Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Vietnam

RONDREIS VIETNAM

Vietnam: van de bergvolkeren in het noorden naar de wolkenkrabbers van HCMC
17(19)(20) dagen/14(16)(17) nachten

Je start in Hanoi, gezegend met een prachtig erfgoed en een gastvrije, enthousiaste bevolking. Je zal verrast zijn door de rijke (en gezonde) lokale keuken. Je zet dan koers naar het uiterste noorden van Vietnam, bij Sapa met zijn felgroene berglandschappen, rijstterrassen en diverse bergvolkeren. Je brengt er drie dagen door in wisselende, prachtige decors en tussen prachtige mensen. Na dit avontuur is het volgende hoogtepunt de adembenemende baai van Ha Long waar je minstens een nacht op een boot doorbrengt. Vervolgens vlieg je naar Midden-Vietnam, naar de vroegere keizerlijke hoofdstad Hue met zijn 'Verboden stad' en de indrukwekkende mausolea van de keizers. In Da Nang krijg je een introductie in de eeuwenoude Cham-hindoecultuur van Midden- en Zuid-Vietnam. Via de 'Hai Van' bergpas bereik je Hoi an, een pittoresk en multicultureel stadje dat tot het werelderfgoed behoort. Dan vlieg je naar Ho Chi Minhstad (Saigon), de grootste metropool van het land. Je verkent er de stad en zijn gastronomie (deels per motorfiets) en bezoekt er de Cu Chi tunnels waar de Vietcong tijdens de Amerikaanse oorlog ondergronds leefden. Je kan op verschillende plaatsen een strandextensie inlassen.

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na de grensformaliteiten word je opgewacht door je gids die je naar je hotel brengt. De rest van de dag is vrij.
Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 3: Een gevarieerde dag in Hanoi

’s Ochtends vroeg word je naar het Hoan Kiem meer gebracht. Het is de gewoonte in Vietnam om vroeg op te staan en buiten aan lichaamsbeweging te doen. Sommigen doen aan tai chi, anderen aan aerobics. Doe gerust mee! Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden in het meer ligt. Je krijgt dan een lokaal ontbijt met een typische ijskoffie en een lekkere gevulde baguette (‘bánh mì’). Je kan de beroemde ‘eikoffie’ uitproberen in een traditioneel café. Daarna ga je naar de Oude Wijk, waar je nog veel gebouwen vindt uit de Franse tijd, zoals de Sint-Jozef kathedraal uit 1886 en de Hoa Lo gevangenis, eerst bedoeld voor tegenstanders van het Franse bewind, nadien van de noordelijke communistische regering. Om de ochtend af te sluiten ga je naar het Huu Tiep meer, beter bekend als ‘B-52 meer’, omdat je er het wrak van een US B-5 bommenwerper kan zien. Op de middag keer je terug naar de Oude Wijk. Vietnam is bekend om zijn lekker eten. Als lunch krijg je een aantal lokale specialiteiten (inbegrepen). Daarna bezoek je de mooie en interessante Tempel van de Literatuur uit 1076. Hierin bevond zich vroeger de eerste universiteit van het land, die vooral mensen uit de elite opleidde. Je stadstour eindigt op de spoorwegen die je nog midden in de stad vindt. Je sluit de dag af met een biertje in een ‘bia hoi’, een lokaal biercafé met 'bier van het vat'.

Optioneel - mits supplement - kan je een waterpoppenvoorstelling bijwonen. Waterpoppenshows zijn nauw verbonden met de Vietnamese cultuur. Ze bestaan al meer dan 1000 jaar! De verhalen gaan over het dagelijks leven van de Vietnamezen, nationale helden, legendes. De show wordt begeleid door fluitmuziek, drums en andere instrumenten.
Je hebt de keuze tussen:

 • een private voorstelling : je gaat naar een klein huis in de oude stad, waar Mr. Liem woont. Hij zal zijn zelfgemaakte minitheater opzetten en beginnen spelen. Hij vertelt je over zijn kunsten, maar ook over de tradities van zijn familie. Je mag zelf ook eens proberen de waterpoppen aan de praat te krijgen!
 • een publieke voorstelling in een openbaar theater incl transferts heen en terug.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Je kan hier 2 extra dagen/1 extra nacht invoegen in de prachtige natuur van Ninh Binh, de 'baai van Ha Long op het vasteland'. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 4: Van Hanoi naar Lao Cai

