Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Vietnam & Cambodja

RONDREIS VIETNAM & CAMBODJA

Vietnam en Cambodja: parels van Indochina
21(23)(24) dagen/18(21)(22) nachten

Deze reis omvat alle hoogtepunten van Vietnam en Cambodja. Het is een heel gevarieerde trip die begint in Hanoi, in Noord-Vietnam. Daar zal je kennis maken met het rijke erfgoed, een charmante bevolking en verrassende gastronomie. Dan breng je minstens een nacht door in de prachtige baai van Ha Long, een topbestemming! Vervolgens bezoek je de oude keizerlijke hoofdstad Hue met de 'verboden purperen stad' en de indrukwekkende mausolea van de keizers. Je steekt dan de 'Hai Van’ bergpas over naar Da Nang waar je een introductie krijgt in de oude Hindoecultuur van het Chamvolk. Dan rij je naar Het pittoreske en multiculturele oude havenstadje Hoi An, de lieveling van veel Vietnamreizigers. Tenslotte belandt je in de megastad Ho Chi Minh (Saigon). In de buurt hiervan bezoek je de Cu Chi tunnels waar de Vietcong ondergronds ging om de Amerikanen te verschalken. Je bezoekt de stad zelf op een bijzondere manier. Naast het bezoek aan de hoogtepunten doe je ook een 'foodie'-tour op de motorfiets en een alternatieve stadstour die je andere kanten van Saigon laat zien. Daarna verken je de rijstschuur van Vietnam: de aangename waterwereld van de Mekongdelta. Van daar zet je per boot koers naar Phnom Penh, waar je reis door Cambodja begint. Na het bezoek aan de stad rij je noordwaarts. Je houdt onderweg halt bij Sambor Preikuk, een pre-Angkoriaanse tempelsite. Je verkent het Cambodjaanse platteland en de drijvende dorpen van het Tonle Sap meer. Uiteindelijk kom je aan in het gezellige Siem Reap, van waar je het prachtige tempelrijk van Angkor exploreert.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na de grensformaliteiten word je opgewacht door je gids die je naar je hotel brengt. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 3: Een gevarieerde dag in Hanoi

’s Ochtends vroeg word je naar het Hoan Kiem meer gebracht. Het is de gewoonte in Vietnam om vroeg op te staan en buiten aan lichaamsbeweging te doen. Sommigen doen aan tai chi, anderen aan aerobics. Doe gerust mee! Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden in het meer ligt. Je krijgt dan een lokaal ontbijt met een typische ijskoffie en een lekkere gevulde baguette (‘bánh mì’). Je kan de beroemde ‘eikoffie’ uitproberen in een traditioneel café. Daarna ga je naar de Oude Wijk, waar je nog veel gebouwen vindt uit de Franse tijd, zoals de Sint-Jozef kathedraal uit 1886 en de Hoa Lo gevangenis, eerst bedoeld voor tegenstanders van het Franse bewind, nadien van de noordelijke communistische regering. Om de ochtend af te sluiten ga je naar het Huu Tiep meer, beter bekend als ‘B-52 meer’, omdat je er het wrak van een US B-52 bommenwerper kan zien. Op de middag keer je terug naar de Oude Wijk. Vietnam is bekend om zijn lekker eten. Als lunch krijg je een aantal lokale specialiteiten (inbegrepen). Daarna bezoek je de mooie en interessante Tempel van de Literatuur uit 1076. Hierin bevond zich vroeger de eerste universiteit van het land, die vooral mensen uit de elite opleidde. Je stadstour eindigt op de spoorwegen die je nog midden in de stad vindt. Je sluit de dag af met een biertje in een ‘bia hoi’, een lokaal biercafé met 'bier van het vat'.

