Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Reisprogramma's

image Rondreis Vietnam

RONDREIS VIETNAM

Vietnam: alle hoogtepunten van Hanoi tot de Mekongdelta
18(20)(21) dagen/15(17)(18) nachten

Deze reis voert je langs alle hoogtepunten van het land tussen de hoofdstad Hanoi in het noorden en de Mekongdelta in het zuiden. Onderweg doe je ook minder bekende maar boeiende plaatsen aan. Je dompelt jezelf eerst onder in de bruisende hoofdstad Hanoi. Op het platteland ten westen van Hanoi ontdek je daarna twee juweeltjes van dorpen. Bij Ky Son word je verwend in een prachtig verblijf en doe je een fietstocht die je leidt naar een dorp met eeuwenoude huizen. Ook in het schitterend tussen de bergtoppen gelegen Mai Chau geniet je van de natuur en maak je kennis met de cultuur van de etnische minderheden. De wondermooie baai van Ha Long ontbreekt natuurlijk ook niet in je programma. Je verblijft er minstens één nacht op een boot. Daarna zet je koers naar de vroegere keizerlijke hoofdstad Hue met zijn 'verboden stad' en de mausolea van de keizers. Van Hue rij je naar het pittoreske en multiculturele stadje Hoi An. Dan neem je een vlucht naar de grootste metropool van het land: Ho Chi Minhstad. Het laatste deel van je reis breng je door in de schitterende waterwereld van de Mekongdelta. Je kan op verschillende plaatsen een strandextensie inlassen

Dag 1: Vertrek

Vertrek vanuit België voor de intercontinentale vlucht naar Hanoi.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na de grensformaliteiten word je opgewacht door je gids die je naar je hotel brengt. De rest van de dag is vrij.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 3: Een gevarieerde dag in Hanoi

’s Ochtends vroeg word je naar het Hoan Kiem meer gebracht. Het is de gewoonte in Vietnam om vroeg op te staan en buiten aan lichaamsbeweging te doen. Sommigen doen aan tai chi, anderen aan aerobics. Doe gerust mee! Je bezoekt de Ngoc Son Tempel die midden in het meer ligt. Je krijgt dan een lokaal ontbijt met een typische ijskoffie en een lekkere gevulde baguette (‘bánh mì’). Je kan de beroemde ‘eikoffie’ uitproberen in een traditioneel café. Daarna ga je naar de Oude Wijk, waar je nog veel gebouwen vindt uit de Franse tijd, zoals de Sint-Jozef kathedraal uit 1886 en de Hoa Lo gevangenis, eerst bedoeld voor tegenstanders van het Franse bewind, nadien van de noordelijke communistische regering. Om de ochtend af te sluiten ga je naar het Huu Tiep meer, beter bekend als ‘B-52 meer’, omdat je er het wrak van een US B-52 bommenwerper kan zien. Op de middag keer je terug naar de Oude Wijk. Vietnam is bekend om zijn lekker eten. Als lunch krijg je een aantal lokale specialiteiten (inbegrepen). Daarna bezoek je de mooie en interessante Tempel van de Literatuur uit 1076. Hierin bevond zich vroeger de eerste universiteit van het land, die vooral mensen uit de elite opleidde. Je stadstour eindigt op de spoorwegen die je nog midden in de stad vindt. Je sluit de dag af met een biertje in een ‘bia hoi’, een lokaal biercafé met 'bier van het vat'.

Optioneel - mits supplement - kan je een waterpoppenvoorstelling bijwonen. Waterpoppenshows zijn nauw verbonden met de Vietnamese cultuur. Ze bestaan al meer dan 1000 jaar! De verhalen gaan over het dagelijks leven van de Vietnamezen, nationale helden, legendes. De show wordt begeleid door fluitmuziek, drums en andere instrumenten.
Je hebt de keuze tussen:

 • een private voorstelling : je gaat naar een klein huis in de oude stad, waar Mr. Liem woont. Hij zal zijn zelfgemaakte minitheater opzetten en beginnen spelen. Hij vertelt je over zijn kunsten, maar ook over de tradities van zijn familie. Je mag zelf ook eens proberen de waterpoppen aan de praat te krijgen!
 • een publieke voorstelling in een openbaar theater incl transferts heen en terug.

Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of - mits supplement - in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 4: Hanoi - Ky Son

Na het ontbijt (inbegrepen) word je per auto naar Ky Son gebracht. In Ky Son kan je perfect tot rust komen in de mooie natuur, luierend, wandelend of op de fiets. Je vindt hier nog veel oude traditionele huizen, waarvan sommige tot 200 jaar oud zijn. Een ideale plaats ook om het leven van alledag en de geschiedenis van Noord-Vietnam te leren kennen. Na aankomst in je prachtige verblijf ga je meteen een wandeling maken in de omgeving. Je hebt de kans om met de inwoners te praten en zelfs mee te koken. Na de lunch (inbegrepen) kan je relaxen en genieten van een handmassage met kruiden (inbegrepen). Je wisselt kennis uit met je gastheer en -vrouw: je leert een paar woorden Vietnamees, je komt meer te weten over eten en traditionele kleding. Daarna stap je op de fiets en verken je Ky Son en omgeving. Je fietst langs boerderijen, rijstvelden, poelen en oude steegjes. Onderweg zie je de dagelijkse bezigheden van de bevolking. Je bezoekt het oeroude dorp Duong Lam met zijn mooie centrale plein, de Mia Pagode en het traditionele gemeenschapshuis Mong Phu. Bij het terugkeren stop je nog aan een tombe en een tempel. 's Avonds kan je een traditioneel stoombad met diverse kruiden nemen. Indien gewenst kan je ook de traditionele gebeden bijwonen en krijg je ook nog een warm voetbad met gember, zout en kruiden. Avondmaal (inbegrepen) in de oude monumentale kerk die als restaurant dient.

Overnachting in een stijlvol gastenverblijf op het platteland.

Dag 5: Ky Son - Mai Chau

Je staat vroeg op om op het gigantische terras van het verblijf aan een Yijinjing-sessie (soort Tai Chi) deel te nemen. Daarna kan je ontbijten (inbegrepen) en nog wat rondwandelen in de mooie omgeving. Indien gewenst kan je een imker bezoeken, een handje toesteken bij een landbouwer, de markt bezoeken... Na een lekkere lunch (inbegrepen) vertrek je naar Mai Chau. Overnachting in een comfortabel hotel in Mai Chau.

Dag 6: Mai Chau

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je de trappen beklimmen naar de Mo Luong grot. Je komt eerst de Mo Luong Bar tegen, waar je iets kan meenemen om te drinken. De 'Soldatengrot' onder de Pu Kha berg is 500 m lang en aanleiding tot heel wat mythes en legendes. In de belangrijkste ruimte, die 400 à 500 mensen kan ontvangen, krijg je zo'n verhaal te horen. Je kruipt ook door een tunnel, waar je enige behendigheid aan de dag zal moeten leggen. Na de lunch (inbegrepen) wandel je naar een dorp van de 'Hmong'-minderheid. Je krijgt uitleg over hun manier van leven. De rest van de dag is vrij. Ga zeker eens fietsen in deze schitterende omgeving. Je kan in je hotel fietsen huren. Je kan ook indien gewenst een gids mee krijgen. Overnachting in een comfortabel hotel in Mai Chau.

Dag 7: Terug naar Hanoi

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je terug naar Hanoi. Je luncht er (inbegrepen) bij aankomst in een heel goed restaurant. Je loopt ook langs het mausoleum van Ho Chi Minh. De rest van de dag is vrij. Overnachting in een kleinschalig hotel in het oude Hanoi of mits supplement: in een comfortabel hotel in het oude Hanoi, een luxueus hotel aan het Hoan Kiem meer, een trendy luxehotel, of een historisch luxehotel.