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je nog enkele belangrijke plaatsen in Hanoi. De tour leidt eerst naar het mausoleum van Ho Chi Minh. Naast het mausoleum ligt een pagode uit 1049 die op één enkele pijler is gebouwd, een belangrijk symbool van Hanoi. Je neemt ook een kijkje in de woning en het paalhuis van nonkel Ho. Daarna krijg je een lunch (inbegrepen) in een heel goed restaurant. Dan is het tijd om uit te checken en de 'Orient Express' trein te nemen naar het noorden, meer bepaald naar Lao Cai.
Overnachting op de 'Orient Express' trein (4 bedden per cabine met airco - optioneel kan je ook een volledige cabine huren)

Dag 5: Lao Cai - Sapa - Ma Tra - Ta Phin

Bij aankomst van de trein in Lao Cai (normaal om 5u30) word je naar Sapa gebracht. Van daar begin je te wandelen op een pad dat je eerst voert tussen mooie tuinen en naaldwouden. Je wandelt door het dorpje Ma Tra dat zich lijkt voor de beschaving te verbergen. Daarna gaat het verder door een prachtig landschap met rijstterrassen. Je zal onderweg een lokaal schooltje bezoeken. Je luncht onderweg (inbegrepen). Dan wandel je naar het dorpje Ta Phin. Hier leer je meer over de culturen van de 'Zwarte Hmong' en 'Rode Dao', de twee belangrijkste minderheden van de regio, die zich onder andere door hun kleding van elkaar onderscheiden. Je kan een lokaal huis bezoeken en ook grotten. Dan keer je per auto terug naar Sapa waar je de stad in de late namiddag kan verkennen.

Overnachting in een hotel in Sapa of - mits supplement - in een modern hotel in Sapa of een stijlvol luxehotel.

Dag 6: Naar het Nationaal Park Hoang Lien: weg van de begane paden!

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar het mooie Nationale Park Hoang Lien. Hier verlaat je de begane paden. Onderweg kan je mooie rijstterrassen zien en met wat geluk ook hoge bergtoppen. De gids leert je meer over de cultuur van het 'Zwarte Hmong'-volk, bekend om hun indigo kleren en zilveren halsbanden. Je maakt dan een wandeling van enkele uren over een redelijk goed pad. Je steekt de Muong Bo rivier over en komt dan in het dorp Thanh Phu waar het Tay-volk leeft, dat eerder zijden kleren met lichte kleuren draagt. Je luncht (inbegrepen) in een restaurantje bij de rijstvelden. Na de lunch ga je naar het dorpje My Son. De mensen hier zijn 'Xa Pho', dat is de kleinste minderheid van de regio. Tenslotte kom je aan in een afgelegen en rustig dorp van de 'Rode Dao'. Hier ben je echt ver van de rest van de wereld. Via een brug bereik je je verblijf. Je kan relaxen op je terras, zwemmen in de rivier, of een wandeling maken in het dorp.

Avondmaal (inbegrepen) en overnachting in een eenvoudig gastenverblijf aan de rivier.

Dag 7: Bij de 'Rode Dao'

Na het ontbijt (inbegrepen) maak je nader kennis met het 'Rode Dao'-volk, de dominerende groep in deze omgeving. De vrouwen dragen heel kleurrijke kostuums. De 'Rode Dao' zijn heel bedreven in kruidenbaden, natuurlijke geneeskunde en weven. Ze maken ook papier, juwelen en borduurwerk. Je kan ook de cardemonvelden bezoeken (steile wandeling) of gaan zwemmen in het frisse water van de rivier. In de late namiddag word je naar een heuveltop gebracht waar je volgende (prachtige) verblijf gelegen is, ver weg van alle toerisme. Van hier heb je een prachtig zicht over de omringende natuur en de nabije bergtoppen. Overnachting in een luxelodge in de natuur.

Dag 8: Bij de 'Rode Dao' en terug naar Hanoi.

