Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Vietnam & Cambodja

RONDREIS VIETNAM & CAMBODJA

Vietnam en het tempelrijk van Angkor
19(21)(22)dagen/16(18)(19) nachten

Deze reis combineert Noord- en Midden-Vietnam met 5 dagen in en rond het tempelrijk van Angkor Wat in noord-Cambodja. Je start in Hanoi, gezegend met een prachtig erfgoed en een gastvrije, enthousiaste bevolking. Je zal verrast zijn door de rijke (en gezonde) lokale keuken. Je zet dan koers naar het uiterste noorden van Vietnam, bij het hoog gelegen Sapa met zijn helgroene berglandschappen, rijstterrassen en diverse bergvolkeren. Je brengt er drie dagen door in wisselende, prachtige decors en tussen prachtige mensen. Na dit avontuur is het volgende hoogtepunt de adembenemende baai van Ha Long waar je minstens een nacht op een boot doorbrengt. Vervolgens vlieg je naar Midden-Vietnam, naar de vroegere keizerlijke hoofdstad Hue met zijn 'Verboden stad' en de indrukwekkende mausolea van de keizers. In Da Nang krijg je een introductie in de eeuwenoude Cham-hindoecultuur van Midden- en Zuid-Vietnam. Via de 'Hai Van' bergpas bereik je Hoi an, een pitoresk en multicultureel stadje dat tot het werelderfgoed behoort. Na een paar dagen genieten in Hoi An neem je een vlucht van Da Nang naar Siem Reap, de gezellige stad die je uitvalsbasis is voor de verkenning van Angkor Wat en andere schitterende tempels. Je kan desgewenst een strandextensie inlassen in Hoi An, Nha Trang of op het eiland Phu Quoc.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na de grensformaliteiten word je opgewacht door je gids die je naar je hotel brengt. De rest van de dag is vrij.
Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 3: Een gevarieerde dag in Hanoi

’s Ochtends vroeg word je naar het Hoan Kiem meer gebracht. Het is de gewoonte in Vietnam om vroeg op te staan en buiten aan lichaamsbeweging te doen. Sommigen doen aan tai chi, anderen aan aerobics. Doe gerust mee! Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden in het meer ligt. Je krijgt dan een lokaal ontbijt met een typische ijskoffie en een lekkere gevulde baguette (‘bánh mì’). Je kan de beroemde ‘eikoffie’ uitproberen in een traditioneel café. Daarna ga je naar de Oude Wijk, waar je nog veel gebouwen vindt uit de Franse tijd, zoals de Sint-Jozef kathedraal uit 1886 en de Hoa Lo gevangenis, eerst bedoeld voor tegenstanders van het Franse bewind, nadien van de noordelijke communistische regering. Om de ochtend af te sluiten ga je naar het Huu Tiep meer, beter bekend als ‘B-52 meer’, omdat je er het wrak van een US B-5 bommenwerper kan zien. Op de middag keer je terug naar de Oude Wijk. Vietnam is bekend om zijn lekker eten. Als lunch krijg je een aantal lokale specialiteiten (inbegrepen). Daarna bezoek je de mooie en interessante Tempel van de Literatuur uit 1076. Hierin bevond zich vroeger de eerste universiteit van het land, die vooral mensen uit de elite opleidde. Je stadstour eindigt op de spoorwegen die je nog midden in de stad vindt. Je sluit de dag af met een biertje in een ‘bia hoi’, een lokaal biercafé met 'bier van het vat'.

Optioneel - mits supplement - kan je een waterpoppenvoorstelling bijwonen. Waterpoppenshows zijn nauw verbonden met de Vietnamese cultuur. Ze bestaan al meer dan 1000 jaar! De verhalen gaan over het dagelijks leven van de Vietnamezen, nationale helden, legendes. De show wordt begeleid door fluitmuziek, drums en andere instrumenten.
Je hebt de keuze tussen:

 • een private voorstelling : je gaat naar een klein huis in de oude stad, waar Mr. Liem woont. Hij zal zijn zelfgemaakte minitheater opzetten en beginnen spelen. Hij vertelt je over zijn kunsten, maar ook over de tradities van zijn familie. Je mag zelf ook eens proberen de waterpoppen aan de praat te krijgen!
 • een publieke voorstelling in een openbaar theater incl transferts heen en terug.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 4: Van Hanoi naar Lao Cai

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je nog enkele belangrijke plaatsen in Hanoi. De tour leidt eerst naar het Ba Dinh plein en het mausoleum van Ho Chi Minh. Naast het mausoleum ligt een pagode uit 1049 die op één enkele pijler is gebouwd, een belangrijk symbool van Hanoi. Je neemt ook een kijkje in de woning en het paalhuis van nonkel Ho. Daarna krijg je een lunch (inbegrepen) in een heel goed restaurant. Dan is het tijd om uit te checken en de 'Orient Express' trein te nemen naar het noorden, meer bepaald naar Lao Cai.

