.

Dag 6: Nationaal Park Serengeti

Ontbijt (inbegrepen). Vandaag ga je een hele dag op safaririt in het Nationaal Park van de Serengeti. Plan je dag samen met je gids/chauffeur die je zal adviseren welke de beste plaatsen zijn om te bezoeken. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een comfortabel tentenkamp. Mits supplement hebben we volgende alternatieven: overnachting in een comfortabele lodge, een luxueuzere lodge of een kleinschalig luxe tentenkamp.

Dag 7: Van Serengeti naar Ngorongoro

Ontbijt (inbegrepen). ‘s Ochtends verlaat je het Nationaal Park van de Serengeti en rij je naar het Ngorongoro gebied. Onderweg blijft de safari doorgaan. Je kan eventueel voor het ontbijt ook nog op een korte safari. In de namiddag bereik je je verblijf op de kraterrand van de gigantische uitgedoofde Ngorongoro-vulkaan, waarin je morgen op safari zal gaan. Er wordt gepicknickt onderweg (inbegrepen). Avondmaal (inbegrepen) + overnachting in een eenvoudig hotel nabij de kraterrand of (mits supplement) in een comfortabele lodge aan de kraterrand.

Dag 8: Op safaririt in de Ngorongoro-krater en door naar Arusha

Vroeg ontbijt (inbegrepen). Vandaag daal je af in de Ngorongoro-krater voor een hele dag safari op de kraterbodem. De Ngorongoro-krater herbergt 25.000 grote zoogdieren, zoals mannelijke olifanten (de vrouwtjes blijven uit het park vanwege de grootste concentratie aan roofdieren in heel Afrika). Ook de zwarte neushoorns zijn hier thuis in de grasvlaktes en hun aantal is goed voor de helft in Oost-Afrika (20 in totaal). Een picknicklunch gaat mee (inbegrepen). In de late namiddag rij je naar Arusha waar je overnacht (ongeveer 3,5 uur rijden). Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudige lodge in Arusha. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel, een comfortabele lodge of een stijlvol gastenverblijf.

Dag 9: Vertrek naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Vrije tijd tot je vertrek naar huis.
Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht.

EXTRA: Als je graag wat langer blijft, dan bieden wij je een zeer authentieke ervaring aan in het gebied van de Datoga en de Hadzabe-bosjesmannen (2 extra dagen). Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan ook kiezen voor een verlenging op ZANZIBAR. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Prijzen 2019 binnenkort online, je kan nu al een reis boeken.

[Prijzen geldig tot 31/12/2018]

Prijzen per persoon [excl. vlucht]:

 • Vanaf € 3.325 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 2.795 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 2.695 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Inbegrepen

 • Alle transfers ter plaatse, in (terrein)wagen met privé chauffeur.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
 • Andere maaltijden zoals aangegeven in het programma.
 • Alle excursies vermeld als inbegrepen in het programma.
 • Binnenlandse vlucht van Arusha naar Zanzibar.
 • Entreegelden voor de wildparken

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht.
 • Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam (indien van toepassing, vanaf € 75 p.p.).
 • Middag- en avondmaal, behalve waar 'inbegrepen' staat vermeld in het programma.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken, fooien.
 • Meerprijs indien je andere hotels kiest dan standaard in het programma opgenomen (zie beschrijving hotels).
 • Visumkost (€ 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania).

Opgelet! de entreegelden voor wildparken kunnen onverwacht stijgen. Deze toeslag zal in rekening worden gebracht.

Tip: er zijn kortingen in april en mei in Tanzania. Vraag ernaar.

Opgelet! er zijn toeslagen tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode.

Extra 2 dagen bij de Datoga en Hadzabe:

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 735 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 555 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 540 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Supplement voor verlenging in Zanzibar

Prijzen per persoon

 • Vanaf € 850 p.p. met 2 personen
 • Vanaf € 750 p.p. met 4 personen
 • Vanaf € 735 p.p. met 6 personen
 • Prijzen per familie of andere combinaties: op aanvraag

Tip: Er zijn kortingen in april, mei en november in bepaalde hotels in Zanzibar. Vraag ernaar.

Praktische info:

 • Internationale reispas verplicht, geldig tot 6 maanden na terugkomst.
 • Visum verplicht (€ 50 in België of USD 50 bij aankomst in Tanzania).
 • Inenting gele koorts verplicht. Contacteer je huisarts voor info over inentingen.

Opmerking!