Dag 8: Naar de baai van Ha Long

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrek je voor een tweedaagse reis naar de baai van Ha Long, voor velen hét hoogtepunt van een reis in Vietnam. Je wordt aan je hotel opgehaald om 8u. Een rit van 3,5 uur brengt je langs de delta van de Rode Rivier naar de Baai. Daar ga je aan boord van een kleinschalige, comfortabele boot met restaurant en veel ruimte op het dek om te genieten van het voorbijglijdende landschap. De lunch (inbegrepen) wordt opgediend in het restaurant van zodra de boot vertrokken is. We nemen bewust andere routes dan de klassieke om niet omringd te zijn door veel andere boten. Op een rustige plaats wordt het anker geworpen en ga je de omgeving per kayak verkennen: een heel aangenaam tochtje tussen karstbergen en zelfs door de grotten heen. Je kan daarna nog wat gaan zwemmen. Tegen de avond is het aperitieftijd. Wie wil kan aan een korte kookles deelnemen, waarbij je bvb. Vietnamese loempiaatjes leert maken. Daarna wordt het diner (inbegrepen) opgediend. Bij zonsondergang moet je op het dek zijn, want dan is de baai op zijn mooist.

Overnachting in Ha long Bay op een kleinschalige, comfortabele boot.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook twee nachten doorbrengen in de baai van Ha Long. Contacteer ons voor meer informatie.

Indien gewenst - mits supplement - kan je ook kiezen voor een luxueuzere boot of een privéboot. Contacteer ons voor meer informatie.

Dag 9: Van de baai van Ha Long naar Hue

Deze ochtend staan koffie, thee en cakes klaar vanaf 6u30. Geniet van het uitzicht en de stilte in de mistige baai. Je kan daarna deelnemen aan een tai chi sessie op het dek: de ideale manier om de dag aan te vatten. Dan stap je in een traditionele bamboeboot om een drijvend dorp te gaan bezoeken: een leuk boottochtje in een schitterend landschap. Nadien begint de terugvaart naar het vasteland. Onderweg geniet je van een lekkere brunch (inbegrepen). Daarna kan je verder genieten van het prachtige landschap van de baai, tot je de kust bereikt, van waar je met een shuttlebus naar Hanoi wordt gebracht. Daar wachten een gids en chauffeur je op om je naar de luchthaven te brengen voor je avondvlucht naar Hue. Je komt laat in de avond aan in Hue. Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 10: Hue

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) brengt je gids je naar de ‘verboden purperen stad’, die werd gebouwd onder de Keizer Gia Long in het begin van de 19de eeuw. In 1802 werd Hue de hoofdstad van het herenigde Vietnam. De stad werd toen – onder de Nguyen dynastie - niet alleen het politieke maar ook het culturele en godsdienstige centrum van het land, dit tot in 1945. Ook vanaf de 19de eeuw zou de stad net als de rest van Vietnam door de Fransen gekoloniseerd worden. De verboden stad ligt in de Citadel van Hue, die in de Vietnamoorlog - tijdens het Tet offensief in 1968 - zwaar beschadigd werd. In 1993 werd de hele stad Hue gelukkig als werelderfgoed geklasseerd, waardoor veel van de schade ondertussen hersteld is. Je bezoekt de schitterende 'verboden stad', waar het aangenaam kuieren is. Op de middag lunch je (inbegrepen) in een lokaal restaurant.

Daarna stap je in een ‘Drakenboot’ voor een leuke boottocht op de Parfumrivier. Je bezoekt de bekende Thien Mu Pagode. Daarna rij je naar de indrukwekkende mausolea van de keizers Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was de vierde keizer (1829 -1883). Het is tijdens zijn bewind dat Vietnam door Frankrijk werd gekoloniseerd. Men zegt dat hij 104 concubines had. Khai Dinh was keizer van 1916 tot 1925. Zijn 'gotische' mausoleum vertoont een mengeling van klassiek Vietnamese en moderne architectuur. Zo is het monument grotendeels uit beton gemaakt en bevat het Europese architecturale details.