Overnachting op de 'Orient Express' trein (4 bedden per cabine met airco - optioneel kan je ook een volledige cabine huren).

Dag 5: Lao Cai - Sapa - Ma Tra - Ta Phin

Bij aankomst van de trein in Lao Cai (normaal om 5u30) word je naar Sapa gebracht. Van daar begin je te wandelen op een pad dat je eerst voert tussen mooie tuinen en naaldwouden. Je wandelt door het dorpje Ma Tra dat zich voor de beschaving lijkt te verbergen. Daarna gaat het verder door een prachtig landschap met rijstterrassen. Je zal onderweg een lokaal schooltje bezoeken. Je luncht onderweg (inbegrepen). Dan wandel je naar het dorpje Ta Phin. Hier leer je meer over de culturen van de 'Zwarte Hmong' en 'Rode Dao', de twee belangrijkste minderheden van de regio, die zich onder andere door hun kleding van elkaar onderscheiden. Je kan een lokaal huis bezoeken en grotten. Dan keer je per auto terug naar Sapa waar je de stad in de late namiddag kan verkennen. Overnachting in een hotel in Sapa of - mits supplement - in een modern hotel in Sapa of een stijlvol luxehotel.

Dag 6: Naar het Nationaal Park Hoang Lien: ver van de rest van de wereld!

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het mooie Nationale Park Hoang Lien. Hier verlaat je de begane paden. Onderweg kan je mooie rijstterrassen zien en met wat geluk ook hoge bergtoppen. De gids leert je meer over de cultuur van het 'Zwarte Hmong'-volk, bekend om hun indigo kleren en zilveren halsbanden. Je maakt dan een wandeling van enkele uren over een redelijk goed pad. Je steekt de Muong Bo rivier over en komt dan in het dorp Thanh Phu waar het Tay-volk leeft, dat eerder zijden kleren met lichte kleuren draagt. Je luncht (inbegrepen) in een restaurantje bij de rijstvelden. Na de lunch ga je naar het dorpje My Son. De mensen hier zijn 'Xa Pho', dat is de kleinste minderheid van de regio. Tenslotte kom je aan in een afgelegen en rustig dorp van de 'Rode Dao'. Hier ben je echt ver van de rest van de wereld. Via een brug bereik je je verblijf. Je kan relaxen op je terras, zwemmen in de rivier, of een wandeling maken in het dorp. Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig gastenverblijf aan de rivier.

Dag 7: Bij de 'Rode Dao'

Na het ontbijt (inbegrepen) maak je nader kennis met het 'Rode Dao'-volk, de dominerende groep in deze omgeving. De vrouwen dragen kleurrijke kostuums. De 'Rode Dao' zijn heel bedreven in kruidenbaden, natuurlijke geneeskunde, weven en borduren. Ze maken ook papier en juwelen. Je kan de cardemonvelden bezoeken (steile wandeling) of gaan zwemmen in het frisse water van de rivier. In de late namiddag word je naar een heuveltop gebracht waar je volgende verblijf gelegen is. Van hier heb je een uniek zicht over de omringende natuur en de nabije bergtoppen. Overnachting in een luxelodge in de natuur.

Dag 8: Bij de 'Rode Dao en terug naar Hanoi.

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een fietstocht (anderhalf uur) langs een mooie vallei naar het 'Rode Dao'-dorp Lech. Je bezoekt een familie en komt er meer te weten over hun cultuur. In het nieuwe dorp Lech, een beetje verder, krijg je een initiatie in borduurwerk. Daarna is het tijd om terug te keren naar Hanoi.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement- in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 9: Naar de baai van Ha Long

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je voor een tweedaagse reis naar de baai van Ha Long, voor velen hét hoogtepunt van een reis in Vietnam. Je wordt aan je hotel opgehaald om 8u. Een rit van 3,5 uur brengt je langs de delta van de Rode Rivier naar de Baai. Daar ga je aan boord van een kleinschalige, comfortabele boot met restaurant en veel ruimte op het dek om te genieten van het voorbijglijdende landschap. De lunch (inbegrepen) wordt opgediend in het restaurant van zodra de boot vertrokken is. We nemen bewust andere routes dan de klassieke om niet omringd te zijn door andere boten. Op een rustige plaats wordt het anker geworpen en ga je de omgeving per kajak verkennen: een heel aangenaam tochtje tussen karstbergen en zelfs door de grotten heen. Je kan daarna nog wat gaan zwemmen. Tegen de avond is het aperitieftijd. Wie wil kan aan een korte kookles deelnemen, waarbij je bvb. Vietnamese loempiaatjes leert maken. Daarna wordt het diner (inbegrepen) opgediend. Bij zonsondergang moet je op het dek zijn, want dan is de baai op zijn mooist.