Optioneel - mits supplement - kan je een waterpoppenvoorstelling bijwonen. Waterpoppenshows zijn nauw verbonden met de Vietnamese cultuur. Ze bestaan al meer dan 1000 jaar! De verhalen gaan over het dagelijks leven van de Vietnamezen, nationale helden, legendes. De show wordt begeleid door fluitmuziek, drums en andere instrumenten.
Je hebt de keuze tussen:

 • een private voorstelling : je gaat naar een klein huis in de oude stad, waar Mr. Liem woont. Hij zal zijn zelfgemaakte minitheater opzetten en beginnen spelen. Hij vertelt je over zijn kunsten, maar ook over de tradities van zijn familie. Je mag zelf ook eens proberen de waterpoppen aan de praat te krijgen!
 • een publieke voorstelling in een openbaar theater incl transferts heen en terug.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 4: Naar de baai van Ha Long

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je voor een tweedaagse reis naar de baai van Ha Long, voor velen hét hoogtepunt van een reis in Vietnam. Je wordt aan je hotel opgehaald om 8u. Een rit van 3,5 uur brengt je langs de delta van de Rode Rivier naar de Baai. Daar ga je aan boord van een kleinschalige, comfortabele boot met restaurant en veel ruimte op het dek om te genieten van het voorbijglijdende landschap. De lunch (inbegrepen) wordt opgediend in het restaurant van zodra de boot vertrokken is. We nemen bewust andere routes dan de klassieke om niet omringd te zijn door andere boten. Op een rustige plaats wordt het anker geworpen en ga je de omgeving per kayak verkennen: een heel aangenaam tochtje tussen karstbergen en zelfs door de grotten heen. Je kan daarna nog wat gaan zwemmen. Tegen de avond is het aperitieftijd. Wie wil kan aan een korte kookles deelnemen, waarbij je bvb. Vietnamese loempiaatjes leert maken. Daarna wordt het diner (inbegrepen) opgediend. Bij zonsondergang moet je op het dek zijn, want dan is de baai op zijn mooist. Overnachting in Ha long Bay op een kleinschalige, comfortabele boot.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook twee nachten doorbrengen in de baai van Ha Long. Contacteer ons voor meer informatie.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook kiezen voor een luxueuzere boot of een privéboot. Contacteer ons voor meer informatie.

Dag 5: Van de baai van Ha Long naar Hue

Deze ochtend staan koffie, thee en cakes klaar vanaf 6u30. Geniet van het uitzicht en de stilte in de mistige baai. Je kan daarna deelnemen aan een tai chi sessie van 30 min. op het dek: de ideale manier om de dag aan te vatten. Rond 7u45 stap je in een traditionele bamboeboot om een drijvend dorp te gaan bezoeken: een leuk boottochtje in een schitterend landschap. Nadien begint de terugvaart naar het vasteland. Onderweg geniet je van een lekkere brunch (inbegrepen). Daarna kan je verder genieten van het prachtige landschap van de baai, tot je de kust bereikt, van waar je met een shuttlebus naar Hanoi wordt gebracht. Daar wachten een gids en chauffeur je op om je naar de luchthaven te brengen voor je avondvlucht naar Hue. Je komt laat in de avond aan in Hue. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 6: Hue

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar de ‘verboden purperen stad’, die werd gebouwd onder de Keizer Gia Long in het begin van de 19de eeuw. In 1802 werd Hue de hoofdstad van het herenigde Vietnam. De stad werd toen – onder de Nguyen dynastie - niet alleen het politieke maar ook het culturele en godsdienstige centrum van het land, dit tot in 1945. Ook vanaf de 19de eeuw zou de stad net als de rest van Vietnam door de Fransen gekoloniseerd worden. De verboden stad ligt in de Citadel van Hue, die tijdens het Tet offensief in 1968 (tijdens de Vietnamoorlog) zwaar beschadigd werd. In 1993 werd de hele stad Hue gelukkig als werelderfgoed geklasseerd, waardoor veel van de schade ondertussen hersteld is. Je bezoekt de schitterende 'verboden stad', waar het aangenaam kuieren is. Op de middag lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant. Daarna stap je in een ‘Drakenboot’ voor een leuke boottocht op de Parfumrivier. Je bezoekt de bekende Thien Mu Pagode. Daarna rij je naar de indrukwekkende mausolea van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was de vierde keizer (1829 -1883). Het is tijdens zijn bewind dat Vietnam door Frankrijk werd gekoloniseerd. Men zegt dat hij 104 concubines had. Khai Dinh was keizer van 1916 tot 1925. Zijn 'gotische' mausoleum vertoont een mengeling van klassiek Vietnamese en moderne architectuur. Zo is het monument grotendeels uit beton gemaakt en bevat het Europese architecturale details. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 7: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Hoi An, via de kustweg. Het is een adembenemende rit, vooral als je de 20 km lange 'Hai Van' bergpas oversteekt, de hoogste en langste van het land. Onderweg stop je voor foto’s, bijvoorbeeld van het Lang Co strand en de activiteiten van de vissers. Als de bergpas achter de rug is kom je aan in Da Nang. Je bezoekt er het museum van de Cham-hindoecultuur, met veel mooie beeldhouwwerken, dat al bestaat van in 1915. Bij aankomst in Hoi An doe je een wandeltour door dit charmante stadje met zijn honderden historische huizen, congregatiehallen, pagodes en andere bouwwerken, die het multiculturele karakter van Hoi An illustreren. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude 'Tan Ky' huis, de 'Chua Ong' Pagode en de lokale markt.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Dag 8: Vrije dag in Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je een dag vrij in (of nabij) Hoi An.