Na het ontbijt (inbegrepen) doe je een fietstocht (anderhalf uur) langs een mooie vallei naar het 'Rode Dao'-dorp Lech. Je bezoekt een familie en komt er meer te weten over hun cultuur. In het nieuwe dorp Lech, een beetje verder, krijg je een initiatie in borduurwerk. Daarna is het tijd om terug te keren naar Hanoi.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement- in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 9: Naar de baai van Ha Long

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je voor een tweedaagse reis naar de baai van Ha Long, voor velen hét hoogtepunt van een reis in Vietnam. Je wordt aan je hotel opgehaald om 8u. Een rit van 3,5 uur brengt je langs de delta van de Rode Rivier naar de Baai. Daar ga je aan boord van een kleinschalige, comfortabele boot met restaurant en veel ruimte op het dek om te genieten van het voorbijglijdende landschap. De lunch (inbegrepen) wordt opgediend in het restaurant van zodra de boot vertrokken is. We nemen bewust andere routes dan de klassieke om niet omringd te zijn door veel andere boten. Op een rustige plaats wordt het anker geworpen en ga je de omgeving per kajak verkennen: een heel aangenaam tochtje tussen karstbergen en zelfs door de grotten heen. Je kan daarna nog wat gaan zwemmen. Tegen de avond is het aperitieftijd. Wie wil kan aan een korte kookles deelnemen, waarbij je bvb. Vietnamese loempiaatjes leert maken. Daarna wordt het diner (inbegrepen) opgediend. Bij zonsondergang moet je op het dek zijn, want dan is de baai op zijn mooist.

Overnachting in Ha long Bay op een kleinschalige, comfortabele boot.

Opmerking: weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde activiteiten (bvb. kajakken) niet kunnen doorgaan.


Indien gewenst - mits supplement - kan je ook twee nachten doorbrengen in de baai van Ha Long. Contacteer ons voor meer informatie.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook kiezen voor een luxueuzere boot of een privéboot. Contacteer ons voor meer informatie.

Dag 10: Van de baai van Ha Long naar Hue

Deze ochtend staan koffie, thee en cakes klaar vanaf 6u30. Geniet van het uitzicht en de stilte in de mistige baai. Je kan daarna deelnemen aan een tai chi sessie op het dek: de ideale manier om de dag aan te vatten. Dan stap je in een traditionele bamboeboot om een drijvend dorp te gaan bezoeken: een leuk boottochtje in een schitterend landschap. Nadien begint de terugvaart naar het vasteland. Onderweg geniet je van een lekkere brunch (inbegrepen). Daarna kan je verder genieten van het prachtige landschap van de baai, tot je de kust bereikt, van waar je met een shuttlebus naar Hanoi wordt gebracht. Daar wachten een gids en chauffeur je op om je naar de luchthaven te brengen voor je avondvlucht naar Hue. Je komt laat in de avond aan in Hue. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Optioneel kan je hier 2 extra dagen/nachten inlassen in het landelijke Ky Son met zijn eeuwenoude huizen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 11: Hue

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar de ‘verboden purperen stad’, die werd gebouwd onder de Keizer Gia Long in het begin van de 19de eeuw. In 1802 werd Hue de hoofdstad van het herenigde Vietnam. De stad werd toen – onder de Nguyen dynastie - niet alleen het politieke maar ook het culturele en godsdienstige centrum van het land, dit tot in 1945. Ook vanaf de 19de eeuw zou de stad net als de rest van Vietnam door de Fransen gekoloniseerd worden. De verboden stad ligt in de Citadel van Hue, die tijdens het Tet offensief in 1968 (tijdens de Vietnamoorlog) zwaar beschadigd werd. In 1993 werd de hele stad Hue gelukkig als werelderfgoed geklasseerd, waardoor veel van de schade ondertussen hersteld is. Je bezoekt de schitterende 'verboden stad', waar het aangenaam kuieren is. Op de middag lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant.

Daarna stap je in een ‘Drakenboot’ voor een leuke boottocht op de Parfumrivier. Je bezoekt de bekende Thien Mu Pagode. Daarna rij je naar de indrukwekkende mausolea van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was de vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883. Het is tijdens zijn bewind dat Vietnam door Frankrijk werd gekoloniseerd. Men zegt dat hij 104 concubines had. Khai Dinh was keizer van 1916 tot 1925. Zijn 'gotische' mausoleum vertoont een mengeling van klassiek Vietnamese en moderne architectuur. Zo is het monument grotendeels uit beton gemaakt en bevat het Europese architecturale details.

Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 12: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Hoi An, via de kustweg. Het is een adembenemende rit, vooral als je de 20 km lange 'Hai Van' bergpas oversteekt, de hoogste en langste van het land. Onderweg stop je voor foto’s, bijvoorbeeld van het Lang Co strand en de activiteiten van de vissers. Als de bergpas achter de rug is kom je aan in Da Nang. Je bezoekt er het museum van de Cham-hindoecultuur, met veel mooie beeldhouwwerken, dat al bestaat van in 1915. Bij aankomst in Hoi An doe je een wandeltour door dit charmante stadje met zijn honderden historische huizen, congregatiehallen, pagodes en andere bouwwerken, die het multiculturele karakter van Hoi An illustreren. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude 'Tan Ky' huis, de 'Chua Ong' Pagode en de lokale markt.
Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Dag 13: Vrije dag in Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je een dag vrij in (of nabij) Hoi An. Optioneel (mits supplement) kan je volgende activiteiten doen:

 • De tempels van My son en fietsen op het platteland (mits supplement )

  Na het ontbijt stap je op de fiets, waarmee je naar My Son vertrekt. Het is twee uur rijden langs de vredige Thu Bo rivier. Onderweg passeer je rijstvelden, tabaksvelden, chiliplantages en veel ‘American’ Football ballen die lijken op watermeloenen. Na ongeveer 2 uur ben je in My Son. Tijd om af te koelen in de berglucht met een koel drankje en een ijsje. Dan ga je te voet verder, in een vallei. Je zal verrast zijn als je plots geconfronteerd wordt met de overblijfselen van een voor jou onbekende maar meer eeuwenoude Hindoe-beschaving. Vul je camera met de indrukwekkende beelden! Je luncht bij de rivier en de lokale mensen die je maaltijd hebben klaargemaakt zullen gegarandeerd willen horen dat Vietnamees eten het beste in de wereld is. Dan rij je terug richting Hanoi. Onderweg bezoek je de An Hoa pagode, mooi gelegen bij een meer. Je stapt in een boot om nog meer te genieten van het landschap. Na de korte cruise word je met de wagen naar Hanoi gebracht.

 • De Hindoetempels van My Son (mits supplement)

  Om 8u30 vertrek je naar de tempelsite van ‘My Son’. Je gids toont je Hindoetempels die eeuwen geleden zijn gebouwd door het Cham-volk. Deze tempels zijn tussen de 4de en de 14de eeuw gebouwd. Ze zijn gewijd aan de godheid Shiva, die ook veel andere namen heeft. In 1937 zijn Franse studenten begonnen met de restauratie. In 1938 was een groot deel gerestaureerd, maar door de Vietnamese oorlog zijn een aantal gebouwen verloren gegaan.

 • Fietsen en koken in een ‘groentendorp’ (mits supplement )

  Na het ontbijt ontmoet je je gids en ga je fietsen naar de kleurrijke markt van Hoi An. Op de markt zal je een praatje slaan met de verkopers en meer te weten komen over de typische ingrediënten van de Vietnamese keuken. Dan fiets je naar het ‘organische’ dorp’ Tra Que. Verken de groentetuin en leer meer over de landbouw in en om Hoi An. Dan ontmoet je de chef die je zal leren hoe je traditionele Centraal-Vietnamese gerechten maakt, zoals ‘tam huu’ (lokale loempia’s) en ‘Banh xeo’ (een Vietnamese pannenkoek). Je geniet van de zelf bereide gerechten en gaat dan terug naar je hotel.

 • Koken in Hoi An (met andere mensen samen) (mits supplement)

  Je chauffeur brengt je van je hotel naar Restaurant The Market. Dan bezoek je de drukke en kleurrijke centrale markt, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze geeft je de nodige uitleg over de verschillende soorten noedels, hoe je verse vis moet uitkiezen, over verse en droge kruiden en hun gebruik in recepten en als medicijn. Je kan ook verschillende soorten fruit proeven . Dan keer je per boot terug naar ‘The Market’. Daar aangekomen krijg je een gidsbeurt langs de verschillende voedselstalletjes van dit eerste ‘interactieve’ eethuis van Vietnam. Je kan hier verschillende kook- processen zien, ruiken, horen, en proeven en proeven van de uiteenlopende gerechten op meer dan 10 stands. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Na de kookles eet je op wat je zelf hebt klaar gemaakt. Je mag de recepten mee naar huis nemen en krijgt ook nog een Vietnamees kookwerktuig. Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten strandvakantie in de buurt van Hoi An inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen in de badplaats Nha Trang. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 14: Naar Ho Chi Minhstad - Cu Chi Tunnels en 'street food tour'