Overnachting in de baai van Ha long op een kleinschalige, comfortabele boot.

Opmerking: weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde activiteiten (bvb. kajakken) niet kunnen doorgaan.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook twee nachten doorbrengen in de baai van Ha Long. Contacteer ons voor meer informatie.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook kiezen voor een luxueuzere boot of een privéboot. Contacteer ons voor meer informatie.

Dag 10: Van de baai van Ha Long naar Hue

Deze ochtend staan koffie, thee en cakes klaar vanaf 6u30. Geniet van het uitzicht en de stilte in de mistige baai. Je kan daarna deelnemen aan een tai chi sessie van 30 min. op het dek: de ideale manier om de dag aan te vatten. Rond 7u45 stap je in een traditionele bamboeboot om een drijvend dorp te gaan bezoeken: een leuk boottochtje in een schitterend landschap. Nadien begint de terugvaart naar het vasteland. Onderweg geniet je van een lekkere brunch (inbegrepen). Daarna kan je verder genieten van het prachtige landschap van de baai, tot je de kust bereikt, van waar je met een shuttlebus naar Hanoi wordt gebracht. Daar wachten een gids en chauffeur je op om je naar de luchthaven te brengen voor je avondvlucht naar Hue. Je komt laat in de avond aan in Hue. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 11: Hue

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar de ‘verboden purperen stad’, die werd gebouwd onder de Keizer Gia Long in het begin van de 19de eeuw. In 1802 werd Hue de hoofdstad van het herenigde Vietnam. De stad werd toen, onder de Nguyen dynastie, niet alleen het politieke maar ook het culturele en godsdienstige centrum van het land, tot in 1945. Ook vanaf de 19de eeuw werd de stad net als de rest van Vietnam door de Fransen gekoloniseerd. De verboden stad ligt in de Citadel van Hue, die tijdens het Tet offensief in 1968 (in de Vietnamoorlog) zwaar beschadigd werd. In 1993 werd de hele stad Hue gelukkig als werelderfgoed geklasseerd, waardoor veel gerestaureerd is. Je bezoekt de schitterende 'verboden stad'. Op de middag lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant. Daarna stap je in een ‘Drakenboot’ voor een boottocht op de Parfumrivier. Je bezoekt de bekende Thien Mu Pagode. Daarna bezoek je de indrukwekkende mausolea van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was de vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883. Het is tijdens zijn bewind dat Vietnam door Frankrijk werd gekoloniseerd. Men zegt dat hij 104 concubines had. Khai Dinh was keizer van 1916 tot 1925. Zijn 'gotische' mausoleum vertoont een mengeling van klassiek Vietnamese en moderne architectuur. Het monument is grotendeels uit beton gemaakt en bevat Europese architecturale details.

Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 12: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Hoi An, via de kustweg. Het is een adembenemende rit, vooral als je de 20 km lange 'Hai Van' bergpas oversteekt, de hoogste en langste van het land. Onderweg stop je voor foto’s, bijvoorbeeld van het Lang Co strand en de activiteiten van de vissers. Als de bergpas achter de rug is kom je aan in Da Nang. Je bezoekt er het museum van de Cham-hindoecultuur, met veel mooie beeldhouwwerken, dat al bestaat van in 1915. Bij aankomst in Hoi An doe je een wandeltour door dit charmante stadje met zijn honderden historische huizen, congregatiehallen, pagodes en andere bouwwerken, die het multiculturele karakter van Hoi An illustreren. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude 'Tan Ky' huis, de 'Chua Ong' Pagode en de lokale markt.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Dag 13: Vrije dag in Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je een dag vrij in (of nabij) Hoi An. Optioneel (mits supplement) kan je volgende activiteiten doen:

 • De tempels van My son en fietsen op het platteland (mits supplement )

  Na het ontbijt stap je op de fiets, waarmee je naar My Son vertrekt. Het is twee uur rijden langs de vredige Thu Bo rivier. Onderweg passeer je rijstvelden, tabaksvelden, chiliplantages en veel ‘American’ Football ballen die lijken op watermeloenen. Na ongeveer 2 uur ben je in My Son. Tijd om af te koelen in de berglucht met een koel drankje en een ijsje. Dan ga je te voet verder, in een vallei. Je zal verrast zijn als je plots geconfronteerd wordt met de overblijfselen van een voor jou onbekende maar meer eeuwenoude Hindoe-beschaving. Vul je camera met de indrukwekkende beelden! Je luncht bij de rivier en de lokale mensen die je maaltijd hebben klaargemaakt zullen gegarandeerd willen horen dat Vietnamees eten het beste in de wereld is. Dan rij je terug richting Hanoi. Onderweg bezoek je de An Hoa pagode, mooi gelegen bij een meer. Je stapt in een boot om nog meer te genieten van het landschap. Na de korte cruise word je met de wagen naar Hanoi gebracht.