Overnachting in een hotel in Hue of -mits supplement - in een luxehotel of een historisch luxehotel.

Dag 11: Hue - Da Nang - Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar Hoi An, via de kustweg. Het is een adembenemende rit, vooral als je de 20 km lange 'Hai Van' bergpas oversteekt, de hoogste en langste van het land. Onderweg stop je voor foto’s, bijvoorbeeld van het Lang Co strand en de activiteiten van de vissers. Als de bergpas achter de rug is kom je aan in Da Nang. Je bezoekt er het museum van de Cham-hindoecultuur, met veel mooie beeldhouwwerken, dat al bestaat van in 1915. Bij aankomst in Hoi An doe je een wandeltour door dit charmante stadje met zijn honderden historische huizen, congregatiehallen, pagodes en andere bouwwerken, die het multiculturele karakter van Hoi An illustreren. Je bezoekt de Japanse overdekte brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude 'Tan Ky' huis, de 'Chua Ong' Pagode en de lokale markt.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Dag 12: Vrije dag in Hoi An

Na het ontbijt (inbegrepen) heb je een dag vrij in (of nabij) Hoi An.

Optioneel (mits supplement) kan je volgende activiteiten doen:

 • De tempels van My son en fietsen op het platteland (mits supplement )

  Na het ontbijt stap je op de fiets, waarmee je naar My Son vertrekt. Het is twee uur rijden langs de vredige Thu Bo rivier. Onderweg passeer je rijstvelden, tabaksvelden, chiliplantages en veel ‘American’ Football ballen die lijken op watermeloenen. Na ongeveer 2 uur ben je in My Son. Tijd om af te koelen in de berglucht met een koel drankje en een ijsje. Dan ga je te voet verder, in een vallei. Je zal verrast zijn als je plots geconfronteerd wordt met de overblijfselen van een voor jou onbekende maar meer eeuwenoude Hindoe-beschaving. Vul je camera met de indrukwekkende beelden! Je luncht bij de rivier en de lokale mensen die je maaltijd hebben klaargemaakt zullen gegarandeerd willen horen dat Vietnamees eten het beste in de wereld is. Dan rij je terug richting Hanoi. Onderweg bezoek je de An Hoa pagode, mooi gelegen bij een meer. Je stapt in een boot om nog meer te genieten van het landschap. Na de korte cruise word je met de wagen naar Hanoi gebracht.

 • De Hindoetempels van My Son (mits supplement)

  Om 8u30 vertrek je naar de tempelsite van ‘My Son’. Je gids toont je Hindoetempels die eeuwen geleden zijn gebouwd door het Cham-volk. Deze tempels zijn tussen de 4de en de 14de eeuw gebouwd. Ze zijn gewijd aan de godheid Shiva, die ook veel andere namen heeft. In 1937 zijn Franse studenten begonnen met de restauratie. In 1938 was een groot deel gerestaureerd, maar door de Vietnamese oorlog zijn een aantal gebouwen verloren gegaan.

 • Fietsen en koken in een ‘groentendorp’ (mits supplement )

  Na het ontbijt ontmoet je je gids en ga je fietsen naar de kleurrijke markt van Hoi An. Op de markt zal je een praatje slaan met de verkopers en meer te weten komen over de typische ingrediënten van de Vietnamese keuken. Dan fiets je naar het ‘organische’ dorp’ Tra Que. Verken de groentetuin en leer meer over de landbouw in en om Hoi An. Dan ontmoet je de chef die je zal leren hoe je traditionele Centraal-Vietnamese gerechten maakt, zoals ‘tam huu’ (lokale loempia’s) en ‘Banh xeo’ (een Vietnamese pannenkoek). Je geniet van de zelf bereide gerechten en gaat dan terug naar je hotel.