 • Sommige hotels vragen een toeslag tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode en tijdens het hoogseizoen. Deze werd niet verrekend in deze prijzen!
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen/dalen indien de dollarkoers erg verandert.
 • Prijzen kunnen uitzonderlijk stijgen indien prijzen van de binnenlandse vluchten en het transport ter plaatse door brandstoftoeslagen stijgen.
 • Normaal gezien kunnen alle activiteiten doorgaan tijdens het regenseizoen. April en mei worden echter door ons afgeraden. Je moet tijdens de regenperiodes wel een beetje flexibeler zijn dan anders. Jalan en de plaatselijke agent zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door weersomstandigheden.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat verschuivingen in het programma noodzakelijk zijn. Steeds zal echter al het mogelijke worden gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Verlenging in Zanzibar

Dag 9: Naar Zanzibar - Stone Town

Na het ontbijt (inbegrepen) transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Zanzibar. Transfer naar je hotel in Stone Town. 's Avonds krijg je een heerlijk diner (inbegrepen) op een dakterras in Stone Town. Overnachting in Stone Town in een charmant hotel. Mits supplement kan je ook verblijven in een mooi gerestaureerd hotel of een stijlvol boutiquehotel.

Opmerking: optioneel kan je nog een dag in Stone Town bijboeken. Contacteer ons voor meer info.

Dag 10: Spicy uitstap en door naar het strand

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je samen met een lokale gids een kruidentoer maken in het midden van het eiland. Hij zal je uitleg geven over de verschillende specerijen en hoe deze gebruikt worden door de Zanzibari's. Proef de verse kokosnootmelk nadat de gids deze persoonlijk uit de boom heeft gehaald en beëindig de tour met een vers klaargemaakte spice lunch (inbegrepen). Na de lunch brengt de chauffeur je naar de uitgekozen strandaccommodatie. Overnachting in een hotel in Michamvi.

Mits supplement kan je ook overnachten in:
Michamvi: een boutiquehotel in Michamvi
Michamvi een luxehotel in Michamvi
Matemwe: een hotel in Matemwe
Matemwe: een boutiquehotel in Matemwe
Pongwe : een hotel in Pongwe
Fumba: een luxehotel in Fumba
Pwani Michangani: een boutiquehotel in Pwani Michangani
Kizimkazi: een luxehotel in Kizimkazi
Noordwest-Zanzibar: een luxehotel in noordwest-Zanzibar

Dag 11: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 12: Vrije dag aan het strand

Overnachting in een hotel in Michamvi of (mits supplement) in een hotel naar keuze (zie hierboven). Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen.

Dag 13: Naar huis

Ontbijt (inbegrepen). Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Dar es Salaam of voor je vlucht naar huis.

Opmerking: Je kan je verblijf aan het strand uiteraard verlengen/inkorten, per nacht. Contacteer ons voor meer info.


EXTRA: 2 extra dagen/2 extra nachten bij de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen

Dag 8: Ngorongorokrater en reis naar het Eyasimeer

Na het ontbijt (inbegrepen). rij je naar het Eyasi Meer (ongeveer 2 uur rijden) om kennis te maken met de Datoga en de Hadzabe bosjesmannen, de laatste van de jagers-verzamelaars. Je komt voor de middag aan bij het Eyasi Meer. Je bezoekt eerst de Datoga. Deze hebben een cultuur en gewoontes die nauw aansluiten bij die van de Maasai. Ze zijn sedentair en leven vooral van de veehouderij, alhoewel ze ook wat aan landbouw doen. Misschien zie je één van de vrouwen met de typische littekens in het gezicht, alhoewel dit gebruik gelukkig stilaan verdwijnt. Je gaat op bezoek bij de lokale smid. Daarna rij je verder naar je luxe tentenkamp waar je luncht (inbegrepen) en de rest van de namiddag kan relaxen.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een luxetentenkamp aan het Eyasi meer.

Dag 9: Een dag vol authenticiteit

Je staat op bij zonsopgang om de Hadzabe bosjesmannen hun dag te zien beginnen. Probeer zelf eens vuur te maken met alleen maar een stok! Vertrek met enkele mannen en jongens op een jachttrip. Je zal merken dat de Hadzabe bedreven boogschutters zijn: alles wat beweegt, krijgen ze te pakken. Met wat geluk kan je genieten van een lokaal brousse-ontbijt, vel en veren inclusief. Terugkeer naar het kamp voor een echt ontbijt (inbegrepen) en wat verfrissing. Na het middagmaal (inbegrepen) rij je naar Karatu, waar je de rest van de namiddag kan relaxen. Overnachting in een comfortabel hotel in Karatu. Mits supplement kan je ook verblijven in een tentenkamp, een stijlvol hotel op een koffieplantage of een luxueus verblijf op een boerderij.