Optioneel (mits supplement) kan je volgende activiteiten doen:

 • De tempels van My son en fietsen op het platteland (mits supplement )

  Na het ontbijt stap je op de fiets, waarmee je naar My Son vertrekt. Het is twee uur rijden langs de vredige Thu Bo rivier. Onderweg passeer je rijstvelden, tabaksvelden, chiliplantages en veel ‘American’ Football ballen die lijken op watermeloenen. Na ongeveer 2 uur ben je in My Son. Tijd om af te koelen in de berglucht met een koel drankje en een ijsje. Dan ga je te voet verder, in een vallei. Je zal verrast zijn als je plots geconfronteerd wordt met de overblijfselen van een voor jou onbekende maar meer eeuwenoude Hindoe-beschaving. Vul je camera met de indrukwekkende beelden! Je luncht bij de rivier en de lokale mensen die je maaltijd hebben klaargemaakt zullen gegarandeerd willen horen dat Vietnamees eten het beste in de wereld is. Dan rij je terug richting Hanoi. Onderweg bezoek je de An Hoa pagode, mooi gelegen bij een meer. Je stapt in een boot om nog meer te genieten van het landschap. Na de korte cruise word je met de wagen naar Hanoi gebracht.

 • De Hindoetempels van My Son (mits supplement)

  Om 8u30 vertrek je naar de tempelsite van ‘My Son’. Je gids toont je Hindoetempels die eeuwen geleden zijn gebouwd door het Cham-volk. Deze tempels zijn tussen de 4de en de 14de eeuw gebouwd. Ze zijn gewijd aan de godheid Shiva, die ook veel andere namen heeft. In 1937 zijn Franse studenten begonnen met de restauratie. In 1938 was een groot deel gerestaureerd, maar door de Vietnamese oorlog zijn een aantal gebouwen verloren gegaan.

 • Fietsen en koken in een ‘groentendorp’ (mits supplement )

  Na het ontbijt ontmoet je je gids en ga je fietsen naar de kleurrijke markt van Hoi An. Op de markt zal je een praatje slaan met de verkopers en meer te weten komen over de typische ingrediënten van de Vietnamese keuken. Dan fiets je naar het ‘organische’ dorp’ Tra Que. Verken de groentetuin en leer meer over de landbouw in en om Hoi An. Dan ontmoet je de chef die je zal leren hoe je traditionele Centraal-Vietnamese gerechten maakt, zoals ‘tam huu’ (lokale loempia’s) en ‘Banh xeo’ (een Vietnamese pannenkoek). Je geniet van de zelf bereide gerechten en gaat dan terug naar je hotel.

 • Koken in Hoi An (met andere mensen samen) (mits supplement)

  Je chauffeur brengt je van je hotel naar Restaurant The Market. Dan bezoek je de drukke en kleurrijke centrale markt, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze geeft je de nodige uitleg over de verschillende soorten noedels, hoe je verse vis moet uitkiezen, over verse en droge kruiden en hun gebruik in recepten en als medicijn. Je kan ook verschillende soorten fruit proeven. Dan keer je per boot terug naar ‘The Market’. Daar aangekomen krijg je een gidsbeurt langs de verschillende voedselstalletjes van dit eerste ‘interactieve’ eethuis van Vietnam. Je kan hier verschillende kook- processen zien, ruiken, horen, en proeven en proeven van de uiteenlopende gerechten op meer dan 10 stands. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Na de kookles eet je op wat je zelf hebt klaar gemaakt. Je mag de recepten mee naar huis nemen en krijgt ook nog een Vietnamees kookwerktuig. Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten strandvakantie in de buurt van Hoi An inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen in de badplaats Nha Trang. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 9: Van Hoi An naar Ho Chi Minhstad - Cu Chi Tunnels en 'street food tour'