 • Koken in Hoi An (met andere mensen samen) (mits supplement)

  Je chauffeur brengt je van je hotel naar Restaurant The Market. Dan bezoek je de drukke en kleurrijke centrale markt, onder begeleiding van een Engelstalige gids. Deze geeft je de nodige uitleg over de verschillende soorten noedels, hoe je verse vis moet uitkiezen, over verse en droge kruiden en hun gebruik in recepten en als medicijn. Je kan ook verschillende soorten fruit proeven . Dan keer je per boot terug naar ‘The Market’. Daar aangekomen krijg je een gidsbeurt langs de verschillende voedselstalletjes van dit eerste ‘interactieve’ eethuis van Vietnam. Je kan hier verschillende kook- processen zien, ruiken, horen, en proeven en proeven van de uiteenlopende gerechten op meer dan 10 stands. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Na de kookles eet je op wat je zelf hebt klaar gemaakt. Je mag de recepten mee naar huis nemen en krijgt ook nog een Vietnamees kookwerktuig. Daarna word je terug naar je hotel gebracht.

Overnachting in een hotel in Hoi An of - mits supplement - in een kleinschalig hotel nabij Hoi An, een boutiquehotel aan het strand of een luxehotel aan het strand.

Je kan hier 2 extra dagen/nachten strandvakantie in de buurt van Hoi An inlassen. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen in de badplaats Nha Trang. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 13: Van Hoi An naar Ho Chi Minhstad - Cu Chi Tunnels en 'street food tour'

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht voor je vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na aankomst rij je direct door naar de legendarische Cu Chi Tunnels, op ongeveer 75 km ten noordwesten van Ho Chi Minhstad, in een gebied dat belangrijk was tijdens de Vietnamese Onafhankelijkheids- en Herenigingsoorlogen. Meer dan 200 km tunnels werden gebouwd door de Vietnamese guerillabeweging. Je daalt af in deze tunnels en ziet er slaapkamers, vergaderzalen, schuilkelders, rookvrije keukens... Probeer je in te beelden hoe men hier moest overleven. Daarna word je naar je hotel in Ho Chi Minhstad gebracht.

Tegen de avond word je opgehaald voor een 'street food tour' per motorfiets (je zit achterop) door de bruisende stad. Het doel van deze tour is je zoveel mogelijk verschillende gerechten te leren kennen die je op straat kan kopen. Eerst ga je naar drie verschillende straatverkopers, waarbij je enkele van de vele straatgerechten kan proeven en ook uitleg krijgt over de achtergrond van elke schotel. De tour eindigt met de belangrijkste culinaire traditie: de straatbarbecue! Hier staat geen limiet op de hoeveelheid die je bestelt. Zo lang je verder eet, blijft de gids bestellen. Je kan ook rijstwijn uitproberen, slangenwijn, ginsengwijn en geitenwijn. Als je geen pap meer kan zeggen brengt je chauffeur je terug naar je hotel.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Opmerking: je kan deze tour ook met de auto doen maar achterop de bromfiets is het echt een fijne belevenis. De gidsen rijden veilig en zijn zeer goed opgeleid voor het verkeer.

Dag 14: Ho Chi Minhstad - citytour

Tijdens deze tour zal je het economische hart van Vietnam beter leren kennen. Saigon, zoals de stad vroeger heette, verzoent Amerikaanse en Chinese invloeden zonder haar authentieke Vietnamese cultuur te verliezen. Moderne wolkenkrabbers rijzen op naast oude Chinese pagodes. Mensen verzamelen rond straatverkopers en eetstalletjes. Na het ontbijt (inbegrepen) ga je naar Chinatown en bezoek je de grote 'Binh Tay' markt. Je bezoekt een 150 jaar oude Chinese tempel en een boeiend museum gewijd aan natuurlijke geneesmiddelen, een echte traditie in Vietnam. Je luncht (inbegrepen) in een goed restaurant. Na de lunch bezoek je het interessante Herenigingspaleis, tot 1975 het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam, nu een museum. De tijd van de Amerikaanse oorlog lijkt hier terug tot leven te komen. Verder bezoek je de Notre-Dame Kathedraal en het mooie koloniale Postgebouw. Op het einde kan je gaan shoppen op de Ben Thanh markt.