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor je ochtendvlucht naar Ho Chi Minhstad. Na aankomst rij je direct door naar de legendarische Cu Chi Tunnels, op ongeveer 75 km van Ho Chi Minhstad, in een gebied dat belangrijk was tijdens de Vietnamese Onafhankelijkheids- en Herenigingsoorlogen. Meer dan 200 km tunnels werden gebouwd door de Vietnamese guerillabeweging. Je daalt af in deze tunnels en ziet er slaapkamers, vergaderzalen, schuilkelders, rookvrije keukens. Probeer je in te beelden hoe men hier moest overleven. Dan word je naar je hotel in Ho Chi Minhstad gebracht.

In de late namiddag word je opgehaald voor een 'street food tour' per motorfiets (je zit achterop) door de bruisende stad. Het doel van deze tour is je zoveel mogelijk verschillende gerechten te leren kennen die je op straat kan kopen en eten. Je bezoekt verschillende straatverkopers, waarbij je enkele van de vele straatgerechten kan proeven en ook uitleg krijgt over elke schotel. De tour eindigt met de belangrijkste culinaire traditie: de straatbarbecue! Hier staat geen limiet op de hoeveelheid die je bestelt. Zo lang je verder eet, blijft de gids bestellen. Je kan ook rijstwijn uitproberen, slangenwijn, ginsengwijn en geitenwijn. Als je geen pap meer kan zeggen brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Opmerking: je kan deze tour ook met de auto doen maar achterop de bromfiets is het echt een fijne belevenis. De gidsen rijden veilig en zijn zeer goed opgeleid voor het verkeer.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 15: Ho Chi Minhstad - citytour

Tijdens deze tour zal je het economische hart van Vietnam beter leren kennen. Saigon, zoals de stad vroeger heette, verzoent Amerikaanse en Chinese invloeden zonder zijn authentieke Vietnamese cultuur te verliezen. Moderne wolkenkrabbers rijzen op naast oude Chinese pagodes. Mensen verzamelen rond straatverkopers en eetstalletjes. Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar Chinatown en bezoek je de grote 'Binh Tay' markt. Je bezoekt een 150 jaar oude Chinese tempel en een boeiend museum gewijd aan natuurlijke geneesmiddelen, een echte traditie in Vietnam. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant. Na de lunch bezoek je het interessante Herenigingspaleis, tot 1975 het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam, nu een museum. De tijd van de Amerikaanse oorlog lijkt hier terug tot leven te komen. Verder bezoek je de Notre-Dame Kathedraal en het mooie koloniale Postgebouw. Op het einde kan je gaan shoppen op de Ben Thanh markt.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 16: Ho Chi Minhstad - Vertrek

Na het ontbijt (inbegrepen): vrije dag in Ho Chi Minhstad tot een chauffeur je komt ophalen voor je transfer naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis.

Je kan hier 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen op het eiland Phu Quoc. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 17 Aankomst in België

Einde van de reis.

Prijzen op aanvraag

Extra optie (2 extra dagen/1 extra nacht) Ninh Binh en de 'baai van Ha Long op het vasteland'

Dag 4: Hanoi-Ninh Binh

Na het ontbijt (inbegrepen) bezoek je nog enkele belangrijke plaatsen in Hanoi. De tour leidt eerst naar het Ba Dinh plein en het mausoleum van Ho Chi Minh, alsook zijn paalwoning. Naast het mausoleum ligt een Pagode uit 1049 die op één enkele pijler is gebouwd, een belangrijk symbool van Hanoi. Je neemt ook een kijkje in de woning en het paalhuis van nonkel Ho. Lunch is inbegrepen. Dan is het tijd om te vertrekken naar Ninh Binh. Na aankomst bezoek je daar eerst Hoa Lu, de hoofdstad van Vietnam in de 10de en 11de eeuw, toen de Dinh- en Le-dynastieën aan de macht waren. Overnachting in een stijlvol hotel in Tam Coc.