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor je vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na aankomst rij je direct door naar de legendarische Cu Chi Tunnels, op on geveer 75 km ten noordwesten van Ho Chi Minhstad, in een gebied dat belangrijk was tijdens de Vietnamese Onafhankelijkheids- en Herenigingsoorlogen. Meer dan 200 km tunnels werden gebouwd door de Vietnamese guerillabeweging. Je daalt af in deze tunnels en ziet er slaapkamers, vergaderzalen, schuilkelders, rookvrije keukens. Probeer je in te beelden hoe men hi er moest overleven . Dan word je naar je hotel in Ho Chi Minhstad gebracht.

Tegen de avond word je opgehaald voor een 'street food tour' per motorfiets (je zit achterop) door de bruisende stad. Het doel van deze tour is je zoveel mogelijk verschillende gerechten te leren kennen die je op straat kan kopen. Eerst ga je naar drie verschillende straatverkopers, waarbij je enkele van de vele straatgerechten kan proeven en ook uitleg krijgt over de achtergrond van elke schotel. De tour eindigt met de belangrijkste culinaire traditie: de straatbarbecue! Hier staat geen limiet op de hoeveelheid die je bestelt. Zo lang je verder eet, blijft de gids bestellen. Je kan ook rijstwijn uitproberen, slangenwijn, ginsengwijn en geitenwijn. Als je geen pap meer kan zeggen brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Opmerking: je kan deze tour ook met de auto doen maar achterop de bromfiets is het echt een fijne belevenis. De gidsen rijden veilig en zijn zeer goed opgeleid voor het verkeer.

Dag 10: Ho Chi Minhstad - citytour

Tijdens deze tour zal je het economische hart van Vietnam beter leren kennen. Saigon, zoals de stad vroeger heette, verzoent Amerikaanse en Chinese invloeden zonder zijn authentieke Vietnamese cultuur te verliezen. Moderne wolkenkrabbers rijzen op naast oude Chinese pagodes. Mensen verzamelen rond straatverkopers en eetstalletjes. Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar Chinatown en bezoek je de grote 'Binh Tay' markt. Je bezoekt een 150 jaar oude Chinese tempel en een boeiend museum gewijd aan natuurlijke geneesmiddelen, nog steeds 'hot' in Vietnam. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant. Na de lunch bezoek je het interessante Herenigingspaleis, tot 1975 het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam, nu een museum. De tijd van de Amerikaanse oorlog lijkt hier terug tot leven te komen. Verder bezoek je de Notre-Dame Kathedraal en het mooie koloniale Postgebouw. Op het einde kan je gaan shoppen op de Ben Thanh markt.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 11: Van Ho Chi Minhstad naar Ben Tre en Can Tho (Mekongdelta)

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de stad Ben Tre in de Mekongdelta. Direct na aankomst stap je in een boot voor een cruise door een zijrivier van de Mekongrivier. Je stapt onderweg af aan een bakstenenfabriekje, een atelier waar kokosnoten worden verwerkt, en een huis waar ze matten en bezems maken. Je wandelt naar een klein dorpje waar je het lokale leven leert kennen. Met een 'xe loi' (een soort riksha aan een motorfiets) rij je naar een lok aal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Daarna stap je in een sampan (rivierbootje) voor een aangenaam boottochtje door smalle kanalen. Vervolgens ga je fietsen, langs de fruitgaarden, naar het huis van een gepassioneerde antiekverzamelaar. Zijn huis staat dus vol antiek. Je kan bij hem ook oude fotoalbums uit de Franse tijd bewonderen. Je fietst dan terug naar je boot en vaart naar de aanlegsteiger. Van daar rij je naar de grootste stad van de delta: Can Tho. De rest van de dag is vrij. Je kan kuieren langs de rivier of de oude overdekte markt aan het water bezoeken.

Overnachting in Can Tho in een eenvoudig hotel of - mits supplement - in een boutiquehotel of een luxehotel.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen op het eiland Phu Quoc. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 12: van Can Tho naar Chau Doc

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) stap je in een boot die je voert naar de drijvende markt van Cai Rang, de beroemdste van de Mekongdelta. Het ballet van de tientallen boten met kleurrijke koopwaar die elkaar verdringen is een prachtig schouwspel! Daarna vaar je door smallere kanalen en bezoek je nog een atelier waar rijstnoedels worden gemaakt. Dan rij je naar Chau Doc (ongeveer 4u rijden). De rest van de dag is vrij om te relaxen in je mooie hotel aan de rivier.