Overnachting in een hotel in Ho Chi Minhstad of - mits supplement - in een historisch luxehotel aan de rivier, een eigentijds luxehotel in de stad of een stijlvolle luxevilla.

Dag 15: Van Ho Chi Minhstad naar Ben tre in de Mekongdelta

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de stad Ben Tre in de Mekongdelta. Direct na aankomst stap je in een boot voor een cruise door een zijrivier van de Mekongrivier. Je stapt onderweg af aan een bakstenenfabriekje, een groot atelier waar kokosnoten worden verwerkt, en een huis waar ze matten en bezems maken. Je wandelt naar een klein dorpje waar je het lokale leven leert kennen. Met een 'xe loi' (een soort riksha aan een motorfiets) rij je naar een lokaal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Daarna stap je in een sampan (rivierbootje) voor een aangenaam boottochtje door smalle kanalen. Vervolgens ga je fietsen, langs de fruitgaarden, naar het huis van een gepassioneerde antiekverzamelaar. Zijn huis staat dus vol antiek. Je kan bij hem ook oude fotoalbums uit de Franse tijd bewonderen. Je fietst dan terug naar je boot en vaart naar de aanlegsteiger. Van daar rij je naar je hotel.

Overnachting in een eenvoudig gastenverblijf in Ben Tre of - mits supplement - in een comfortabel gastenverblijf.

Optioneel kan je op dag 15, in plaats van te overnachten in Ben Tre, door rijden tot Soc Trang, een interessante stad waar Vietnamezen, Chinezen en Khmer samen leven. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 16: Van Ben Tre naar Can Tho

Na het ontbijt (inbegrepen), maak je een fietstocht op het platteland. Je bezoekt de markt en rijdt langs fruitgaarden. Je leert meer over het werk van een arborist. Je geniet van een lunch (inbegrepen) in een lokaal huis. In de namiddag rij je naar de grootste stad van de Delta: Can Tho. De rest van de dag is vrij. Je kan kuieren langs de rivier of de oude overdekte markt aan het water bezoeken. Overnachting in een eenvoudig hotel in Can Tho of - mits supplement - in een boutiquehotel of een luxehotel.

Dag 17: De drijvende markt en naar Ho Chi Minhstad voor de vlucht naar huis

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) stap je in een boot die je voert naar de drijvende markt van Cai Rang, de beroemdste van de Mekongdelta. Het ballet van de tientallen boten met kleurrijke koopwaar die elkaar verdringen is een prachtig schouwspel! Daarna vaar je door smallere kanalen en bezoek je nog een atelier waar rijstnoedels worden gemaakt. Hierna keer je terug naar Ho Chi Minhstad voor je vlucht naar huis.

Je kan hier ook 3 extra dagen/nachten strandvakantie inlassen op het eiland Phu Quoc. Voor meer info: kijk in de rechterkolom of klik op 'extra'.

Dag 18: Aankomst thuis

Einde van de reis.