Dag 5: Ninh Binh - Lao Cai

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) doe je een boottocht per Sampan door de indrukwekkende Butgrotten. Je exploreert zowel de droge als de vochtige grotten. Dan doe je een fietstochtje van 5 km naar het dorp Dong Tam, langs mooie rijstvelden en karstbergen. Je luncht in een lokaal restaurant (inbegrepen). Daarna rij je terug naar Hanoi voor je nachttrein naar Lao Cai.


Extra optie (2 extra dagen/nachten): het landelijke Ky Son met zijn eeuwenoude huizen

Dag 10: Extra overnachting in Hanoi na terugkeer van de baai van Ha Long

Dag 11: Ha Noi - Ky Son

Na het ontbijt (inbegrepen) word je per auto van Hanoi naar Ky Son gebracht. In Ky Son kan je perfect tot rust komen in de mooie natuur, luierend, wandelend of op de fiets. Je vindt hier nog veel oude traditionele huizen, waarvan sommige tot 200 jaar oud zijn. Een ideale plaats ook om het leven van alledag en de geschiedenis van Noord-Vietnam te leren kennen. Na aankomst in het prachtige verblijf dat we hier voor je uitkozen ga je meteen een wandeling maken in de omgeving. Je kan met de inwoners praten en zelfs mee koken. Na de lunch (inbegrepen) kan je relaxen en genieten van een handmassage met kruiden (inbegrepen). Je wisselt nog wat kennis uit met je gastheer en -vrouw: je leert een paar woorden Vietnamees en je komt meer te weten over eten en traditionele kleding. Daarna stap je op de fiets en verken je Ky Son en omgeving. Je fietst langs boerderijen, rijstvelden, poelen en oude steegjes. Onderweg zie je de dagelijkse bezigheden van de bevolking. Je bezoekt het oeroude dorp Duong Lam met zijn mooie centrale plein, de Mia Pagode en het traditionele gemeenschapshuis Mong Phu. Bij het terugkeren stop je nog aan een tombe en een tempel. 's Avonds kan je een traditioneel stoombad met diverse kruiden nemen. Indien gewenst kan je ook de traditionele gebeden bijwonen en krijg je ook nog een warm voetbad met gember, zout en kruiden. Avondmaal (inbegrepen) in de oude monumentale kerk die als restaurant dient.

Overnachting in een stijlvol gastenverblijf op het platteland

Dag 12: Ky Son - Hanoi - Hue

Je staat vroeg op om op het gigantische terras van het verblijf aan een Yijinjing-sessie (soort Tai Chi) deel te nemen. Daarna kan je ontbijten (inbegrepen) en nog wat rondwandelen in de mooie omgeving. Indien gewenst kan je een imker bezoeken, een handje toesteken bij een landbouwer, de markt bezoeken... Na een lekkere lunch (inbegrepen) vertrek je naar Hanoi voor je vlucht naar Hue.


Strandvakantie Hoi an

Dag 14-15 Hoi An (2 extra dagen)

Vrije dag in Hoi An (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een hotel in Hoi an
Of mits supplement:
een boutiquehotel aan het strand
een luxehotel aan het strand

Dag 16: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Da Nang


Strandvakantie in Nha Trang

Dag 14-16: Nha Trang (3 extra dagen)

Dag 14, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi an naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Nha Trang.
Vrije dag in Nha Trang (ontbijt inbegrepen).
Overnachting in een afgelegen hotel op een eilandje
Of mits supplement:
een afgelegen hotel om tot rust te komen
een modern luxehotel in de stad
een afgelegen luxehotel aan het strand

Dag 16: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Nha Trang


Strandvakantie in Phu Quoc

Dag 16-18: Phu Quoc (3 extra dagen)

Dag 16: vlucht van Ho Chi Minhstad naar Phu Quoc
Vrije dag op Phu Quoc (ontbijt inbegrepen).
Overnachting in een ecologisch verblijf
Of mits supplement:
een hotel in Phu Quoc
een luxehotel
een koloniaal luxehotel
een afgelegen luxehotel

Dag 19: Vlucht naar Ho Chi Minhstad en door naar huis

Transfer naar de luchthaven van Phu Quoc voor de vlucht naar Ho Chi Minhstad. Aansluitende intercontinentale vlucht naar huis.

Dag 20: Aankomst thuis/einde van de reis