 • De Hindoetempels van My Son (mits supplement)

  Om 8u30 vertrek je naar de tempelsite van ‘My Son’. Je gids toont je Hindoetempels die eeuwen geleden zijn gebouwd door het Cham-volk. Deze tempels zijn tussen de 4de en de 14de eeuw gebouwd. Ze zijn gewijd aan de godheid Shiva, die ook veel andere namen heeft. In 1937 zijn Franse studenten begonnen met de restauratie. In 1938 was een groot deel gerestaureerd, maar door de Vietnamese oorlog zijn een aantal gebouwen verloren gegaan.

 • Fietsen en koken in een ‘groentendorp’ (mits supplement )

  Na het ontbijt ontmoet je je gids en ga je fietsen naar de kleurrijke markt van Hoi An. Op de markt zal je een praatje slaan met de verkopers en meer te weten komen over de typische ingrediënten van de Vietnamese keuken. Dan fiets je naar het ‘organische’ dorp’ Tra Que. Verken de groentetuin en leer meer over de landbouw in en om Hoi An. Dan ontmoet je de chef die je zal leren hoe je traditionele Centraal-Vietnamese gerechten maakt, zoals ‘tam huu’ (lokale loempia’s) en ‘Banh xeo’ (een Vietnamese pannenkoek). Je geniet van de zelf bereide gerechten en gaat dan terug naar je hotel.

 • Koken in Hoi An (met andere mensen samen) (mits supplement)

  Je chauffeur brengt je van je hotel naar Restaurant The Market. Dan bezoek je de drukke en kleurrijke centrale markt, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze geeft je de nodige uitleg over de verschillende soorten noedels, hoe je verse vis moet uitkiezen, over verse en droge kruiden en hun gebruik in recepten en als medicijn. Je kan ook verschillende soorten fruit proeven . Dan keer je per boot terug naar ‘The Market’. Daar aangekomen krijg je een gidsbeurt langs de verschillende voedselstalletjes van dit eerste ‘interactieve’ eethuis van Vietnam. Je kan hier verschillende kook- processen zien, ruiken, horen, en proeven en proeven van de uiteenlopende gerechten op meer dan 10 stands. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Na de kookles eet je op wat je zelf hebt klaar gemaakt. Je mag de recepten mee naar huis nemen en krijgt ook nog een Vietnamees kookwerktuig. Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten strandvakantie in de buurt van Hoi An inlassen.Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen in de badplaats Nha Trang. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen op het eiland Phu Quoc. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 14: Naar Siem Reap (Cambodja)

Vrije dag in Hoi An tot je wordt opgehaald om je naar de luchthaven van Da Nang te brengen voor een late vlucht naar Siem Reap.

Welkom in Cambodja. Bij aankomst in de luchthaven moet je je visa kopen, tenzij je dat al hebt. Dan ga je door naar de aankomsthal. Daar ontmoet je je chauffeur die je naar je hotel zal brengen.

De rest van de dag ben je vrij: je kan relaxen in je hotel, zwemmen, een verkwikkende massage nemen of de stad verkennen.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 15: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag ,want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.

Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.

Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 16: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 17: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennismaken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Je komt in de late namiddag terug aan in je hotel. Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 18: Naar huis

Na het ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Dag 19: Aankomst in België

Einde van de reis.

Prijzen op aanvraag

Strandvakantie Hoi an

Dag 14-15 Hoi An (2 extra dagen)

Vrije dag in Hoi An (ontbijt inbegrepen). Overnachting in een hotel in Hoi an
Of mits supplement:
een boutiquehotel aan het strand
een luxehotel aan het strand

Dag 16: vlucht naar Siem Reap via de luchthaven van Da Nang


Strandvakantie in Nha Trang

Dag 14-16: Nha Trang (3 extra dagen)

Dag 14, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi An naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Nha Trang.
Vrije dag in Nha Trang (ontbijt inbegrepen). Overnachting in een afgelegen hotel op een eilandje
Of mits supplement:
een afgelegen hotel om tot rust te komen
een modern luxehotel in de stad
een afgelegen luxehotel aan het strand

Dag 17: vlucht van Nha Trang naar Siem Reap


Strandvakantie in Phu Quoc

Dag 14-16: Phu Quoc (3 extra dagen)

Dag 14, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi An naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Phu Quoc.
Vrije dag op Phu Quoc (ontbijt inbegrepen).
Overnachting in een ecologisch verblijf
Of mits supplement:
een hotel in Phu Quoc
een luxehotel
een koloniaal luxehotel
een afgelegen luxehotel

Dag 17: Vlucht van Phu Quoc naar Siem Reap