Prijzen op aanvraag

Extra optie: het multiculturele Soc Trang in de Mekongdelta (geen extra dag of nacht)

Dag 15: Van Ho Chi Minhstad naar Soc Trang met excursies onderweg

Na het ontbijt (inbegrepen) rij je naar de stad Ben Tre in de Mekongdelta. Direct na aankomst stap je in een boot voor een cruise door een zijrivier van de Mekongrivier. Je stapt onderweg af aan een bakstenenfabriekje, een atelier waar kokosnoten worden verwerkt en een huis waar ze matten en bezems maken. Je wandelt naar een klein dorpje waar je het lokale leven leert kennen. Met een 'xe loi' (een soort riksha aan een motorfiets) rij je naar een lokaal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Daarna stap je in een sampan (rivierbootje) voor een aangenaam boottochtje door smalle kanalen. Vervolgens ga je fietsen, langs de fruitgaarden, naar het huis van een gepassioneerde antiekverzamelaar. Zijn huis staat dus vol antiek. Je kan bij hem ook oude fotoalbums uit de Franse tijd bewonderen. Je fietst dan terug naar je boot en vaart naar de aanlegsteiger. Van daar rij je naar Soc Trang, een stad waar Vietnamezen, Chinezen en Khmer samen leven.

Overnachting in een hotel in Soc Trang

Dag 16: Van Soc Trang naar Can Tho met excursies onderweg.

Heel vroeg in de ochtend (rond 4u30) word je opgehaald van je hotel om de weinig bekende maar heel authentieke drijvende markt van Nga Nam te bezoeken. Deze vindt plaats op het kruispunt van 5 rivieren. Het is een prachtig, kleurrijk schouwspel waar je middenin terechtkomt met je eigen boot. Onderweg bezoek je de Chen Kieu pagode, die vol staat en hangt met decoratieve kommen. Je bezoekt een Khmergraf met duizenden boeddhabeeldjes. Dan rij je naar de 'vleermuizentempel', zo genoemd omdat de beestjes (met een spanwijdte van anderhalve meter) hier graag in de bomen hangen. De Khmertempel is schitterend gedecoreerd. Verder bezoek je de '4 gezichten' pagode en de dorpen errond die bekend staan om hun glasschilderkunst en de koloniale huizen. In één van de huizen krijg je meer uitleg over de glasschilderkunst. Tenslotte rij je door naar Can Tho.

Overnachting in een eenvoudig hotel in Can Tho of - mits supplement - in een boutiquehotel of een luxehotel.

Dag 17: De drijvende markt en naar Ho Chi Minhstad voor de vlucht naar huis

Na een vroeg ontbijt (inbegrepen) stap je in een boot die je voert naar de drijvende markt van Cai Rang, de beroemdste van de Mekongdelta. Het ballet van de tientallen boten met kleurrijke koopwaar die elkaar verdringen is een prachtig schouwspel! Daarna vaar je door smallere kanalen en bezoek je nog een atelier waar rijstnoedels worden gemaakt. Hierna keer je terug naar Ho Chi Minhstad voor je vlucht naar huis.

Dag 18: Aankomst thuis

Einde van de reis.


Strandvakantie Hoi an

Dag 13-14: Hoi An (2 extra dagen)

Vrije dag in Hoi An (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een hotel in Hoi an of mits supplement:

Dag 15: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Da Nang


Strandvakantie Nha Trang

Dag 13-15: Nha Trang (3 extra dagen/nachten)

Dag 13, na het ontbijt (inbegrepen): transfer van Hoi an naar Da Nang.
Vlucht van Da Nang naar Nha Trang.
Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een afgelegen hotel op een eilandje of mits supplement:

Dag 16: transfer naar Ho Chi Minhstad via de luchthaven van Nha Trang


Strandvakantie Phu Quoc

Dag 17-20: Phu Quoc (3 extra dagen/nachten)

Dag 17: na bezoek aan de drijvende markt van Can Tho: transfer naar de luchthaven van Can Tho, van waar je vliegt naar Phu Quoc.

Vrije dag (ontbijt inbegrepen).

Overnachting in een ecologisch verblijf of mits supplement:

Dag 20: Vlucht naar Ho Chi Minhstad voor je aansluitende vlucht naar huis.

Transfer naar de luchthaven van Phu Quoc voor de vlucht naar Ho Chi Minhstad en de aansluitende vlucht naar huis.