Overnachting in een hotel in Chau Doc.

Dag 13: Naar Phnom Penh per boot

Vandaag ben je vrij tot je naar de aanlegsteiger wordt gebracht, waar je de publieke boot Hang Chau neemt naar Phnom Penh. De bootrit duurt ongeveer 5u. Bij het oversteken van de grens met Cambodja moet je de visaformaliteiten vervullen (zie in de rechterkolom: 'Cambodja praktisch'). Bij aankomst in de stad word je verwelkomd door je gids en een chauffeur die je naar je hotel brengen. Overnachting in een modern hotel in Phnom Penh of - mits supplement - in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel.

Dag 14: Geschiedenis en eten in Phnom Penh

Deze morgen om 8u, na het ontbijt (inbegrepen) start een speciale stadstour die je verschillende kanten van Phnom Penh leert kennen en tegelijk een foodie-tour is. Je start met een ontbijt van ‘streetfood’ op de markt ‘Pshar Kandal’, met onder andere gebakken noedels, rundsbarbecue met papayasalade, noedelsoep, snacks op basis van kokosnoot… Daarna wandel je naar de oude Franse buurt waar je nog mooie koloniale gebouwen vindt, met 'Belle Epoque' en 'Art Deco' elementen: het postkantoor, het oude Franse administratieve centrum… Dan gaat het naar de boeddhistische tempel Wat Phnom (uit 1373), het grootste religieuze gebouw van de stad, en vervolgens de Nationale Bibliotheek en het Raffles hotel uit 1929. Dit hotel was de uitvalsbasis voor journalisten in de oorlogsjaren (1970-1975), tot de Khmer Rouge de journalisten verdreef naar de Amerikaanse ambassade. In 1995 werd het opnieuw als hotel in gebruik genomen. Dan bezoek je het treinstation uit de koloniale tijd, dat sinds 1990 niet meer als station dienst doet. Daarna ga je naar de markt Pshar Thmey (‘grote markt’), een overdekt art deco gebouw uit 1937 van Louis Chauchon dat bij opening de grootste markt van Azië was. Hier kan je letterlijk alles vinden. Optioneel (mits opleg van 5 USD) kan je hier een waarzegger raadplegen. Je probeert nog wat snacks en proeft de nationale drank 'Teuk Ampil' (rietsuikersap met ijs). Dan wandel je naar de nieuwe Franse ambassade, gebouwd op dezelfde plaats als de oude, die door de Khmer Rouge was vernield toen ze de stad innamen. Een lunch in een leuk restaurant met een goed doel is inbegrepen.

In de namiddag leer je meer over de verschrikkelijke recente geschiedenis van Cambodja en hoe deze herdacht wordt. Je bezoekt Choeng Ek, de plaats van de 'Killing Fields' 17 km buiten de stad, en de gevangenis van Tuol Sleng. Deze gevangenis, in een school ondergebracht, toont je de terreur die het regime van de Khmer-Rouge zijn eigen bevolking aandeed. Een schokkende ervaring, maar een belangrijk deel van de geschiedenis van het Cambodjaanse volk.

Overnachting in Phnom Penh in een modern hotel in de stad. Mits supplement kan je ook overnachten in een boutiquehotel of een koloniaal luxehotel in de stad.

Dag 15: Sambor Preikuk

Na het ontbijt (inbegrepen) en vooraleer je vertrekt naar het noorden bezoek je vandaag het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode, bedekt met 5000 zilveren tegels. Dan stap je in de auto, op weg naar Kampong Thom (3u rijden). Je stopt even in Skuon waar je de lokale specialiteiten - gefrituurde spinnen, kakkerlakken en andere insecten - kan degusteren (niet verplicht). Bij aankomst in Kompong Thom sla je af naar de ruïnes van de pre-Angkoriaanse stad Sambor Prei Kuk. Je kan de tempels, verspreid in een lommerrijk bos. Je zal verbaasd zijn over de grootsheid van deze monumenten die er al stonden voor Angkor! Een lunch is inbegrepen.

Overnachting in een lokale homestay op het platteland of in een hotel in Kompong Thom. Als je in de homestay overnacht is het avondmaal inbegrepen.

Dag 16: Naar Siem Reap met stops onderweg

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je verder naar het noorden, richting Siem Reap.

Vandaag heb je de keuze tussen 2 uitstappen, onderweg naar Siem Reap.

Optie 1 (inbegrepen) Je rijdt naar het dorp Kampong Kleang, waar veel huizen op palen van wel 10 m staan. In het natte seizoen is het dorp omringd door water en in het droge seizoen ligt het dorp op vlaktes waarvan het water is weggetrokken. Onderweg naar het dorp zie je veel houten huizen en visgerief. De vissers kennen hier veel methodes om vis te vangen. Je wordt door enthousiaste kinderen ingewuifd. Je bezoekt een schooltje en je leert meer over het lokale leven hier.

Optie 2 (mits supplement) Je rijdt vandaag naar een afgelegen plattelandsgebied waar weinig toeristen komen. Je hebt vandaag veel mogelijkheden om met de lokale mensen om te gaan. Je kan kennis maken met lokale kinderen die meedoen aan projecten gesponsord door de Cambodian-Dutch Organization (CDO), een NGO die aan plattelandsontwikkeling doet. In de voormiddag bezoek je een lagere school die de CDO heeft gebouwd en ook een lokaal gezondheidscentrum. De vertegenwoordiger van de CDO zal je introduceren in de klas en er wordt van je verwacht dat je iets over je eigen leven vertelt. Daarna genieten jullie samen van een lunch (inbegrepen).

Indien gewenst kan je (mits supplement) ook nog Beng Mealea, een zelden bezochte ‘jungletempel’ die helemaal ten prooi is gevallen aan de natuur, bezoeken.

Daarna rij je door naar Siem Reap.

Optioneel, (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je ook een voorstelling bijwonen van het circus ‘Phare Ponleu Selpak'. 's Avonds om 19u15 word je opgehaald aan je hotel. De voorstelling duurt een uur: van 20 tot 21u. Dit is geen gewoon circus. Het is één van de projecten van een Cambodjaanse NGO die werd gesticht in 1994 door 8 jonge Cambodjanen die terugkeerden uit vluchtelingenkampen bij de Thaise grens. Via de kunst wisten zij hun trauma’s te verwerken. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van lokale gemeenschappen via onderwijs en professionele opleidingen in kunsten zoals muziek, theater en circus. De circusartiesten zijn heel gepassioneerd en getalenteerd. De show is echt de moeite waard en vermengt traditionele en eigentijdse elementen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 17: Zonsopgang bij Angkor Wat en bezoek van de belangrijkste tempels

Bereid je voor op een lange dag vandaag, want je zal alle hoogtepunten van Angkor zien! Deze morgen vertrek je rond 5u om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat, de grootste tempel van de Angkor-site. Dit indrukwekkende bouwwerk, gebouwd als mausoleum voor Suryavarman II (die regeerde van 1112 tot 1152), zal geen enkele bezoeker onverschillig laten: niet alleen door de omvang en de elegante architectuur, maar ook door het raffinement van de ontelbare sculpturen. Je ontdekt één van de grootste creaties ooit van de mensheid. Na het bezoek word je naar een dorp in de omgeving gebracht, waar je kan zien hoe verse rijstnoedels worden gemaakt en je zelf een ontbijt met noedelsoep krijgt.

Na het ontbijt bezoek je het Bayon Informatiecentrum, dat deels door de UNESCO en deels door een Japanse NGO wordt gefinancierd en dient om bezoekers meer inzicht te geven in de monumenten van Angkor en de wijze waarop deze worden geconserveerd. Dan ga je naar de zuidelijke poort van het complex Angkor Thom, gebouwd door de grootste koning van Angkor, Jayavarman VII (die regeerde van 1181 tot 1201). Hoogtepunt is hier het majestueuze Bayon met de serene hoofden van de koning ingebouwd in de tempelmuren. In de omgeving daarvan vind je ook het Baphuon (de koninklijke tempel), de olifantenterrassen, de Suor Prat tempel, de Koninklijke omwalling en de Phimeanakas... Daarna neem je een lunch (inbegrepen) op de tempelsite.

Ten slotte bezoek je Ta Phrom. Deze iconische tempel is bekend omdat hij bijna volledig door de jungle in een wurggreep wordt gehouden! Zo moet heel Angkor eruit gezien hebben toen het werd ontdekt door Henri Mouhot. Indien gewenst, kan je nog wachten tot de zon ondergaat of je kan ook al terugkeren naar het hotel.

Opmerking: we kunnen ook gespecialiseerde rondleidingen organiseren met een archeoloog: contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 18: Naar Banteay Srei en het landmijnenmuseum

Optioneel (mits supplement van 25 euro p.p.) kan je deze ochtend vroeg een speciale ervaring opdoen, waarbij je je aansluit bij een groep boeddhistische monniken om te ‘chanten’ en mediteren. Een gift voor de monniken is inbegrepen.

Na het ontbijt ga je vandaag Banteay Srei (de ‘Citadel van de Vrouwen’) bezoeken: een aanrader ! De tempel dateert van de 10de eeuw en is opgedragen aan Shiva. Je vindt er de mooiste bas-reliëfs van heel Angkor en de kleur van de zandsteen geeft de tempel een feeërieke roze kleur. Nadien ga je hier in de buurt het landmijnenmuseum bezoeken. Er zouden in heel de wereld nog 110 miljoen landmijnen verborgen zitten. Daarna keer je terug naar je hotel.

Je kan vandaag (mits supplement van 35 euro p.p.) ook nog naar het Tonlé Sap meer gaan.

Je bezoekt dan het dorp Mechrey op het Tonle Sap meer (‘het Grote Meer’). Het is één uur rijden naar het startpunt. Onderweg stop je bij Ampil Peam, een dorp dat tradities van eeuwen geleden onderhoudt. Daarna gaat het verder naar Mechrey, een kleine gemeenschap op het Tonle Sap meer. Je stapt in een typische lokale boot om de omgeving te verkennen. Je vaart onder andere door een overstroomd woud. Je gids geeft uitleg over de biodiversiteit in dit gebied en het economische belang van het meer voor duizenden bewoners. Tonle Sap is in feite meer en rivier tegelijk. De stroming verandert 2 keer per jaar van richting. Het meer is door de UNESCO uitgeroepen als ‘biosfeer’: een erkenning van het grote belang van het meer voor de omliggende ecosystemen.

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 19: Fietsen en koken op het platteland

Je vertrekt deze morgen om 8u voor een fietstocht op het platteland. Je zal tijdens de rit kennis maken met de Cambodjaanse keuken bij een lokale familie. ‘s Ochtends ga je inkopen doen op de lokale markt, en je gaat daarna naar het huis van de familie. Samen met hen kook je de gerechten en daarna eet je ze op samen met het gastgezin. Dan fiets je verder langs rijstvelden en kleine dorpen. Als het je interesseert kan je een bezoekje brengen aan één van de traditionele huizen of aan de pagode. Na het fietsen kan je wat relaxen. Proef zeker eens van lokale dranken zoals suikerrietsap met ijs, de typische drank van het platteland.

In de namiddag ben je vrij om te genieten van het zwembad of om een wandeling te maken in Siem Reap. We geven voldoende tips in je draaiboek.

Opmerking: voor wie niet graag fietst: er zijn nog andere prachtige tempels en gebieden te bezoeken rondom Siem Reap. Contacteer ons voor meer info

Overnachting in Siem Reap in een comfortabel hotel. Mits supplement kan je ook overnachten in een trendy hotel of in een luxehotel in het centrum of in een topluxehotel.

Dag 20: Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 21: Aankomst thuis.

Einde van de reis.

Prijzen op aanvraag

Strandvakantie Hoi an

Dag 9-10: Hoi An

Vrije dag in Hoi An (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een hotel in Hoi An of mits supplement:

Dag 11: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Da Nang


Strandvakantie Nha Trang

Dag 9-11: Nha Trang

Dag 9, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi an naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Nha Trang.
Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een afgelegen hotel op een eilandje of mits supplement:

Dag 12: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Nha Trang


Strandvakantie Phu Quoc

Dag 12-14: Phu Quoc

Dag 12: na bezoek aan de drijvende markt van Can Tho: transfer naar de pier van Ha Tien, waar je de boot neemt naar Phu Quoc.

Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een ecologisch verblijf of mits supplement:

Dag 15: Transfer naar de luchthaven van Phu Quoc voor de vlucht naar Phnom Penh.

(de boottocht van Chau Doc naar Phnom Penh komt dan te vervallen).